We hadden te doen aan de kust en konden er een dagje uit van te maken. Het weer viel al bij al mee tot bij de terugkeer later op de dag met veel motregen. We lunchen bij Restaurant De Roos op de kaai in Nieuwpoort, een plaats die we, ondanks de vele maanden die we er al doorbrachten, nog nooit hadden gekozen, maar onze "klassiekers" waren om 13u reeds volzet of waren gesloten. Het restaurant was voor een derde gevuld en we kregen een tafel aan het raam. De bediening is er vriendellijk, vermoedelijk was het de baas zelf. We kozen een apero en een hoofdgerecht. Voor mezelf een Picon met witte wijn en een bouillabaisse waarvoor ik vroeg of de zalm door een witte vis kon vervangen worden en dat was geen probleem. Ook de andere gerechten, we waren met vier, oogden eenvoudig maar iedereen was er tevreden over. De maaltijdsoep werd opgediend met rouille, geraspte kaas en croûtons die reeds met wat kruidenboter waren gebakken en lekker waren. De bouillon was simpel (ik vond geen saffraan terug) en de groenten niet gaar genoeg en ik had ze ook graag mooier versneden gezien maar dat doet geen afbreuk aan de smaak van het geheel dat meer dan OK was en goed gevuld met witte vis, scampi en een langoustine. Ik zou er nog een paar mosselen in gedaan hebben (die stonden immers nog op de kaart ). Kwaliteit/prijs een goede keuze (25€75 voor de bouillabaisse).
|