Omdat we goede ervaringen hebben met de mosselautomaat in het Doornpark in Beveren (vishandel Praet) halen we nu steeds daar onze mosselen. Buiten het seizoen is die wel leeg. Wij kozen voor goudmerk @ 17.5€ voor 2 kilo en die waren écht OK. Goed gevulde schelpen en lekker van smaak. Ik stoof mosselgroenten en -kruiden aan in wat arachideolie (ui, selder, peterselie, look, laurier, veel zwarte peper, een weinig zelfgedroogde lavas), zet het vuur dan op zijn hoogst en kieper er de in zout water goed gewassen en gecontroleerde mosselen ineens bij. Na 4 minuten hevig koken even opschudden tot de groenten bovenaan liggen en dan van het vuur nemen. De voorgebakken frietjes zijn in quasi dezelfde tijd klaar. Het vocht zeef ik door een neteldoek, giet het voorzichtig af zodat de zware bestanddelen achterblijven (o.a. zand), ontvet het met keukenpapier als de mosselbouillon afgekoeld is en maak daar dan sauzen en/of soepen mee.
|