De quiche van gisteren terug in een oven van 200°C gestoken gedurende een tiental minuten om hem te regeneren. Bij de sla een klassieke vinaigrette gemaakt met een gesnipperd pijpajuintje, arachideolie, gewone azijn, een scheutje water, enkele druppels suikersiroop en D+L gewone mosterd. Daarbij het restje malbec-wijn van gisteren.
Quiche: Bladerdeeg, 3 preiwitten, 300g spek, 5 eieren, 4dl room, 150g Gruyèrekaas, nootmuskaat, peper, zout. Leg het vel bladerdeeg in de taartvorm. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg en prik met een vork op enkele plaatsen in het deeg. Snijd de prei in kleine ringen en stoof in boter. Kruid met peper en zout. Bak de spekblokjes in een droge pan pan en laat ze op huishoudpapier uitlekken. Klop de eieren los, voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schik de prei en het spek op het deeg. Verdeel de kaas erover en giet het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche zo’n 30 à 40 minuten in een oven op 200°C. Het eimengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen. Af en toe eens checken met een prikker is dus de boodschap. Opdienen met een frisse salade.
|