Het kwik klom op tot 26°C onder onze zonnetent, gelukkig was er een zachte bries. Grand Café Brasserie Brasseur gaat pas op donderdag terug open na een welverdiend verlof maar de voorbereidingen zijn al volop aan de gang. De zoon en schoondochter hadden toch even tijd om te komen terassen en wij hadden een "gourmet" voorbereid. Ik doe dit liever dan BBQ en het is ook gezonder. Gemarineerde kippenhaasjes, varkensspiering, kalfslever, spek, Ierse striploin (Lidl) en mini-hamburgers, aardappel-, tomaten-, prinsessen- en kropsla en een salade van parelcouscous met veel groentjes waaronder rauwe paddenstoelen. Als sausjes: tartaar, aïoli en Brazil allemaal eigen maaksels. De zoon had een lekkere Spaanse wijn bij van Juan Gil, een limited edition voor de 20se verjaardag van de samenwerking van die bodega met de Belgische wijnhandelaar Monard (ad bibendum) in 2016. Een klepper van 15,5° alcohol en gemaakt van 100% Monastrell wijndruiven. Lekker maar een tikkeltje te zwaar...
|