We hebben onze eigenzinnige bereidingen van enkele longdrinks/cocktails. Dit komt door de jarenlange ervaring en de vondst van steeds maar betere ingrediënten en recepten.
Cuba Libre: 50g ijsblokjes, limoenpartje van 1/8 ste limoen, limoenschijfje, 20cl (echte) Coca-Cola uit een glazen flesje op koelkasttemperatuur, 6 cl Havana Club Especial. Ijsblokjes in een long drink glas doen van meer dan 31 cl, limoenpartje er over uitknijpen en het schijfje in het glas doen. De alcohol erover gieten en daarna voorzichtig met cola opvullen.
Negroni: 5 cl Gordon's gin, 5 cl Martini rood, 5 cl Campari, een half schijfje sinaasappel, 50g ijsblokjes. Ijsblokjes in een tumblerglas doen van minstens 20cl, achtereenvolgens de gin, martini en campari er over gieten, alles kort mengen en de sinaasappel er in laten glijden.
(Double) Long Marguerita (foto): 5 cl sinaasappellikeur (Cointreau), 5 cl tequila reposado (Cuervo especial), sap van een kleine limoen, limoenschijfje, 33cl Gini bitter lemon, 50g ijsblokjes, snuifje zout. De ijsblokjes in een (bol) wijnglas doen van minstens 48cl, achtereenvolgens het limoensap, de likeur en de tequila erover gieten, alles kort mengen en dan voorzichtig opvullen met Gini. Er een snuifje zout over strooien.
Fiero-sinaas: 10cl Martini Fiero, 20 cl vers geperst sinaasappelsap, een half schijfje sinaasappel, 50g ijsblokjes. Ijsblokjes in een long drink glas doen van meer dan 35 cl, het schijfje sinaasappel in het glas doen. De alcohol erover gieten en daarna voorzichtig met het sinaasappelsap opvullen. Kan zo opgediend worden met de Fiero onderaan en een cocktaillepel om alles dooreen te roeren.
|