Met vrienden afgesproken om naar jaarlijkse gewoonte te gaan lunchen. Met tram 3 naar Schoten, maar zoals gisteren weer pech gehad want nu was er een stroomstoring voor de trams op de Bredabaan te Merksem. Dan maar even naar het restaurant gebeld dat we onderweg waren. Gelukkig was dat tram-euvel na een half uurtje hersteld en konden we verder reizen. Als starter namen we een schotel gemengde tapas voor 2 die we met ons 4-en oppeuzelden. Er lag voor elk wat wils op: gekookte en gebakken scampi, kippenspiesjes, viskroketjes, bitterballen, gerookte zalm, gedroogde ham, carpaccio, manchegokaas, slaatje - te veel om verder op te noemen en dat alles was lekker. Daarna nam wij een (grote) gebakken zeetong en 3x presa Iberico een prima gebraden prachtig stuk vlees van het Spaanse Ibericovarken (foto) opgediend met veel groenten (trostomaat, zeekraal, lamsoor, 3 kleuren bloemkool, broccoli en aardappel-wedges) en een heerlijk truffelsausje. Daarbij een flink glas uitstekende Crianza van de tempranillodruif. De bediening was vriendelijk en zeer gedienstig. Uitgezonderd de tramstoring was het een zeer aangename dag met onze vrienden. Noot: het Iberico varken is een varkensras uit het Middelandse-zeegebied. Hier kan deze exclusieve varkenssoort rondlopen en zich te goed doen aan gras, planten, bloemen, maar voornamelijk eikeltjes. Presa wordt gesneden uit het deel tussen de nek en de schouder van het Iberico varken. Hij heeft een karakteristieke marmering, smaakt goed door en is heerlijk mals. Verkrijgbaar, vacuum getrokken, bij sommige Delhaize winkels.
|