De kleinkinderen op bezoek hebben is ons zeer dierbaar. Nils (5) en Dihn (3) zijn onze oogappels. Nils logeert 2 nachtjes bij ons want zijn ouders zijn naar Italië en we proberen hem dan lekker te verwennen (zonder te overdrijven). Op het gebied van het culinaire tracht ik hen te stimuleren. Gezond maar ook vooral lekker eten en drinken en alle ingredienten en bereidingen leren kennen. Gisteren maakte ik op zijn Italiaans gegratineerde capellini met tomatensaus en gehaktballetjes in de oven, vandaag kippenvleugeltjes met groentenrijst en kroepoek op Oosterse wijze (foto). De kippenvleugels werden voorbereid zoals eerder in dit blog aangegeven maar gemarineerd in wat zoete soyasaus, kippenkruiden en sesamolie en wat extra zwarte peper en nootmuskaat. De (antikleef) rijst had ik 10 minuutjes gekookt in het juiste volume (2x) kippenbouillon en er reeds blokjes wortel, paprika, piment, verse look en ui aan toegevoegd zodat alles gelijk klaar was. Niet te veel gekruid met kurkuma, peper en nootmuskaat. Daarna even opbakken in een antikleef pan met wat sesamolie en met toevoeging van erwtjes. Ik frituurde ook lange stroken Indiase kroepoek die ik in de Sun-Wah supermarkt in Antwerpen kocht en die waren heerlijk. De kleinzoon genoot ervan en wij ook. Een lekker rood wijntje en wat harissa maakte het voor mij extra compleet.
|