Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
10-07-2007
Hof Ten Damme in Kallo, een uitgelezen stek
Mijn oudste zoon Peter is vorige zaterdag gehuwd met Sandra. 7/7/7 is een magische datum. Hopelijk brengt het hen geluk, ik wens het van ganser harte. Zelf vind ik dat Geluk= Voorbereiding x Gelegenheid en dat je het dus deels in de hand hebt. Kasteel Cortewalle in Beveren voor de burgerlijke plechtigheid, een viering in de mooie kerk van Beveren en daarna lunch, receptie en avondfeest in Hof ten Damme te Kallo, het kon niet beter zijn en de weergoden deden ook hun best om er een stralende dag van te maken. Hof ten Damme is een uniek etablissement, we komen er nu zo'n 20 jaar voor bijzondere feesten en altijd is het eten van het beste en de inrichting en bediening zijn de perfectie. Het huwelijksmenu, na de champagne van Vollereaux Blanc de Blancs, bestond uit: - tartaar van blauwvintonijn en zalm geparfumeerd met koriander met daarbij een sauvignon blanc uit marlborough nieuw-zeeland - soepje van brussels lof met snippers verse zeetong - kort gegaarde sint-jakobsnootjes met romige risotto vergezeld van een chenin-viognier combinatie uit zuid-afrika - een sorbetje verdronken in champagnebubbels - ierse ossenhaas krokant gebakken, beetgare marktgroentjes, saus van rode wijn en sjalot en een rijpe ripasso uit de valpolicella - zalige zoetigheden met een witte maury van mas amiel De wijnen had ik zelf uitgekozen en geleverd, dat kan voor een redelijk stopgeld. Weer een dagje om nooit te vergeten.