Vandaag weer 28°C binnen en 36° buiten... Dan maar een pastasalade gemaakt met spirelli's gekookt in kippenbouillon met een vleugje kokosmelk en currypoeder en veel verse groentjes en kruiden: gesnipperde rode ui, bosui, venkel, rode paprika, rode piment, courgette, platte peterselie en een restje koolsla van gisteren. Verder het geheel gepimpt met enkele lepels fritosaus (Heinz), currypoeder, zwarte peper en zout. De kippenspiesjes "Tandoori" had ik gisteren bij Lidl gekocht en nu even kort afgebakken in wat arachideolie. Mijn tripel van Westmalle als apéro heeft nog nooit zo lekker gesmaakt... Deze voormiddag ook al wat slaatjes als broodbeleg voor later gemaakt: een kip-curry en een beenhamsalade. Daarnaast ook nog 4,5 kilo confituur gestoofd van ~3kg damastpruimen die ik gisteren bij de buurman van zijn boom mocht plukken. Ik laat die jam eerst een paar weken/maanden rijpen voor we er van eten.
|