Ik had nog enkele gekookte aardappeltjes liggen en om die zinvol te verwerken kwam ik op het idee er een Spaanse aardappelomelet van de maken. Eitjes zijn er altijd en ik had toevallig ook wat van die zachte Spaanse ui in huis (alhoewel deze uit Chili komt). Het recept: snijdt de aardappels in teerlingetjes van een dikke centimeter en bak ze in wat verse boter of zachte olijfolie op een niet te heet vuur. Als ze beginnen te korsten voeg er dan de in stukjes gesneden ui bij (naar believen) en laat die wat glazig worden. Klop ondertussen de eitjes met wat peper, zout en nootmuskaat en kieper de aardappelen en de ui daarin. Spatel daarna alles terug in dezelfde pan en laat op een laag vuur langs één zijde zachtjes bakken tot de bovenkant van de omelet schijnbaar opgesteven is. Schuif de omelet op een plat bord en keer ze om in de pan, laat nog een minuutje korsten (zonder te bruinen) en serveer. Daarbij een boterham dik besmeerd met verse boter en een glaasje cabernet sauvignon (Santa Rita 120 uit Chili) en 't was smullen.
|