Het was lang geleden dat we nog goulash maakten. Op reis in Hongarije (in 1986) aan het Balaton meer aten we dat in de beste omstandighedenen en sindsdien komt het af en toe op ons menu. Laat ik mijn echtgenote kiezen dan is het Vlaamse stoverij maar af en toe vind ik dat een afwisseling welkom is... Ik kocht mooie stukjes "vrouwelijk" rundsstoofvlees in de Colruyt en prepareerde die met kalfsfonds, paprikapoeder, rundsbouillon, gerookt paprikapoeder, rode ui, veel verse look, paprikaconcentraat, tomatensaus, laurier, verse tijm, verse rode piment, peper van de molen en zout. Het vlees ingewreven met de kruiden, gebakken in een pan, dan de groenten en kruiden glazig gebakken in dezelfde pan en daarna alles in een kookpot, overgoten met de rest, aan de kook gebracht op het vuur en dan gedurende 2 uur in een oven van 140°C gezet. Het was lekker maar mocht nog een half uurtje langer in de oven om botermals te zijn. Geserveerd voor een deel met verse friet en een ander deel met aardappelpuree. Op de foto gerookt paprikapoeder, een geschenk voor de keuken...
|