Mijn echtgenote eet niet graag couscous en dat is wel mijn lievelingsgerecht. Bijgevolg als ik het voor mezelf klaarmaak, maak ik voor haar met de kip (nu haasjes) een eenpansgerecht met gebakken witloof, haar favorietje. Witloof is nu immers gans het jaar verkrijgbaar. Ik heb er gelijk krieltjes bij klaar gemaakt. In mijn wokpan boter met een scheut arachideolie gemengd en daarin het witloof en de krieltjes rondom aangebakken. Dan de, in kruiden en een vleugje sesamolie gemarineerde, kip in dezelfde pan gekleurd. Een half kippenbouillonblokje er over verkruimeld, een scheutje suikersiroop, zwarte peper van de molen en vers geraspte nootmuskaat, vervolgens geblust met een weinig water en het deksel er op. Na 20 minuutjes is alles klaar. Het sasuje komt er vanzelf op en dat is superlekker. Noot: met kippenonderbouten bliijft het vlees sappiger maar dan moet alles een 10-tal minuten langer laten garen.
|