Het weer was te mooi om thuis te blijven en het glas van mijn smartphone was gebarsten, bijgevolg redenen genoeg om naar de stad te gaan. Bij ons is dat Antwerpen. Bij Media Markt herstellen ze dat direct d.w.z. om 11u afgegeven en om 15u klaar en zonder afspraak in tegenstelling met wat op hun website staat... Dus in afwachting verder de stad in en na twaalven zoeken naar een goed restaurant. Deze keer viel ons oog op De Peerdestal. De bediening was er uiterst knap (in alle betekenissen van dat woord), de kaart uitgebreid en voorzien van wildgerechten, paardenvlees en gerijpt rundsvlees. Ik koos de bisque-soep en de gerijpte Holsteiner tussenrib, mijn partner (sinds 51 jaar) de gebakken ganzenlever en een hazenfilet. Voor haar de tiramisu als dessert en voor mij een cognac van een "kleine boer". Alles was perfect klaargemaakt, klassiek, maar dat kan ons nog steeds ten zeerste bekoren. Je verwacht ook niet anders van een restaurant dat al jaren zijn sporen verdient. Voor mijn prachtig stuk, perfect gebakken Holsteiner, vroeg en kreeg ik een "scherp office mes zonder kartels". Dat sneed als boter door het rijpe, smaakvolle, donkere vlees waarvan het vet deed denken aan het lekkere merg uit een kalfsbeen. Zalig gegeten en een aanrader!
|