Lunch gemaakt ter gelegenheid van de verjaardag van mijn eega. Als apérohapjes een zelfgemaakte tapenade van zongedroogde tomaatjes met dippers, gefrituurde gevlinderde scampi met groene mayonaise en een mini-Caesarslaatje met een kippenugget op een blaadje witloof, korstjes, Parmezaanschilfer, pijnboompitjes en échte Caesardressing. Daarna als voorgerechtje in de pan gebakken stukken kalfszwezerik, shiitkake paddenstoelen en Sint-Jacobsnootjes opgediend met een fine champagnesaus. Het hoofdgerecht was in room gebraiseerde savooikool met mini-varkenshammetje en diverse worsten plus mosterdsaus en als dessert een "tarte Tatin" met cox-appeltjes geflambeerd met een scheut Calvados. Bij dit alles een lekker witte Chenin uit Zuid-Afrika en een donkerrode Malbec uit Argentinië. Bij de taart én als digestief een Chateau du Breuil Calvados. Voor het avondmaal hadden wij een eigenzinnige quiche met prei en spekjes en een slaatje met jonge slascheuten voorzien maar zo ver zijn we niet meer geraakt... Tevreden en voldaan de llunch? afgesloten rond 19u30.
|