Voor de lunch het overschot van de cassoulet tot een bonensoep verwerkt. Daar een liter water bijgevoegd, overschot van het vlees er uitgevist en kleingesneden terug toegevoegd, brunoise van groene selder, ui en wortel erbij, op smaak gebracht met extra bouillonblokje van rund en raz-el-hanout en alles op een klein vuur gezet tot de nieuwe groenten beetgaar waren. Toppie! Voor het avondmaal waren we bij de vriendin van de zoon en met 6. Ik had daarvoor mooie, rode paprika's gekocht die ik halveerde en opvulde met varken-rundgehakt opgemaakt met Turkse specerijen voor kebab, rode paprikapoeder en piment plus gestoofde ui en een extra eitje. Daarover een tomatensausje van frito (brikpak Heinz) en stukken ontvelde verse San Marzanotomaat waarvan ik het sap recupereerde en aan de saus toevoegde. Een uurtje in de oven en daarbij een verse aardappelpuree met melk, roomboter, kruidnoot en zwarte peper. We lieten het ons smaken. Daarbij een uitstekende Pinotage, de beste die ik ooit dronk. De kleinkinderen maakten het dessert: fruitpap (foto) met Betterfood, sinaasappelsap, banaan en appel. Lekker en goed voor de jeugdherinneringen van iedereen rond de tafel.
|