De ingrediënten in de ijskast wezen uit dat ik een Griekse maaltijd zou moeten koken. Dat is zéér goed gelukt o.a. dank zij de verse kruiden die ik eind Juni in een paar grote bloempotten in onze tuin heb gepland, waaronder verse oregano. De keftedes (gehaktballetjes) van runds-varkensgehakt werden opgemaakt met ei, broodkruim, pijpajuin, verse oregano, vers geperste look en bladpeterselie en verder gekruid met zwarte peper, paprikapoeder en rode paprikaconcentraat. De kruidige vleesballetjes eerst rondom aangebakken in olijfolie en dan verder gestoofd in een tomatensaus. Die werd bereid met ui gestoofd in enkele lepels bakolie van de keftedes, verse oregano, verse munt, kaneelpoeder, suikersiroop en een rundsbouillonblokje, tomatenblokjes en frito (Heinz) en finaal gekruid met zwarte peper en zout. Het slaatje bestond uit stukjes Romeinse sla, feta, bosui, rode paprika, zwarte olijven, kerstomaatjes, opgelegde mini-komkommers en werd afgewerkt met gedroogde oregano, tijmpoeder, rozemarijnpoeder, olijfolie, chardonnay-azijn, peper en fleur de sel. Voor herhaling vatbaar...
|