MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4449

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Neen, dat Rusland de Amerikaanse Verkiezingen beïnvloed zou hebben, is na meer dan een jaar, ‘nep’ gebleken. Manipulaties van de verliezende Democrats.

    *

    Een mooie gelegenheid om nogmaals Voltaire (1694-1778) op te voeren, de wegbereider van de bloedige Franse Revolutie van 1789. ‘Lieg en blijf liegen, er zal altijd wel wat van blijven hangen”. Machiavellisme van de bovenste plank!

    Want kijk, na de hetze tegen Rusland in Amerika, springt Engeland ter hulp met dat breed uitgesmeerd vergiftigingsverhaal. Verhofstadt springt in Straatsburg namens de EU op de scène. Merkel en Macroni, in een gezamenlijk optreden, volgen de dag nadien om Poetin met de vinger te wijzen.

    Bewijzen voor die moord (die er nog altijd geen is) zijn er niet, maar wel ‘sterke vermoedens’. Ja Ja, de politie volgt een spoor. Dat is geweten.

    En die drommelse Poetin, die weigert toch wel om te bekennen! Integendeel. Onze ‘kwaliteitspers’ herinnert het zich plots: vroeger is dat ook al eens gebeurd. Ook ’n Russische spion die ook in Engeland met speciaal moord-tuig ‘vergiftigd’ werd.

    Tussen de lijntjes staat er nog niet net, dar zo’n wrede dingen wel degelijk het werk van de Russen moeten zijn, want dat wij, Westerlingen, zoiets niet zoudden durven te doen.

    *

    En dan gebeurt het! Engelandn tot in het hart getroffen door het lot van die arme ‘dubbelspion’ ‘straft’ de Russen door ze publiekelijk te vernederen. Reden: het Kremlin blijft weigeren schuld te beekennen.nen. Integendeel, op zijn beurt gaat het dan Engeland straffen. Wijst nog wat meer diplomaten uit. Boycot privé bezittingen. Dwarsboomt de handelsbetrekkingen.

    *

    En zo gaat dat verhaal verder. Neen, hoor! Het is, net zoals bij Multatuli een lang verhaal van buffels afnemen bij elkaar.

    *

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    … U bent verbonden met het Russische ministerie van Ontkenning en Verwarring… voor internationale moorden, toets 1… inmenging in buitenlandse verkiezingen, toets 2… de bezetting van de Oekraïne, toets 3… Syrische oorlogsmisdaden, toets 4…

    *

    Geplaatst door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    MEN DEN BOOM

    *

    Is ondergetekende nu een Rusland-Fan of eerder een objectief waarnemer van niet te loochenen feiten die door de ‘Kwaliteits-media’ altijd met veel vooringenomenheid beschreven worden?

    Zeg nu zelf: is die samenloop van omstandigheden niet ’n heel klein beetje verdacht? Poetin gaf een paar weken geleden toe te beschikken over hypersonisch wapentuig. Die hij alleen zou gebruiken om terug te slaan, voegde hij er onmiddellijk aan toe. En zie, zonder enig bewijs maar voortgaande op vermoedens slaan, de Britten toe, zo on-diplomatisch als maar mogelijk. Misschien is zelfs het woord ‘vijandig’ beter.

    Daar is overal in de media dezelfde stoorzender, dat Poetin in Syrië zonder reden, vrouwen en kinderen pat bombardeert. Burgeroorlog door fanatieke islammers-opstandelingen tegen het eigen wettelijk gezag? Nooit van gehoord. Hoe e, door wie die oorlog is ontstaan? Mens, dat is toch van geen belang!

    Zien ze dan de duidelijke na-werking niet van het gluiperig Moh Bama-regime over de ganse Westerse Wereld?!

    En zo gaat dat maar door. Het lukt hen zelf om President Trump voor hun kar te spannen!

    Waarheen, buiten de bladvulling, dat allemaal leidt? Volgens mij tot het feit dat de Media overal zichzelf totaal ongeloofwaardig maken. Zeker, de Poet is geen Kerstekind en Rusland is de laatste honderd jaar zeker niet alleen zaligmakend geweest. Maar na het Communisme riskeert de Russische voksziel zich geen tweede keer aan een totalitair systeem, de hoofdreden voor de weigering om ook mar één islammer méér toe te laten binnen hun landsgrenzen.

    Benieuwd welke plannen er de moslim-landen worden gesmeed om hun historische rol op te nemen van wereldheersers. Il het even in welke richting die gaan, ze zullen niet in het voordeel van Rusland zijn. Ook dàt speelt in het hoofd van onze Media: hoe kunnen ze best helen om hun vriendjes dienstig te zijn?

     

    Maar is dat reden om in onze dagen opnieuw oorlog te gaan stoken tussen Volkeren die bestemd zijn om samen met elkaar in Vrede te leven? Europa, inbegrepen Rusland en de Angelsaksische Wereld: we delen dezelfde Joods-Christelijk-Humane Beschaving. Waar er voor de islammerij geen plaats zou mogen zijn

    *

    Hemelrijker



    16-03-2018, 15:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4448

    D

     IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    ‘Vliegende Schotels’ zijn op Aarde pas gespeurd toen het geweld van de Tweede Wereld Oorlog al ’n tijdje geluwd was. Precies alsof andere planeten of zelfs andere zonnestelsels zich met eigen ogen ervan wilden overtuigen, dat wij, aardelingen, hen voorlopig weer zouden gerust laten. Na de Ster van Bethlehem was het immers allemaal peus en vree geweest in de Ruimte. Al die ruimtereizen nadien en die vele micro-golven in de stratosfeer voor onze tele-communicatie kon hen niet veel schelen. Het raakte, om zo te zeggen, hun koude kleren niet. Toter onlangs zelfs van onze auto’s met de vlam in de pijp rondzwierven rond Jupiter…

    *

    De ‘aliens’ zijn dus weer daar. Met Mister Spock straks als een Engel Gods in het straatbeeld om de hoek van elke straat? Goed geweten. Echtig en techtig. Gefilmd uit de eerste hand door een of ander ‘onderzoekshoernalist’ als bijverdienste. U kunt het zich niet voorstellen, hoe verbazend die – ongrijpbare lichtsporen als bliksemschichten – door de donkere luchten schieten..

    Mister Spock die de Duivels doet vechten….

    *

    En daar is dan de alledaagse realiteit van dit Tranendal.

    Minder verbazend, want ‘de weg van alle vlees’, het heengaan op uitzonderlijk hoge leeftijd van het menselijk wrak-genie op 75 jarige leeftijd. Werkelijk hallucinant hoe die aan 21 van de Dokters nog maximum 2 jaar te leven kreeg. Wat totaal anders inde sterren stond geschreven. Was dat even de exacte wetenschap bij den bok gezet!

    Stephen Hawking

    https://www.hln.be/wetenschap-planeet/wetenschap/-de-wereld-is-een-prachtige-mens-en-briljante-wetenschapper-kwijt-beroemdheden-reageren-verslagen-op-overlijden-stephen-hawking~a3165bf0/

    *

    Is deze figuur nu het ultieme voorbeeld (geweest) hoe het geniale van zijn denkwereld werkelijk de verbeelding tart en maar al te dikwijls lijkt op zinsverbijstering, hallucinaties, om niet te zeggen dat het eerder lijkt op geschift zijn?

    In ieder geval is zijn verhaal het bewijs van het bestaan van andere dimensies, waar de Mensheid op dit ogenblik slechts in staat is, om een minuscuul tipje van de sluier der Oneindigheid op te lichten. Waar gezegde oneindigheid als in ‘n “Zwart Gat’ in verdwijnt.

    Wetenschappers lijk hondjes aan de ketting die blaffen naar de maan…. De maan, die een oogje trekt naar de sterfelijkheid.

    Een rood ‘vlekje’ dat bij klaarlichte dag voor Uw neus op tafel weg en weer danst, en zich niet laat verjagen: was het een UFO of – ver zijn tijd vooruit - doodgewoon een infrarood speeltje in de handen van een kwajongen? Feit is, dat ik dat gezelschap na korte tijd woordenloos zin matten zag oprollen… Pas dan schaterde mijn buurjongen het uit van het lachen.

    *

    Mij verwondert het niet, dat 2.000 jaar na Christus er een nieuwe versie komt van wat bij benadering de menselijke verbeelding de ‘geest’ noemt. Iets dat zintuiglijk (voorlopig) niet te vatten is. Maar waarvan we als mens en ‘redelijk schepsel Gods’, toch deelachtig aan zijn.

    Moest Stephan Hawkins voornoemd, bij leven en welzijn door het sleutelgat van de Kosmos hebben kunnen kijken, zou hij dan ook een glimp van de Eeuwigheid hebben gezien waar naartoe hij zou gaan na zijn dood?

    Waarom blijft hij dan van daaruit, zoals via de digitale wereld elk goed bespraakt sterfelijk wezen, voor eeuwig zwijgen?

    **

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    Ministerie van Defensie VS geeft twee opnames van UFO’s vrij

    *

    Miljoenen voor Pentagon onderzoek van ‘onbekende metalen’ afkomstig van ‘ongeïdentificeerde objecten in de lucht’

    De rode draad in de succesvolle 90’s (en recent weer opgestarte) serie ‘The X-Files’ is dat het bestaan van buitenaards leven al vele tientallen jaren lang door onderdelen van de Amerikaanse overheid verborgen wordt gehouden voor het publiek. Science fiction lijkt ineens toch de realiteit te kunnen zijn, nu twee officieel door het ministerie van Defensie vrijgegeven opnamen van UFO’s zijn geanalyseerd, en het Pentagon 10 jaar geleden een $ 22 miljoen kostend geheim programma opstartte om de ‘onbekende metalen en andere voorwerpen’ die afkomstig zijn van ‘ongeïdentificeerde objecten in de lucht’ te onderzoeken. De vraag is niet langer of UFO’s wel bestaan, maar waar ze vandaan komen: uit andere technologische grootmachten zoals Rusland, China of Israël, of heel misschien toch van andere planeten of een andere dimensie?

    Analisten van The Star Academy of Arts and Science – met daarin de voormalige Clinton en Bush viceminister van Defensie voor Inlichtingen Christopher Mellon - onderzochten onder andere deze opname van piloten van een F/A-18 Super Hornet. gemaakt in 2004. Op de video is duidelijk de bekende ovale vorm van een razendsnel vliegende UFO te zien. ‘What the f*** is that thing?’ roept een van de piloten. ‘Wow, wat is dat, man?’ ‘Moet je ‘m zien vliegen!’ De UFO, die laag over het water scheert, heeft geen vleugels, geen staart, en laat geen uitlaatspoor na, wat ook bij een kruisraket het geval zou moeten zijn.

     

    In december publiceerde de New York Times een andere officieel vrijgegeven opname van een UFO, beter gezegd ‘een hele vloot’, zoals F-18 piloten zeiden. Ook hier ging het om eivormige objecten van ongeveer 10 tot 15 meter doorsnee, die onmogelijke manoeuvres uitvoerden, zoals met supersonische snelheid afdalen van bijna 20 kilometer hoogte naar slechts 15 meter boven de oceaan, waar ze in plotsklaps stopten, om even later weer met onvoorstelbare snelheid te verdwijnen. Niet één land ter wereld beschikt zover bekend over dergelijke zeer geavanceerde technologie.

     

    Geheim Pentagon programma onderzocht ‘onbekende metalen en voorwerpen’

     

    Volgens Mellon ‘wil niemand bij het Pentagon de ‘alien’ jongen zijn.’ Met andere woorden: niemand bij Defensie durft openlijk te suggereren dat deze UFO’s bestuurd worden door buitenaardsen. De andere optie is overigens ook niet bepaald geruststellend, namelijk dat een ander land op aarde technologisch lichtjaren voorligt op het modernste materieel wat de VS nu kan maken. De enige landen die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen zijn Rusland, China en Israël.

     

    Een eveneens door de NYT onthuld geheim Pentagon programma lijkt erop te wijzen dat de objecten niet ‘stiekem’ toch in Amerika gemaakt zijn (en bestuurd worden door ‘black ops’ organisaties). Dit $ 22 miljoen kostende programma, gericht op het onderzoeken van ‘onbekende metalen en voorwerpen’ afkomstig van ‘ongeïdentificeerde objecten in de lucht’ was een gezamenlijk project met ondernemer-miljardair Robert Bigelow, die op dit moment samenwerkt met de NASA bij het ontwikkelen van nieuwe ruimtevaartuigen.

     

    Vorig jaar mei verklaarde Bigelow op TV dat hij ‘absoluut overtuigd’ is van het bestaan van aliens en UFO’s. De researchers van het geheime project richtten hun aandacht ook op ‘personen die hebben gezegd fysieke gevolgen te ondervinden van ontmoetingen met de objecten’, en tevens met militair personeel dat UFO’s heeft waargenomen.

    Leonardo da Vinci (1452-1519)

    *

    ‘Wij zitten ongeveer in de positie van Leonardo da Vinci die de afstandsbediening van een garagedeur in handen krijgt,’ zei Harold Puthoff, een ingenieur die voor de CIA onderzoek deed naar buitenzintuigelijke waarnemingen. ‘Eerst zou hij proberen uit te zoeken wat al dat plastic spul is. Hij zou niets weten van de elektromagnetische signalen die betrokken zijn bij het functioneren van het apparaat.’

     

    UFO boven Tempelplein Jeruzalem

    *

    Een andere UFO die enkele jaren geleden flink de aandacht trok, was die boven het Rotskoepelgebouw op het Tempelplein in Jeruzalem in januari 2011. Diverse inwoners en toeristen filmden ’s avonds een onbekend lichtgevend voorwerp, dat na enige seconden doodstil blijven hangen plotseling pijlsnel en kaarsrecht omhoog schoot. Speculaties over wat dit geweest is variëren van een geheim Israëlisch defensie project tot een ‘alien’ UFO, een engel van God, of juist een engel van Satan.

     

    Voor al degenen die net als Fox ‘X-Files’ Mulder ‘I want to believe’ willen zeggen: de afgelopen maanden heeft het Amerikaanse leger genoeg officiële opnames vrijgegeven om het geloof in UFO’s een stuk makkelijker te maken. En misschien, héél misschien, is de door sommigen al zo vaak voorspelde massale openbare verschijning van UFO’s aan de hemel wel nabij?

    Xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Ministerie-van-Defensie-VS-geeft-twee-opnames-van-UFOs-vrij

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    Tot zolang de Hemel nog niet neerstuikt omdat die vol UFO’s hangt, is er aan geheimzinnigheid geen gebrek. Zelfs niet bij Leonardo da Vinci hemzelf aan die ge-automatiseerde garage poort. Denk maar aan de Mona Lisa. Was dat zijn maîtresse? Een zelfportret? Een of andere adellijke dame die hield van detective-verhalen??

    Of is het gewoon Middeleeuwse olieverf op een Middeleeuws schilderdoek? Eerder merkwaardig dfat het ongeschonden de eeuwen eeft overleefd…

    Ceci n‘est pas une pipe.

    Waarmee ik maar wol zeggen dat ‘hinein interpretieen’ van alle tijden is. De menselijke fantasie is inderdaad on- uitputte ijk, om niet te zeggen quais goddelijk.

     

    Is de ens inderdaad niet a.h.w. het evenbeeld van God-de-Vader?

     

    Wat mij meer bekommert, is de realiteit die achter de verbeelding schuiil gaat. Een dubbelspion met nakomelinge in een vreemd land wordt zo maar vergiftigd op straat. Vaststelling: de daders hebben hun visitekaartje op de lichamen achtergelaten. ‘Virtuel realitey’ of mise-en-scène à la Goebbels? En waarom moet dat persé ’n dubbel-spion zijn? Is het zò al niet spannend genoeg?

    Benieuwd wat betrokkene daar zelf over te vertellen zal hebben. Ha Ja, want in dat geval is die moord meteen geen ‘moord’ meer.

    Intussen is heel de EU Naziestaat kwaad op de Poet en bloeit de liefde voor elkaar na de Brexit weer stralend open….

    *

    En nu die o zo verwenste ‘dienstplicht’ die in 1992 door Lewie Lawijt is terug ‘in de kast gezet. Mij heeft dat systeem 2 jaar van mij jong leven verwoest.

    Twee derde van onze Bevolking vraagt om ‘Landsverdediging’ terug te her-bemannen met jong grut. Om die van de straat en de festivals weg te hoden?

    Die her-invoering zou in ieder geval goed zijn voor discipline onder de jeugd, gesteld dat iedereen voordien zijn seksleven en seks-infrastructuur aan de corps- de-garde moet afgeven.

    Zelfs als die voortplantings-kwestie al uit de baan zou zijn, gaat men dan de ‘verrijkers’ m/v op onze kosten ook bewust met wapens leren omgaan?

    Of kiest men voor het alternatief, een leger met alleen maar schduw-figuren die om beurten ‘pang’ naar elkaar roepen? Als het budget maar volgt. Desnoods gaat iedereen in een hoekje naar de maan zitten blaffen.

    De Poet lacht zich nu al ’n bult!

    *

    *

    Hemelrijker






    15-03-2018, 18:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4447

    ! EDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Ook in 1933-1-43n de glorie-jaren (!) van het Duits Socialisme onder Nonkel Dolf waren en hip-hop carrière-springrrs. Maar toen werd daar zo geen misbaar over gemaakt. ‘Führerbefehl’ en daarmee was de kou

    En dat is misschien wat (voorlopig) het grootste verschil uitmaakt met wat er nu in Broeksèl, het OKW van de Eu- Verenigde Nazeistaat gebeurt, namelijk geen absoluut Hoogste Gezag die als een God de lakens (èn de dekens) uitdeelt.

    Maar wat niet is kan nog komen. En dat weten de Consorten Junker van de EVP (de Partij van Merkel, Marconi en van Kawouter Beke) ook. Ik kan het nog niet bewijzen, maar geloof me: er wordt aan gewerkt

    *

    Dat Führerbefehl ui de 1ste Nazitijd die amper 12 jaar durende (1933-1945) was dan ook zeer duidelijk gericht op oorlog. Maar als we het Gentse Liegebeest katoen horen geven tegen de Poet omwille van die vergiftigde spion in Salsbury (Engeland) en hem daar bezig zien in het (verplaatsbare) EU-Parlement Numero Du, dan weten we genoeg. Net als bij Hitler gaat het oorlogstoken door de EU Naziestaat, onverminderd door. Alle verzinsels zijn goed om de bevolking voor te bereiden op het vijandbeeld van de machtige maar vreedzame Russen.

    *

    Het is wraakroepend hoe de EU-Mini-Fïhrers, onder druk van de Amercian Deep State van de C.C.C. van Moh Bama-Clinton, tegen-in de wensen van de Europese Burger, handelen. Waar die bvb Minder Minder Minder ‘Verfrijkers’ willen, voert Broeksèl nu ook al strafmaatregelen in voor de ‘Lidstaten’ die weigeren hun opgelegd quotum op tee nemen. Wat nochtans noodzakelijk is voor de ‘tewerkstelling’ hoorde ik daarnet op de radio.

    *

     

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Benoeming Europese topambtenaar onder vuur in Parlement

    *

    Bron: BELGA

     

    In het Europees Parlement hebben zowat alle politieke families maandagavond forse kritiek geuit op de aanstelling van Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie. Eurocommissaris Gunther Oettinger hield staande dat alle regels gerespecteerd werden bij de veelbesproken promotie van de kabinetschef van voorzitter Jean-Claude Juncker, maar verscheidene parlementsleden weigerden zich als ‘kleine kinderen’ of ‘imbecielen’ te laten behandelen.

    De JU88, Hitlers gevreesd Sturz-kampflugzeug uit de Junker-fabrieken

    *

    De flitsbenoeming van Selmayr tot de hoogste ambtenaar van de Commissie zorgt al weken voor ophef in de Europese instellingen. Selmayr had gekandideerd voor de functie van adjunct-secretaris-generaal. Toen de 47-jarige Duitser op 21 februari tijdens een vergadering van de eurocommissarissen die functie in de wacht sleepte, kondigde Juncker prompt het ontslag van secretaris-generaal Alexander Italianer aan en schoof zijn kabinetschef in één ruk door naar de hoogste functie binnen het 33.000 man sterke ambtenarenkorps. Sinds begin deze maand oefent hij die job uit.

    De Euro-parlementsleden vroegen opheldering, maar bleven maandag op hun honger zitten. Eurocommissaris voor Personeelsbeleid Oettinger drukte de Europarlementsleden op het hart dat de hele benoeming volgens het boekje is gebeurd en dat alle fases van de procedure in de statuten van het Europees openbaar ambt strikt zijn opgevolgd.

     

    ‘Sprakeloos’

    Sprakeloos Euro Parlementslid

    *

    De Duitse conservatief verzekerde ook dat nationaliteit of partijbanden geen rol hebben gespeeld en dat Selmayr over alle kwaliteiten beschikt om secretaris-generaal te zijn. ‘Hij heeft een ontwikkelde zin voor politiek en is een echte Europeaan. Daarom heeft hij het vertrouwen van de voorzitter en alle commissarissen’, zei Oettinger.

     

    Het maakte weinig indruk. Zelfs Duitse christendemocraten en conservatieven weigerden de beslissing te verdedigen. Bijzonder scherp was de Nederlandse liberale

    Sophie in ‘t Veld.

    ‘Ik ben sprakeloos dat 27 eurocommissarissen bij de neus worden genomen door een ambtenaar’, hekelde ze dat niemand bezwaar maakte tijdens de bewuste vergadering.

    De Commissie moet volgens haar ‘kiezen wat ze het belangrijkst vindt: de carrière van Selmayr of de credibiliteit van de Europese Unie’.

    *

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20180312_03405002

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het mag niemand verwonderen, dat het weer de ‘kwaliteitspers’ is die he muziekje van de Overheid speelt. Protest zou eigenlijk niet mogen, want wat het EU Parlement doet, doet het in het belang van de Bevolking. Daar twijfelt U toch ook niet aan?!

    Net dezelfde redenering als deze van Goebbels, de gewezen Minister van Propaganda van Hitler. Hoge functies in dictaturen zijn per definitie Hus Masters Voive. Anders vliegen ze er uit!

    *Naast deze wel unieke ‘bestuurs-misdaden’ (waaraan er alleen een einde kan komen na de eerstvolgende rechtstreekse EU-Verkiezingen van de kandidaten aangeduid door de Bevolking) zijn er ook de militaire miisdaen in voorbereiding. Zie de maniiulaties van de Nato tegen Poetin in het Hoge Noorden en in die Joekrien. Die zullen pas volle gestalte krijgen, van zodra de Nato het Opperbevel van een Eigen Legr verwerft.

    *

    Herinnert U het zich nog? ‘Vader, vergeef het hen. Zij weten niet wat ze doen’

    **

    Hemelrijker



    14-03-2018, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4446

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    In het Staatsmuseum van Peking prijken al honderden jaren, de uitvindingen van een Pittemse Pater SJ, de astroloog en Onder Keizers van China, die de toenmalige wereld – voor zover bekend - met verstomming sloegen. U las er op deze blog al meerdere keren over, want mijn buur-gemeente Pittem (West-Vlaanderen) is terecht fier op deze beroemde dorpsgenoot.

    Pater Verbiest dateert indertijd uit de gouden jaren waarin ‘Vlaanderen zijn zonen uitzond’. En waaraan nu, dank zij de ‘secularisering’, een einde is gekomen.

    Kardinaal Jan Schotte

    (° 1928 Hrelbeke)

    is voorlopig de laatste Vlaamse persoonlijkheid met (in Rome) en gevestidgde wereld-reputaie als gedoodverfde opvolger van Paus Woytilla. Hij overleed echter kort voordien en ligt begraven in Rome, in Het Kerkje der Vlamingen, un 1096 daar gebouwd als lazaret voor de Eerste Kruisvaarders.

    *

    Ik hoop maar dat de huidige Chinese Leiders met figuren als deze Pateer Verbiest hun (goedwerkend?) Staats-Socialisme maar nooit proberen uit te dragen tot bij ons.

    En neen, Crombeen, U huldigt een totaal ander socialisme dan de Chinezen… Als U dat maar weet.

    Het verschil, vraagt U?

    In het systeem daar bestaan de Kopmannen voor de Kleine Man, en niet zoals overal elders, de Kleine Man voor de Kopmannen.

    *

    Kijk, naast deze inderdaad eerder raadselachtige Pater Verbiest, die naar China was gezonden om die arme Chineesjes tot het Christendom te bekeren, maar daar in de exacte wetenschappen terechtkwam, (en hoe!), is er op onze dagen ook de raadselachtige figuur ,

    Kim Jong-un

    de Sterke Leidersfiguur uit Noord Korea, een soort vazal-staat van het Grote Chinese Rijk van de Hemelse Vrede..

    Dat uitgestrekte Chinese Rijk doet mij voor veel andere zaken denken aan Marco Polo (1254-1324), de Venetiaan die via de Bosphorus de handelsroute naar het Oosten bekend als de ‘Zijderoute’ voor Europa open legde.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Zijderoute

    **

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    China test slimme AI-bril en wil elke burger binnen drie seconden kunnen identificeren

           Bron: Business Insider, Reuters

    *

    Vorige maand testte de politie ook al slimme zonnebrillen uit aan een treinstation in Henan.

    *

    De Chinese politie testte vorige week een nieuw soort veiligheidscamera uit in Peking. Met een slimme AI-bril screenden de agenten gezichten en nummerplaten, die in realtime door een database van verdachte figuren gehaald werd. Op termijn wil China technologisch in staat zijn om elke burger binnen de drie seconden te identificeren.

     

    De AI-brillen zijn gefabriceerd door LLVision, dat ook al instond voor de levering van de slimme zonnebrillen die vorige maand in een treinstation in Henan getest werden. Ditmaal scanden de AI-brillen bestuurders en hun nummerplaten aan een autosnelweg in de rand van Peking om al wie op een gecentraliseerde zwarte lijst staat eruit te pikken. Bij een ‘match’ kregen de agenten een rood waarschuwingssignaal. De nieuwe veiligheidsmethode werd afgelopen week getest tijdens het jaarlijkse Chinese Volkscongres in de Chinese hoofdstad.

    *

    REUTERS Een beeld uit een promovideo van LLVision dat de AI-brillen fabriceert.

    Het land zet al langer in op moderne technologie om de ‘staatsveiligheid’ te verhogen. Onder

    president Xi Jinping

    - die nu levenslang aan de macht mag blijven - wil China de technologieën van artificiële intelligentie, gezichtsherkenning en big data zoveel mogelijk op punt stellen om al wat tegen de Communistische Partij ingaat de kop in te drukken. China telt nu al zo’n 170 miljoen beveiligingscamera’s, maar de overheid wil dat aantal meer dan verdrievoudigen tegen 2020. Dat zou dan ongeveer neerkomen op bijna één camera per twee burgers. Het finale doel is om elke burger binnen de drie seconden te kunnen identificeren.

     

    Critici vrezen ervoor dat China zal evolueren naar een gesofisticeerde bewakingsstaat, waarin dissidenten het nog harder dan nu te verduren zullen krijgen. Volgens experts is dat een ernstige inbreuk op de privacy en op de mensenrechten. Maar

    https://youtu.be/MPj5y61tkTI

    LLVision

    zegt dat burgers zich geen zorgen hoeven te maken om hun privacy. Omdat de overheid de AI-brillen enkel zou inzetten voor “nobele doeleinden”, zoals het vatten van verdachten en voortvluchtigen.

    In de provincie Xinjiang maakt de overheid nu al gebruik van gezichtsherkenningscamera’s. Bijna de helft van de bevolking daar zijn Oeigoeren, een moslimminderheid die gewantrouwd wordt. Van de inwoners verzamelde de overheid, zonder hun medeweten, al persoonlijke gegevens als iriss-cans, vingerafdrukken en bloedtypes. In 2016 werd ook gestart met het aanleggen van een database van stemmen. Handig bij het afluisteren van telefoongesprekken.

     

    Omdat er nauwelijks bescherming is van de privacy in China en omdat er zo veel ‘testpersonen’ rondlopen, kan dat soort technologieën zich er vrijwel zonder beperkingen ontwikkelen. Met alle gevolgen van dien voor de toekomstige Chinese maatschappij.

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/china-test-slimme-ai-bril-en-wil-elke-burger-binnen-drie-seconden-kunnen-identificeren~a104d10e/

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    MEN DEN BOOM

    *

    Wel wel wel! Wie had dat gedacht van die Chinezen. Niet alleen zijn ze in alle stilte uit de as van hun vroegere Grootheid verrezen, maar dat ze dat deden in onze dagen, eeuwen na de Val van het Communisme van onder de oksels van Kameraad Marx, moet de wereld met verstomming slaan.

    Het doet me denken aan het gezegde, dat alle goede dingen (!) uit drie bestaan. Volksverheffing, uitstraling en…hoogmoed.

    Tenminste, dat is waaraan we gewend zijn geraakt in het Westen. Maar de Chinese Cultuur is veel ouder dan de onze.

    Er wordt dikwijls (met veel sarcasme, maar met een grond van waarheid) gezegd, dat Jezus Christus op aarde de eerste Communist is geweest. Maar dat Zijn theorie achteraf is gekaapt en misbruikt, net zoals het altijd met alle goede dingen gaat: de kopie wil altijd beter zijn dan het origineel.

    Waar hebben we dat nog gehoord?!

    Het grote voorbeeld van misbruik van goede dingen, is de uitvinding van Algtrf Nobel, het dynamiet. Bedoeld als hulpmiddel voor het Mensdom, is het eerder oorzaak van diens vernietiging geworden.

    Ook de Katholieke Kerk is inderdaad niet altijd ’n doetje geweest. Zie de Reformatie. Zie de Inquisitie. Zie de ‘verknechting’ aan Rome onder Keizer Karel V. Alles natuurlijk met de beste bedoelingen, daar niet van. Er is veel kwaad gebeurd, maar het Goede is blijven hangen, o.a. in de totstandkoming van de ideale samenleving waar het begrip ‘naastenliefde’ het fundament van is. De ‘Caritas’.

    Waarom zou het dan anders geweest zijn met dat andere ‘stelsel’ van begin vorige eeuw door die Duitse Jood in de Sovjet Unie uit de mouw geschud?

    Net als het katholicisme, dat in wezen goed is, werd de basis-gedachte van het Communisme gekaapt door Leiders-Potentaten met speciale bijbedoelingen. Zie Stalin. Zie Mao. Zier Paus Borgia (1431-1503), die zelfs als Paus Alexander VI nakomelingen had bij zijn eigen dochter

    Lucrezia.

    *

    Het is een pikant verhaal dat al vele eeuwen meegaat en zelfs verfilmd is en/of in TV-series verwerkt. Iedereen is kind van zijn tijd, en in het geval van die Paus Borgia (Alexander VI) let Spaanse roots is geen uitzondering. Want daar is het begrip’ nepotisme’ ontstaan, doordat hij de neef was van zijn oom, de voorganger-Paus en hij zijn 4 kinderen op zeer jonge leeftijd (9 jaar) met eigen handen tot Kardinaal benoemde.

    Geld en macht: de erfzonde waaraan in de Geschiedenis zowat alle machtige mannen (en vrouwen) leden. Waarbij moet gezegd, dat in de 21ste Eeuw daar op het hoogste niveau verandering in zou gekomen zijn. Zie Poetin. Zie Xi Jinping. Zie Trump. Zie Paus Franciscus….

    *

    Ja, Walter, ‘k weet het! Om het Lagere Echelon is dat nog niet doorgedrongen. Zie Merkel. Zie de EU-bobo’s die lijk sprinkhanen elkaar voortdurend over het hoofd springen (Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie).

    In Coburgia is aangaande het machtsmisbruik met de duik van Steve Stunt in het Albertkanaal waarschijnlijk voorgoed een einde aan gekomen…. Voordien de hulp van de Zelfmoord Hulplijn 1813 niet eens gevraagd omdat alles wat we zelf doen, beter gedaan wordt?

    *

    Ps

    Wie ooit in Rome komt, moet zeker het vele hectaren grote park ‘Villa Borgèse’ in volle stadscentrum, bezoeken. Ik vond daar de recente trilogie over deze incestueuze verhouding, in het Italiaans geschreven verhaal. Dat boek, jaren geleden is it het laatste boek geweest dat ondergetekende nog kon lezen zonder vergrootglas. In mijn boekenkast prijkte al jaren een prachtige Nederlandse dichtbundel van


    Louis Couperus (1863-1923),

    en die was de directe aanleiding om verder te zoeken in het land zelf waar het allemaal begon. Toen was mijn Italiaans nog ondermaats, en om de haverklap moest het zakwoordenboekje geraadpleegd worden voor moeilijke woorden. Vandaar dat het 3de deel nooit uitgelezen geraakt is. Maar wat tevoorschijn kwam, was nog veel realistischer en hallucinanter dan het geromantiseerd verhaal in verzen van Couperus.

    Zo o.a. de beschrijving van de sterfkamer van Borgia zelf, waar de (ontaarde) zoon dagenlang wagenladingen kostbaarheden wegsleepte uit het appartement van zijn vader, voor hij bekend maakte dat die intussen was overleden.

    *

    Ja Ja! We zullen moeten leren ermee te leven. Eerst de mond gesnoerd zoals nu al onder Merkel, om later nog alleen met onze ziel bloot onder de arm op straat te komen. Want overal zullen slimme camera’s staan die op ieder ogenblik filmeren wat erin ons hoofd omgaat.

    Als die ‘slimme camera’s’ in de handen van tè slimme politieke leiders maar niet tè slim worden! Bewegende beelden perfect vervalsen schijnt inderdaad een makkie te zijn geworden. Mijn hoofd op Uw schouders, en het bewijs is geleverd!

    *

    Hemelrijker

    13-03-2018, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4445

    .IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Het Land van Trulpn de Numero Uno van Het Ondermaanse Tranendal, is al een heel tijdje gevloerd door het Oude Rijk der Tsaren. Maar doet er diplomatisch het zwijgen toe. Onze o zo snuggere ‘kwaliteits-pers, zwijgen mee. Neen hoor, uitgeteld zijn ze bijlange nog niet, is de boodschap. En, yes, indeed.

    The proof of the pudding is the eating…

    Wij, Het Westen, moet alleen stoppen met de Poet te treiteren en uit te dagen, in de hoop dat hij dan, in Finland, Noorwegen of in die Joekrien zou toeslaan. Dus ook tegen ons in al onze hulpeloosheid. Wij, die zijn vrienden willen zijn, net als in Waterloo toen die daar kwamen helpen om Napoleon en het Franse imperialisme te verslaan.

    *

    Dat zijn geen woorden die alle richtingen uitgaan, maar feiten die verankerd liggen in onze gezamenlijke Gezschiedenis.

    Als het dan ooit toch zo ver zou komen… Dan zal, net als de vorige twee keer, De Nieuwe Wereld ons zeer genereus komen bijstaan. Zijjn eigen oorlogsindustrie ten bate natuurlijk. Wat gelukt is in ’14-’18 en ’40-’45 zal nu ook wel lukken, denken ze daar, in de zekerheid er alleen maar bij te winnen.

    Maar is dat zo?

    Het is voor ons niet eens koffiedik kijken. Een goede buur immers is beter dan een verre vriend.

    Aangaande den Donald kan ik best Ben Crabé nadoen in ‘Blokken’, als die het publiek waarschuwt vertrouwen te hebben in de blokkenlegger. ‘Laat em doen. Laat hem doen’, klinkt het dan in de studio.

    Trump weet best hoe dit zaakje te klaren. Heeft hij dat velletje van die half gekke Noord-Koreaan al niet op zijn zolder hangen? En is ‘de Vlad’ niet zijn goede vriend met wie er best zaken vallen te doen?

    *

    Mark my words! In Israël heeft hij (bijna) door zijn vastberadenheid water met vuur verzoend. Nog wat geduld en het mollenwerk van de wereld-vernietigers, de DemocRATS legt hij wel bloot. Waarbij hij, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, de islam bij de keel zal hebben. Pietrol of geen pierol!!!

    Wait and see. Zo zong Vera Lynn indertijd. We will meet again…

    https://youtu.be/cHcunREYzNY

    *

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Democraten plannen Stalinistische coup in Verenigde Staten’

    *

    ‘Amerika is – samen met zijn Europese vazallen - tweederangs macht geworden die ten onder dreigt te gaan aan eigen overmoed’

    2018 zou wel eens een cruciaal jaar in de geschiedenis van de Verenigde Staten kunnen worden, zo denkt

    Paul Craig Roberts,

    hoofd van het Institute for Political Economy.

    De Democratische Partij en het militair-industriële complex (MIC) blijven verwoede pogingen doen om president Donald Trump af te zetten, ook al is ‘Russiagate’ een complete, door de massa-media en leden van het voormalige Obama regime aangewakkerde hoax gebleken. De grote vraag is wie als winnaar uit deze strijd tevoorschijn zal komen. Zal het de Democraten, net zoals Stalin de bolsjewisten van Lenin verpletterde, lukken om een extreem-linkse coup in Amerika te plegen, waar vooral blanke conservatieven en christenen het doelwit van zullen worden?

    Net zoals destijds Stalin malen de moderne media en de Democraten niet om de feiten – die verzinnen ze zelf, als het hun doelen maar dient. Het verschil is echter dat er inmiddels ook onafhankelijke nieuwsverstrekkers zijn, waardoor de gewone man de door links beheerste ‘reguliere media’ steeds minder is gaan vertrouwen. Niet voor niets is CNN een wanhoopsoffensief gestart tegen Infowars, nadat eerder al Breitbart op de korrel werd genomen.

    Stalinistische coup tegen conservatief Amerika

     

    Roberts en veel anderen begrijpen niet waarom president Trump zijn positie niet gebruikt om verraders zoals Mueller en Comey te arresteren en te berechten voor hun zo duidelijk bewezen misdaden. Is dat omdat Trump de media en de Democraten zichzelf van hun laatste restje geloofwaardigheid laat beroven, of is het omdat hij te zwak is om tegen hen op te staan, en niet weet hoe hij hen het beste moet aanpakken?

     

    Is het eerste het geval, dan zal de VS daarna een veel rechtsere koers inslaan. In het andere geval dreigt er een heuse Stalinistische opstand, een ‘purge’ of coup door de inmiddels van iedere vorm van integriteit gespeende progressieve-links-liberale elite, die zich tegen de miljoenen Trump aanhangers – en vooral tegen blanke conservatieven en christenen - zal keren. Kortom: een rassen-, gender- en religieuze oorlog, bedoeld om traditioneel Amerika totaal te vernietigen.

    Ook een financieel-economische crisis

     

    Behalve op maatschappelijk vlak dreigt er ook een financieel-economische en een militaire crisis. De afgelopen 10 jaar hebben de centrale banken van het Westen en Japan onvoorstelbaar veel digitaal geld uit het niets gecreëerd, wat de belangrijkste beurzen zoals de Dow Jones tot ongekende hoogtes heeft opgedreven. Massale (hyper)inflatie van consumentenprijzen is er nog niet, maar is al wel duidelijk zichtbaar in onder andere vastgoedprijzen.

     

    Kunnen de centrale banken ooit nog stoppen met het ‘bijdrukken’ van zoveel geld, en kunnen ze de rente weer laten stijgen zonder de vastgoedprijzen en pensioenfondsen te doen instorten? Want als ze zo doorgaan, zal de inflatie op zeker moment de waarde van de dollar en euro onderuit halen, en zullen de burgers de rekening moeten betalen in de vorm van extreem koopkracht-verlies en torenhoge prijzen.

    Westen weerloos tegen Russische superwapens

     

    Op militair vlak is de VS inmiddels ruimschoots ingehaald door Rusland. Amerika, Europa en de NAVO hebben voorlopig geen enkele verdediging tegen de superieure nieuwe Russische wapens. Dat betekent dat het blijven intimideren en vijandig benaderen van het Kremlin geen effect zal sorteren.

    Als de VS en de EU hun eenzijdige en agressieve anti-Rusland koers weigeren om te keren, dan zou de dag weleens kunnen komen dat Rusland zich genoodzaakt ziet zich met zijn superwapens te verdedigen. We maken dan echter geen schijn van kans om die –vermoedelijk zeer korte- oorlog - te kunnen overleven (om het over winnen maar helemaal niet te hebben).

     

    Hoogmoed komt voor de val

    kogel is door de kerk: Amerika is niet langer de ‘enige supermacht’. Het is samen met de Europese vazallen afgezakt tot een tweederangs mogendheid, wier overmoed en arrogantie – in de allerhoogste regionenen resulterend in totaal verlies van integriteit en een schrijnend gebrek aan moreel besef - de voorbode voor een diepe en dramatische val dreigt te worden. Of het al in 2018 zover zal komen valt niet te zeggen, maar het is zeker mogelijk. We kunnen daarom alleen maar hopen dat het gezonde verstand in het Westen tijdig zal terugkeren, ook al zijn daar tot nu toe nauwelijks aanwijzingen voor.

    Xander

    (1) Paul Craig Roberts via Zero Hedge

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Democraten-plannen-Stalinistische-coup-in-Verenigde-Staten

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Vanzelfsprekend leiden onze Uitgekochte Media zoveel mogelijk de aandacht af. Naar ‘Brood en Spelen’. Of naar een nakende ‘handelsoorlog’ met Trump als aanstoker. Of naar uit hun duim gezogen problemen met ‘luchtvervuiling’, dieselmotoren, smeltende gletsjers. Met daartisse, noodgedwongen, de vele aanslepende ‘godsdienstoorlogen’ die het etiket krijgen van ‘burger-oorlogen’ daar waar het altijd gaat om veroveringsoorlogen door de primitieve pietrol-islammerij.

    Die heten de ene keer Taliban, Boko Haram, Al Quada of ISIS, alles wat U maar wilt, als het woord moslim maar niet valt. Islammerij en bloederige wreedheid kan nu eenmaal niet, want het Westen moet leren inzien dat er maar één islam is: een bonte verzameling van ‘gematigde en vredelievende andersgelovigen’ die niets aders wensen dan (zonder tegenprestaties) als onze gelijken tussen ons te komen leven. Om mee te profiteren. Als ongenode gasten bij het uit de Hemel neerdwarrelende Goddelijke manna waarvoor onze Christelijke voorouders eeuwenlang voor gevochten hebben.

    Inderdaad, 2018 belooft een Wonderjaar te zijn. De ‘Klimaat-saga’, door de strenge winter achterhaald, is stil gevallen. Islamitische Staat is verslagen. De economie draait als nooit tevoren.

    Het weer is goed. De winter is vergangen, ik zie des Mei-en schijn. Ik zie die bloemetjes hangen, dies is mijn hart verblijd.

    Mein Liebschen was willst Du noch mehr.

    *

    Hemelrijker



    12-03-2018, 12:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    11-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4444

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Piieter DeCrem ws ooit onder Olio di Poepo Minister van Oorlog in Coburgia. Ben er nog altijd niet van uit0 was dat “Mini Ster” of ‘Mini Service Ster’.

    Dat was voorheen.

    Nu ss Crembo een ongeleid projectiel, ordinaire nestbevuiler, en eerder een wenkende Heils-Boodschapper die betere tijden in het vooruitzicht stelt? Teveel vragen voor één mn!

    Als hijzelf (hieronder) geen antwoord geeft op deze vragen, moet ondergetekende dat ook niet doen. Wie dàn leeft, dàn zal zien. De Tesla snelt wel door het Heelal met oogverblindende snelheid, maar de richting-impulsen komen wel nog altijd van de instructeurs in de commandotoren op Aarde.

    Voorlopig slechts één vraag. Waarom verzwijgt Crembo dat in 2014 geen 5 CVP-voorwaarden waren bij de Regeringsvorming Carlo Primo, maar zes, nl de schuldaflossing door het ACW van de ARCO-gedupeerden met belastinggeld. Omdat dit onderwerp te doorzichtig is als het kopen van meer tijd?? ARCO als de Ark van Noach om de Tsjeven over de Zondvloed te helpen? Te gevaarlijk glad ijs om er poten en oren op te breken? Redenen zou geven om naar de 1813, de hulplijn voor Zelfmoordenaars te bellen?

    *

    Crembo wil toch nooit als Allerdapperste der Dapperen, ja, als helderziende,

    Kapitein Haddock

    beginnen spelen? Om het Tsjeven-schip vroegtijdig te doen aanmeren, weg uit de gevaren-zone? Is dat de reden waarom hij waarlijk is komen optreden dicht bij de Oorlogshaven van BDW aan de monding van de Schelde?

    *

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Pieter De Crem: ‘Deze valkuil-coalitie sleept zich voort’

    9 maart 2018Karl Drabbe

    ‘Zonder hoop en zonder vrees’ kwam staatssecretaris spreken voor een select publiek van de denktank Libera in Antwerpen. ‘Nec spe, nec metu,’ zoals het op het belfort van Aalst prijkt, naar de

    Vader des Vaderlands

    Willem van Oranje.

    *

    Zoals altijd was De Crem ook nu niet mals voor zijn partij noch voor de regering waar hij als staatssecretaris voor Buitenlandse Handel deel van uitmaakt.

    Valkuilcoalitie

    De kamikazecoalitie, werd ze in het begin genoemd. Er werd geld op verwed dat de huidige federale coalitie nooit het einde van de legislatuur zou halen. Erik Meynen speculeert er haast dagelijks op in zijn gevatte strip in Het Laatste Nieuws: altijd is er wel een toppoliticus die aftelt naar de verkiezingen. Pieter De Crem had het over ‘metaalmoeheid’ bij de Zweedse coalitie, die hij van een nieuwe titel voorzag: de ‘valkuilcoalitie’.

    er zit sleet op

    ‘We leven in een nieuw tijdsgewricht,’ zo stak de staatssecretaris van wal. In ‘the old days zouden we nu volop in verkiezingscampagne zitten’. Voorheen duurde een federale regeerperiode vier jaar, voortaan — sinds de zesde staatshervorming en de beslissing om regionale en federale verkiezingen te laten samenvallen — is dat vijf jaar. ‘Ik voel dat,’ ging De Crem verder, ‘er zit sleet op‘. Vijf jaar vindt hij duidelijk een jaar te veel, de ‘metaalmoeheid’ laat zich voelen. En wel bij alle coalitiepartners. Zeker nu iedereen in verkiezingsmodus zit voor de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur staan.

    ’t Stad

    En pers en publieke opinie focussen nu al voornamelijk op Antwerpen. De Crem vreest dat de berichtgeving over de verkiezingen ondergesneeuwd zal geraken door de machtsstrijd om ’t Stad. Dat zal het ‘goede werk van vele lokale bestuurders doen wegdeemsteren’, vreest hij. ‘Het goede bestuur van Bart Somers in Mechelen komt in de schaduw te staan van de gepolariseerde verkiezingen in Antwerpen.’

    Volkspartij

    In zijn analyse van de huidige regering, spaart hij zijn eigen CD&V niet. Na de verkiezingen van 2014 zat de partij ‘in zak en as’. En trok ze met vijf punten naar de regeringsonderhandelingen. (1) De leiding nemen op één van beide niveaus, Vlaams of federaal, (2) geen prijs betalen voor een Europese Commissaris, (3) Open Vld ‘laten sudderen’ en niet opnemen in de Vlaamse regering, (4) op federaal niveau departementen nemen die dicht bij de mensen staan en waar je behoudsgezinde klemtonen kunt leggen, zoals Sociale Zaken, Economie of Binnenlandse Zaken en (5) géén Justitie nemen, want dan ben je vooraf verloren.

    Terugblikkend op 2014 heeft de CD&V op géén van die vijf punten gescoord. (1) Géén regeringsleider, (2) de prijs was het premierschap, (3) Open Vld zit in de Vlaamse regering, (4) ‘de kabinetten van de socialisten’ geërfd en (5) dat van Justitie. En dat wreekt zich.

     

    Een volkspartij zet de lijnen uit; in plaats van de meerderheidsagenda te volgen, wekken we nu de indruk de minderheidsagenda te volgen

     

    Bovendien heeft de CD&V zich de eerste negen à twaalf maanden opgesteld als een oppositiepartij binnen de coalitie die haar bovendien ‘de patine heeft doen krijgen van een linkse partij’. De Crem zou toen intern hard gemaakt hebben dat dit moest stoppen. Wetende dat het centrumrechtse deel van de oude volkspartij haar de rug zou toekeren. Wat vandaag ook blijkt: ‘het heeft ons kiezerspubliek compleet verward,’ stelt de staatssecretaris en burgemeester van Aalter. ‘Een volkspartij zet de lijnen uit; in plaats van de meerderheidsagenda te volgen, wekken we nu de indruk de minderheidsagenda te volgen,’ en dan zeker op terreinen als migratie, vluchtelingen en islam, waar vandaag de strijd rond wordt gevoerd. ‘Het discours van de CD&V staat haaks op dat van een volkspartij en het linkse imago komt hard aan bij onze brede basis van ondernemers, zelfstandigen en gezinnen.’

    Toekomst

    Het stemt De Crem niet positief. Al troost hij zich met de gedachte dat geen enkele Vlaamse coalitiepartner op federaal niveau met veel goesting verder regeert. De N-VA heeft artikel 1 van haar programma in de koelkast moeten steken en van deze regering géén constituante gemaakt. ‘Het resultaat? van 2019 tot 2024 hebben we opnieuw een communautaire standstill.’ En de Open Vld verliet het oude pad van minder staat, minder belastingen en minder administratie en verruilde dat voor een ‘individualistische links-liberale agenda waar niemand op zit te wachten’.

    wij geven niet de antwoorden waar mensen op zitten te wachten

    Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorspelt De Crem voor zijn partij, sp.a en Open Vld dat de dalende lijn verder wordt gezet, want ‘wij geven niet de antwoorden waar mensen op zitten te wachten.’ Realistischer — of pessimistischer — hoorden we een lid van de federale regering nog niet, tot op vandaag. Want op de vraag of er een alternatief is voor zijn partij, luidde het antwoord, kort en krachtig: NEEN.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    De N-VA heeft artikel 1 van haar programma in de koelkast moeten steken.

    in de koelkast moeten steken???

    Willen steken, zeker. En graag willen steken. Met als enig doel eindelijk aan de Macht te geraken. Om als ‘Schaduwregering de krabbenmand Coburgia te leiden.

    Aan de macht geraken? Om zodoende sneller tot de Onafhankelijkheid te komen, eerste en enige doelstelling van die Partij? Om om ervaring op te doen? Om tijd te winnen? Of tenslotte, bang om de tong te verbranden aan de veel te hete soep?


    Regelmatige lezers van mijn schrijfsels zullen zich ongetwijfeld herinneren met hoeveel enthousiasme ondergetekende altijd heeft gesproken over Willem van Oranje. Dat begon al van in mijn kinderjaren, met de jongensverhalen van een zekere A. HANS, die toen belend stonden als ‘de Hansjes’. Zij stilden toen al nauwelijks, kort na de na de oorlog als plots de verboden Maldegemse ‘Duimpes’ van Uitgerij De Lille wegvielen, mijn leeshonger.


    *

    Sint Maria Horebeke. Dat was het dorp in Oost Vlaanderen waar ik later als adolescent de echte Abraham Hans (1882-1940) leerde kennen en waarderen. Stel U even voor. Dat dorp was een soort Nederlandse enclave, protestants, maar waem vol van Willem van Orange. Die zorgde voor zin onderdanen, zelfs na hun dood, stond er op de oude kerkhofmuur. Van Sint Maria Horebeke en Sint-Kornelis-Horebeke naar Hollands Glorie was slechts ’n klein stap.

    Waarom, was de basisgedachte, er in ons land onder één paraplu diende te worden samengeleefd met ‘vreemden’, als er binnen het eigen volk dergelijke Leiders bestonden.

    Zonder hoop maar ook zonder vrees. Ik zag liever ‘zonder vaar noch vrees’, maar zoiets bestond alleen in boeken.

    Ziedaar wat onze beide volkeren in het verleden bijna persoonlijk met elkaar gemeen hadden. Het Noorden trok er toen alleen op uit, en het veroverde de halve wereld. Wij, in het Zuiden, aanleunend tegen La Mère Patrie’, werden onder allerlei voorwendselen, tot op de huidige dag, gewoon schatplichtig gemaakt en gehouden aan Parijs. Met woord en daad en vooral met veel geld.

    Is het niet Parijs, dan is het opnieuw… Berlijn.. Maar dan deze keer via het Brabants Hellegat.

    Het waren de laatste woorden, tussen Willem I en zijn twee Brabantse collega’s, Egmont en Hoorne. Vaarwel, Graff zonder Land, en Vaarwel, Graven zonder hoofd.

    *

    Rechtzetting

    In voorgaand ‘kommetje’ zag ik in ’n droom Jacob Van Artevelde plaats maken in Gent voor BDW. Heb me van plaats vergist. Het is BRABO geweest die moest wijken voor BDW. Die was ook, net als BDW, in het ‘werpen’ van jandjes ’n hele crack. Brabo wierp handjes, BDW hengelt naar handgeklap.

    Of vergis ik mij opnieuw, en bedoelde mijn droom niet BDW, maar Crembo?

    Ze rijmen trouwens perfect op elkaar, Brabo & Cremo. Toeval?

    Beide steden, Antwerpen en Gent, voeren trouwens onder druk van Groen-Rood een politiek om zoveel mogelijk toeristen weg te houden. De Gentse stadskas hield er verleden jaar maar liefst 4.3 miljoen aan ‘gasboetes’ aan over. Ja Ja, Rood-Groen weet van aanpakken. Of is het… van afpakken, dat ze zo straf in zijn?

    Aandacht

    De Gentse parkwachter Kawouter Beke is, onderweg naar zijn job, bij Crembo in Aalter aan huis de plooien van de man gaan wegwerken. De vouwen gestreken, alles netjes in de plooi, proper uitgedost en afgeborsteld als naar gewoonte, kan die nu ter stembus tiegen…

    Zonder hoop, en met veel vrees...

     

    **

    Hemelrijker




    11-03-2018, 15:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4443

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    De spreekwoordelijke zak en de as liggen dus al klaar om er binnenkort de 800.000 gedupeerden te doen gaan in zitten. Het ACW (Algemeen Christelijk Werkersverbond) – waarom denk ik nu zo ineens aan Kardinaal Cardijn? – is al enkele jaren, direct na het Diksia-verhaal van

    Den Dikken uit Vilvoorde,

    ter ziele gegaan. Nu kan eindelijk, beetje bij beetje de Waarheid aan het licht komen. De Waarheid, geheel de Waarheid en niets anders dan de Waarheid.

    En voeg daar gerust aan toe, zoals het hoort: ‘Zo helpe mij God’. Het zal geen kwaad kunnen!

    *

    Gods molen maalt langzaam, maar zeker. Is tot op de draad versleten spreekwoord van ons Ma.

    De ‘Kwaliteitsmedia’ en de TV doen er al twee lange dagen lang het zwijgen toe. Het is net alsof die – als op afspraak - niet willen ontwaken uit die nachtmerrie. Dat de tijd hen zal ter hulp schieten. Net als ondergetekende, vrezen ze, door het in elkaar stuiken van de Tsjeen, het einde van dit apenland…

    En neen, enig leedvermaak is daar van mijnentwege niet bij. Ik denk uitsluitend aan die 800.000 onnozelaars die lijk lemmingen hun spaarcentjes gingen neertellen bij de o zo Christelijke Werklieden Bond. Nadenenken zal daar niet veel zijn bij geweest, en daarom spreek ik hen aan met dat speciaal zelfstandig naamwoord dat normaal is voorbehouden aan…. abnormalen. Niet alleen geloofden zij in de politieke kwaliteiten van dat soort voormannen, ze ondersteunde ze en liepen zo in de val van het ‘aandeelhouderschap’.

    Stel U even voor: de Kleine Man was op slag mede-eigenaar van die geldkoepel die hen inzake ‘return on investment’, (zij het met mate), de hemel op aarde beloofden. Precies die door specialisten goed uitgekiende spaarformule was de oorzaak van de aantrekkelijke ongezien hoge interest. De toepassing was trouwens weeral zeer spitsvondig: de opbrfengsten moesten gewoon ‘gekapitaliseerd’ werden. Waardoor er interest op interest kon, betaald worden…

    Te mooi om waar te zijn.

    Mijn toen al oude Moeder had slechts tot haar 14de school gelopen, had als oorlogsweduwe ons kroostrijk gezin op koers gebracht, maar schudde met het hoofd, toen ze die ‘vrijgestelde’‘ op bezoek kreeg. Die, belust op haar schamele spaarcentjes, aan huis kwam uitleggen hoe eenvoudig alles wel was. En hoe iedereen toch verplicht was om iets terug te doen voor de vele jaren van welstand, sedert zijn partij de lakens uitdeelde… Ze beloofde erover na te denken. Wat wil zeggen, dat ze, de faling van de Boerenbond (1929) nog vers in het geheugen, naar de Pastoor zou gaan om raad.

    En kijk, die was als overtuigde Flamingant, een soort ‘Onderpastoor van te Lande’, gewezen Leraar aan het College, meteen rechtuit en zoder nadenken antwoordde. Liever van direct aan de Zwartjes geven. En voor haar zalige penitentie (vertelde ze me) diende ze een paar tientjes meer te bidden op haar versleten Rozenkrans.

    *

    **

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    Raad van State vernietigt waarborgregeling Arco

    08/03/18 om 20:11 - Bijgewerkt om 20:20

    Bron: Belga

     

    De Raad van State heeft deze week twee koninklijke besluiten (kb's) vernietigd over de waarborgregeling die de regering-Leterme II in 2011 uitwerkte voor de 800.000 gedupeerde coöperanten van Arco.

    *

    Bij de ondergang van Dexia in 2011 ging ook Arco, de financiële poot van de christelijke arbeidersbeweging ACW en grote aandeelhouder van Dexia, ten onder.

     

    De 800.000 coöperanten van Arco konden echter rekenen op een garantie van de overheid voor hun spaargelden. Tegen die waarborgregeling trokken een aantal Dexia-aandeelhouders samen met de Vlaamse beleggersfederatie VFB, het pensioenfonds Ogeo Fund en de gemeenten Sint-Agatha-Berchem en Schaarbeek naar de Raad van State.

    Ze voelden zich benadeeld ten opzichte van de Arco-coöperanten. Ze voerden aan dat de regering, die toen in lopende zaken was, die beslissing niet mocht nemen. De Raad van State wees de beroepen destijds grotendeels af, maar stuurde de vraag of er sprake van discriminatie is door naar het Grondwettelijk Hof.

    *

    In juni vernietigde het Grondwettelijk Hof het wetsartikel dat de waarborgregeling mogelijk maakte. Volgens het Hof had de regering de maatregel moeten aanmelden bij de Europese Commissie om te zien of er sprake is van ongeoorloofde staatssteun. Omdat de bewuste kb's hun rechtsgrond vinden in het vernietigde wetsartikel, heeft de Raad van State die kb's nu ook vernietigd.

    Regeerakkoord

    Intussen is de regering op zoek naar een nieuwe manier om de Arco-coöperanten te vergoeden. Dat engagement staat, op vraag van CD&V, in het regeerakkoord. De regering bespreekt die kwestie momenteel samen met een eventuele (gedeeltelijke) beursgang van Belfius, de staatsbank die uit Dexia is voortgekomen.

    *

    Deze maand zou de regering daarover knopen doorhakken. De Europese Commissie oordeelde in juli 2014 al dat de waarborgregeling onverenigbaar is met de regels rond staatssteun. De toenmalige regering heeft tegen die beslissing wel beroep aangetekend bij het Gerecht van de Europese Unie.

    Voor de Raad van State vroeg de Belgische staat om de uitspraak van het Gerecht af te wachten alvorens uitspraak te doen. De Raad van State gaat daar echter niet op in: het arrest zegt dat het administratief rechtscollege verplicht is zich te voegen naar het arrest van het Grondwettelijk Hof.

     

    Arco hypothekeert beursgang van Belfius: Europa blijft bij bezwaren

    Stavros Kelepouris

    08/03/18 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:00

    *

    Alles ligt klaar om een beursgang van Belfius op te starten, maar het lot van Belfius hangt af van de oplossing voor het Arco-dossier. Europa blijft voorlopig dwars liggen en wil geen euro staatsgeld naar de Arco-coöperanten zien gaan.

    'De indicaties zijn niet zo positief,' geeft een regeringsbron toe. De gedeeltelijke beursgang van Belfius moet, volgens de kalender die de regering zichzelf oplegde, ten laatste begin volgende week opgestart worden. Wat Belfius betreft, staat alles klaar. Er moet maar op de knop gedrukt worden om alles in gang te zetten, klinkt het. Maar de bank sleept de erfenis van Arco met zich mee, en op politiek niveau is de beursgang op vraag van CD&V gekoppeld aan een oplossing van dat dossier. Die oplossing is nog steeds niet in kannen en kruiken.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Om 17 uur (vrijdag) op de radio – met verstikte stem – het Meneerke Peeters gehoord. De Arco-afhandeling staat in het Regeerakkoord en moet worden nagekomen. De beursgang van Belfius daarentegen… staat NIET in het regering akkoord. Belfius, dat is de Staat, en Arco, dat zijn wij.

    Einde verhaal.

    *

    I too have a dream.

    Listen very carefully. I say rhus only once!

    Komt in beeld volksjury in een massa-bijeenkomst rond een Internationale Prijskamp met dominosteentjes.

    *

    Opgeblazen door de Tsjeven in stervensnood, de Regering Sjarel I valt. Da’s een.

    Na de Val van de Regering, valt de huidige Staatsvorm. BOEM!

    De NV-A, in alle staten, kraait victorie. Juicht en zoet toenadering tot de VVD van Geert Wilders. De Regering Merkel valt nu helemaal, omdat ze nooit heeft bestaan. De AfD zoekt toenadering tot de Lage Landen.

    Vaclav Klaus, persoonlijke vriend van Gerolf Annemans

    *

    De Oostbloklanden V4 onder leiding van Vaclav Klaus, de Tsjech van ‘De Fluiwelen Scheiding van TsjechoSlowakije reiken de hand. Catalonië slaat toe.

    In het Hellegat van de EU Naziestaat breekt er een paleisrevolutie uit. Sauwe qui peut! Junker dreigt met precisie bombardementen.

    Italië, onder leiding van de Lega, stemt de Itxit. Theresa May wordt in triomf toegejuicht voor Het Forum in de voltallige Romeinse Senaat.

    Merkel ontvlucht Europa richting Patagonië.. Poetin is de meestbiedende om The Hell Hole op te kopen in ruil voor de overname van de Staatsschuld. Zodoende, krijgt het hart van het Avondland de diepzeehaven voor atoom-duikboten waarnaar de geboren Brusseleir al zo lang heeft gesmacht..

    Om zijn breeddenkendheid te bewijzen aanvaardt Trump om met eigen privé-middelen het Arco-debacle bij de slachtoffers te vergoeden. Op voorwaarde dat hij van de Haven van Antwerpen Amerikaans grondgebied mag maken. Bijbedoelingen heeft die man niet.

    *

    BDW stemt toe, en het standbeeld van Jacob van Artevelde op de Vrijdagmarkt in Gent wordt vervangen door het zijne. Kawouter Beke wordt bevorderd tot Parkwachter van het Vrijdagpark, dat daar is gekomen na de afbraak van Dee Vooruit, om de plaatselijke sfeer niet langer te verpesten. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijks verse bloemen aan het voetstuk van dat ondertussen wereldberoemde monument.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Lievens

    *

    Met de geknielde negerfiguur voor het standbeeld van Pater Constant Lievens (Moorslede) – zie hierboven – als bron van inspiratie, wordt er werk gemaakt om voor het monument ter ere van BDW, eerbiedig buigend, maar rood van ingehouden woede, een afgietsel te zetten van Yves Leterminator (CVP), de man die dacht de Arco-draak te hebben getemd….

    *

    In al die tijd is de aarde altijd voort blijven rondjes draaien. Is het Mei geworden en leggen alla vogela nen ei. Hinase ich ende Du.

    Hebben wel wat beters te doen….

    *

    Hemelrijker



    10-03-2018, 13:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    09-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4442

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Zou BDW echt zo’n blindengeleidehond nodig hebben, om te doen zoals Salvini van Lega, in Italia? Diplomatie (Forza Italia, Berlusconi), duidelijke standpunten (de Lefga) en idealisme (Fratemid’Italia) en het broodje van +50% is gebakken. Italia First. En de rest is larie en apekool

    *

    Als – bedoeld is ‘indien’, ‘voor het geval dat’ - Het Hoofdstedelijk Gewest de stoelgang afgang van Merkel in Duirsland volgt, is meteen het lot van Coburgia bezegeld. Zijn de Francofonen eenmaal verdreven van de Macht, de Tsjeven (Arco) gedecimeerd (*) en machteloos, kan er eindelijk werk gemaakt worden aan de genezing van de zieke patiënte, de (Griekse) Godin Europa.

    *

    (*) Decomeren. Begrojp me AUb verkeerd. In de Romeinse krijgskunde was decimeren om de 10 man, negen goed te keuren en de 10de tekens in de afgrond te duwen. Bij de eerstvolgende ‘federale verkiezingen’ zie ik dat lichtjes anders. Één behouden en 9 aan de kant gezet…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/archief.php?startdatum=1512946800&stopdatum=1513551600

    *

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Het beleg van Brussel

    *

       Paniek in Broekzele! Daar zijn ze er nl achter gekomen dat de N-VA blijft stijgen in de peilingen en riskeert straks in Brussel de volstrekte meerderheid te halen in de Nederlandse taalgroep, waardoor ze in staat zou zijn de politiek en haar instellingen daar te blokkeren. E.e.a. heeft te maken met de ingewikkeldheid van het Brusselse kiessysteem, wat vroeger in het voordeel speelde van de francofonen, maar nu andersom dreigt te zullen werken.

     

       Om een Brusselse regering te vormen is nl een meerderheid nodig in elke taalgroep. Daar er naar schatting maar zo’n 50 à 60.000 Brusselaars zijn die normaal Vlaams stemmen, volstaat het 30.000 stemmen te halen om die meerderheid te behalen. Volgens de laatste peilingen haalt de N –VA er 6% op een totaal aantal kiezers van meer dan één miljoen en zou de partij, als dat zich doorzet, in Brussel zelfs groter worden dan het CdH. De reden van de stijging is dat, na alle schandalen en lijken die er uit de kast gevallen zijn, er ook steeds meer francofonen en anderstaligen zeggen dit jaar voor de N-VA te zullen stemmen, dit dank zij de successen die Jambon en vooral Francken er behalen met de harde aanpak in hun strijd tegen terrorisme en illegaliteit, die niet meer in te dijken is met de klassieke linkse politiek van alleen maarl preventies. Daarbij komt nog dat de N-VA én het VB de enige partijen zijn die in Brussel tot nu toe niet meegespeeld hebben en dus ook geen rekenschap moeten geven voor alles wat er misliep en nog misloopt. Het VB heeft vroeger, met de kandidatuur van de Schaarbeekse politiecommissaris Johan Demol al eens geprobeerd Brussel te blokkeren, maar is daar toen niet in geslaagd, omdat ze binnen de Vlaamse kieslijsten geen absolute meerderheid behaalde.

     

       Als het de N-VA dit jaar wél zou lukken, is dat voor de meeste Brusselse politici een nachtmerrie. Komt daar nog bij, dat Didier Reynders (MR) niet zinnens is een francofone tegenaanval in Brussel te steunen. Hij gaat ervan uit dat zijn partij, die vrij goed samenwerkt met de N-VA in de federale regering, dat ook moet kunnen in Brussel.

     

       Enfin het kan daar nog spannend worden, al moeten we het vel van de beer niet verkopen vóór hij geschoten is. In het vinden van uitvluchten zijn onze francofonen ook niet van gisteren. Het zou de eerste keer niet zijn dat ze zelf de politiek blokkeren als het hen niet uit komt. Denk maar aan de ‘institutionele atoombom’ van Flup Moustache in tempore non suspecto toen zijn Molenbeeks rijk nog geen (slecht) wereldnieuws was.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Verlà. Dat is dan weer eens geschied. De opslag in de archieven, en gelijktijdig de verspreiding van deze sublieme kennis.

    Afspraak begin 2019 voor de rest.

    *

    O ja. Nog iets zeer persoonlijks. Mijn persoonlijke voorkeur gaat zeker niet uit naar Europa, die     antieke afgodin uit de Oudheid, maar naar de warm aanvoellende aanwezigheid van De Maagd van Vlaanderen…

    *

    Hemelrijker



    09-03-2018, 15:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4441

     

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Daar zojuist, in voorgaand ‘kolommetje’ over De Drie Koningkinderen’, hadden wij het o.a. alleen maar over ‘Gebiedsroof’ door de Franse Kroong(en). Dat was echter het topje van de ijsberg, want eigenlijk gaat het roven en wegslepen om veel meer. Maar eerst wil ik nog iets kwijt over de 3 Nederlanden. Het moet gezegd, de Duitse Kroon (onder Nonkel Dolf) speelde met de gedachte, om nà de Eind-Overwinning, dezelfde Drie-Eenejeid staatkundog te herstellen. Popol III is daarvoor nog speciaal naar Berchteshaden helemaal boven op de Obersalzberg, op de koffie geweest bij de Führer aller Germanen. Maar het is hem achteraf slecht beekomen, zoals U zich zult herinneren.

    In heel ons verleden zijn het dus vooral onze Zuiderburen geweest die linhalerig zijn geweest. Zelfs tot op de dag van vandaag druppelt het in Brussel nog altijd, als het in Parijs regent. Merkwaardige figuur daarbij is de Waalse Meneer Albert Frère (Broeder Bertus) die met ons gemeenschapsgeld schatrijk is kunnen worden en in de financiële wereld nog altijd de boventoon voert. Mevrouw Albrt Frère was/is ene … Bourgois! Raar, hé!

    *

    Frère is schandalig rijk geworden door allerlei donkere zaakjes met de Dikke Koppen van de Belgische Socialistische Arbeiders Partij, die miljarden over de balk gooiden om de staalindustrie in het Waalse Landsgedeelte te houden. Wat ’n grandioos échec is geworden. Met vooral blijvende gevolgen.

    *

    En zo kom ik daar vandaag toch wel een vooruit geschoven bijdrage in ‘tSCELDT tegen, over die slechte gewoonte van het jatten van andermans zaken, nu al dapper overgenomen door alle Coburger polletiekers. Aleen is het woord ‘jatten’ nu vervangen door een ander werkwoord (!), namelijk ‘graaen’. Klikt ook minder diefachtig En staat chieker. Heeft meers stijl.

    Maar proeft U eerst van onderstaand voorgerecht. De hoofdschotel over het stelen en bedriegen is voor een andere keer.

    PS

    Zeeer tussen haakjes. ‘tSCHELDT leest U best direct zelf, digitaal beschikbaar voor ’n habbekrats. En neen, voorlopig heeft Telenet en al zeker de Vuur Rode Tekevisie (VRT) daar niets in de pap te brokken. My free speech is my home past hen beter.

    **

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    13 maart 2018

    Blatt Leser

    BERT ANCIAUX, KUNSTROVER

    *

    Laatst nog eens de Antwerpse Kathedraal binnengewandeld.

    Het blijft een verbijsterend gebouw, groots op alle gebied. Om stil van te worden. Vanwege de restauratie van het Koninklijke Museum van Schone Kunsten zijn de indertijd door de Franse bezetter gejatte schilderijen die daar uiteindelijk beland waren nu al enkele jaren terug op de plek waar ze eeuwenlang hingen. De bijhorende, indertijd verwoeste altaren zijn uiteraard niet terug te brengen, storen doet dat echt niet. In tegendeel, less is more. De meesterwerken lijken wel te zweven in de ijle, gotische ruimte.

    In tegenstelling tot andere Antwerpse kerken heeft de Kathedraal haar door de Franse bezetter ontvreemde schilderijen dus wél terug gekregen. De

    Sint Paulus en Carolus Borromeus treuren nog altijd om hun ontvreemde hoofdaltaarstukken van Rubens.

    De reden? Wat naar het Louvre versleept was werd gerecupereerd (schilder Balthasar Ommeganck zou de Vlaamse delegatie naar het Louvre leiden), de 271 werken die naar landelijke musea versast werden niet. Zo kan je in het Museum van Lyon het hoofdaltaarstuk van de Sint Paulus kerk gaan bekijken. ‘Het grote visioen van de heilige Sint Dominicus’, een meer dan fraaie Rubens. Vroeger stond er op het bijbehorende plaatje ‘acquit par l' étât français en 1774’. Bij mijn laatste bezoek hing er ‘Envoie de l' étât Français en 1794’. Al een beetje eerlijker.

    Je moet het echt eens doen, dat werk gaan bewonderen en dan de suppoost er attent op maken dat het een gejat werk is... Het zijn echter niet alleen buitenlandse rooflegers die ons patrimonium teisterden. Reeds jaren vraagt ‘Blattje’ zich af waar dat ontzettend mooie levensgrote **grafbeeld van

    Isabella van Bourbon

    heen is. Tweede echtgenote van Karel de Stoute, een jonge vrouw, gestorven

    op doorreis in Antwerpen in 1465, weggeteerd op 29 jarige leeftijd in de toenmalige Sint Michielsabdij. Daar werd ze begraven. Tien jaar werd er aan haar meesterlijke grafmonument gewerkt.

    *

    De beeldenstormers bewerkten het fraaie gelaat met hamerslagen, de Fransen ontmantelden het verder. zo verdwenen 24 bronzen beelden, de ‘pleuranten’ (12 staan er in het Rijksmuseum in Amsterdam, ééntje in Warschau), de beenderen zouden naar het Stadhuis verhuizen om daar te verdwijnen. Het grafbeeld wat een getuigenis van de bewogen geschiedenis van onze stad !

    Drie van de 24 verdwenen ‘pleuranten’.

    *

    zou een tijd in de Academie tentoongesteld geworden, om uiteindelijk in de Kathedraal te belanden, een perfecte plek in alle opzichten.

    Daar verdween het dus, in 2009. Gejat door de Fransen? Oostenrijkers ? Nazi's? Pinhelmen? Hol-landers? De Bende van Nijvel? Die van Borgerhout?

    Neen hoor. Sinds 2009 is het uitgeleend en wel door datzelfde Koninklijke Museum voor Schone Kunsten. Aan wie? Aan Museum M, in Leven, dat toen de deuren opende. En wie opende het?

    Toenmalig minister van Cultuur, ene

    Bert Anciaux...

    om zichzelf interessant te maken had hij dit bij, niets in de weg gelegd door de museum-directie van het Antwerpse Museum, waar Paul Huvenne toen algemeen directeur was (Administrateur-Generaal was Lydia Schoonbaert). Om in de gunst te komen bij Louis Tobback? Zijn SPA vriendje die hem minister maakte? Feit is dat het Antwerpse kunstwerk er nog staat. Of liever ligt.

    Nu dus onze vraagskes, dat best eens door een parlementariër met veel vrije tijd gesteld zou kunnen worden, aan Sven Patz bevoorbeeld. Waarom werd het Antwerpse meesterwerk uitgeleend? Aan een stedelijk museum dan nog wel. Voor hoelang? Wanneer komt het terug?

    ***

    Blattje mist het. Een schone madame, die Isabelle

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Ach, onze Rijke, ja écht Fortuinrijke Geschiedenis is een open boek voor wie neur, net als de Vlaamse Taal,, geen geweld en doet.

    Isabella van Bourbon met

    Kareel de Stoute

    *

    Die Karel de Stoute, in ’t Fransoos Charles le Téméraire (de Stoutmoedige) was nen échte Bourgodiër in de zin zoals we die uitdrukking nog altijd begrijpen. ‘Leven als ’n Bourgondiër’ is niet aan iedereen gegeven!

    Karel de Stoute (Dijon, 10 november 1433 – Nancy, 5 januari 1477) was Hertog van Bourgondië, Brabant, Limburg en Luxemburg, Graaf van Vlaanderen, Artesië, Bourgondië, Henegouwen, Holland, Zeeland en Namen, Heer van Mechelen.

    Een gouden tijd dus voor onze Lae landen…

    *

    Karel sneuvelde op 5 januari 1477 tijdens de Slag bij Nancy, een poging om Nancy op de Lotharingers te veroveren. Hij vluchtte toen bleek dat zijn manschappen aan de verliezende hand waren. Zijn stoffelijk overschot werd twee dagen later pas teruggevonden, hij was van zijn paard gevallen. Hoewel hierover nog altijd onduidelijkheid bestaat, zou zijn gezicht al zijn aangevreten door wolven en waren zijn wapenrusting en kleren geroofd. Identificatie van de Hertog moest plaatsvinden aan de hand van de littekens op zijn lichaam die bij zijn lijfarts bekend waren.

    Praalgraf van Karel de Stoute in het koor van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge

    *

    Er zijn twee bijzondere redenen waarom ik mij (uit persoonlijke interesse) op dit vrrhaal van “t SCHELDT heb vastgebeten. Drie als U wilt, maar over Bert den Bleiter zwijg ik liever. Spreken is zilver, maar zwijgen is goud.

    Eerste reden. Dyon. Ooit waren we daar op doortocht. In hoofdzaak om ons ervan te vergewissen, dat de eeuwen geleden geroofde Kortrijkse beeldengroep ‘Manten en Kalle’, een dansend echtpaa dat boven op het Belfort stond, daar ergens inderdaad zoden terugvinden. Die werden, na de weerwraak voor 1302 door de Fransen, deze keer gewonnen veldslag bij West Rozebeke (1382), als krijgsbuit mee werden genomen. Geen kat die zich dat herinnerde. ‘Ni vu, ni connu’.

    Erger waren de veelzeggende blikken, toen wij ons in die nochtans erudiete omgeving, als Vlamingen, Bourgondiërs van het Noorden, voorstelden. U hzd die gezichten moeten zien!

    Typsich Franse mentaliteit: inpikken, wegwezen en dan voor eeuwig van Krommen Aas gebaren.

    Tweede Reden: Nancy. In de 15 jaar die we in Italië hebben gewoond, reden we minstens 3 à 4 keer per jaar de 1450 Km op en af naar de Heimat. Waarbij we telkens voorbijreden in Nancy, ergens gewonnen verloren in de weidse vlakten van La Lorraine. Telkens kwam dan de herinnering boven aan die dappere Karel de Stoute, die daar in de wijde omgeving, jammerlijk verogelukte, eenzaam en verlaten, na een val van zijn paard in de ijzige sneeuw. Waren daar struikrovers aan het werk geweest? Vooral in de winter was het desolate beeld van een verlaten landsstreek, bijna authentiek. Glooiende wtte weidse vlakten, zo ver het oog reikte…

    Het leek alsof we erbij waren geweest en ook nu geen hulp hadden kunnen bieden.

    *

    ’t Verleden leeft in ons. De toekomst hoopt op ons. Daar tussen-in staan wij.

    Net als de man (maar heel wat nederiger) met zijn 95 stellingen tegen de kerkdeur van Wurtemberg, kunnen we niet anders.

    *

    Hemelrijker



    09-03-2018, 13:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4440

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Eerst even stilstaan bij die ‘Vreemde Heersers in ’t Land’ waarvan het meer dan tijd is om ervan af te geraken. Om deze te bedanken voor niet bewezen diensten!! Ze minachten ons, ze minachten onze Taal, romen onze welstand af, en, ingegeven door nog grote Vreemde Meesters, denken van zichzelf dat ze uitverkoren zijn om de Nieuwe Allernieuwste Wereld neer te zetten.

    **

    *

    Nu denk ik ook toevallig, door over Broeksèl als Hoofdstad van de Verenigde Nazistaten van Europa te spreken, aan het lot dar Berlijn heeft getroffen toen ‘Das Dritte Reich’ in puin werd geschoten. Arme Europese ‘Hoofdstad’ van dat nu ViERTES REICK als het ooit zo ver komt…. Meesterlijke zet van die dappere Oosterburen!

    *

    Maar wij, Vlamingen, moeten vooruit. Stilstaan is achtgeritgaan. Eenmaal die Francofone pretentie afgeschud, kan aan Macroni (of is dat ondertussen Marine La Plume?) voorgesteld worden om restitutie te doen van de in 1713 geroofde Vlaamse Laagvllakte van de Monts de Flandres tot de Somme en Het Kanaal).

    Van op de hellingen van de Catsberg richting binnenland, ligt de West-Vlaamse laagvlakte beneden aan Uw voeten, liefelijker dan Het Land van Kanaän dat Mozes nooit maar uit de verte heeft mogen aanschouwen. Bij helder weer ziet men tot aan de Kust, de torens van Brugge en van Kortrijk.

    Neemt U dieper La Douce France in, de autosnelweg naar Duinkerke, dan rijdt U als op een richel boven het landschap met rechts in de verte de Noordzee, en links het vertrouwde landschap, nu Frankrijk, waar U zich als bij toverslag thuis voelt. De naam alleen al van die dorpjes!

    *

    Dan bekruipt U het gevoel van heimwee. Konden we de klok maar 300 jaar terugdraaien….

    Dat zou noch min noch meer betekenen dat Le Roi Soleil met het oneerlijk en schandaleus Verdrag van Utrecht (1713) eindelijk in het ongelijk wordt gesteld. Want daar palmde me die kerel meteen de streek in, die tot op heden ruim één derde opbrengt van wat jaarlijks in de Parijse ‘schatkist’ binnenkomt.

    Als ik lieg, dan is dat liegen in onder-aanneming, want in mijn bibliotheek stak vroeder, voor mijn blindheid, een boekje van een zekere … Verbeke ??? uit Kortrijk, die daarover jaren geleden een uiterst wetenschappelijk onderzoek had gedaan.

    En verlà, de deal is rond. Wordt omgewisseld: alles in Coburgia beneden de Taal- en Armoegrens, en Frans-Vlaanderen wordt weer als vroeger, Vlaams Vlaanderen.

    Dat is trouwens de werkwijze die Slinx zeer goed moet begrijpen. ‘Heim ins Reich’ is toch een van hun probeersels!

    Ja maar hoor ik de aandachtige lezer vragen: het ‘Taalprobleem is daarmee niet opgelost’ Da’s just. Eenmaal voorbij ‘De Schreve’, aan de Vlaamse Bergen, werd oorspronkelijk het Vlaams er VERBOTEN bij de voorgaande generaties. ’Défendu de parler le Flamand’ stond op de schoolmuren gekalkt.

    Maar ’n kort bezoek aan de streek zal bewijzen dat het herstel voor de hand ligt. Er zijn zowat overal druk bevolkte Verenigingen voor Vlaamse Cultuur. Soms worden er in ’n gewoon dorpscafé taallessen georganiseerd, zij het in het dialect van de streek. Urenlang wordt daar door meestal jonge mensen geoefend in het opzeggen van onze West-Vlaamse verbuigingsvormen. Straffer dan ‘Yes I do’ is ‘Jaak’ of ‘Nink’ om de levendigheid van onze taal te demonstreren. Trouwens, authentieker West-Vlaams kunnen de meeste familie-namen er niet zijn. Zelfs, bvb, op het Kerkhof van Noord Pene voelt iedere West-Valming zicj direct thuis….

    Er is Radio Uylenspiegel, de streekradio, in de Nederlandse Taal. Er zijn de rondtrekkende toneelgroepen. Er zijn de verbroederings-groepen uit heel Vlaaderen die daar aan ‘Volksontwikkeling’ doen.

    En als U er dan toch bent, vergeet dan vooral voor Uw middagmaal net om ‘Potjesflesh’ te vragen. Die typische lekkernij la, zelfs de grotste rede,n vormen voor eeuwigdurende sympathie.

    Wie mijn over dat Vlaams Taalgevoel niet gelooft, moet maar eens op een warme zomernamiddag ’n terrasje doen op de Grote Markt van Rijsel. Vlaamser en liefelijker kan ’n stad niet zijn! Het zal U dan ook niet verwonderen, ergens in ‘de Vlemsch’ aangesproken te worden, door Uw buurman, als die vaststelt dat U Vlaming bent.

    En ja, de plaatselijke gazet hert er ‘La Voix du Nord’. Franse woorden, maar Vlaams van inhoud….

    Rijsel, nog altijd het knooppunt van vier pijlrechte Romeinse heirwegen, naar de vier windstreken.

    **

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    Welkom bij de Stichting Baarle Werkgroep

     

    Onder invloed van de Belgische desintegratie en de globalisering groeien Vlaanderen en Nederland steeds dichter naar elkaar. De Baarle Werkgroep is een ontmoetingsgroep van pragmatisch en democratisch ingestelde burgers uit Noord en Zuid die dit proces willen versnellen. Wij streven naar een confederatie van de Lage Landen met Vlaanderen en Nederland als motor van de integratie en onze 10 uitgangspunten vormen daarbij het kompas. Bent u niet overtuigd ? Neem dan onze visieteksten, de FAQ of de vele artikels op deze site door. Steunt u ons doel? Word donateur. Wilt u meewerken? Doe mee! Heeft u een vraag? Stel ze.

     

    Welkom bij de Stichting Baarle Werkgroep

     

    Onder invloed van de Belgische desintegratie en de globalisering groeien Vlaanderen en Nederland steeds dichter naar elkaar. De Baarle Werkgroep is een ontmoetingsgroep van pragmatisch en democratisch ingestelde burgers uit Noord en Zuid die dit proces willen versnellen. Wij streven naar een confederatie van de Lage Landen met Vlaanderen en Nederland als motor van de integratie en onze 10 uitgangspunten vormen daarbij het kompas. Bent u niet overtuigd ? Neem dan onze visieteksten, de FAQ of de vele artikels op deze site door. Steunt u ons doel? Word donateur. Wilt u meewerken? Doe mee! Heeft u een vraag? Stel ze.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Heroïsche Tijden komen net vanzelf. En de vrienden die dàt wel zouden kunnen waarmaken, houdt men achter (symbolische) prikkeldraad. Prikkeldraad die namelijk her-uitgevonden werd door ’n draaiërige graai-kampioen met Slinx-Groene wortels. Ter wille van het smeer, met handen en voeten gebonden aan de Francofonie. En neen, de naam is niet Geubbels, maar het trekt er toch op. In ieder geval, Goebbes, ooit Minister van Propaganda, zou niet beter hebben gekund.

    En ach ja, daar is ook nog, waar ook men kijkt, die opgeklopte volksverhuizing die zowel de Vlaming, de Waal, de Fransman als de Duitser (op termijn?) naar het leven staat. Eerst venijnig binnensluipen op hun kousenvoeten, kinderen en vrouwenbuiken voorruit, om dan, in opdracht van de H. Moh Bama, eenmaal voldoende in aantal, ons naar de keel te vliegen.

    *

    *

    ‘Nie neute’, zegt de volksmond in Gent. En voortgaande hoe de Tijden evolueren, zit er zelfs schot in de zaak. Overal in de ons omringende Landen ziet het zogzegd politiek correcte Establishment zich genoodzaakt bakzeil te halen.

    Neem nu de recente Verkiezingen in Italië. De LEGA, Euro-kritisch en anti-immigratie, heeft àl de vroegere grote partijen op ’n hoopje geveegd (met uitzondering van de Plaatselijke Groenen waarvan de Grote Leider, ’n jonge gast, noch lezen noch schrijven kan) Het is er dus nu niet ‘La Belgique sera Latine, ou ne sera pas’, maar ‘Italia First’. Het klinkt als een trompetstoot, digitaal helemaal uit Amerika overgewaaid.

    Al op gelet, dat in Broeksèl de Vlaming-hater bij uitstek, Mangain, doet deken aan ‘Manger’, eten? Een passende familienaam in ‘le Vloms’ zou wel ‘DeFretter’ kunnen zijn, de slokkop. DeFeyter bestaat al, dus mag dat zo moeilijk niet zijn. Als die bij de Burgerlijke Stand zijn naam zou willen veranderen, mag die, dat kletswijf, van mij gelijktijdig van gendersoort veranderen. Het past de man perfect, ‘t Is toch gratis en voor niks! Want het is toch de Vlaming die betaalt!

    *

    Hemelrijker

    08-03-2018, 10:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4439

     

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    De profundis clamavi ad te, Domine;

    Domine exaudi vocem meam.

    *

    En neen, dit mogen zeker niet de eerste woorden zijn, die bij U opkomen als U leest welke ‘Gedachten Gestapo’ er in de maak is, die het Internet zal afschuimen om alles en iedereen die niet politiek-correct denkt zoals ‘zij’ het willen, met zich de vloer laat vegen.

    Wij mogen ons vooral niet vroegtijdig voelen als de Heilige Man JOB, de auteur van de klaagzang hierboven, waarop gelukkig geen auteursrechten gelden, die op zijn mestvaalt als een uitgeschudde dakloze bedelaar de Hemel om bijstand smeekt.

    Het getij is aan het keren. Straks staan al die kaboutergrote nieuwe ‘Führers’ uit het OKW in Brüssel gekaplaarsd en als marionetten verkleed, helemaal alleen in de vuurlinie. Nota bene een vuurlinie die ze zelf hebben gezocht.

    *

    Die Gedanken sind frei

    wer kann sie erraten?

    Sie fliehen vorbei

    wie nächtliche Schatten.

    Kein Mensch kann sie wissen,

    kein Jäger erschießen

    mit Pulver und Blei:

    Die Gedanken sind frei!

    *

    Dit uit 1842 en zelfs veel vroeger stemmend lied, als bij toeval weer in de Duitse Taal, is volgens Google van de hand van Hoffmann von Fallersleben en werd vooral bekend tijdens de eerste jaren van het Hitlertijdperk.Later zwegen die weer, want ondergebracht in ‘Strafkampen’.

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Censuur: EU wil dat providers ongewenste ‘haatspraak’ binnen uur verwijderen

    *

    Xander 05-03-2018 13:29-

    De Extreemlinkse meningen-dictatuur staat op het punt met keiharde maatregelen te worden afgedwongen - Facebook verwijdert wekelijks reeds vele tienduizenden berichten.

    Nu de linkse meningen-dictatuur ook officieel door de EU zal worden afgedwongen, is het binnenkort echt helemaal gedaan met de vrijheid van meningsuiting op het internet.

    *

    Nu in de Verenigde Staten de door links gedomineerde social- en massamedia een ware ‘crackdown’ of ‘purge’ zijn begonnen tegen onafhankelijke nieuwsverstrekkers zoals Infowars, heeft ook het Politbureau van Brussel, de Europese Commissie, nieuwe censuur richtlijnen gepubliceerd. Daarin staat dat van providers wordt verwacht dat zij in de toekomst ‘terroristische inhoud’ en ongewenste, niet politiek-correcte ‘haatspraak’ binnen een uur van het internet verwijderen, en tegelijkertijd zowel de politie als Interpol inlichten.

    *

    Met andere woorden: ook in Europa komt er een crackdown/purge van alle onafhankelijke en kritische –voornamelijk rechtse/conservatieve- media.

     

     

    De één-uur richtlijn is weliswaar nog niet verplicht, maar kan dat wel worden. Naast ‘illegale haatspraak’ zijn officieel ook kindermisbruikers, internetoplichters en auteursrechtenschenders het doelwit.

     

    Extreemlinkse organisaties dwingen censuur af

    aanstaande harde censuur af te dwingen wil de Commissie ‘vertrouwde’ censoren inzetten, zoals YouTube dat in Amerika doet met de Anti-Defamation League (ADL) en het extreemlinkse SPLC. De laatste tijd is er veel ophef over het SPLC, omdat uitsluitend rechtse en conservatieve berichten, blogs en sites worden aangevallen. De verwachting is dat dit in Europa ook op deze eenzijdige wijze gaat gebeuren.

    *

     

    In Duitsland is men reeds begonnen met het uitdelen van straffen aan social media zoals Facebook en YouTube. Berichten waarin kritiek wordt geleverd op het regime Merkel en het massa immigratie / islamisering / pro-EU beleid, moeten binnen 24 uur worden verwijderd, op straffe van een maximale boete van maar liefst € 50 miljoen.

    *

     

    Zoals we al vaker schreven bepaalt de leider van de

    extreemlinkse pro-islamitische ‘Amadeu-Antonio-Stiftung’,

    de voormalige DDR-Stasi spion Annetta Kahane, wat verwijderd moet worden en wat niet. Facebook huurde voor alleen Duitsland maar liefst 500 mensen in om de verplichte censuur te kunnen afdwingen. De Duitse regering nam er 50 mensen voor in dienst.

     

    Uitgelezen kans voor politieke vijanden

     

    Voor politieke vijanden zijn de nieuwe regels in Duitsland en nu dus ook Europa een uitgelezen kans om elkaar met valse aangiften te bestrijden. Die worden weliswaar voor een groot deel automatisch, door een AI (Kunstmatige Intelligentie) beoordeeld, maar zodra het aantal klachten een zekere grens overschrijdt, moeten ze toch persoonlijk worden beoordeeld.

     

    Facebook verwijdert wekelijks vele tienduizenden berichten

     

    Facebook verwijdert iedere week reeds vele tienduizenden berichten vanwege ‘haatspraak’. Gebruikers van Facebook hebben sinds vorige maand extra bescherming tegen ‘stalkers’ gekregen, waarvan voortaan zaken zoals het IP adres worden vastgelegd en herkend, zodat deze stalkers na geblokkeerd te zijn niet langer heel eenvoudig met een andere account kunnen doorgaan. Ook Twitter is strenger geworden, door mensen die in hun gebruikersnaam en gegevens met woorden en/of symbolen ‘geweld en haat’ promoten, te dreigen met verwijdering van hun account.

     

    Linkse meningendictatuur nu ook officieel een feit

     

    Ook op Zero Hedge wordt geconstateerd dat -gezien de ervaringen in Amerika en Duitsland, en het feit dat de massamedia voor zo’n 80% door (extreem)links worden beheerst- Europese burgers die hun zorgen willen uiten over het verval van hun cultuur, het afpakken van hun democratie en zelfbeschikkingsrecht door de pro-EU elite, het exploderende migrantengeweld, de oprukkende islamisering, binnenkort voor altijd het zwijgen worden opgelegd.

     

    ‘1984’’s Ministerie van Waarheid is een feit geworden. We leven vanaf nu ook officieel in een totalitaire linkse meningendictatuur, en zullen daar al op korte termijn de gevolgen van moeten ondervinden.


    Xander

    (1) Zero Hedge

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Censuur-EU-wil-dat-providers-ongewenste-haatspraak-binnen-uur-verwijderen

     

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    In paradisum deducant te angeli

    *

    Deze Latijnse psalm zong de koster bij elke uitvaart, als hoopvol eerbetoon, onderweg naar de Eeuwige Rust in dat pas gedolven graf in de schaduw van de dorpskerk.. Nadruk vanzelfsprekend niet op het stoffelijk overschot. Zie afbeelding een stuk verder in dit verhaal.

    *

    Ja, die moderne tijd! Laat er vooral geen twijfel over bestaan: het Ober Kommando v/d Wehrmacht in Berlijn Broekzele hat es geschafft. Alles wat goed uitkomt voor het individu, wordt verboten. Want slecht voor de anderen. Wat slecht is voor elk individu, wordt verplicht. In het Land van Mutti Merkel staat het niet alleen in vuurRode letters tegen de horizon, maar is het reeds in Wetteksten gegoten.

    *

    De Universele Christelijke Godsdienst is nog wel min of meer toegelaten, maar de islammerij past, inzake onderdrukking, beter in hun kraam. Zelfstandig denken is voor strikt persoonlijk en vooral streng binnenshuis gebruik. Na de fatale muis-klik weet U dus op voorhand van wie de klop op de deur zal zijn.

    De stelling is duidelijk. Want vooral: de gehele globe is één groot bolrond Aards Paradijs, waar iedereen gelijk is aan iedereen. Gender-loze Frankensteiners, allemaal. Maar eerst moeten alle zogezegde ‘vaderlanden’ en vooral het afzonderlijk samenhorigheidsgevoel tussen groepen mensen in ‘Nationaliteiten’ en/of huidskleuren worden weggepraat.

    *

    Maar wat zijn de feiten op vandaag? ‘Eigen Volk Eerst’ is vele jaren des duivels geweest. Was ook ’n soort collectief socialisme, maar totaal ongewenst. Want concurrentie van Rechts. Verboten. Alleen concurrentie van SLinks is goed. Zoals Groen.

    Tot het sedert ongeveer een jaar geleden, mondgemeen werd in de USA. “America First’. ‘Eigen Volk Eerst’ zijn daar inderdaad geen zeggende woorden meer, maar glasharde feiten. ‘Kolen en Staal’ waren ooit de toverwoorden voor de E.E.G., nu zijn ze het begin van orde op zaken stellen.

    Voor onze export zal dat pijn doen.

    Ja, en dan?!

    *

    Ondernemers, kleine maar vooral grote die teveel eieren in hetzelfde nest leggen, hadden het kunnen weten. De Amerika-manie duurt niet eindeloos. En aks het Grote China al gene blijf meer weet met zijn staalproducten, wat wilt U dan dat dit kleine Vlaanderen daaraan verandert? Wie meerdere pijlen op zijn boog had gehad, zou over dat invoerverbod eens rustig de schouders ophalen. Ja Ja, van zijn vrienden moet men het hebben!

    *

    We hebben, vooral in West-Vlaanderen, respectievelijk eerst de vlas-industrie en vervolgens de textiel-industrie weten teloor gaan. Het zijn echte wereldschokkende drama’s geweest. Maar is men bij de pakken blijven zitten? Integendeel, er zijn sindsdien onafgebroken werelden van opportuniteiten ontdekt, met o.a. de spraaktechnologie van L & H, die uiteindelijk op de meest onmeerlijke manier is gekaapt door de USA.

    Maar omdat het slechts om ’n futuel West Vlaams belang ging, werd de misdaad van die gestolen wereldprimeur door de Machthebbers met de mantel der Liefde bedekt…. Zelfs het Koninklijk Hof in Broekzele stond in zijn hemd..

    Ja Ja, van Uw vrienden moet ge ’t hebben! Flanders Language Valley; foetsie! Wereld omvattende tewerkstelling: foetsie!

    Also sprach nicht Zarastrusta, maar was en is het al ‘America’ dat de klok slaat.

    *

    Hemelrijker






    07-03-2018, 13:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4438

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    O, was ik me daareven over de twee boksers, in de inleiding hierboven, toch wel bijna de scheidsrechter vergeten! De evl. komende Derde Wereldoorlog vergelijken met een boksmatch, is dus niet goed. Bij ‘gewapende conflicten’ zijn scheidsrechters totaal overbodig. Want het gaat niet om ‘punten’ zoals in een kampioenschap, maar om het Recht van de Sterkste.

    In de Verenigde Staten van Rusland blijkt er méér gezond boerenverstand te bestaan dan in de Verenigde Staten van Amerika of die van Europa. Vandaar dat de Poet door onze ‘Media’ meestal afgeschilderd wordt als ‘despoot’.

    Maar is het niet zo, dat er in ’s Lands bestuur, in de eerste plaats een gezonde daadkrachtige Leiding moet zijn, liefst zonder criticasters, die het altijd beter willen weten?

    En ja, de grens tussen ‘gezond verstand’, ‘despotisme’ en ‘dictatuur’ is dan kwestie van persoonlijke smaak. Al naar gelang men, vooraleer het conflict losbarst, ‘vòòr’ of ‘tegen’ is. Achteraf gezien is de verliezer bij definitie de slechte…

    Voorbeeld: Mussolini in Italië, die zijn land uit de lethargie heeft getrokken, maar achteraf als ‘fascist’ werd gemarkeerd, omdat hij slecht gokte door zich te laten meesleen met het Duitse Nat. Socialistisch avontuur.

    Maar als ik nu ’n raket op m’n kop krijg, weet eenieder van direct dat de dader ne slechterik is.

    Vandaar dat het gevaarlijk is, amateurs aan het werk te moeten zien, zoals in de twee voorgaande wereldoorlogen. Al die miljoenen doden omwille van de gloriol! De veel te veel besproken wereldleiders van vandaag, zowel Trump als Poetin, lijken inderdaad verder te kunnen (en te willen) kijken dan hun neus lang is. Wat niet wegneemt dat er altijd zoiets als toevalligheden in de lucht kunnen hangen. Een verdwaalde Noord Koreaanse raket bijvoorbeeld.

    Maar de middelen voor de wereldomvattende communicatie tussen partijen is er de laatste 100 haar sterk op vooruit gegaan. Zodat verkeerd begrepen ‘allianties’ vroegtijdig zouden moeten kunnen ontmijnd worden.

    Blijft over: systemen die intentioneel van slechte wil zijn. En ja, dan denkt iedereen spontaan aan ideologieën die des duivels zijn. Zoals de onnatuurlijk wreedaardige islammerij, het ‘Goddeloos Communisme’, ‘The Deeop State’ van de Amerikaanse C.C.C. – of een combinatie van een van deze (voorllipige) drie. Komt daarbij, dat net als in de Natuur zelf, er overal op de meest onverwachte plaatsen aardbevingen kunnen voordoen.

    Aan bange afwachters dus geen gebrek.

    *

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    Putins ultimatum dwingt Westen te kiezen tussen vrede of oorlog

    Westen vooralsnog onverdedigbaar tegen nieuwe Russische wapens

    *

    President Vladimir Putins jaarlijkse toespraak tot de natie bevatte naast een nuchtere analyse van de economische en demografische toestand van Rusland ook een ernstige waarschuwing aan het adres van het Westen. De formidabele nieuwe wapens die Rusland volgens hem heeft ontwikkeld zijn een reactie op het eenzijdige terugtrekken uit het ABM (anti anti-raketsystemen)verdrag 14 jaar geleden door president Bush, en de stapsgewijze agressieve militaire omsingeling van Rusland door de NAVO. Putin stelde zich tot nu toe over het algemeen terughoudend op, probeerde ons de hand te reiken, maar dat tijdperk lijkt definitief voorbij. Nu de VS en de EU zo duidelijk uit lijken op een militair conflict, heeft de Russische leider eindelijk zijn kaarten op tafel gelegd. En die zijn dermate sterk, dat het Westen zal moeten kiezen tussen vrede of een oorlog, die het vrijwel zeker zal verliezen.

    *

    Of het nu de door de CIA opgezette fascistische staatsgreep in Oekraïne was, of de door de Amerikanen, Turken, Saudi’s, Al-Qaeda en ISIS in gang gezette bloederige burgeroorlog in Syrië – Putin hield zich al die jaren in, en reageerde op deze door het Westen veroorzaakte escalaties met een strategie van ‘parallelle agressie’. Zo wist Rusland steeds kleine, maar belangrijke successen te boeken, zoals het overeind houden –en zelfs aan de winnende hand helpen- van de Syrische president Bashar Assad.

    Westen heeft geen verdediging tegen nieuwe Russische wapens

    Zijn aankondiging dat Rusland over hypersonische (kern)wapens beschikt, die alle Westerse anti-raketsystemen nutteloos maken, is het signaal dat Putin van voornamelijk verdedigen is overgeschakeld op de aanval. Zijn feitelijke ultimatum zou iedereen in het Westen zeer ongerust moeten maken, en dat doet het ook, getuige de bezorgde gezamenlijke reactie van president Trump, president Macron en bondskanselier Merkel gisteren.

     

    Rusland heeft al diverse malen laten zien dat het bepaald niet bluft. De traditionele technologische superioriteit van het Westen is verdampt, en op sommige gebieden zelfs in een achterstand veranderd. Enkele jaren geleden wist Rusland met een elektronisch wapen een hypermoderne Amerikaanse destroyer in de Zwarte Zee compleet vleuggellam te maken. Door het inzetten van vergelijkbare elektronische wapens bereikten bij de Amerikaanse aanval op de Syrische Al-Shairat basis vorig jaar april meer dan 60% van de kruisraketten hun doel niet.

     

    Kremlin wint ook informatie oorlog

     

    Het Kremlin is ook langzamerhand de informatie oorlog aan het winnen, niet alleen ondanks, maar inmiddels ook dankzij de onophoudelijke extreem tendentieuze anti-Rusland hysterie in de Westerse media en politiek. Je kunt jarenlang allerlei valse beschuldigingen tegen ‘de vijand’ verspreiden, maar zodra ook de zoveelste ‘chemische wapen aanval’ niet blijkt te hebben plaatsgevonden, of – vaker nog- juist is uitgevoerd door de extremistische islamisten die door het Westen worden gesteund en bewapend, beginnen mensen de officiële propaganda niet langer serieus te nemen (en terecht).

     

    Wat die anti-Rusland-hysterie betreft: uitgerekend degene waar wèl een wagonlading bewijs van is dat zij een geheime deal over de illegale verkoop van Amerikaans uranium aan Russen sloot, Hillary Clinton, wordt door de globalistische ‘Deep State’ niet aangepakt. Juist degenen die nu ‘de Russen! de Russen!’ schreeuwen, zijn de echte schuldigen, en in de media degenen die de ware dader nog steeds als een soort heilige behandelen waar geen woord van kritiek op mag worden geuit.

     

    Alle anti-Russische plannen zijn mislukt

     

    Dit alles is na Putins toespraak plotseling irrelevant geworden. De nieuwe Russische wapens hebben de situatie op het geopolitieke schaakbord een totaal ander aanzien gegeven, en wel duidelijk in het voordeel van Moskou. Het Westen heeft daar vooralsnog geen antwoord op, behalve het verplaatsen van nog meer inferieur Amerikaans oorlogsmaterieel naar Oost Europa (we besteedden er afgelopen week nog aandacht aan dat de Europese legers amper meer iets voorstellen, dus die vormen al helemaal geen bedreiging meer voor de Russen).

    Ook de door de CIA en EU beoogde regime wisseling in Rusland is op een mislukking uitgelopen. Kreten vanuit de oppositie dat Putin ‘een verrader’ of ‘een Zionistische pion’ is, zijn nu in één klap van tafel geveegd. De Russische president is nog altijd mateloos populair onder zijn volk, en heeft de defensie van zijn land dermate krachtig gemaakt, dat de NAVO alle hoop op een eventuele militaire overwinning nu definitief kan laten varen.

     

    Oorlog, of toch vrede?

     

    Feitelijk heeft Putin nu al zijn bondgenoten onder de Russische nucleaire paraplu geplaatst, die door het Westen niet te verdedigen is. Dit zal Trump, Merkel en Macron dwingen om met hem om de tafel te gaan zitten om over vrede te praten, en ook alle andere partijen die erover denken om toch een oorlog te beginnen –van Hezbollah, Israël, Turkije tot Iran- nog eens diep laten nadenken of dat nu wel zo’n verstandige koers is.

     

    ‘Verwacht dit jaar een grote top tussen Trump en Putin,’ schrijft analist Tom Luongo. ‘Trump kan zich gezien Putins aankondigingen niet langer achter de krankzinnigheid van de Democraten verschuilen. Ze moeten nu formeel gaan praten over hoe ze de wereld weer kunnen weghalen van wat het randje van een oorlog lijkt te zijn.’

    Xander

    gebaseerd op (1) TomLuongo via Zero Hedge

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/03/Putins-ultimatum-dwingt-Westen-te-kiezen-tussen-vrede-of-oorlog

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    In feite heeft de Poet al antwoord gegeven nog voor de vraag werd gesteld of hij al-dan-niet wilde betrokken worden bij het zoeken naar een oplossing van het Westese Probleem.

    Want dat is een waarheid als een koe: het Amerika van de ‘Democ RATS’ à la Clinton met daar boven-op de islamitische wereld-dreiging van Moh Bama, kan maar zichzelf in stand houden, door wereldwijd zoveel mogelijk brandhaarden aan te wakkeren. That keeps them going.

    Met Trump is daar nu een einde aan gekomen. Al wil dat niet zeggen, dat alles van vandaag op morgen op z’n plaats valt. ’n Doodzieke man weer op de been helpen, vraagt kennis, durf en vooral veel geduld.

    Overal ter wereld is het gezond verstand aan het doorbreken. Dat is af te meten aan de wijd verspreide terugval van de Linkxe Kerk. De kopstukken worden ontslagen (Martin Schulz – Duitsland), trekken zich terug ‘Olio di Poepo, SaxenCoburgia) of komen zelfs niet eens meer in aanmerking om als 5de wiel aan de waen mee te regeren (Renzi, Italia).

    Zelfs Certrnim-Linx zoals in ons Land de Tsjeven, delen in de brokken. Al juicht iedereen nog zo luid, dat geen 50% van de kinderen nog Katholiek gedoopt wordt, me dunkt dat veel mensen dat omgekeerd begrijpen. Hoog tijd dat de ‘Wende’ zich doorzet, anders spreken en schrijven onze kleinkinderen straks allemaal Arabisch.

    *

    En a propost, iedereen weet toch dat Arabisch de achterste-voor taal is? De wereld in 6de Versnelling in ACHTERUIT…

    Allez, vooruit!

    *

    Wat mij zo (relatief) zeker maakt dat Poetin niet uit is op oorlog en vernietiging, is omdat het Russisch Volk van zeer dichtbij de verheerlijking heeft gekend van het Goddeloos Communisme, wat gewoon een ander woord is voor ‘collectivisme’, wat gewoon dan weer een ander woord is voor ‘Globalisme’.

    De Duitse Nat. Socialisten hebben miljoenen mensen vermoord, maar ze deden dat omdat Duitsland zelf wilde leven. Stalin heeft ook miljoenen burgers vermoord, meer zelfs dan Hitler, maar het waren in hoofdzaak de eigen mensen.

    Non bis in idem, heet dat volgens mij….

    *

    Wanneer dat gestook nu eindelijk zal ophouden? Misschien als al de stemmen in Rome zijn geteld. Maar is dat nu niet, dan zeker in al onze Landen de eerstvolgende ‘burger-raadpleging’. Hoop doet leven!

    Hemelrijker





    06-03-2018, 10:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4437

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Het zal hopelijk, tegen Mei ’18, d.i.. na kop 50 jaar, grotendeels moeten over zijn met die mensonterende luxe-verdwazing. Dat onze intelligentsia zich daar nu nog altijd mee bezig houdt, spreekt boekdelen.

    *

    Waarlijk, een moment waarop zelfs bij hoge uitzondering, een spontane en totaal boekverbranding zout moeten kunnen.

    Vroeger hen ik hier op dit bescheiden blogje al mijn mening over Johan Diabolorum gegeven, en daar is, spijts al zijn gloriol, niets aan veranderd. Zljn hoog gekwalificeerde talenten helpen de dwingende strijd voor de Vlaamse Onafhankelijkheid niet ver vooruit. Geef mij dan maar diene Hollander, die tenminste weet waarvan hij soreekt.

    *

    Weet U, de Weledele Heer Baader Meinhof ben ik nog altijd niet vergeten. Het was die man van Hoge Frranse Gisting, die in het openbaar er recht en onbevangen voor uit kwam, dat hij graag kleine meisjes op zijn schoot nam om die te vernozelen.

    Ja, Ja, ook dàtt is, naast de Bietels, Mei ’68. Wèg met ons.

    Maar de wereld staat niet stil. En vandaag ziet men inderdaad de gevolgen. Die zijn erger dan een oorlog. Want een oorlog die gaat over. En die vernietigt maar een heel klein beetje van onze Beschaving.

    Mei ’68 is erger dan alle supersonische nieuwe Russische raketten samen. Maar ik laat U eerst over aan Benno…

    Te be or not to be, that’s the question….

    *

    Wie ooit, in Frankrijk, boven de eindeloze velden met ruisend koren, zo ver het oog reikt, de machtige torens van de kathedraal van Chartres heeft zien oprijzen, begrijpt mijn afschuw voor dat soort decadentie.

    *

    Als U mij even toestaat te regenereren volgens de verheven basisregels van de Mei 68ër, is het sensueel realistischer een toilet met de blote handen proper te wrijven, dan de spoeling door te trekken.

    En ze zouden nog wel eens gelijk kunnen krijgen ook. Bij de doorslee islammer bestaat er immers ook geen toilet-papier, maar gebeurt alles met de natte vinger. Het is toch daar dat we naartoe moeten?!

    **

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Benno Barnard: ‘Het probleem van mei ’68 is dat mei ’68 nu al 50 jaar duurt’

    *

    Benno Barnard en André Gantman op de Mei '68-herdenking van N-VA.

    foto: ©Pieter Paul Moens

    *

    Onlangs zag ik een paar zwart-witte filmpjes op Youtube, mij gestuurd door een vriend die mij graag van het werk houdt. Op het eerste filmpje, dat van 1958 dateerde, was een fragment uit een opera te zien; tegen het einde draaide de camera naar het publiek, en ik zag jacquetten, elegante japonnen, vosjes, glacés… ja, ik staarde naar een vitrine van kledingstukken uit de wereld voor Google, waar omgangsvormen bij hoorden, volzinnen, huwelijken, kerkbezoek… De wereld van mijn ouders, kortom, die in het banale Holland van tegenwoordig zich nog hier en daar onder een vergrootglas schuilhoudt.

     

    De eerste naoorlogse generatie protesteerde; misschien zeiden veel studenten allereerst dat de uiterlijke restauratie van de vooroorlogse wereld schijnheilig was. Waarom gedroegen al die ouders zich alsof er niets gebeurd was, alsof de opera en de baljurk en de mis en de trouwring en noem maar op niet door de grote Europese verschrikking gelouterd moesten worden? Van de verzwegen oorlogstrauma’s begreep die generatie weinig.

     

    De ouders staarden zich blind op de uiterlijke kenmerken van een tegencultuu

     

    Uit baldadigheid identificeerde menige onschuldige post-adolescent zich met een of andere obediëntie van het communisme; daarna stuurde De Gaulle iedereen weer naar de les en recht en orde werden hersteld. Maar in de jaren nadien maakte het establishment – de macht, de bourgeoisie, zoals u het maar wilt noemen – precies dezelfde fout als de studenten. De ouders staarden zich blind op de uiterlijke kenmerken van een tegencultuur: het lange haar, de rockmuziek, de slordigheid als stijlvorm, de vrije liefde (ook een vorm van slordigheid). Dat wekte de nodige ergernis, en inzake de vrije liefde de nodige bezorgdheid, maar van wat daarachter gaande was begrepen de meeste ouders weinig.

     

    Tweede filmpje: een flard polygoonjournaal uit juni 1967. Israël voerde een oorlog voor lijfsbehoud en Nederland steunde de Israëli’s massaal. Ik zag mensen bloed geven; ik zag tientallen keurig geklede mensen in Amsterdam bij het beeld van Anne Frank, waar een grote collectebus stond: ze verdrongen elkaar om te mogen doneren. In Frascati werden schilderijen en tekeningen van bekende kunstenaars geveild ten bate van Israël… En ik hoorde mijn vader helemaal vanuit 1967 roepen: ‘Ze hebben ze de woestijn in gejaagd! Ze hebben ze de woestijn in gejaagd!’ De tranen rolden over zijn wangen; opnieuw waren de nazi’s verslagen – woord en beeld zijn onvergetelijk…

    Advertentie

    Gramsci’s gelijk

     

    Een jaar later zou het gestaalde neomarxistische kader – een kleine minderheid van die revolterende studenten – aan de sloop van de westerse beschaving beginnen, wat voorlopig verborgen bleef achter lang haar, gitaarmuziek en belachelijk veel kralen.

     

    het extreemlinkse denken vrat de burgerij geleidelijk van binnenuit op

     

    Het zou lang duren voordat sommige mensen, van uiteenlopende generaties, begonnen in te zien wat er na mei 1968 gebeurd was. Gramsci had gelijk gekregen, er waren stellingen veroverd, in de pers, in het onderwijs, vooral aan de universiteiten, burgerlijke instituten als kerk en huwelijk werden afgebroken en het extreemlinkse denken vrat de burgerij geleidelijk van binnenuit op. De leerlingen werden leraar; de stencildraaiers journalist; de seminaristen vader van weldra te indoctrineren kinderen…

     

    Een meerderheid van de westerse intelligentsia houdt namelijk niet van intellectuele diversiteit

     

    En zie, in 2009, bij een nieuwe aanval op Israël, bleek ik zowat de enige schrijver die met zijn schamele woorden de Joden verdedigde. Volgens de ene collega beschouwde ik de Palestijnen niet als mensen; volgens de andere moest ik eens een jaar lang mijn mond houden. Een meerderheid van de westerse intelligentsia houdt namelijk niet van intellectuele diversiteit. Zij demoniseert systematisch iedereen die tegenspreekt. Zij schuimbekt.

     

    Ach, ik heb onze intelligentsia vaak doen schuimbekken! Voor de schuimbekkende intelligentsia geldt Ovidius: ‘Video meliora proboque, deteriora sequor’ – wat zoveel betekent als: ‘Ik zie het betere en sta erachter, maar toch volg ik het slechtere.’ Anders gezegd, ik ben voor tolerantie, maar gelieve te zwijgen.

    Niet alles is slecht

     

    het probleem van mei ’68 is niet mei ’68, maar wel dat mei ’68 nu al vijftig jaar duurt

     

    Welnu, staat u mij toe dat ik, door tijdnood daartoe gedwongen, de geschiedenis aldus samenvat: het probleem van mei ’68 is niet mei ’68, maar wel dat mei ’68 nu al vijftig jaar duurt. Anders dan uw en mijn ouders, die niet wisten wat er eigenlijk gebeurde, kunnen u en ik het slagveld overzien – waar ik aan toevoeg dat er ook bloemen bloeien tussen het puin. Niet alle gevolgen van mei ’68 zijn slecht. Er is een grotere vrijheid van debat; de hiërarchische verhoudingen zijn minder vanzelfsprekend; meer kinderen krijgen toegang tot hoger onderwijs; er is een grotere afkeer van racisme; homoseksualiteit is voor de meeste mensen geen probleem meer. Etcetera. Maar laat ik kritisch blijven, want ik ben gekomen om Marx te begraven, niet om hem te prijzen.

     

    De wereld is een gekkengesticht voor schrijvers; uit dat gesticht haal ik enkele recente anekdotes voor u aan.

    Primo. De Britse conservatieve politicus Jacob Rees-Mogg gaf een lezing aan de universiteit van Bristol. Die lezing werd verstoord door vijf actvisten die ‘No platform for Tory scum!’ schreeuwden. Er ontstond een handgemeen. Met benijdenswaardig flegma begon Rees-Mogg de vechtersbazen uit elkaar te halen. Toen men hem na afloop vroeg of hij niet bang was geweest, verklaarde het parlementslid dat een interview met The Guardian een veel beangstigender ervaring was.

    Secundo. De aanvoerder van de extreemlinkse actiegroep De Grauwe Eeuw riep op om Sinterklaas te doden tijdens de intocht in Dokkum. Hij zei op Facebook dat kinderen bedekt moesten worden onder stukken hersens en botsplinters. ‘We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten,’ zei hij. ‘Zo zijn we voorgoed van dat feest af.’

    Tertio. Met een on-Engels gebrek aan ironie stelde een Engelse moeder voor om sprookjes als De schone slaapster van de basisschool te weren; immers, er is in dat infame verhaal sprake van ‘non-consensual kissing’, de prinses heeft op geen enkel moment de prins toestemming gegeven haar lippen met de zijne te beroeren… Dus laten we onze misogynie actief bestrijden, dat walgelijke product van de burgerlijk-kapitalistische maatschappij…

    Narcisme

    U meent dat de victorianen de wereld seksualiseerden door tafelpoten te bedekken (overigens een fabeltje dat door de zichzelf ijverig bevrijdende leden van de Bloomsburygroep is verzonnen); maar ons tijdsgewricht omhelst nu geestdriftig een nieuw puritanisme. Tegelijkertijd durft niemand hardop te zeggen dat het slikken van hormonen en het laten afsnijden van de eigen penis in het kader van het zoeken naar jezelf, ook in die gevallen waarin een echtgenote en kinderen daarmee misschien niet dolgelukkig zijn… dat dit identitaire narcisme nadrukkelijk een bepaald mensbeeld propageert, namelijk dat van de ego-bevrediging ten koste van alles. Wee de reactionaire smeerlap die durft te zeggen dat de bestemming van een mens in de verantwoordelijkheid tegenover anderen ligt!

     

    Dat narcisme is geheel conform de geest van de identiteitspolitiek, die van iedereen een lid van een permanent beledigde minderheid maakt. Ook op deze manier, via de psychologie, infiltreert het neomarxisme in de burgerlijke salon; op de sofa ligt de westerse mens, met een hoofd vol verwarrende noties over zichzelf en de maatschappij, en hij merkt nauwelijks dat de waardevolle spullen waarmee zijn huis was gemeubileerd al naar buiten zijn gedragen en op de container gegooid.

    Universiteiten

     

    Wie de genius van mei ’68 wil ontmoeten kan aan onze universiteiten terecht, de instituten waar het allemaal begonnen is. Bepaalde faculteiten, vooral die van de sociale wetenschappen, zijn broeihaarden van de meest ongelooflijke ideologische onzin. Ik geef één voorbeeld.

     

    heeft de geschiedenis ons niet geleerd dat alle ideologen pogen de taal naar hun hand te zetten

     

    Een assistente aan Laurier University in Canada werd door de universiteit berispt omdat ze tijdens een college over het gebruik van specifieke pronomina voor transgenders ook de mening liet horen van Jordan Peterson, de beroemd en berucht geworden Canadese psycholoog die zich verzette tegen de invoering van een wet die mensen verplichtte genderneutrale, aan universiteiten bedachte woorden als ‘zir’ te gebruiken om naar ‘non-binaire’ medemensen te verwijzen.

    Ik gun elk transgender en genderfluïde schepsel zhers eigen persoonlijk voornaamwoord, maar heeft de geschiedenis ons niet geleerd dat alle ideologen pogen de taal naar hun hand te zetten, en heeft George Orwell ons niet voldoende gewaarschuwd toen hij schreef dat er op het ministerie van Liefde druk wordt gemarteld?

     

    De 20ste eeuw heeft ons begrippenapparaat gebombardeerd. Dwalend tussen de semantische puinhopen van een voorbije beschaving, buk ik me om een scherf van mijn moeders omgangsvormen op te rapen, een brokstuk van mijn vaders esthetica… en ziet u die scheefgezakte zuil van hun ethiek?

    Is het denkbaar dat mensen als u en ik op een dag worden beboet of zelfs gearresteerd omdat ze geloven in verantwoordelijkheidszin, plicht, eergevoel, goede manieren, het huwelijk of andere curiosa uit het verleden? Is dat de uiteindelijke, nu nog ondenkbare consequentie van het ondermijnen van het burgerlijke samenlevingsmodel, dat om te beginnen niet bestand was tegen het geweld van de nazi’s en de communisten?

     

    Hoe verloopt de geschiedenis? Geavanceerde samenlevingen verliezen op den duur hun innerlijke cohesie. Welvaart leidt tot individualisering; tegelijkertijd raken bindingsfactoren als religie en nationalisme op de achtergrond. Daardoor vallen ze ten prooi aan barbaarse stammen die wel een sterke sociale cohesie kennen. In de loop der eeuwen verfijnen de barbaren vervolgens hun samenleving en manieren, waarna ze zelf tot prooi worden. Ad infinitum.

    U meent dat ik Der Untergang des Abendlandes van Oswald Spengler citeer, de bijbel van alle westerse doemprofeten? U vergist zich. Deze woorden zijn afkomstig van de jihadistische filosoof Ibn Khaldun, die van 1332 tot 1406 leefde…

    Christendom

    dat we het ons nog vreselijk zullen beklagen dat we het christendom zo nonchalant van de cafétafel hebben geveegd

     

    Mijn conclusie luidt dat we het ons nog vreselijk zullen beklagen dat we het christendom zo nonchalant van de cafétafel hebben geveegd. Niet dat ik overal aan de horizon barbaarse stammen zie; de toestand is ingewikkelder: de grootste bedreiging komt uit onze eigen decadentie voort. Ik vraag u niet om in God te geloven – wat de meesten van u, gevormd in de mallen van Nietzsche, Sartre en Dawkins, ongetwijfeld te machtig is – maar wel om het volgende in overweging te nemen.

     

    Willen we een contrat social? En hoe moet dat er dan uitzien? Moet de wijsgerige kern ervan niet een verticale verbondenheid van de levenden met de doden en de ongeborenen zijn, wat een bij uitstek christelijk idee is? Of willen we een door Rousseau geïnspireerde, oppervlakkige en vrijblijvende horizontale verbondenheid met iedereen op de globe?

     

    De erfgenamen van mei ’68 zijn erin geslaagd het tweede als de enige moreel aanvaardbare ideologie te verkopen. Tegelijkertijd schilderen ze elk redelijk, op traditie gestoeld alternatief als fascistoïde af – bijvoorbeeld door een kalme rationalist als Jordan Peterson met de teerkwast van Alt-Right te bekladden, ook al verafschuwt Peterson die racisten.

    De premisse van hun ‘horizontale ideologie’ luidt dat de mens anders is dan hij werkelijk is, van nature geneigd tot het goede, zeker in economisch ideale omstandigheden. Tegen die fictie keert T.S. Eliot zich al in 1934, wanneer hij de oppositie tussen de kerk (in zijn geval de anglicaanse) en het marxisme aldus samenvat:

     

    She tells them of Evil and Sin, and other unpleasant facts.

    They constantly try to escape

    From the darkness outside and within

    By dreaming of systems so perfect that no one will need to be good.

     

    Ach, het christendom! Heeft Europa daar nog wel iets aan? Het is ongetwijfeld het punt in mijn betoog waarover u struikelt, zeker als u met een schoenlepel maat 68 uit het grote continuüm van de Europese geschiedenis bent losgewrikt…

    De katholieke essayist G.K. Chesterton verklaart in zijn aanbevelenswaardige boek Orthodoxy dat religie iets monsterlijks is, maar ook iets onuitroeibaars, en dat alles bij elkaar de kerk die duistere kracht het beste heeft getemd. Het is 1908 en over de gevolgen van de vervreemding van het christendom in Europa schrijft deze visionair het navolgende:

     

    ‘Wanneer een religieus schema wordt verbrijzeld, ontsnappen niet alleen de ondeugden. De ondeugden ontsnappen inderdaad en richten schade aan. Maar de deugden ontsnappen ook; en de deugden dwalen in het wilde weg rond, en de deugden richten nog ergere schade aan. De moderne wereld is vol oude christelijke deugden die gek geworden zijn. De deugden zijn gek geworden omdat ze van elkaar geïsoleerd zijn en alleen ronddwalen. Zodoende bekommeren sommige wetenschapsmensen zich om de waarheid; en hun waarheid is genadeloos. Zodoende bekommeren sommige humanitair bevlogen lieden zich enkel om medelijden; en hun medelijden (het spijt me dit te moeten zeggen) is dikwijls onwaarachtig.’

     

    Geen dief, geen roofmoordenaar kan zoveel ellende teweegbrengen als de echte idealist

     

    Ruim honderd jaar geleden beschreef Chesterton ons onontkoombare traject richting mei ’68, richting 21ste eeuw dus al… De losgeslagen goedheid zou erger blijken te zijn dan de door egoïsme ingegeven slechtheid. Geen dief, geen roofmoordenaar kan zoveel ellende teweegbrengen als de echte idealist. Want de rover houdt op met moorden als hij zijn zakken heeft gevuld, maar de idealist stopt pas als het paradijs op aarde is gesticht.

     

    Het komt hierop neer dat het nieuwe verhaal van de postrevolutionaire seculiere wereld de mens van zijn geschiedenis en de verhalen van zijn voorouders vervreemdt. Op de onttakeling van de christelijke wereld zal misschien geen neomarxistische economie volgen, maar wel een cultuur die een ontmoedigende en tegenstrijdige mengeling van neomarxistische, narcistische en islamitische elementen vormt… Ik vraag me af wat Gramsci daarvan gevonden zou hebben.

     

    Ook in afgeschafte toestand lijkt het christendom voorlopig nog wel te functioneren – maar het functioneert in intellectuele kring op de manier die Chesterton beschrijft. De meeste intellectuelen verplaatsen zich op enkele stokpaarden, waarvan de Multiculturele Samenleving, de Klimaatpaniek en het Universele Medelijden de bekendste zijn. Die ideeën hebben een christelijke stamboom: ze vervangen het Nieuwe Jeruzalem, de Apocalyps en het Laat de Kinderen tot Mij Komen. Voorlopig werkt het christelijk geloof dus nog wel door, maar opgepast, het is gek geworden, om niet te zeggen van God los…

    Dames en heren, dank u voor uw aandacht.

    Ik heb dit alles gezegd op gevaar af dat ik zou klinken als Flaubert in zijn Dictionnaire des idées reçues – ‘TIJDPERK (Het onze). Tegen tekeergaan. Klagen dat het onpoëtisch is. Het een tijdperk van overgang noemen, van decadentie.’

     

    *

    Benno Barnard sprak deze tekst uit op de door N-VA georganiseerde herdenking van 50 jaar Leuven Vlaams en mei ’68 op 24 februari jl. Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever en historicus prof. Louis Vos spraken op deze herdenkingsnamiddag.

    Doorbraak-medewerker Johan Sanctorum trekt Vlaanderen rond met een mei ’68-lezing. In mei verschijnt zijn boek hierover bij Doorbraak.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het is ver van mij, om er zelfs maar aan te denken kritiek te hebben op al due Hoge Heren. Heb alleen even m’n gedacht kunnen zeggen.

    En ik wacht al heel lang, op dat tikkeltje Vlaamse strijdvaardigheid. Datik niet heb kunnen vinden…

    Zo had ik graag gelezen, wat BDW daar is komen vertellen. Dat ‘Mei ’68’ heel nefast is geweest voor ons volk? Of juist niet? Is ‘Leuven Vlaams’ dan zo’n mislukking geweest?

    Als ik denk aan al dat langharig werkschuw volk dat ik in die 50 jaar zag, dan weet ik het wel. Als ik terugdenk aan mijn Priester-Leraars die zijn moeten oud worden met het besef dat ze de laatsten geweest zouden zijn van hun generatie, dan weet ik het nog beter.

    En in de eerste plaats weet ik het best, als ik aan de islamisering denk, die overal in de plaats is gekomen.

    Het zijn grote woorden, maar Mei ’68 is nog erger (geweest) dan volksverraad waarop in oorlogstijd zoals nu, de doodstraf staat.

    De vraag is dus: waarom gebeurt dat dan niet?

    Enfin, wat U hierboven werd opgediend, is kost die de meeste mensen nog lang op de maag zal blijven liggen…

    *

    Hemelrijker



    04-03-2018, 17:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.44366

     

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Achiel Van Acker, Bruggeling, was ooit de vurige verdediger van de (verplichte) sympathie voor de Waals-Brusselse profiteeurs. Wilde o zo graag in ’t Fransoos kunnen klappen, maar met dat spraakgebrek van hem, sprak die tijdens de kolen-crisis die ‘charbons’ uit als ‘’sabons’. Vandaar Assiel Sarbon. En hij snapte maar niet waarom dar voor de Vlaamse waarnemers van toen zo hilarisch overkwam.

    Dat als inleiding, om maar te zeggen van hoever de Vlaamse man en vrouw in de straat al komen. Wij, Vlamingen zijn al lang geen Socialisten meer, ze spreken onze eigen taal in Bestuurszaken (behoudens in Bruxellabad) en vooral: we zijn allemaal tot het besef gekomen dat dit Apenland vierkant draait.

    Het wachten is alleen tot hun Cent valt, dat het alleen van henzelf afhangt als ze willen geklasseerd blijven als 13 in een dozijn, of de Geschiedenis willen ingaan als ‘Redders des Vaderlands’. Hebben onze Leiders dan lood of bloed in de aderen? Met het verhaal van Catalonië vers in geheugen, dienen ze alleen te kijken naar wat de Lega na vandaag doet aan de Overkant der Alpen.

    Dromen. Denken. Doen. Volharden. Wat lukt in het zakenleven, moet ook lukken in de politiek. Want politiek is slechts het kleine broertje van om het even welk zakenimperium.

    HOOFDSCHOTEL

    *

    VOLK, WORD STAAT

    Fronters en Aktivisten stuurden de Vlaamse Beweging op weg naar zelfbestuur, omdat enkel zelfbestuur garant kan staan voor een welvarend en democratisch bestuurd Vlaanderen.

    Democratisch in de zin van: bestuurd zoals de Vlamingen dat willen, los van alle Belgische of Europese betutteling.

    Die boodschap blijft 100 jaar later nog altijd actueel. De Belgische staatshervormingen geven ons niet de zelfstandigheid die we nodig hebben. We hebben wel een eigen parlement en een eigen regering, maar we staan nog ver af van het zelfbestuur dat de Fronters wilden.

    De miljardentransfers worden niet afgebouwd. Het tegendeel is waar. De nieuw ingevoerde effectentaks zal voor 75 tot 80% door Vlamingen worden betaald. Die taks treft overigens niet de superrijken zoals beweerd wordt, maar wel zelfstandigen en bedrijfsleiders die zelf voor hun pensioen moeten zorgen. Of hoe de communautaire stilte er voor zorgt dat Vlaanderen in alle stilte verder leeggemolken wordt. De communautaire stilte versterkt België en verzwakt Vlaanderen.

    In Brussel worden de Vlamingen politiek verder in de hoek van gedoogde minderheid geduwd. De kinderbijslagregeling wordt er toevertrouwd aan een Brusselse instelling waar de Vlamingen een kleine minderheid vormen - en moeten op die manier een regeling die door anderen beslist werd ondergaan. Het resultaat van de zesde staatsmisvorming.

    Noch de weg van staatshervormingen, noch die van de communautaire stilstand brengen Vlaanderen een stap verder. Het is dus tijd voor een andere keuze. Tijd om te kiezen voor eenzijdige en onomkeerbare stappen naar een zelfstandige Vlaamse staat. Volk, word staat. In de felle gebiedende wijs. Omdat het niet anders kan.

    Tot in Steenstrate, om geworteld in onze traditie de bakens uit te zetten voor Vlaamse onafhankelijkheid.

    *

    17de IJzerwake gaat door op zondag 26 augustus 2018 in Steenstrate

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Ontelbare keren was ik in mijn collegejaren daar langs de IJzer bij het monument van de Gebroeders van Raemdonck. Toen was dat daar nog een halve wildernis en de boer keek maar wantrouwig naar de zeldzame bezoeker die er zijn koeien kwam storen. Toen droomde ik daar tussen de netels en de bramen, nog van een loopbaan in de dagbladwereld.

    *

    Maar tussen droom en daad stonden niet aleen wetten, maar vooral praktische bezwaren in de weg. Toen heettte dat ‘kostwinnende zoon’. En het werd via de spreekwoordelijke ladder, een loopbaan in de zakenwereld. Zelfs grotendeels in de Gentse Fransprekende textielwereld rond Krul DeClercq.….Waar in de comptabiliteit de ‘Creditkant’ geschreven werd met de ‘C’ van ‘Coté Canal’….

    Het vereenzaamd monument in Steenstrate was altijd, in groep of alleen, de vaste hakte, onderweg naar de IJzertoren, toen nog in Kaaskerke. Maar daar waren nadien Vlamingen ineens niet meer welkom. Zoals trouwens ook niet even verderop in Alveringhem, in het Museum Cyriel Verschaeve. Die twee geheiligde plaatsen zijn inderdaad al vele jaren gekaapt door de zakkenvullers-politiek.

    Tja, beste lezers, dat wilde ik maar even kwijt, in afwachting van de komende IJzerwake die vandaag nog wat ver in het verschiet ligt. Waar er voor het 17de Jaar op rij zal gehamerd worden op steeds dezelfde nagel: de Vrijheid. Want ook dàt is een mensenrecht dat in de praktijk van de EU Naziestaat dreigt voorgoed te verdwijnen…

    *

    Hemelrijker

    04-03-2018, 11:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    03-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4435

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Onderstaand overgenomen artikel had inhoudelijk – woordelijk – van mijn hand kunnen zijn. Het is al van vele jaren her, de hoofdtoon op deze blog. Soort bij soort. Ordnung muss sein!!!

    Correctie: dat artikel had feitelijk van iedereen kunnen geweest zijn, want het is de weergave van wat leeft bij ieder normaal functionerend individu. Wie loopt er nu moedwillig met de kop tegen de muue!

    *

    Zelfs de vraag hoe dat toch is gekomen, is irrelevant. Iedereen kan in elk land de schuldigen met de vinger wijzen. Ze horen thuis achter tralies! In de Verenigde Staten van Amerika zijn ze al – straffeloos - aan kant geschoven. Maar de eindoplossing voor het wegsnijden van het kankergezwel, is, na het aansporen van de eigen Overheid, als de val in een afgrijselijke diepte, waar het Volk nu met handen en voeten tegen het hooggebergte moet opklauteren.

    De Verenigde Staten van Europa, als naar gewoonte het schoothondje van Amerika, hebben onder de kundige leiding van de elkaar om de oren geslagen erf-vijanden (Frakrijk en Duitsland), geprobeerd om nog beter te doen. Ze zijn ondertussen grotendeels ge-afrikaniseerd en/of geïslamiseerd. Meestal de twee samen…

    Ezelsoren aannaaien, en vooraan in de klas, op de trede, op de knieën zetten als straf, helpt niet on dit geval. Misschien straks in de Lente, als symbool, alle Merkels ter wereld als dode bladeren aan de bomen hangen?

    Moest het maar zo simpel zijn!

     

    Vraag: de Poet, zou die op relatief zeer korte tijd, ons dan willen voorzien van pietrol en aanverwante producten? En tegen welke prijs?

    Ruilhandel? Één ‘verrijker’ in ruil voo elke liter geleverde energie?

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Angela Merkel erkent op TV bestaan migranten no-go zones in Duitse steden

    *

    Steeds meer CDU’ers uiten openlijk zware kritiek op Merkels massa immigratie - Duitsers proberen in Nederland mislukte vrijwillige vertrekpremie (€ 1000,- per migrant) uit

    Zware kritiek op de CDU Partijdag in Berlijn, waar Angela Merkel ‘het verraden van de christelijke waarden’ werd verweten, en het ‘creëren van een goddeloze samenleving’.

     

    Het werd jarenlang ten stelligste ontkend – en in Nederland is dat nog steeds het geval -, maar bij onze Oosterburen is het hoge woord er eindelijk uit. Bondskanselier Angela Merkel heeft in een vraaggesprek op TV erkend dat er wel degelijk (islamitische) no-go zones bestaan in Duitse steden, waar mensen niet meer zonder grote risico’s kunnen komen.

    *

    Merkel stelde dat het ontoelaatbaar is dat in deze migrantenwijken en stadsdelen zoveel onveiligheid is, en dat er daarom ‘iets aan gedaan moet worden’.

    ‘De staat moet ervoor zorgen dat mensen het recht hebben om elkaar overal in het openbaar te kunnen ontmoeten en daarheen te gaan,’ zei Merkel. ‘Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen no-go zones zijn, dat er geen gebieden zijn waar niemand durft te komen, en die gebieden zijn er. Dat moeten we bij de naam noemen, daar moeten we iets aan doen.’

     

    Tientallen grote, en talloze kleinere no-go zones

     

    Bekende kranten en bladen zoals Bild en het serieuzere Focus hebben vaker geschreven dat er al meer dan 40 no-go zones (‘Problemviertel’) in Duitsland zijn, waarin hoofdzakelijk migranten wonen die niet werken maar van uitkeringen en misdaad leven. Deze snel groeiende islamitische wijken beginnen een parallelle samenleving te worden, waar niet langer de Duitse, maar de Sharia wetten heersen.

    De grootste en gevaarlijkste no-go gebieden zijn Berlin Neukölln, Bremen-Huchting, Duisburg-Marxloh, Dortmund-Nordstadt, Köln-Chorweiler, Hamburg-Eidelstedt, en wijken in Essen, Bremerhaven, Mannheim en Pforzheim. Maar ook in Aachen, Bielefeld, Bochum, Bonn, Bottrop, Dorsten, Düsseldorf, Euskirchen, Gelsenkirchen, Gladbeck, Hagen, Hamm, Heinsberg, Herne, Iserlohn, Kleve, Lippe, Lüdenscheid, Marl, Minden, Mönchengladbach, Münster, Neuss, Oberhausen, Recklinghausen, Remscheid, Solingen, Unna, Witten, Neuss (Rhein-Erft) en Siegburg (Rhein-Sieg) zijn er inmiddels no-go zones. Deze laatste opsomming betreft dan nog enkel steden in Nordrhein-Westfalen, waar de problemen het grootst zijn.

    Rainer Wendt, president van de Duitse politievakbond, trad al vaker in de openbaarheid met onthullingen, bijvoorbeeld dat er in Berlijn of Duisburg wijken zijn ‘waar agenten amper een auto durven aanhouden, omdat ze dan meteen door 40 of 50 (moslim)mannen worden omsingeld. Met deze aanvallen dagen ze doelbewust de autoriteit van de overheid uit, en laten ze duidelijk hun minachting voor onze samenleving zien.’

     

    Multiculti paradijs Duisburg-Marxloh verandert in islamitische nachtmerrie

    *

    was ooit een voorbeeld van een populaire ‘multiculti’ wijk waar iedereen zo goed met elkaar zou omgaan, maar zoals op zoveel plaatsen in de wereld heeft ook hier de meest agressieve en intolerante cultuur, de islam, alle anderen verdreven. Inmiddels zijn veel wijken in de Roerstad – waar zo’n 60.000 voornamelijk Turkse moslims wonen, maar ook enige duizenden Roemenen en Bulgaren - opgedeeld door Libanese misdaadclans. De politiek is er echter nog steeds te ‘correct’ om de problemen zelfs maar bij de naam te noemen, waardoor de ‘nachtmerrie achtige toestanden’ kunnen blijven voortduren.

     

    ‘Terwijl de EU zo ver gaat door Polen, Hongarije en Bulgarije te bekritiseren voor het niet toelaten van migranten, worden in Duitsland eindelijk de no-go zones, die het leven voor Duitse burgers die er durven te komen tot een hel hebben gemaakt, benoemt,’ is de conclusie op Zero Hedge. (1)

     

    CDU’ers beginnen zware kritiek op Merkel te geven

     

    Angela Merkel moet feitelijk wel, want ze krijgt steeds meer openlijke zware kritiek van haar eigen partijleden te verduren. ‘U heeft ons op het altaar van de tijdgeest geofferd,’ zei Eugen Adler op de CDU partijdag in Berlijn. ‘U heeft de christelijke waarden verraden... daar draagt u de verantwoordelijkheid voor.... De immigratie verandert ons land... 80% is islam, en het is naïef te geloven dat zij zich zullen aanpassen. 100 miljoen christenen worden op de wereld vervolgd, de meesten door islam... De islam mag ons voorliegen en bedriegen... U heeft een goddeloze samenleving geschapen’.

     

    Dergelijke ernstige verwijten vanuit haar eigen partij, die jarenlang uitsluitend uit ‘jaknikkers’ leek te bestaan, waren tot voor kort ondenkbaar. De CDU’ers zien echter dat hun populariteit onder het volk langzaam maar zeker verder terugloopt, en de afgelopen jaren al bijna 1/3 van de getrouwe CDU kiezers is weggelopen. Ook zal de opkomst van de anti-immigratie vrijheidspartij AfD –die in enkele officiële peilingen de SPD als tweede partij is voorbij gestreefd- een rol spelen.

     

    Duitsers proberen in Nederland mislukte vertrekpremie uit

    *

    De Duitsers proberen verder een methode uit die in Nederland reeds faliekant is mislukt, namelijk het geven van een vertrekpremie tot € 1000,- per persoon als migranten vrijwillig terugkeren naar hun thuislanden. In Nederland is gebleken dat veel van deze migranten vervolgens na korte tijd met een vals paspoort (en onder een andere naam) weer op de stoep staan, om vervolgens opnieuw zo’n premie mee naar huis te nemen. Op deze wijze zijn er in ons eigen land miljoenen over de balk gesmeten.

    Xander

    1) Zero Hedge
    (2) PI-News

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Angela-Merkel-erkent-op-TV-bestaan-migranten-no-go-zones-in-Duitse-steden

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Na dit overzicht is het besluit dus, dat er niets zal veranderen zolang alles hetzelfde blijft. Merkel hangt, na maanden, nog steeds tussen hangen en wurgen. Waar blijft toch die Alternatieve Witte Ridder om aan dat lijden een einde te maken?!

    *

    In Italië daagt ondertussen de Nieuwe Dageraad. Nog twee keer slapen en dan valt daar een mokerslag die het Oude Avondland op zijn grondvesten zal doen daveren. Net als in de Oudheid, wordt aan de overkant van de Rubicon gewacht om zondagnacht over te steken om Rome te veroveren.

    Vraag: zouden al die oversteek-bootjes nog voorhanden zijn in Lampedusa om die miljoenen mee-etende ‘Verrijkers’ terug te brengen? En zullen er trossen genoeg zijn om de gevallen ‘Globalisten’ op slaaptouw te nemen? Onderweg die lijnen kappen zou nog het beste zijn, want een warm welkom zullen die daar aan de Overkant niet krijgen.

    *

    Binnen twee dagen worden de (gemarkeerde) teerlingen geworpen. Om het even de geworpen ogen, de dapperen van de Lega zullen erbij zijn. Zullen misschien zelfs de lakens mogen uitdelen.

    Wat is daar in ’s hemels naam mis mee, dat zij Italië in de eerste plaats willen voorbehouden aan de Italianen? Nota bene identiek hetzelfde als de V4 in het vroegere Oostblok, en al even identiek als het FN, de PVV en het VB-VV-a willen voor hun eigen Volk.

    *

    Deze vloek is alvast zo goed als voorbij. De rest van het handgeklap zullen we horen van achter de dikke muren van Guatanamo Bay…

    Ja Jan die Trump! Met hem zijn we inderdaad nog niet aan de nieuwe patatjes…

    *

    Hemelrijker

    03-03-2018, 14:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4434

     IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Neen, ik geloof nooit dat de Poet er iets zou aan hebben in kennis gesteld te worden van wat ondergetekende terzake denkt. En den Donald nog veel minder. Wie er wel iets van zou kunnen van opsteken, dat zijn de Broodschrijvelaars-Hournalisten van de Verkochte Media.

    Dat de Poet, met of zonder reden, zich op de borst klopt: zullen zij dit dan nooit begrijpen? Of hadden ze liever zo van direct een van die Zircon-speelgoedjes voor grote mensen op hun nek gehad? Wat mij dus helemaal niet zou verwonderen, als ‘onze’ bloedeigen Nato zo verder blijft hunkeren naar oorlog met ‘Het Oostfront’. U moet weten, dat wij, op aanstoken van het Pentagon van vòòr Trump, al vele decennia bezig zijn met Rusland het bloed onder de nagels te pesten. Het kind heeft zelfs een naam. ‘Embargo’. Weer een geleerd stadhuiswoord dat boven het begripsvermogen van veel mensen gaat. Ze weten het wel, maar beseffen niet dat daardoor in veel gevallen hun eigen broodwinning op het spel staat.

    Hier dreigen industrieën te verdwijnen, omdat de grenzen naar Rusland voor in- of uitvoer gesloten zijn. Op bevel van Het Pentagon. Maar the Clinton Wife verkoopt wel kant-en-klaar verfrijkt uranium aan Moskou…

    Langs de ene kant ‘Open Grenzen’ om hele (donkere) volksstammen binnen te lokken die onze welstand komen mee opeten, en langs de andere kant ons de welstand uit de handen te slaan door gezegd ‘Embargo’.

    Dat is, met Trump nu hopelijk rap voorbij. Overal ter wereld is het geld rond. Het moet dus veel gemakkelijker kunnen rollen. Het mag vooral niet verdwijnen zoals overal ter wereld, in de zakken van de democrats

    Trouwens, in een ander artikel (bij Xander), lees ik over de erbarmelijke toestand van onze gezamenlijke Europese Legers. Waar minder dan de helft van het oorlogsmateriaal nog zou kunnen ingezet worden. Denkt U dat de Russische Inlichtingendiensten dat niet zouden weten, of minstens voelen aan hun ellebogen .

    *

    En dan nog iets. De enigszins aanmatigende toespraak van Poetin wordt afgekraakt tot in de kleinste botjes. Maar in bewoordingen die die duiend keer zwaarder wegen dan de commentaren rond de vlerk in Noord Korea.

    Het is dus wel duidelijk. Trump is ne slechterik, en zijn vriend Poetin is nog veel slechter. Om er koud van te krijgen. Daar waar er (hopelijk) precies een Warme Vrede op komst is.

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Poetin waarschuwt vijanden: “We hebben nieuwe supersonische raket die niemand kan stoppen”

    *      

    De Russische president Vladimir Poetin heeft in zijn jaarlijkse State of the Union gewaarschuwd voor een nieuw type nucleaire raket dat het land heeft ontwikkeld. De raket is door geen enkel land te stoppen, maakte de president zich sterk, en heeft een “eindeloos bereik”. “Niemand wilde naar Rusland luisteren, hoewel we een nucleaire grootmacht zijn. Wel, luister nu maar naar ons”, klonk het dreigend.

    “Het gaat om nieuwe strategische raketsystemen, die we ontwikkeld hebben als reactie op de eenzijdige uitstap van de Verenigde Staten uit het verdrag over raketafweer en de de facto stationering van zulke systemen op het gebied van de Verenigde Staten en buiten de Amerikaanse grenzen”, zei Poetin. Hij zei dat Rusland de VS had gewaarschuwd niet voort te gaan met antiraketsystemen. “Niemand luisterde toen naar ons.”

    *

    Rusland ontwikkelde een nucleair aandrijfsysteem dat op een kruisraket kan worden geïnstalleerd. Zo zou de raket een reikwijdte hebben die tien keer groter is dan andere. Het nieuwste wapen is eind vorig jaar uitgeprobeerd en kan vrijwel elke plek op de wereld treffen. Poetin liet er vandaag beelden van zien.

    “Een laagvliegende en moeilijk te spotten kruisraket gewapend met een nucleaire lading en met een praktisch onbeperkte reikwijdte, onvoorspelbaar vluchtpad en de capaciteit om bijna alle onderscheppingslijnen binnen te dringen, is onkwetsbaar voor alle bestaande en toekomstige raket- en luchtafweer”, aldus Poetin.

    Poetin liet tijdens de State of the Union beelden van de nieuwe raket zien.

    ‘Zircon’

    Het wapen zal niet ingezet worden om een land als eerste aan te vallen, aldus Poetin, maar enkel als verdedigingsmiddel. Doel van de nieuwe Russische verdedigingslinie is volgens de president om “de wereldvrede te garanderen”. De Amerikaanse wapenontwikkeling noemde hij “verontrustend”, maar zal “in het niets verdwijnen” tegenover de Russische nieuwe wapens.

    Geruchten over een nieuwe raket doen al langer de ronde. Het wapen, vorig jaar Zircon gedoopt, zou zich kunnen voortbewegen met 6.000 tot 7.000 kilometer per uur, vijf tot zes keer de geluidssnelheid. De raketkruisers ‘Admiral Nachimow’ en ‘Pyotr Veliky’ zouden de ‘Zircon 3M22’ als eerste aan boord krijgen. Kostprijs: 1,4 miljard euro per schip.

    *

    Hij stelde ook een onderwaterdrone voor die door onderzeeërs wordt gelanceerd en eveneens met een kernkop kan worden uitgerust. Die drone is volgens hem in staat om onbeperkte afstanden af te leggen op extreme diepte. Rusland zal het westen informatie geven over de nieuwe wapens, zei Poetin nog.

    Armoede halveren

    Rusland moet daarnaast de komende zes jaar de armoedegraad halveren, zo klonk het ook nog. Zes jaar is de duur van een nieuw mandaat als Poetin op 18 maart de presidentsverkiezingen wint.

    “We moeten een van de belangrijkste taken vervullen om een overtuigde, langdurige inkomensgroei van onze burgers te verzekeren en om in zes jaar tijd minstens de armoedegraad te halveren”, aldus Poetin in zijn jaarlijkse toespraak. Hij beklemtoonde dat het aantal mensen getroffen door armoede is gedaald van 42 miljoen in 2000 naar 20 miljoen nu.

     

    “Iedereen is voor ons van belang”, zei de president nog. Hij wil dat de werkgelegenheid wordt opgetrokken. Meetlat voor het beleid moet het welzijn van de burgers zijn. Voor de begeleiding van gezinnen en kinderen moet 40 procent meer worden uitgegeven dan de afgelopen jaren, aldus nog Poetin. Vanaf 2020 moet jaarlijkse nieuwe woonruimte voor vijf miljoen gezinnen geschapen worden. Ook moeten de pensioenen regelmatig boven de inflatie worden verhoogd.

    Vierde mandaat

    Poetin is al bijna twee decennia aan de macht in Rusland. Hij wil deze maand een vierde mandaat als president binnenrijven. Vandaag zei hij dat het land zijn democratische instellingen moet versterken. “Om vooruit te gaan en dynamisch te ontwikkelen, moeten we de vrijheid op alle gebieden uitbreiden, en de democratische instellingen, de lokale regeringen en structuren van de burgermaatschappij en rechtbanken versterken”, zei hij. Volgens hem heeft Rusland zich “stevig gevestigd als een democratische samenleving” die het pad van “vrijheid en onafhankelijkheid” volgt.

     

    Volgens de president is het ook zaak om te reageren op de uitdagingen van de technologische revolutie. “Wie ook tot president wordt verkozen, (...) we moeten allen voelen en begrijpen wat er rondom ons gebeurt.” Hij wil dat Rusland een van de belangrijkste hubs ter wereld wordt op vlak van de opslag en verwerking van ‘big data’. Hij wil meer vooruitgang bij de ontwikkeling van robots en kunstmatige intelligentie. Buitenlanders moeten aangemoedigd worden om in Rusland te studeren als een leidinggevend land op technologievlak.

     

    Volgens Poetin heeft Rusland zich ‘stevig gevestigd als een democratische samenleving, die het pad van vrijheid en onafhankelijkheid volgt’

     

    De Russische staatsleider zei ook nog dat het land omgerekend zowat 160 miljard euro moet uitgeven om het wegennetwerk te verbeteren. “De komende zes jaar is het noodzakelijk om de uitgaven voor de bouw en verbetering van de Russische wegen praktisch te verdubbelen.” Poetin hekelt vaak de afnemende kwaliteit van de wegen, die ook niet breed genoeg zijn voor het moderne verkeer.

     

    Op 18 maart kiest Rusland een nieuwe president. Dat Poetin opnieuw zegeviert, staat zo goed als vast.

    *

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/poetin-waarschuwt-vijanden-we-hebben-nieuwe-supersonische-raket-die-niemand-kan-stoppen~a6616cd4/

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    MEN DEN BOOM

    *

    Heb ik dat goed gelezen, dat de Poet alleen zal terugslaan?

    Wat ik ook raar vind, is dat onze slinxe Media het bestrijden van de armoede niet staan toe te juichen.

    Ja, ook waar! Voor de Clinton Clan Cluub moet dat ‘terigslaan’ wel degelijk bedreigend overkomen. Want die zijn in hun hoofd in de overtuiging de Waarheid in pacht te hebben.

    *

    En dan nog iets. Die schoonzoon van Trump. Raar dat Dady voor hem niet in de brfers springt. Dedju, daar moet de C.C.C. niet goed van zijn….

    Nog zo jong en al zo bedorven!

    *

    PS

    Ergens in mijn onderbewustzijn jagen de woorden ‘Moskou’ of ‘de Rus’ mij nog altijd op stang. Dat stamt nog uit mijn kinderjaren. Maar toen ik halfweg de jaren ’90 als toerist in St Petersburg kwam, leerde ik daar dat de Vlaamse Oostfronsrijders al lang verbroederd waren met oudgedienden van Het Rode Leger. Meer zelfs. Dat zij, die toen het ‘Goddeloos Communisme’ waren gaan bestrijden, de beiaard op die duizelingwekkende klokkentoten grotendeels uit eigen zak hadden betaald. Van dan af leerde ik de ziel van het Russisch volk beter waarderen

    *

    Die klokkentoren staat aan de oevers van de Neva waar er maandenlang en vruchteloos zo hard werd gevochten. Maar toen heette die stad nog Leningrad…

    Hemelrijker

    02-03-2018, 15:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4433

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Vandaag, om het Heden en vooral de Toekomst beter te begrijpen, weer ’n diepe duik in de Geschiedenis. De zaak van de nieuwe Joodse Tempel in Jeruzalem, die zou herbouwd worden, is het definitieve sluitstuk op de ‘diaspora’, de eeuwenlange dooltocht door het Godsvolk over de ganse wereld. Dit gebeurt niet toevallig alleen omdat er in Washington, de Hoofdstad van het machtigste land ter wereld, ’n échte Staatsman de leiding heeft, maar omdat uiteindelijk altijd alles, lijk door de zwaartekracht, op z’n natuurlijke plaats valt.

    Eerst werd na de onmenselijke Jodenvervolging door de Nazi’s, in 1948, spontaan een miniem deel van hun eeuwenoud Eigen Vaderland teruggegeven door de toenmalige Machthebbers van de Verenigde Naries. Toen bleek namelijk ook dat ‘Rome’ het ‘Godsvolk’ eindelijk kon vergeven wat het misdaan had door de Mensenzoon aan het kruis te hebben gewild. Ook dàt, die inkeer, is ’n voetnota in de Geschiedenis.

    Historische figuren bepalen nu eenmaal de Geschiedenis. En dat President Trump daarvoor in aanmerking komt, wordt o.a. nogmaals bewezen, dat hij, als eerste President in de Amerikaanse Geschiedenis, de ‘onbespreekbare’ Wapenwet wil aanpakken die zou oud is als het land zelf. Van uit deze basis-sstelling is het gemakkelijk om de overstap te maken toot de oorsprong van onze bloedeigen Westerse Beschaving.

    Toiut finit par s’arranger.

    **

    *

    Het begon al met de Profeet Mozes, die zijn Volk wegleidde uit de Egyptische gevangenschap, om het na 30 jaar omzwermen in de woestijn, de Twee Stenen Tafelen te schenken met de Tien Geboden Gods. Dat was, zo leert ons de Bijbel, het begin van de Ark des Verbonds, die opgebaard werd in de Eerste Tempel, in het Heilige der Heligen. Zeg maar de Beste Kamer, die alleen toegankelijk was voor de Hogepriesters.

    Bij de verwoesting van de eerste tempel begon de Babylonische ballingschap.

    Bij de verwoesting van de tweede tempel begon de Joodse ‘diaspora’. Waaraan in 1948 een einde kwam met de Stichting van de Staat Israël als compensatie door de Grote Mogendheden voor de gruwelijkste Jodenvervolging aller tijden.

    De Eerste Tempel mocht niet door Koning David worden gebouwd, omdat die teveel oorlogen had gevoerd, maar door diens zoon, Salomon die geen bloed aan zijn handen had….

    Hallo, President Trump: ook al, net als ik, Wikipedia nagekeken?

    Deze 1ste Tempel werd verwoest (586/585 vóór Chr) door de Babyloniërs, en alleen de huidige Westelijke muur van de funderingen bleef overeind: de Klaagmuur.

    *

    Deze Babylonische ballingschap duurde 46 jaar totdat de Perzen Babylon in 539 v.Chr. veroverden en de Joden van de Perzische koning Cyrus mochten terugkeren. Een soort Wetmatigheid van Meden en Perzen?

    De bouw van de tweede tempel zou gestart zijn op 12 maart 515 v.Chr. Slechts zes jaar na de voltooiing ervan, in het jaar 64, werd in 70 de tempel door de Romeinen onder leiding van Keizer Titus opnieuw verwoest. In Rome staat nog altijd de triomfboog van Titus als herinnering hieraan.

    *

    Sommige fundamentalistische joodse en protestants-christelijke groeperingen streven er echter naar zelf een derde tempel te bouwen, al dan niet met verwijdering van de latere islamitische Al-Aqsamoskee en de Rotskoepel. De Israëlische regering en rechtbanken blokkeren, met het oog op de rechten van de verschillende bevolkingsgroepen in Israël en de staatsveiligheid, regelmatig protestacties van organisaties die zich inzetten voor het oprichten van een tempel.

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Joodse organisaties hopen dat Trump na ambassade ook bouw nieuwe Tempel opstart

    *

    Hoe waarschijnlijk is het dat er een nieuwe Joodse tempel in Jeruzalem wordt gebouwd?

    Op een speciale munt wordt Trump op één lijn gesteld met de Perzische koning Cyrus, die in de oudheid het bevel gaf om de Joodse tempel te laten herbouwen.

    ‘Een geweldige dag voor het Israëlische volk,’ reageerde de Israëlische premier Benyamin Netanyahu op het besluit van president Donald Trump om de Amerikaanse ambassade al in mei naar Jeruzalem te verplaatsen, en wel precies op de dag dat de herboren Joodse staat 70 jaar oud is. Joodse tempelorganisaties zijn dermate verheugd, dat ze een speciale ‘halve shekel’ munt hebben uitgegeven, met aan de ene zijde een dubbele afbeelding van Trump en de Perzische koning Cyrus, en aan de andere zijde een afbeelding van de door deze organisaties zo vurig gewenste herbouw van de tempel in Jeruzalem.

    Tal van politici en kopstukken in Israël toonden zich erg ingenomen met Trumps besluit de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem al in mei te openen. ‘Dit besluit maakt de viering van de 70e onafhankelijkheidsdag van Israël tot een nog groter feest,’ vervolgde de premier. ‘Dank u voor uw leiderschap en vriendschap, president Trump.’

    Danny Danon,

    de Israëlische ambassadeur bij de VN, riep de andere landen van de wereld op om de VS te volgen, en Jeruzalem als de eeuwige hoofdstad van Israël te erkennen. (1)

    Speciale munt: ‘Proces gestart dat leidt tot bouw derde tempel’

     

    De Joodse organisatie Hamikdash Betzion (De Tempel in Zion) heeft naar aanleiding van Trumps besluit een speciale ‘halve shekel’ munt uitgegeven, met aan de ene kant de ‘kop’ van Trump en daarachter van de Perzische koning Cyrus, en daarboven de inscriptie ‘Cyrus – Balfour – Trump – Verklaring 2018’, en aan de andere kant een afbeelding van de gewenste derde Joodse tempel.

    *

    ‘Het Joodse volk is Trump dankbaar voor zijn historische besluit,’ aldus professor Hillel Weiss, voorzitter van Hamikdash Betzion. Hij is ervan overtuigd dat hiermee tevens het proces is gestart dat zal leiden tot de bouw van die nieuwe tempel in Jeruzalem.

    Hij wees er tevens op dat de munt tegelijkertijd een waarschuwing bevat voor degenen die terugkwamen op dit soort belangrijke besluiten. Koning Cyrus stuitte op zoveel verzet tegen zijn aankondiging om de tempel te laten herbouwen, dat hij de constructie ervan stopzette. Vervolgens moest hij al na 3 jaar het veld ruimen. Op vergelijkbare wijze stortte het Britse wereldrijk pijlsnel in elkaar nadat Londen terugkwam op de Balfour Declaratie, waarin het Joodse recht op de wederoprichting van hun eigen staat op zijn oorspronkelijke plaats werd erkend en aangekondigd.

     

    ‘De Trump Verklaring moet daarom een vervolg vinden met een verklaring over de rol van de Joden bij het oprichten van de tempel. Alleen dan zullen de internationale ambities van president Trump in het Midden Oosten realiteit worden,’ besloot Weiss, die in het verleden paus Benedictus tot ‘persona non grata’ verklaarde, en niet wilde dat de Katholieke leider – die hij vanwege diens verleden in de Duitse Wehrmacht in WO-2 een ‘nazi’ noemde- tot Israël zou worden toegelaten, omdat hij vindt dat het Vaticaan de spil vormt in een internationaal complot tegen het Joodse volk. (2)

    Hoe waarschijnlijk?

    Op enkele orthodoxe splintergroepen na wagen zelfs de meest rechtse politieke partijen in Israël het niet om over een nieuwe tempel te spreken, wetende dat alleen al het besluit tot de bouw ervan – laat staan het slaan van de eerste paal - zo goed als zeker een massale aanval van islamitische landen op Israël zal uitlokken, met vermoedelijk een nieuwe wereldoorlog als gevolg.

     

    De herbouw van de tempel in de eindtijd is verder op niet één letterlijke Bijbeltekst terug te voeren. In zowel het Oude als Nieuwe Testament wordt geprofeteerd dat de tempel zal worden verwoest, en tot de (weder)komst van de Messias niet zal worden herbouwd. In het Nieuwe Testament staan verder tal van teksten waarin duidelijk staat dat ‘de Tempel van God’ niet langer een fysiek gebouw is, maar de geestelijke gemeente van gelovigen.

     

    Xander

    (1) Arutz 7
    (2) Arutz 7

     

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Joodse-organisaties-hopen-dat-Trump-na-ambassade-ook-bouw-nieuwe-Tempel-opstart

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Voortgaande op de wensmunt met President Trump op de voorgrond, lijkt het mij gepast te wijzen op (zie keerzijde) de voorziene colonnades, zo goed als dezelfde als gebouwd door Bernini op het Sint Pietersplein in Rome. Deze machtige zuilenrijen omarmen a.h.w. de hele wereld.

    *

    Ja, inderdaad, deze Derde en hopelijk definitieve Tempel zou de Tempelberg en meteen onze Westerse Beschaving in zijn oude glorie herstellen. Als eenmaal, na het verdwijnen van de usurpatoren, de archeologische opzoekingen kunnen starten…

    De Tempelberg doet mij automatisch denken aan de Tempelridders van de Kruistochten, die hun hoofdzetel hadden gevestigd in de opgekalefaterde ruïnes. Zij beschermden de pelgrims met hun eigen leven en stonden onder het direct bevel van de Paus. De Tempeliers zijn een der roemvolste bladzijden uit onze Vlaamse Geschiedenis, die nauw aansluiten met 1302 en de eeuwigdurende vete met het inhalerige Frankrijk.

    *

    Koning David, goed om weten, was ooit de jonge knaap die met zijn slinger de reus Goliath in het stof deed bijten… En Koning Salomon was de persoon waarvan den Here Jezus ooit zei, dat die in al zijn heerlijkheid, niet gekleed ging als de vogelen des hemels…

     

    Zolas U ziet, allemaal belend volk.

    -

    Ben nu toch even te rade geweest bij

    *

    En vond daar

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag zoals verwacht Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. Trump kreeg veel kritiek van vooral Arabische landen toen hij dinsdag al aankondigde dat te zullen gaan doen, maar hij zette vandaag door.

    U krijgt 5 artikelen van Trouw cadeau. Dit is nummer 1 .

    Onbeperkt onze artikelen lezen? Digitaal Basis € 2.50 per week.

     

    Volgens de Jerusalem Embassy Act uit 1995 is de Amerikaanse president verplicht de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. Sinds 1995 heeft iedere president de verhuizing van de ambassade tegengehouden, maar Trump beslist anders en erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Drie vragen en antwoorden over de op handen zijnde verhuizing.

     

    Waarom werd de ambassade tot nu toe nog niet verplaatst, ondanks die wet?

    De Amerikaanse president mag alleen van de verhuizing afzien op veiligheidsgronden en dan voor een duur van zes maanden. Tot nu toe werd op die manier de ambassadeverplaatsing geblokkeerd. Net als de meeste andere landen in de wereld willen zij de status van de stad laten afhangen van de uitkomst van onderhandelingen tussen Palestina en Israël. De erkenning van Jeruzalem kan die onderhandelingen beïnvloeden.

     

    Waarom ligt de verplaatsing zo gevoelig?

    De meeste landen in de wereld hebben hun ambassades in Israël gevestigd in Tel Aviv en niet in Jeruzalem. Dat hangt af van de uitkomst van onderhandelingen tussen Palestina en Israël. Beide beschouwen de stad of delen daarvan als hun hoofdstad: de Palestijnen claimen alleen Oost-Jeruzalem, de Israëliërs zowel West- als Oost-Jeruzalem.

     

    Waarom gaat Trump de ambassade dan toch verplaatsen?

    Trump breekt met het Amerikaanse beleid. Niet eerder durfde een president het aan om te morrelen aan de status van Jeruzalem. Aan de andere kant is hij de eerste president die zijn belofte nakomt. President Obama stelde in 2008 in een toespraak dat Jeruzalem de ‘hoofdstad’ van Israël was en ‘ondeelbaar’ moest blijven, net als Bill Clinton tijdens de verkiezingscampagne in 1992 en George W. Bush in die van 2000.

     

    Bovendien is het ijdele hoop gebleken dat op den duur de Israëli's en de Palestijnen de stad in hun vredesakkoord opnemen. Het vredesproces heeft de afgelopen decennia geen oplossing opgeleverd.

     

    Gaat de verhuizing snel plaatsvinden?

    Als president Trump de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem aankondigt, zal hij deze vermoedelijk pas over drie tot vier jaar laten plaatsvinden. De reden daarvan zou een logistieke zijn: verhuizen kost nu eenmaal veel tijd. Maar in Israël geloven ze dat niet, en zijn ze zelfs bereid om met Trump mee te denken. De burgemeester van Jeruzalem zei dat de verhuizing binnen ‘twee minuten’ geregeld kan zijn. Hij hoeft slechts het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem tot ambassade uit te roepen.

    *

    Benieuwd wat de slippendragers van de Vuur Rode Televisie (VRT) daar zullen van maken, eenmaal het zover is.

    *

    Wat er allemaal is gebeurd sedert 1947-1948 is best te vergelijken met een torenhoge krabbenmand. Vooral veroorzaakt door de aanslepende Amerikaanse laksheid om van twee walletjes te blijven eten. Het is het logisch gevolg van wat de islammerij over zichzelf dekt.

    *

    “Waar ooit ook maar één islammer de kont heeft geheven om te bidden, behoort voor eeuwig en een dag aan Allah”. Dat is een kloefenkapper redenering erger dan die van 1.000.000 Hitlers in slagorde. Want het komt er op neer dat volgens hen, zij en zij alleen, notabene het primitiefste volk ter wereld, de eigenaars zijn van geheel deze Blauwe Planeet, ja zelfs van het ganse Heelal en Omgeving. Die mening is gebaseerd op de recente pretentie verworven door het geld van hun stinkende pietrol, waaraan wij, Westerlingen, verslaafd zijn geraakt.

    Wij allemaal samen, onder Leiding van mensen als Trump, moeten ze dus leren, dat ze met vele eeuwen tijd en stapels boterhammen, net als ieder ander Volk, recht hebben op een eigen bescheiden deel van de koek.

    Respect? Dat moet iedereen verdienen. In de eerste plaats door rechtvaardigheid. ‘Gij zult niet stelen’ is, zoals U weet, het 5de van de Tien Geboden.

    Niemand wordt geboren met eensoort ‘Eerstgeboorterecht’ om de hals. De Almachtige is er nu eenmaal voor iedereen. Willen of niet.

    *

    Hemelrijker

    01-03-2018, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4431

     

    IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Ongeloof en bewondering: het is een rare combinatie die iedereen zal bijblijven na het in de geest verwerken van wat nu volgt.

    De volautomatische Mens zonder Begin en zonder Einde, zonder lichaam en zonder ziel, die als gewichtloze stofdeeltjes leven voorkomen in het Heelal. Mooi toch! Het is nog mooier dan de natte droom van elke Godloochenaar….

    Neen, daar bedank ik voor. Hoor in de maand Mei liever de bijen zoemen nabij de veldkapel.

    Ja Ja, het ‘robotisme’ was al langer bezig de Mens op alle mogelijke gebieden behulpzaam te zijn, maar om hem compleet te vervangen, ja zelfs diens plaats in te nemen, dat zou toch de grootst denkbare stupiditeit zijn die ooit uitgedacht kon worden. Erger dan kannibalisme, want dan zou de Mens eindigen met zichzelf naar binnen te spelen.

    Enfin, dit wel zeer modern sprookje begint, daar waar dat van Frankenstein eindigde… Maar als U het mij vraagt, dan verkies ik toch dat vertrouwde Bijbelse Verhaal van Lazarus, die uit de dood werd ‘opgewekt’, zijn bed oppakte en wegging, al prijzend en lovend den Here.

    **

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

     

    Wetenschappers ontwikkelen intelligente robot kopieën van overleden mensen

    *

    Volgende stap?: Mensen krijgen harde schijf met kopie van hun bewustzijn en geheugen in hun hoofd, waarna deze na overlijden in ander lichaam wordt geplaatst

    Zweedse wetenschappers zijn een project gestart waarmee wordt geprobeerd om kunstmatig intelligente robots – ook wel androïden genoemd - te ontwikkelen die exact op overleden mensen lijken. Mocht dit project succesvol zijn, dan lijkt de logische volgende stap het implanteren van mensen met een verwisselbare ‘harde schijf’ waarop je complete bewustzijn en geheugen wordt opgeslagen, zoals in de nieuwe Netflix cyberpunk serie ‘Altered Carbon’.

    Op deze wijze zouden mensen eeuwig kunnen leven, aldus het concept, dat er duidelijk niet vanuit gaat dat mensen (ook) een onzichtbare ‘geest’ of ‘ziel’ hebben, die niet kan worden gekopieerd.

    De wetenschappers gaan onderzoeken hoe er digitale kopieën kunnen worden gemaakt van mensen die reeds overleden zijn. De Zweedse uitvaartonderneming Phoenix zoekt daarom naar vrijwilligers die toestemming willen geven voor het maken van exacte robot kopieën van hun overleden geliefden. De AI (Artificial Intelligence – Kunstmatige Intelligentie) technologie zou ook de stem van een overleden persoon zo nauwkeurig mogelijk moeten gaan nabootsen, en gelijk in staat moeten zijn om eenvoudige vragen te beantwoorden.

    Tot nu toe hebben mensen enkel foto’s en filmpjes om de herinneringen aan overleden geliefden levend te houden. Met een kunstmatig intelligente robot zouden ze virtueel weer met hen kunnen praten, en mooie herinneringen uit het verleden kunnen ophalen en herbeleven.

    Altered Carbon: ‘Eeuwig’ leven door harde schijf in je nek

     

    In de nieuwe, indrukwekkend uitziende (en peperdure) Netflix sf-cyberpunk serie ‘Altered Carbon’ hebben de meeste mensen een harde schijf in hun nek, die na overlijden door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, misdaad of ouderdom in een ander lichaam kan worden geplaatst, waardoor de overleden persoon gewoon weer verder kan leven, in theorie zelfs eeuwig. In de serie hebben alleen de rijken de beschikking over klonen- dus exacte kopieën - van zichzelf. Anderen komen na hun dood in een ander, veel ouder of juist jonger lichaam terecht, dat ook nog eens van het andere geslacht kan zijn.

    Interessant is dat er in de serie ook ‘neo-katholieken’ zijn die vasthouden aan het ‘oude geloof’ dat mensen een eeuwige ziel (of geest) hebben, en dat het laten plaatsen van zo’n harde schijf een mens voor eeuwig verdoemt. Ook een verzetsgroep strijdt er tegen, maar niet om religieuze redenen. De leden van deze groep constateren dat mensen die op deze wijze ‘eeuwig’ leven steeds minder menselijk worden, omdat ze almaar extremere –gruwelijke- vormen van vermaak opzoeken om hun leven enige ‘zin’ te geven, wat ten koste gaat van andere mensen.

    Christenen en andere gelovigen in een ‘eeuwige ziel’ zouden in de toekomst wetenschappers de vraag kunnen stellen hoe mensen er absoluut zeker van kunnen zijn dat het daadwerkelijk hun ‘eigen ik’ is die in een ander lichaam verder leeft, en niet enkel een kopie. In dat geval lijkt en handelt deze robot-kopie weliswaar exact hetzelfde, maar ben ‘jij’ als persoon en onafhankelijk bewustzijn wel degelijk dood en verdwenen.

     

    AI’s ‘existentiële bedreiging’ voor mensheid?

    Wereldberoemde wetenschappers en techneuten zoals Stephen Hawking en Elon ‘Tesla’ Musk hebben al vaak gewaarschuwd voor de gevaren van het ontwikkelen van AI technologie. Hoewel AI’s in theorie grote menselijke vraagstukken zoals energie, armoede en ziekten zouden kunnen oplossen, zouden ze ook een groot gevaar voor de mensheid kunnen vormen, zo betoogde Hawking op een conferentie in Lissabon. (1)

    Musk, niet bepaald een pessimist, noemde AI’s zelfs ‘de grootste existentiële bedreiging’ voor de mensheid, omdat het risico in zijn ogen heel groot is dat AI’s op zeker moment mensen als overbodig of als een bedreiging voor zichzelf gaan zien, en zouden kunnen besluiten dat wij moeten worden uitgeroeid (‘Terminator’ filmserie) of ons te dwingen als levende ‘batterijen’ te functioneren, terwijl ons brein in een virtual reality omgeving wordt gehouden (‘The Matrix’ filmserie).

    Xander

    (1) Infowars
    (2) Afbeelding: Michael Coghlan, Flickr (CC BY-SA 2.0).

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Wetenschappers-ontwikkelen-intelligente-robot-kopien-van-overleden-mensen

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Met een beetje heel veel sarcasme, zou men kunnen besluiten, dat aan die vergeten Waarheid van de Mechelse Catechimus teveel eer wordt aangedaan.

    Weet U nog? De Vier uitersten van de Mens?

    De Dood, het Oordeel, de Hel of het Eeuwig Leven.

    De technologie heeft er een hele klus aan gehad om op bijna a hetzelfde uit te komen. Bij mijn weten hebben ‘vaste schijven’ geen zelfstandige Geest. De Ziel o ontbreekt. End dus blijven het intelligente maar levenloze… stenen.

    De oplossing van dit raadsel? De trendsettende crematie, ons bijgebracht door de Duitse Nationaal Socialisten. Daar blijft van het menselijk genie per omgaande gewoon helemaal niets meer dan stof en as over. Iets wat nadrukkelijk herdacht wordt op iedere Aswoensdag…

    Crematie is beter dan in de grond stoppen. Het is vooral goed lijk bij de Oude Egyptenaren, voor de handel in urnen…

    *

    Hemelrijker



    28-02-2018, 14:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    27-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4430

     IEDER VOGEL IN VRIJHEID

    ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Het is inderdaad onvoldoende geweten, dat er in het uiterste Zuiden van Italië, hele dorpen zijn die totaal verlaten, gewoon her-bevolkt zijn geworden door horden avonturiers die leven van de jacht en de visvanst, d.i. van roof en moord. En ja, zolang dat fenomeen beperkt bleef tot de regio zelf, kon dat geen kat schelen wie door woe vermoord werd of moord pleegde. Wetteloosheid troef. Als er maar geen ruchtbaarheid aan werd gegeven. Calabrië was/is de naam, een beladen begrip in de SaxenCoburg-clan.

    *

    We hebben het persoonlijk, crescendo, meegemaakt. Bedelaars overal op de openbare weg, huisvredebreuk. Nachtelijke bezoekers in de jonge meisjeskamers. De jaren dat we daar, zo’n 130 Km ten Noorden van Rome woonden, hadden we onze veiligheid te danken aan onze drie binnen de omheining los lopende Duitse Herders. Die hielden zelfs de wilde zwijnen ver van ons bed…. Buoten de toeristenmaanden Juli en Augustus was het daar kam en leefde iedereen met iedereen. Tot de eigen bevolking stilaan wegbleef van de terrasjes, wegens overbezet door Afrikanen die probeerden overal medelijden op te wekken…. Daar het uitsluitend jonge mannen waren, was dat eerder bedreigend. Niemand begreep, aangezien ze ‘buiten’ woonden, waar het geld vandaan kwam om dag na dag fijn uitgedost te zijn, de duurste GSM’s te hebben en altijd maar in beweging bleven. Richting Zwitserland en Franrijk.

    Het was de Vlucht niet naar Egypte, maar weg van Egypte.

    *

    En alsof het nog niet erg genoeg was, kwam

    het Vogelkoppeke Herman van Rampaai aai als President van de EU, naar Milano om Berlusconi aan de kant te schuiven en e vervangen door Mario Monti de GoldmanSachts Benkier… Berlusconi namelijk was ‘verbrand’ geraakt, door in Broeksèl te komen protesteren tegen al die ‘vluchtelingen’.

    *

    En zo staan we dan op de vooravond van wat ooit in de Geschiedenisboekjes zal vermeld staan als de Tweede Italiaanse Renaissance… Op hoop van zege!

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    *

    Islamisering: Stadje bij Napels compleet overgenomen door Nigeriaanse migrantenbendes

    Prominente Italiaanse criminoloog en psychiater waarschuwt op TV dat Italië wordt ‘gekoloniseerd door de Nigeriaanse maffia, voor wie kannibalisme eerder regel dan uitzondering is’ – Twee oppositieleiders beloven bij verkiezingswinst 600.000 illegalen te deporteren

    *

    Met duizenden per week worden ze opgehaald door Europese hulporganisaties.

    *

    Het plaatsje Castel Volturno bij Napels, ooit een kustresort, is volledig overgenomen door Nigeriaanse migranten-bendes. Journalisten die erover willen schrijven, kunnen er alleen met politiebescherming komen. Van de 30.000 inwoners is 20.000 nu Nigeriaan. Drugshandel, diefstal, geweld en prostitutie, ook door kinderen (voor bedragen variërend van € 5,- tot € 15,-) , bepalen het straatbeeld. De prominente criminoloog en psychiater Alessandro Meluzzi waarschuwde vorige week op TV dan ook dat Italië ‘wordt gekoloniseerd door de Nigeriaanse maffia’. Dat was mede naar aanleiding van de gruwelijke moord op een Italiaans meisje door een Nigeriaanse migrant.

    *

    De huidige Italiaanse regering zet net als in de rest van West Europa nog steeds in op het proberen te ‘integreren’ van migranten, maar overal is zichtbaar dat dit op een totale mislukking uitloopt. Burgemeester Dimitri Russo van Castel Volturno zei dan ook dat de maatregelen van de overheid niet voldoende zullen zijn om de exploderende criminaliteit die wordt veroorzaakt door migrantenbendes te stoppen. Zo belandt zo’n 80% van de Nigeriaanse vrouwen en meisjes in Italië door deze bendes in de prostitutie.

     

    Zelfs Afrikaanse inwoners van het stadje klagen nu over de komst van zoveel criminele ‘land’genoten. ‘We kunnen al die mensen niet blijven accepteren,’ aldus een van hen, genaamd Martin. ‘We hebben niet de middelen om ze op te voeden. We zijn hier niet in Afrika, maar in een beschaafd land, en deze mensen moeten worden opgevoed.’

     

    De kans dat zo’n ‘opvoeding’ slaagt is gezien het vastgestelde gegeven dat 80% van alle migranten niet eens in staat is een simpele taalcursus te volgen, en 95% sowieso rechtstreeks in de bijstand verdwijnt, bijzonder klein.

     

    Twee oppositieleiders willen 600.000 migranten deporteren

     

    Volgens oud premier Silvio Berlusconi leven er al zo’n 600.000 illegale migranten in Italië. Hun aantal neemt dankzij tal van hulporganisaties en de EU met vele duizenden per week toe. Net als Lega Nord leider Matteo Salvini belooft nu ook Berlusconi dat als hij volgende maand de verkiezingen wint, al deze 600.000 illegalen zal laten deporteren.

     

    De toch al hoog opgelopen anti-migrantenstemming in Italië is de laatste tijd fors aangewakkerd door enkele gruwelijke moorden. Zo werd het 18 jarige Italiaanse meisje Pamela Mastropietro door een 29 jarige Nigeriaanse migrant verkracht, vermoord en in stukken gehad, die vervolgens in koffers langs de kant van de straat werden gezet. Later werden nog twee andere Nigerianen gearresteerd wegens vermoedelijke medeplichtigheid. (1)

     

    Criminoloog: Italië gekoloniseerd door Nigeriaanse kannibalistische maffia

     

    De prominente criminoloog en psychiater Alessandro Meluzzi waarschuwde vorige week in een TV interview dat ‘de Nigeriaanse maffia, de meest meedogenloze ter wereld, Pamela heeft vermoord. Hun groepen koloniseren Italië, en stelen de handel van de traditionele maffia families. Wat er met Pamela is gebeurd is dezelfde methode die de Nigeriaanse maffia systematisch toepast in hun eigen land en elders. Voor hen is het routine om slachtoffers in stukken te hakken en in sommige gevallen deels op te eten.’

     

    Meluzzi zei dat niemand in Italië over de kannibalistische praktijken van Afrikaanse migranten durft te praten, omdat het establishment dan gelijk ‘racisme’ begint te schreeuwen. ‘Dit zijn echter geen uitzonderingen, maar de regel,’ benadrukte hij. ‘We moeten hier dus maar aan wennen, want het is slechts het topje van een ijsberg die nog veel groter gaat worden.


    Xander

    (1) Breitbart
    (2) Breitbart
    (3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Islamisering-Stadje-bij-Napels-compleet-overgenomen-door-Nigeriaanse-migrantenbendes

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Het is natuurlijk als vloeken in de Kerk, maar ik herinner mij nog als was het de dag van gisteren, dat ‘de Poet’ en Il Cavaliere samen aan de Zwarte Zee diep in ’n eeuwenoude wijnkelder, ‘n glas rode wijn tot zich namen, van een paar eeuwen oud Zij deden dat als beste vrienden, nadat de Krim gekozen had voor Onafhankelijkheid en voor Vriendschap met Moedertje Rusland. Hier heet dat de annexatie van de Krim door Rusland.

    *

    Al vliegt de officiële leugen nog zo snel, de simpele waarheid achterhaalt hem wel.

    Men zou in 1957, 12 jaar na het einde van WO II, de E.G.K.S., de Europese Gemeenscha voor Kolen en Staal, een goede economische samenwerking, even ombouwen tot de politieke eenheid van de Verenigde Staten van Europa. Kolen en Staal waren ooit de toverwoorden voor welvaart en rijkdom. Zie Wallonia…. Bleef over Europese Gemeenschap en daar is ondertussen ook een einde aan gekomen. Zie de Brexit en de V4 in de vroegere Oostbloklanden.

    En daar staan ze nu met hun molentjes. Merkel: machteloos. Macron,. blij dat ie leeft. The C.C.C. (De Clinton Clan Club) op de drempel van de gevangenis. De Nato: een werktuig van de Amerikaanse oorlogsindustrie, door Trump als een Vredestichter in bedwang gehouden.

    **

    *

    De enige twee zekerheden + addendum zijn deze drie. Trump, Poetin met in hun slagschaduw het China van de Toekomst.

    De oude ‘Koloniale Rijken’ zijn op serven na dood. Maar ze hebben wel nagelaten hun verantwoordelijkheden na te komen…

     

    *

    Hemelrijker



    27-02-2018, 17:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4432

     

    n.

    INGEHUURDE HOOFDSCHOTEL

    **

    81ste Vlaams Nationaal Zangfeest

     

    Op zondagmiddag 4 maart vindt de 81ste editie plaats van het Vlaams Nationaal Zangfeest.

    Plaats van gebeuren is de ondertussen vertrouwde Lotto Arena in Antwerpen.. Het voorprogramma start om 14.00u , het eigenlijke Zangfeest start om 14.30u .

    Kaarten en info : www.zangfeest.org

    ANZ-secretariaat : 03/237.93.92

     

    Geen zangfeest zonder samenzang en dus staan er naar goede gewoonte heel wat samenzangliederen op het programma : klassiekers, volksliederen, moderne kleinkunst, intieme liedjes, strijdliederen.

    Op naar het honderdste Zangfeest

    Er zijn nu 80 Zangfeesten voorbij, met vaste tred nemen wij de weg naar het honderdste. Met plezier in samenzang, in verbondenheid, met woorden die de Vlaamse bakens uitzetten, met als duidelijke focus een Vlaamse staat waar we al generaties lang aan werken en voor zingen.





    27-02-2018, 09:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!