Voorgekookte en licht gerookte hammetjes gekocht in Delhaize. Als ze verkrijgbaar zijn laat ik dat niet voorbijgaan, liefst de achterschenkel. In de vacuumverpakking op temperatuur gebracht in een oven van 65°C gedurende een 2-tal uur en daarna samen met voorgekookte vastkokende aardappels en hele sjalot in mijn stoomoven op 180°C afgebakken gedurende 30 minuten. De gare aardappels en de sjalot had ik ingesmeerd met arachideolie en veel verse tijm en ze samen met het vlees gebakken. Het bonenassortiment bestond uit witte-, zwarte- en rode bonen uit blik verrijkt met brunoise van pastinaak, rode ui, witte ui, verse look, vers bonenkruid, peper en zout. De witte ui vooraf aangestoofd in een flinke klont gezouten verse boter en er daarna de bonen en kruiden ingekieperd. Even bevochtigd met kippenbouillon en laten inkoken tot de bonen de saus binden. Lekker maar flatulerend...
|