Vandaag gans de morgen met het eten bezig geweest maar dat vind ik wel leuk. Eerst gaan winkelen in 3 supermarkten om voorraad op te doen voor een paar dagen en dan aan de slag gegaan: ossobuco voor 2, Thais groentensoepje voor 6 borden, forel met amandelen en puree voor de eega en erwtenspirelli (pit-pit) met wok van rivierkreeftjes en een voorgesneden groentenmengeling met paddestoelen, bieslook, bosui en gele paprika (Aldi) voor mezelf. De spirelli is gemaakt van erwtenmeel en lijnzaadolie, op 4 minuten klaar en plakt niet. De smaak is meer uitgesproken dan van gewone pasta en lichtjes "erwt", niet WAW maar toch eens een alternatief voor de gewone pasta. De wok was geslaagd maar de rivierkreeftjes hadden niet zoveel toegevoegde waarde. Volgende keer er een stukje gebakken vis of vlees bij. Mijn echtgenote kon de forel appreciëren maar volgende keer moet ik geklaarde boter gebruiken want nu waren er te veel bruine spikkeltjes en de boter al iets over "hazelnoot"...
|