MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    22-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5011

    5011 - LINXEN ZIJN ALTIJD EN OVERAL SLECHTE VERLIEZERS

    *

    In Italië is de tijd gekomen om partij de kiezen: de mensen en de anderen

    21 juni 2018

    https://nl.express.live/2018/06/21/italie-de-tijd-gekomen-om-partij-de-kiezen-de-mensen-en-de-anderen

    *

    Italië voelt nu al de gevolgen van de nieuwe nationale regering, die ook extreem-rechts aan de macht heeft gebracht. Een grote polarisering van de Italiaanse maatschappij dreigt. Dat blijkt alleen al uit de cover van het centrum-linkse magazine

    **

    L’Espresso.

    *

    De recente cover van het tijdschrift plaatst de twee mogelijke trajecten die de Italiaanse maatschappij kan volgen, lijnrecht tegenover elkaar. Dat idee wordt verdeeld door een dubbelportret van Matteo Salvini en Aboubakar Soumahoro. Met zijn cover stelt L’Espresso aan de Italianen de expliciete vraag aan welke kant ze staan.

    Migrantenrechten

    Matteo Salvini is de topman van de extreemrechtse partij Lega en beloofde een keerpunt in de immigratie-problematiek te zullen doorduwen. Salvini ligt ook aan de basis van de sluiting van de Italiaanse havens voor schepen die migranten vervoeren. Aboubakar Soumahoro, is een Italiaans syndicalist van Ivoriaanse afkomt. Hij is socioloog van opleiding en wil zich inzetten voor de rechten van ‘de arbeidsmigranten’ die op de landbouwbedrijven in Zuid-Italië worden uitgebuit.

    Soumahoro was ook een vriend van Soumalia Sacko, die eerder dit jaar door een Italiaanse landbouwer werd doodgeschoten omdat hij het voor een aantal gastarbeiders had opgenomen.

    Soumahoro deed al een aantal opvallende uitspraken. Hij haalde onder meer uit naar de Italiaanse linkerzijde, die zich blind zou houden voor de problematiek.

    Die houding maakt het volgens Soumahoro mogelijk dat migranten worden herleid tot een maatschappelijk probleem dat verantwoordelijk is voor de onzekerheid en de verarming van de Italiaanse samenleving, terwijl de reële oorzaak moet worden gezocht bij het besparingsbeleid van de Italiaanse autoriteiten.

    L’Espresso laat duidelijk zijn waardering blijken voor Aboubakar Soumahoro en voor Mimmo Lucano, de burgemeester van Riace, die zijn dorp - dat door binnenlandse emigratie was verlaten - in een modelopvang heeft veranderd.

    Leugens

    Anderzijds heeft het tijdschrift kritiek op zowel de positie van het ministerie van binnenlandse zaken als van de politieke linkerzijde, die vreest met een verdediging van migranten Salvini alleen nog maar verder in de kaart te zullen spelen.

    L’Espresso neemt op zijn cover ook de titel ‘Uomini e No’ (De Mensen en de Anderen) - geleend van het gelijknamige boek van Elio Vittorini over de Italiaanse weerstand - over. Het magazine vraagt daarbij aan welke kant de Italianen staan.

    “Enerzijds kan er gekozen worden voor cynisme, onverschilligheid en electorale overwegingen op basis van angst,” aldus het magazine. “Er kan echter ook gekozen worden voor morele rebellie, empathie en eenheid met de zwaksten.”

    Het initiatief van het tijdschrift heeft onder meer op sociale netwerken veel reacties, zowel positief als negatief, uitgelokt. Onder meer kreeg L’Espresso de steun van de schrijvers Giuseppe Genna en Michela Murgia. Ook Matteo Salvini heeft gereageerd. “Er blijft links niets meer over dan leugens en beledigingen,” benadrukte hij in een boodschap op Twitter.

    *

    Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emitie

    **

    *

    Het is inderdaad onmiskenbaar. De dagen van deze (van bij de oorsprong mislukte) Euro--Natiestaat zijn geteld. De ‘Sociaal’ of zogezegd ‘Christelijke’ Democratische Leiders hebben gegokt op (in hun ogen) de onnozelheid van de gewone gedweeë Burger, en ze hebben verloren. Want die Burger is niet meer zo onwetend en onnozel als in 1917, toen Lenin de Partij van naam veranderde, van Sociaal Democraen’ naar ‘Communisten’. Gisteren had ik het over de’ Komintern’, een term die perfect past bij de Euro Hoofdstad ‘Brussel’: de Communistische Internationale’.

    Geen gemakkelijke situatie voor Donald Tusk! Vooral niet om als ‘regeringsleider’ door het leven te moeten gaan met dezelfde voornaam als de wonderman uit Amerika!

    **

    *

    Die lichaamstaal alleen al! Die loense achterdochtige blik: kan de tegenstelling met échte Leiders als Trump en/of Poetin nog groter zijn? Ja, misschien wel, de dag dat Verhofstadt de zetel van Tusk zou kunnen bemachtigen. Die bles en die konijnentand!

    *

    Maar om op Italië terug te komen: de twijfel is er uit. De modale Burger heeft gekozen en dat zint verzameld Linx blijkbaar langs geen kanten. Gewoon omdat ze zelf van de Macht (en de profijtjes) zijn verdreven. Dat is n u eenmaal altijd zo, wanneer de extremen elkaar raken.

    Linx kan helemaal net tegen zijn verlies. Rechts is in die zin ietske beter, omdat zij, zo goed als doofstom gebleven,, in dat land minstens 70 jaar in het verdomhoekje werden gezet. If, zoals bij ons in Vlaanderen, koest gehouden in sanitairr cordon. Wat inhield dat ze hun eigen land door de islam-invasie finaal naar de verdoemenis zagen afglijden. De levensstandaard was er al extreem laag, maar het weinige dat men er had, nog delen moest met de helft van Afrika; dat was er teveel aan.

    Dus komt die gebundelde reactie misschien wel van ‘Extreem Rechts’ over, maar het is de natuurlijke reactie van zelfverdediging van de hele Natie.

    Waarom Lnx dat niet zò ziet?

    Het antwoord is me dunt zeer duidelijk. Linx heeft, zoals altijd, een verborgen agenda. Die is momenteel, naast het Profitariaat, de islamisering, de ver-negering, de terugkeer naar het wereld-communisme dat gepropageerd wodt onder de code-naam Globalisatie.

    Voor de aandachtige lezer die nog , zij het van verre, kennis heeft van wat er zoal in de Bijbel verhaald staat, moet het bekend zijn, dat de laatste probatie om de wereld te globaliseren, de naam gekregen heeft van De Toren van Babel. Het mensdom zou gezamenlijk een woontoren bouwen die tot aan de hemel reikte Maar het werk werd verlaten, omdat men zich uiteindelijk onder elkaar niet meer verstond, door al die vreemde talen.

    Nu vraag ik mijn eigen toch af, hoelalng onze eigen Verlichte Grote Verstanden nog zullen blijven denken dat ze slimmer zijn dan hun verre voorvaderen, die de natuurlijke rangorde der dingen hebben geprobeerd te verbeteren!!!

    Neen, deze wereld is inderdaad niet volmaakt, want menselijk. De klok terugdraaien naar de meest primitieve ver-negering met daar bovenop een laagje stinkend pietrol-woestijnzand, is zeker geen vooruitgang.

    De negerij in de herkomstlanden vraagt geen dode vissen om te overleven, maar de kennis om zelf ter plaatse te leren vissen…

    *







    22-06-2018, 14:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5010

    5010 – ‘OPEN GRENZEN’ GEWILD IN STEENOKKERZEEL

    *

    Actievoerders dringen repatriëringscentrum 127bis binnen: “Ze eisen open grenzen”

           Silke Vandenbroeck en Hans Renier 20 juni 2018 11u01 Bron: Eigen berichtgeving, Belga, Facebook

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/actievoerders-dringen-repatrieringscentrum-127bis-binnen-ze-eisen-open-grenzen~a84d19c9/

    *

    Actievoerders zijn het repatriëringscentrum 127bis in Steenokkerzeel binnengedrongen. “Via ladders klommen ze over de omheining”, zegt burgemeester Kurt Ryon (Klaver-NVA). Volgens de actievoerders zijn ze met een 100-tal, de burgemeester houdt het op een 30-tal. De politie is bezig de actievoerders op te pakken. Dat meldt de burgemeester. “De actievoerders die op het dak van het centrum geklommen waren, zijn al gearresteerd, de politie pakt nu ook de anderen op.”

    Volgens burgemeester Ryon is een deel van de actievoerders over de omheining geklommen en op het dak van het centrum gekropen, waar ze de bewoners zouden opjutten. “We proberen eerst de veiligheid van de werknemers en bewoners van het centrum te garanderen”, zegt Ryon. “De actievoerders worden op dit moment ontzet door de federale politie”, zegt Filip Van Steenbergen, waarnemend korpschef van politiezone KASTZE. “Enkelen hebben zich aan elkaar vastgemaakt en verzetten zich passief door veel lawaai te maken. Maar er wordt niet gevochten, de politie wordt niet fysiek aangevallen. Alles verloopt hier rustig. De actievoerders zullen gearresteerd worden.”

    “De politie is in groten getale aanwezig en we hebben ook de hulp van de brandweer ingeroepen om die mensen op het dak te kunnen arresteren”, zegt de burgemeester. “Die zijn intussen allemaal opgepakt en nu worden ook de andere actievoerders in de boeien geslagen. Nadien zullen we zien of er beschadigingen zijn aangebracht.”

    Met hun actie willen de betogers protesteren tegen de bouw van het nieuwe gesloten centrum voor gezinnen, naast de luchthaven van Zaventem. “Voor ons is het volstrekt ongerechtvaardigd om mensen, minderjarigen of volwassenen, op te sluiten in een gesloten centrum”, klinkt het.

    Collectief Not In My Name

    De actie vindt plaats twee dagen voor een parlementair bezoek aan het nieuwe gesloten centrum voor gezinnen. Volgens het collectief Not In My Name, dat achter de actie staat, is bezoeken gelijk aan goedkeuren.

    “Gedetineerden getuigen voortdurend over de slechte omstandigheden in de centra, maar het fundamentele probleem blijft de opsluiting zelf”, klinkt het in een persbericht. “We klagen aan dat buitenlandse personen opgesloten worden in gesloten centra enkel en alleen omdat ze niet over de juiste papieren beschikken. De bouw van dit nieuwe gesloten centrum voor gezinnen is ronduit schandalig. Voor ons is het volstrekt ongerechtvaardigd om mensen, minderjarigen of volwassenen, op te sluiten in een gesloten centrum. En zelfs de “beste” detentieomstandigheden rechtvaardigen niet dat mensen die geen enkele misdaad hebben begaan, achter tralies worden gezet.”

    *

    Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emitie

    *

    Tsja, het gaat dus op Nr 127bis voor de zoveelste keer om mensen die, buiten hun onwettige aanwezigheid in het Land, geen enkele (bewezen) misdaad hebben begaan.

    Het is weeral opmerkelijk dat Slionx de voeten en veel meer veegt aan alle bestaande Wetten die ook maar enigszins indruisen tegen hun egoïsme. Denk daarbij ook aan de vele stakingen die het land al jaren teisteren, als er van Overheidswege iets wilt vebeteren worden dat hen niet bevalt.

    Ach ja, er is nog niets veranderd sedert men in het Gentse als slogan bij de verkiezingen hanteerde, dat men hun vriend diende te zijn, of dat ze anders ‘up joen muile zouden slaan’.

    Denk er maar even over na, hoe die ‘zonder papieren’ hier zijn geraakt. Ze werden gevoed, geschoeid, gekleed, vertroeteld en hebben een voetreis (???) van vele duizenden kilometer in de benen.

    Het zijn voor 95% gelukzoekers en deoerige 5% is ‘gevlucht’ uit landen waar de Linxen of de Social Democ rats de opstand tegen het Wettelijk Gezag in gang hebben gezet. In hoofdzaak met de bedoeling de Godsdienst van de Wrede uit te dragen in onze christelijke Landen. Overl de ene invasie na de andere, meestam met vrouwen en kinderen als menselijke schilden in de voorhoede…

    Hoe men het ook draait of keert, sedert het. Communisme en het Nationaal Socialisme, past deze beschrijving op alle problemen rond alle op avonturen beluste primaire ‘primitievelingen’. Het sprookje van de ‘Hoogopgeleiden’ of de ‘noodzakelijke werkkrachten’ bevestigt de regel.

    Elk van die twee categorieën kan inderdaad zijn taleten met bete rresultaat ontplooien in zijn thuisland. Om daar met eigen handen de welstand te verbeteren. Of om hun ‘Godsienst’ te kesteren zonder anderen daarmee lastig te vallen.

    *

    Illegalen zijn ‘blijvers’ die hier te lande en op onze kosten willen overleven als God in Frankrijk. Zonder zelfs de moeite te moeten doen, om in de boom te klimmen om, liijk in eigen land, gratis bananen te plukken. Ofwel zijn het ‘Transmigranen’ die het elders nog beter denken te vinden in een land dat volgens hun Leiders, rijper is voor de ver-negering.

    *

    Is me dat weer tegenslag voor Merkel e, de EU-Top van volgende week, dat Noord Afrika die ‘opvangkampen’ niet wil… Weerral het vel én meteen de beer verkocht vòòr die geschoten werd… Met als enig voordeel, in Duitsland tijd te hebben gewonnen tegenover Seehofer en het sluiten van de grenzen…

    Dat verhaal komt bovenop de tegenslag dat er niet meer op Trump kan geschoten worden voor de inhumane toestanden aan de Mexicaanse grens. Trump schaft de vroegere Wet van vòót zijn tijd af, waarover we nooit iets hadden vernomen, af. Zelfs Geert Burger hukt onnadenkend mee let de wolven in het bos. Stom, hé!!!! Trump werkt ten andere de gedeeltelijk bestaande grensmuur ook verder af, die Obama, met het oog op… oogverblinding, had opgestart maar nooit afgewerkt. Ik noem dat van twee walletjes eten.

    *

    En zo draait de wereld verder. Met horten en stoten. Maar nooit ussen Goed en Kwaad uit zijn evenwicht te geraken. Laat dat tenminste een beetje troost geven, in afwachting van de ene grote in het Avondland alles omvattende ‘pushback’.

    Zie Wikipedia op de Conquistadora in Spanje’ voor een betere omschrijving…

    *

    21-06-2018, 16:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5009

    5009 – DE DÉSINTEGRATIE VAN DEZE E.U. BEGINT NU….

    *

    Italië blokkeert Ceta-akkoord tussen EU en Canada

    18 juni 2018

    https://nl.express.live/2018/06/18/italie-blokkeert-ceta-akkoord-tussen-eu-en-canada

    *

    Italië heeft heel goede redenen om de ratificatie van het Comprehensive Economic and Trade Agreement (Ceta) tussen de Europese Unie en Canada te weigeren. Dat heeft Gian Marco Centinaio, Italiaans minister voor landbouw, gezegd. Volgens Centinaio doet het Europees-Canadees vrijhandelsakkoord onvoldoende om de merkbescherming van specifieke Italiaanse producten te garanderen.

    De Europese Commissie zegt echter verbaasd te zijn over het Italiaanse standpunt. Betoogd wordt dat het Ceta de bescherming van tientallen Italiaanse geografische merken garandeert. Zonder het akkoord is er volgens de Economische Commissie immers geen enkele bescherming.

    Herkomstbescherming

    “Italië kan het vrijhandelsverdrag onmogelijk onderschrijven,” benadrukte Gian Marco Centinaio tegenover de Italiaanse krant La Stampa. “In het akkoord kan immers slechts een klein gedeelte van de Italiaanse producten op een herkomstbescherming rekenen.”

    In de Europese Unie genieten 221 Italiaanse landbouwproducten een geografische merkbescherming. Geen enkele andere lidstaat van de Europese Unie kan over een even omvangrijke portfolio beschermde producten beschikken als Italië. Onder meer balsamazijn uit Modena, Siciliaanse bloedsinaasappelen, diverse soorten vlees en olie en regionale kazen zoals Grana Padano en Gorgonzola staan op de beschermde lijst.

    Centinaio, lid van de rechtse partij Lega, zegt de kwaliteit van de Italiaanse producten te willen beschermen. De argwaan tegenover het Ceta blijft volgens de minister echter niet beperkt tot de Lega, want volgens hem wordt dat standpunt ook door vele andere Europese politici gedeeld.

    Cecilia Malmström, Europees commissaris van handel, probeerde vorig jaar het Italiaanse publiek nog gerust te stellen over het akkoord. Daarbij had Malmström erop gewezen dat Canada 143 Europese geografisch beschermde producten, waaronder 41 van Italiaanse origine - zou erkennen.

    De Europese Commissie wijst er nog op dat het Ceta 98 procent van de invoertarieven tussen de Europese Unie en Canada zal schrappen. “Het akkoord zal ook de handel en de investeringen stimuleren,” wordt er opgemerkt. “Bovendien zullen Europese bedrijven voortaan in Canada de kans krijgen om naar openbare contracten mee te dingen.”

    In verschillende Europese lidstaten wordt echter gevreesd dat de Canadese import het binnenlandse bedrijfsleven zou kunnen schaden, terwijl tevens wordt aangevoerd dat de bescherming van de Europese consument dreigt te worden uitgehold. Volgens sommige studies zou het Ceta in Europa 300.000 banen kunnen schrappen en de ongelijkheid verder doen toenemen.

    Goede hoop

    De Europese Commissie voert echter aan dat Italiaanse bedrijven dankzij het vrijhandelsakkoord goedkoper en gemakkelijker goederen en diensten naar Canada zouden kunnen uitvoeren. Er wordt op gewezen dat momenteel al 13.147 bedrijven naar Canada exporteren. Kleine en middelgrote ondernemingen vertegenwoordigen 79 procent van die uitvoer.

    Tevens wordt aangevoerd dat de Europese export naar Canada 63.000 Italiaanse banen garanderen. De Italiaanse uitvoer naar Canada bestaat onder meer uit keramiek tegels, textiel, bloem, tomatensaus, groenten, meubilair en bakkerijproducten.

    De waarde van de Italiaanse export naar Canada bedraagt 5,1 miljard euro per jaar. In omgekeerde richting importeert Italië jaarlijks voor 1,9 miljard euro Canadese producten en diensten.

    Cecilia Malmström zegt goede hoop te hebben dat het Ceta op korte termijn door alle lidstaten van de Europese Unie zal worden geratificeerd. Op dit ogenblik is het vrijhandelsakkoord al goedgekeurd in Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Zweden, Finland, Malta, Spanje, Portugal, Letland, Estland en Litouwen.

    Ook Wallonië had twee jaar geleden al gedreigd om zich tegen de ratificatie van het Ceta te zullen verzetten.

    *

    Persoonlijke benadering als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emitie

    *

    No capito niente, zoals het hierboven staat. Zwart op wit.

    Neen, zoals de zaken hier worden voorgesteld, klopt er iets niet. Ofwel ben ik er te stom voor… Want slechts een gewoon burgermannetje. Iets dat moeilijk te geloven valt voor iemand met mijn jaren diie daarenboven economist is..

    Of hoorde ik daar misschien heel in de verte, het klappen van de zweep?

    Dus wie van de twee is nu het kalf? Diene stomme Italiaan, Gian Marco Centinaio, of die slimme EU-Crommissaris van het Ceta, een zekere Anna Cecilia Malmström.

    Eerlijk gezegd, ik hoorde liever ’Ik zag Cecilia komen’ van Felix Timmermans. Want het boek is stukken beter dan de verpersoonlijking door die Zweudse bokkenspringster. Die weet, volgens Wiki, het verschil niet tussen het Europees Parlement en het Europees volk. Stomme trut!!!!!

    Kijk, die uitleg op Wiki verheldert alles. Het wordt klaar als pompwater! En dat in slechts een paar voorzichtige volzinnen. Namelijk: wat ook een Europees Commissaris beweert, dat is altijd de waarheid, gewoon omdat dat soort ‘Volkscommissarissen‘ altijd gelijk heeft.

    Vroeger, ten tijde van het vermaledijde Sovjet Imperium, heette dat daar de ‘Komintern’, een benaming die terecht bij ons bij vele generaties brave burgers de nodige afschuw verwekte.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Komintern

    *

    U leest daar wat in alle Redacties van alle kranten verplichte lectuur zou moeten zijn, dat het begrip ‘Komintern’ teruggaat tot 1917, waar Lenin in hoogsteigen persoon op dat speciaal congres in Moskou de naam van zijn partij van ‘Sociaal Democraten’ veranderde in ‘communisten’.

    Me dunkt (altijd goed ‘des Pudels Kern’ te kennen) tegen de dag dat vroeg of laat deze EU, onder impuls van de ‘Social Democ Rats’, tot hetzelfde besluit komt… Vrij vertaald luidt dat ‘Rood of geen Brod’

    *

    Kijk, nu we hierboven geleerd hebben hoe bij Anna Cecilia, de dame met de Zweedvoeten, de vork aan de steel zit, dat eerder onze Gian Marco gelijk heeft. Alleen al de muzikale klank van zijn voornamen doet aan Michelangelo denken…

    Ik zag Cécilia komen,

    Met wat b bloempjes

    In haar handen…

    *

    Parmezaase Kaas, Parmezaanse Hesp: laat men deze twee maar overal ter wereld namaken, we zullen rap zien wie overleeft.

    *

    Tot slot nog even opmerken dat het weeral Canada is dat in troebel Italiaanse wateren vist. Diene Justin Trudeau, even Riberaal en Rood als Anna Cecilia, is inderdaad voor geen haar te vertrouwen. Zie de G7-top, waar hij, eenmaal thuisgekomen de daar geschreven akkoorden van tafel veegde, om nieuwe invoertarieven voor Amerikaanse import op te leggen. Waarop Trump meteen zijn goedkeuring van de dag voordien introk.

    *

    Herinnert U zich wie daarop door de Media als naar vaste gewoonte als slechterik werd aan de kaak gesteld?

    Idem dito over die aan ede Mexicaanse grens in kooien opgesloten radeloze kinderen. Den Donald zal nu die bestaande Wet proberen af te schaffen. Ja, U leest goed. Die Wet was er al vóór Trump….

    Maar over de Messias Obama geen kwaad woord. Tenzij halvelings dat die deze onmenselijke Wet niet heeft toegepast. Correctie. Over die toepassing werd nooit met ook maar één woord gereept…

    Maar weest gerust. Trump past daar wel een oplossing voor. Hij heet dus twee keer prijs. De afschrikking werkt en hij bewijsrt nogmaals een man van de daad te zijn.

    *

    Ja Ja, stilaan vallen de eerste maskers af. Zowel bij de Overheid als bij de Media. Want al vliegt de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaalt hem wel…


    21-06-2018, 06:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    19-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5008

    5008 - VRIJDAG 13de

    *

    EU stemt deze week over censuurwet waarmee vrije internet feitelijk wordt vernietigd

    19-06-2018 13:40

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/EU-stemt-deze-week-over-censuurwet-waarmee-vrije-internet-feitelijk-wordt-vernietigd

    *

    Artikel 13 is in wezen de volgende stap in een digitale ‘boekverbranding’ zoals de Nazi’s deze in 1933 uitvoerden, en die de opmaat was naar een verschrikkelijke dictatuur.

    Er wordt amper aandacht aan besteed, maar morgen en overmorgen stemt een comité van het Europese Parlement voor een nieuwe wet die het vrije internet zoals we dat al jaren kennen feitelijk zal vernietigen. Landen zoals Nederland hebben hun aanvankelijke verzet er helaas tegen opgegeven. Mocht Artikel 13 inderdaad worden aangenomen, dan komt het internet onder een Sovjet-achtige totale censuur te staan, waardoor onafhankelijke en afwijkende meningen zo goed als onmogelijk nog hun stem kunnen laten horen.

    Upload-filters gaan bijna alles blokkeren

    Een eigen parodie video, een remix, een slogan, een blog post, commentaar op Reddit, een programmeercode, een live stream van je game, of zelfs maar een link of tweet moeten straks door strikte filters worden gehaald om te zien of er geen auteursrechten mee worden geschonden. Omdat providers ervoor aansprakelijk worden gesteld en hoge boetes kunnen krijgen, is het onvermijdelijke gevolg dat bijna alles wat particulieren straks uploaden uit voorzorg zal worden geblokkeerd.

    Het gevolg is dat het internet binnenkort totaal gecontroleerd wordt door enkele grote media bedrijven, die geheel gaan bepalen wat u wel en niet kunt plaatsen op het internet. De grote muziek- en filmstudio’s streven hier al heel lang naar, zogenaamd vooral gericht tegen het plaatsen van illegale content op Facebook, YouTube en (via) Google. Die hebben die filters echter al voor tientallen miljoenen euro’s geïnstalleerd, waardoor de nieuwe wet vooral de kleinere platforms, forums en gewone doorsnee internetters treft.

    Parlementariërs verdeeld

    Op enkele uitzonderingen na gaan de EU landen de komende twee dagen akkoord met een versie van Artikel 13 die dus nog veel strenger is dan het oorspronkelijke voorstel van de Europese Commissie. Alleen het Europese Parlement kan de wet nog tegenhouden. Daar zijn de conservatieven en liberalen in het comité voorstanders van de wet, zijn de socialisten, linksen en groenen tegen, en zijn de ‘rechts populisten’ verdeeld. Buiten het comité zijn de meeste politieke groepen verdeeld, met uitzondering van de conservatieve christendemocraten (EPP) en de rechts-populistische ENF, die beide voorstanders zijn.

    SaveYourInternet

    Veel Europarlementariërs zijn mogelijk niet eens op de hoogte van de gevolgen van de wet, omdat ze geen zitting hebben in een van de belangrijke ‘comités’. Op #SaveYourInternet wordt iedere Europeaan die zijn internet vrij en toegankelijk voor alle meningen wil houden dan ook opgeroepen om bijvoorbeeld per email, telefoon of twitter contact op te nemen met nationale Europarlementariërs om deze belangrijke zaak onder de aandacht te brengen, en erop aan te dringen dat zij ervoor zorgen dat Artikel 13 alsnog in de prullenbak verdwijnt.

    Op TechDirt wordt al een tijdje gewaarschuwd dat de nieuwe wet ‘een complete en totale ramp’ voor het internet is. Behalve de genoemde upload filters komt er namelijk ook een ‘link taks’, waarmee zelfs het plaatsen van een link naar een andere (nieuws)site geld gaat kosten. Dat betekent bijvoorbeeld dat de linken in en onder dit artikel niet meer mogelijk zijn.

    Totale controle via achterdeurtje, met Nederlandse instemming

    Artikel 13 vereist feitelijk dat alles wat op het internet wordt gedaan, nauwlettend wordt gemonitord. De EU beweert weliswaar dat dit niet de bedoeling van de wet is – omdat totale controle van het gedrag van burgers officieel verboden is -, maar dit is wel degelijk het onvermijdelijke gevolg. (2) Het wordt dus op de bekende geniepige Brusselse wijze via een achterdeurtje toch ingevoerd.

    Het erge is dat ook de voor meer dan de helft liberale Nederlandse regering zijn verzet tegen de wet heeft opgegeven. De VVD, D66, maar ook het CDA en de ChristenUnie, stemmen dus in met de invoering van extreemlinkse totalitaire ‘Sovjet’ achtige internetcensuur. Waarmee andermaal onderstreept wordt dat ons parlement feitelijk helemaal niets meer te zeggen heeft in Europa, en werkelijk alles in en door Brussel wordt bepaald.

    *

    Persoonlijke Noot

    De Vrije Meningsuiting van de Burger behoort dus de facto na Vrijdag e.k. voorgoed tot het verleden.

    Net als Seehofer zich heeft laten ringeloren door Merkel door haar de nodige tijd toe te staan om in Brussel via allerlei achterpoortjes haar invasieplannen uit te werken, zo zijn ‘de Lidstaten’ ondertussen de gewillige medewerkers geworden van hun eigen totale vernietiging.

    *

    Vanaf vrijdag e.k zullen we dus op onze Blogs als volgt kunnen communiceren:

    “Er zijn geruchten als zou er op onze ontboezemingen, gaande van natuurbeschrijvingen tot sprookjesverhalen, door de Overheid een soort roetfilter geplaatst worden, teneinde voor hen op grote hoogte de lucht zuiver te houden van vervuilende roetdeeltjes.

    Er zou verder alleen mogen verwezen worden (de link gelegd) naar ‘iemand’ die tegen zijn goesting onbekend moet blijven. Dek daarbij aan de alles verhullende bovenkleding van de Moslima in onze straten. Ze zijn er en ze zijn er dan weer niet.

    Ondcr Stalin, Hitler, Mao en nog zoveel andere voorgangers gebeurde dat ook. Maar het duurde niet lang.

    Ht zal dus bij ‘Brussel’ niet anders verlopen. Maar we staan erveur, en we moeten erdeeur….

    *

    Gecensueerde foto

    Boekverbranding Anno ‘33

    *

    PS

    De media hebben geen van allen tijd voor dergelijke onbenulligheden. Koning voetbal gaat voor. En weet U het al? Merkel zelf in hoogst eigen persoon komt naar Brussel op het einde van de maand om eens en altijd de troepen-nvasie van de Nieuwe Wereld Orde in bertere banen te leiden.

    Tot zolang kan ieder die dat wil, gerust het land uit. Liefst naar de ovrkant der Alpen, van na de hitentittehit van de Itexit.

    PS II

    De spreekwoordelijke ‘ongeluksdag’ van Vrijdag 13de gaat terug naar de achterbakse gevangenzetting door Filips de Schone van e Tempeliers in 1307 bij hun bezoek aan het Koninklijk Paleis in Parijs.

    Na 7 eeuwen krijgt die uitdrukking dus een Europese dimensie…

    We gaan er op vooruit!

    *






    19-06-2018, 16:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5007

    5007 - DAFELIJKSE RONDBLIK

    *

    Oostenrijk: 2000 doelen afgeluisterd – verontwaardiging en woede over spionage van Duitse BND in Oostenrijk

    17 juni 2018

    https://ejbron.wordpress.com/2018/06/17/oostenrijk-2000-doelen-afgeluisterd-verontwaardiging-en-woede-over-spionage-van-duitse-bnd-in-oostenrijk/#more-190478

    *

    Wie, net als wij allemaal, maar deze keer speciaal onze betere vrienden, de Oostenrijkers, zulke vrienden heeft als Merkelland, hoeft ten eeuwigen dage geen vijanden meer nodig. Triestige vaststelling, inderdaad. Te meer daar Grote Broer Amerika dat allemaal overtreft, zichzelf in leven houdt door overal als spion-bloedzuiger te fungeren op zijn Obama’s, bij de rest van de wereld.

    En dat zijn dan de voorbeeld-landen waar wij verondersteld zijn naar op te kijken…

    *

    De horizon afkammen rond Geert Wilders: de (Dagelijkse) NL-kopie is nog erger dan het origineel in eigen land.

    *

    MOSLIM-HOOFDREDACTEUR DDS NOEMT GEERT WILDERS EEN FASCIST

    18 juni 2018

    https://ejbron.wordpress.com/2018/06/18/moslim-hoofdredacteur-dds-noemt-geert-wilders-een-fascist/#more-190491

    *

    Als er ergens ooit een ergere omschrijving zou bestaan over Islammerij, rood-groene Linkxsigheid en Nieuwe Wereld Oode, dan bent U bij De Dagelijkse Standaard in de juiste haven. Een NL-krant met een rasechte Moslimmer als opiniërend hoofdredacteur!

    Aandacht: het is een verhaal met lange adem….

    Doorheen de beschrijving van deze 3 strak georganiseerde ‘systemen’ loopt een Rode Draad, zoals reeds jaren aan een stuk op deze blog wordt aangetoond. Het is de Rode Draad van veel diep rode mensenbloed dat onder elke oorlog en zonder ophouden ‘bij beken stroomt’, teneinde de ‘Bazen’ aan de top toe te laten (al even ouderwets) als God-de-Vader zelf als Goden op de Olympus te leven.

    Ondergetekende ziet de ver-persoonlijking van deze Goddelijke Drievuldigheid samengebald in de persoon van Barack Housein Obamaa, die 8 jaar aan één stuk de andere Wereldleiders heeft gehersenspoeld. En die nu eindelijk vervangen is door President Trump, die de nuchtere zakelijkheid in persoon is.

    Of het allemaal (zonder burgeroorlog of revolutie) ooit nog goed komt, is zeer de vraag. In ieder geval kreeg u bij deze nu een LONG DRINK die in ieders omgeving nooit genoeg kan doorgegeven worden. Het is een schot recht in het hart van de Media. Als tenminste op die plaats ipv een hart, niet hun portemonnee steekt.

    *

     

    19-06-2018, 13:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5006

    5006 - DAGELIJKSE RONDBLIK

    Is weerom koekenbak in Duitsland!!!!

    Bij de Oosterburen is er bij de Overheid groot tumult : men is daar, via een soort Nationale ‘Cultuurraad’, tot de verbijsterende vaststelling gekomen, dat de Leiders zo goed als géén Volgelingen meer hebben. Dat is precies hetzelfde fenomeen als in de jaren ’40-’45. De gewone Duitser haakt af zodra die ziet dat zijn haring niet meer braadt.

    https://nl.express.live/2018/06/15/chef-duitse-cultuurraad-verbied-politieke-talkshows

    Héél juist gezien van    die al vele jaren ge-dénazifiëerde en brave Duitsers. Maar ondertussen braadt wel voor de 3de keer bijna de halve wereld En dat in amper 100 jaar! Twee wereldoorlogen en een islam-invasie van de wijde wereld, meer moet dat niet zijn om Duitsland te vergeleken met Attila de Hun..


    Een goede buur beter dan een verre vriend? Laat me niet lachen!

    *

    Over een Tricolore Ouwe Krokodil….

     

    De TGV van het VB trapt de bal in het lege doel van de tricolore Blauwe Krokodil.

    https://m.hln.be/nieuws/binnenland/opinie-tom-van-grieken-eerst-verliezen-we-antwerpen-dan-heel-vlaanderen~a0ef7ece/

    De Wereldkampioenschappen kennen dus al de laureaat, nog voor het Spel bij Poetin goed en wel is begonnen.

    Die jonge Griekse God beklemtoont dus als eerste bij mijn weten de twijfelachtige eer van van het belichten van de stinkende lof voor de eigen zichzelf.

    Duizend keer erger dan een overjaarse verkrachter die zijn zieltogend slachtoffertje met horten en stoten…bewatert. Gewoon omdat volgens hem, menselijke urine goed is tegen muggenbeten…

    **

    *

    Over Salvini van de Lega in Italië

    De Italiaanse ‘Redder des Vaderlands’ met de gezegende naam van ‘Il Salvatore’ (Salvini) bewees Zaterdag morgen laatst dat het hem ernst is: de volgende twee     N.G.O-sluikstorters kunnen, net als de Aquarius, ook de pot op.

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20180616_03565768

     

    De volksbedriegers bij De Schandaard zijn in alle staten en staan op het punt om (wegens het afkalven van lezers) ofwel meteen slagzij te maken, te kelderen of, de hemel sta ons bij, van kaap te veranderen. Om, net als de Aquarius, aan te meren in het Spaanse Valencia. Olé!!!!!

    *

    Het einde van de wereld

    Het stopt niet met berichten over wat er allemaal op ons afkomt. Na de ‘Opwarming van de Aarde’ kondigt Xander, die toch doorgaans in alles een betrouwbare bron is, een voor de mensen dodelijke kippenziekte aan.

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/Vier-van-de-tien-genfecteerden-dood-door-Ziekte-X-Al-honderden-slachtoffers-in-China

     

    Geen paniek echter. We zijn stilaan gewend geraakt aan dergelijk ‘Nieuws’.. Maar het is wel ‘Gefundenes Fressen’ voor onze Media, die als op een gouden schaaltje een nieuw ‘item’ geserveerd worden om tocj maar niets te moeten schrijven of tonen over de aan de gang zijnde misdadige invasie die ze, omwille van de subsidie-portemonnee, dapper steunen.

    *

    Merkel aan het kruis!

    Een volgend punt is de ‘Open Brief aan Merkel’, in het Duits, maar als volgt voor ons vertaald

    https://ejbron.wordpress.com/2018/06/17/open-brief-aan-merkel/#more-190413

    Wist U het nog, dat dat scharminkel 10 Jqar geleden al toegegeven heeft, dat de integratie mislukt was? Dat is, volgens wijlen onze Mechelse Catechismus, ‘volharden in de boosheid’, een zware zonde voor dewelke er geen vergiffenis mogelijk is…

    Haar eigen woorden on toch maar eens wat meer ter kerke te gaan, zijn dan ook super sarcastisch. Ze verdient, voor zover dit op haar leeftijd nog doenlijk zou zijn, van in een bejaarden-harem terecht te komen. Een Kort Verblijf bij Lucifer blijft echter ten allen tijde ten volle aangeraden.

    *

    Over de geseculariseerde Nieuwe Wereld

    De zeer gewaardeerde collega’s GOLFBREKERS hebben deze keer als aanleghaven gefungeerd voor een klare kijk op de verkeerde seksualiteit.

    http://www.golfbrekers.be/

    Zintuigelijke waarnemingen, zoals ruiken, smaken, voelen, horen zien en zwijgen zijn, net als alle andere lichamelijke prikkels, zoals pijn of welbehagen, gaven Gods eigen aan het Mensdom. Iedereen geniet daar van naar eigen godsvrucht en vermogen. Ik heb daarop niet de minste commentaar. Al moet ik zeggen, het mijne ervan te denken, als ik iemand smakelijk zou zien bijten in een belegen hondendrol.

    Maar ja, goesting is koop…

    *

    De Nieuwe Jodenvervolging.

    Tenslotte, heet van de naald, weer Vriend Xander (die schrijft als geen ander). Hij heeft het deze keer als bij toeval over de onhebbelijke gewoonte van den Donald om zoveel als hij kan, zijnzwarte (nog altijd niet diepbetreurde) voorganger te ‘bashen’

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/Trump-breekt-met-VN-Mensenrechtenraad-om-eenzijdige-negatieve-focus-op-Isral

    Het gaat over de nieuwe op til zijnde Holocaust tegen het Godsvolk dat wij volgens de de Islam en de Overheid tot de laatste man, vrouw en kind zouden moeten vergast krijgen.

    Vraag: was, wat de Nationaal Socialisten deden in ‘333-’45 dan niet gruwelijk genoeg? Of denkt De Nieuwe Wered Orde het werk van de vroegere gewone Nieuwe Orde te moeten voltooien?

    Ter inlichting. In de onzalige repressietijden met de vervolging van de Vlamingen, was Lid zijn geweest van de SS, de Gestapo en/of de Nieuwe Orde gelijk gesteld met Lid zijn van het Davidfonds of Dietse Warande en Belfort: tegen de muur, of jarenlang geradbraakt worden in een of van de vele ‘hechteniskampen’. Waarbij het Rode Gespuis voorop liep te gillen, net zoals treinstakers of hooligans het op onze dagen plegen te doen.

    Van hechteniskamp naar vernietigingskamp… Alles is evolutie. Deze Ijzeren Weg leidt ter Hemelvaart..

    *

    18-06-2018, 11:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    16-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5005

    5005 - HET ALLERNIEUWSTE TESTAMENT

    Wie precies, Dames, Heren en/of Ge-tTransgenderde Academici, is er nu gedehumaniseerd?

    Aan de ene kant onze al-oude Joods-Christelijk-Humanistische Beschaving, of aan de andere kant de wreedaardige cultuurloze primitieve woestijn- of oerwoudbewoner die vecht voor een beter leven dar ze ons willen afnemen.

    Neen, begin nu op Uw eentje AUB geen debat over wat jullie hiermee ‘op tafel hebben gegooid’. Het kleinste kind namelijk weet onderhand de reden, de oorzaak en de gevolgen ervan: de weg vrijmaken voor de ‘onderwerping’ aan al wat ons van Overheidswege opgedrongen wordt.

    *

    Ondergetekende heeft in de sociale media in een paniekerige vaandelvlucht enkele dagen gezwegen, omdat het in volle frontlijn, het normale lijfsbehoud hem te sterk werd. Wie gaat er nu, net als Geert Wilders, vrijwillig op een of andere dodenlijst staan?! Maar door de kop in het zand te steken, wordt de storm, door het gebrek aan weerstand, aldoor erger. Vooral de vele woestijn- en oerwoudstormen die het van Overheidswege gegund werden om in opdracht van de Nieuwe Wereldorde, onze duurbevochte Welvaart te komen stelen.

    *

    Eeuwenlang werd overal in het Avondland onderwezen en aan volksverheffing gedaan op basis van Het Oude Testament, zo goed als integraal overgenomen bij Het volk Gods, later aangevuld en besloten door de figuur van de Zachtmoedige met Het Nieuwe Testament.

    Een kudde schapen die het momenteel moet stellen zonder herders of herdershonden…

    En daar is het dan voor het hele Avondland, bij gebleven.

    Met, na de ‘Verlichting’, eerst de Industriële, en nadien de Digitale Revolutie. Zo zijn we beland in een soort onbewaakt en wijd openstaand Niemandsland. Hoog tijd dus voor Het Allernieuwste Testament. Met historische figuren als Geert Wilders op de voorgrond.

    Het is mij dan ook een grote eer en een nog groter genoegen, U hiernavolgend zijn cartoon-show te mogen aankondigen.

    Vliegt de Blauwvoet? Storm op ze!

    *

    Geert Wilders voor “Breitbart”: Mohammed komt naar het Nederlandse parlement

    Geplaatst op 15 juni 2018

    https://ejbron.wordpress.com/2018/06/15/geert-wilders-voor-breitbart-mohammed-komt-naar-het-nederlandse-parlement/#more-190326

    *

    Later dit jaar zal het Nederlandse parlement het toneel worden van een unieke en historische gebeurtenis. In de beveiligde kantoren van mijn partij, de Partij voor de Vrijheid (PVV), in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag, zullen we een internationale Mohammed-cartoonwedstrijd houden.

    Breitbart

    Over de exacte datum van de wedstrijd moet nog worden beslist, maar de Amerikaanse cartoonist Bosch Fawstin, de winnaar van een soortgelijke wedstrijd in mei 2015 in Garland, Texas, heeft onze uitnodiging geaccepteerd om naar Nederland te komen om als beoordelaar op te treden. De wedstrijd staat open voor alle nationaliteiten. Iedereen die een cartoon van Mohammed wil maken, kan zijn/haar werk naar onze speciale cartoon-mailbox sturen: muhammadcartoons@pvv.nl

     

    De wedstrijd is niet bedoeld om wie dan ook te provoceren of te beledigen. Wij organiseren die, omdat de vrijheid van meningsuiting de belangrijkste vrijheid is die wij bezitten. Tegenwoordig wordt deze vrijheid van twee kanten aangevallen. Zowel de islam als onze eigen westerse politieke elites proberen die vrijheid aan banden te leggen. Ze proberen allebei om ons de mond te snoeren.

    De islam verbiedt elke vorm van islamkritiek. Hij verbiedt ook het afbeelden van Mohammed, de stichter ervan. In het Westen moeten we echter geen ideologische beperkingen aan de vrijheid van meningsuiting accepteren. De vrijheid van meningsuiting is de belangrijkste vrijheid die we hebben. Het is onze plicht om ons daarvan te bedienen, waar en wanneer we maar kunnen.

    Het feit dat de islam zich “beledigd” voelt door kritiek, mag niet leiden tot censuur.

    Bovendien is het echte probleem niet dat de islam zich zo gemakkelijk beledigd voelt, het echte probleem is dat de islam het recht meent te hebben om diegenen te vermoorden door wie hij zich beledigd of bekritiseerd voelt. Dat is de reden waarom in 2004 de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh werd vermoord. Dat is de reden waarom er cartoonisten zijn aangevallen. Dat is ook de reden waarom mensen zoals ik al jaren gedwongen zijn om, na islamitische doodsbedreigingen, ondergedoken te leven. Dat is ook de reden waarom de Britse islamcriticus, Tommy Robinson, ernstig in gevaar is.

    Ondanks de gruweldaden moeten we ons echter niet tot zwijgen laten brengen. De Amerikaanse grondlegger Benjamin Franklin zei dat “degenen die de vrijheid opgeven om veiligheid te verwerven, geen van beide verdienen en beide zullen verliezen”. Het is belangrijk om te beseffen dat hoe meer onze vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd, des te meer we ons moeten inspannen om die in de praktijk brengen. We moeten de islam laten zien dat de vrijheidslievende mensen in het Westen nooit zullen buigen voor bedreigingen en nooit hun vrijheid van meningsuiting zullen inperken.

    Ons tweede probleem is dat de westerse politieke elites de islam gerust willen stellen door zijn critici de mond te snoeren. Dat is de ware reden waarom de Britse autoriteiten Tommy Robinson, nadat hij verslag had uitgebracht over een rechtszaak tegen voornamelijk islamitische kinderverkrachters, zo snel in de gevangenis hebben gezet. Dat is ook de reden waarom ik al twee keer in mijn eigen land voor de rechtbank ben gesleept. Dat is de reden waarom zogenaamde ‘hate speech’ wetten – wetten die worden gebruikt tegen islamcritici – overal in het Westen worden geïntroduceerd, met uitzondering van de Verenigde Staten, met zijn grondwettelijk gewaarborgde eerste amendement.

    De islam wil ons de mond snoeren, onze leiders willen daar ruimte voor bieden. Daarom is het voor ons tijd om een ​​standpunt in te nemen. Door ons uit te spreken of door cartoons te maken, geven wij uitdrukking aan onze vrijheid van meningsuiting. Wat we ooit als een natuurlijk onderdeel van ons bestaan, als ons geboorterecht, beschouwden, is nu iets waar we opnieuw voor moeten strijden. We doen dit op een absoluut niet-gewelddadige manier. Dat doen we niet met het zwaard, maar met de pen, inclusief de tekenpen van de cartoonist.

    Eerder deze week gaf de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid NCTV het groene licht om de Mohammed-cartoonwedstrijd in onze parlementaire kantoren te organiseren. We beginnen nu met onze voorbereidingen. Het afbeelden van Mohammed is een daad van bevrijding, een eerbetoon aan de vrijheid.

    De Partij voor de Vrijheid (PVV) is de partij in Nederland die zich richt op het verbeteren van het leven van de Nederlanders. We staan voor economische welvaart, lagere belastingen, betere gezondheidszorg, fatsoenlijke pensioenen. Maar we beseffen dat vrijheid altijd al het meest waardevolle bezit van onze mensen is. Vrijheid van meningsuiting is altijd een Nederlands handelsmerk geweest. Zij heeft Nederland groot gemaakt. De afgelopen decennia is de politieke correctheid haar echter beginnen te ondermijnen. De PVV wil haar in haar oude glorie herstellen. En daarom zullen we de vrijheid van meningsuiting eren met een Mohammed-cartoonwedstrijd.

    Bron:

    www.breitbart.com
    Door: Geert Wilders

    *






    16-06-2018, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5004

    5004 - BREEK MIJ DE MOND NIET OPEN

    Over gelijkenissen en verschillen.

    *

    Volgens mij dienen spreekwoorden, net als de samenstelling der wereldbevolking, regelmatig te worden aangepast aan de veranderde tijden. Denk daarbij aan de golven bij ebbe en vloed, maar ook aan het lot van de schipbreukelingen van de Titanic.

    Ik neem als voorbeeld:

    ‘Als de nood het hoogst is, is de redding nabij’

    zou moeten worden

    ‘Als de nood het hoogst is, is het verzuipen nabij’

    *

    Alleen gaat het deze keer niet over een spreekwoordelijk geworden stoomschip, zo hovaardig en ouderwets als de zee diep is, maar over een hovaardige politieke klasse wiens EDO groter is (V.V.T.: geweest) dan het welzijn van de eigen bevolking.

    Punt. Alinea.

    Een bevolking die, misleid zijnde door de Kwal-Media, gedurende vele generaties hen aan de Macht heeft geholpen. Een bewolking als kiezers zoals men ezels aan de neus leidt, zonder te letten op de last die ze al op de rug dragen. Het zijn ezelms die maar blijven vallen over dezelfde steen.

    Wie niet vrijwillig ge- en misleid wil blijven, is een smerige ‘populist’ die best op Hitleriaanse wijze uit de samenleving wordt verwijderd. Althans, dat is de bedoeling die er vingerdik op ligt..

    Ondertussen is het met onze samenlevingen zo ver gesteld, als een doodlopend straatje dat alleen nog leidt naar steeds groter wordende no-gon zones.

    *

    Het is dus pompen of verzuipen. Tenzij U straks wilt ontwaken onder de zweepslagen van een der kleinzoon van de pikzwarte Lumumba of de sabelprikken van een verre achterneef van Djengis Kahn of Keùal Ataturk de Verschrikkelijke.

    Punt aan de lijn.

    *

    Het is natuurlijk nog altijd mogelijk (ùaar niet gemakkelijk) op het laatste nippertje voor Pieter-de-Kluizenaar te spelen. Die organiseerde meer dan 1.000 jaar geleden, met het Kruis in de vuist, het Verzet. Hij sdeed dat, beter dan nu en zonder de Nato, met op de achtergrond alleen maar de steun van het Christelijk Geloof .

    De resultaten zijn genoegzaam bekend. Ze staan zelfs nog levendig in het geheugen van de verre nakomelingen van de Overweldigers van toen. Die ons het scheldwoord ‘Kruisvaarder’ ons nog iedere dag komen voor de voeten smijten.

    *

    Toen was de invasie zowel als de verdediging in hoofdzaak gebaseerd op geweld. Nu gebruikt men zwangere vrouwen en kleine kinderen waartegen wij verondersteld worden machteloos te staan. Wabt in het andere geval wirden wijn de verdrukten,, door onze eigen ‘Academici’ verweten te zijn ‘gedehumaniseerd’…

    *

    Mag ik de lezer dan herinneren aan de ondergang van alle andere rampschepen buiten gezegde Titanic op plezierreis naar Amerika?

    In die levensbedreigende omstandigheden vecht men voor zijn eigen leven en dat van zijn Geliefden, en niet voor de hulp aan andere onbekende verstekelingen.

    *

    Onze met onze initialen gemarkeerde persoonlijke reddingsboei?

    Die hangt aan het stempotlood bij de eerstvolgende verkiezing. Het zijn de verkiezingen van de Laatste Kans. Samen kunnen wij er iets aan doen om, op zijn Trumps, de wereld weer te ordenen.




    16-06-2018, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5003 IK ZEG NIKS

    5003 IK ZEG NIKS

    U ontmoet hieronder, als U wilt, een profetische Bijbelse Figuur die niet alleen bijna perfect het verleden voorspelt, maar die er zich ook perfect bij neerlegt.

     

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20180614_03561713

     

    Zijn betoog over o.a. zwarte burgemeesters, d.i negroïde typen, gaat mijn klak ver te boven en daarom zeg ik niks.

    *

    Merkel, die haar gewicht voor het volle pond in goud waard is, verliest nu wel een paar karaatjes. Maar dat is amper te merkelen….

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/Migrantencrisis-Stemming-in-Duitsland-slaat-om-na-moord-op-Joods-meisje-door-moslim

    Honi soit qui mal y pese! En daarom zeg ik niks.

    *

    In de Eeuwige Stad ROME, heeft opnieuw de waanzin toegeslagen.

    https://ejbron.wordpress.com/2018/06/14/rome-knutselt-aan-nieuwe-buitenlandse-politiek-salvini-ziet-italie-aan-de-zijde-van-rusland/#more-190265

    Niet te geloven hoe die (in wording) nieuwe Duce deze keer niet kiest voor Berlijn, maar voor Moskou. Zijn naam. Salvini. Trekt zo ’n beetje op De Redder… Redder des Vaderlands? Dat dacht Mussolini ook.

    Ik mag er niet aan denken en daarom zeg ik weer niets.

    *

    In Engeland heersen al geruime tijd allerlei levensgevaarlijke vreemde gewoonten. Ze worden met vreemde benamingen den volke kond gedaan, zodat ze onbestraft blijven. U leest er alles over bij

    ehttp://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/Feitelijke-doodstraf-Britse-conservatieve-activist-Tommy-Robinson-overgebracht-naar-moslim-gevangenis

    Aandacht.

    Na gedane lectuur wordt dringend aangeraden om alle sporen te wissen en over te gaan tot de orde van de dag. Door o.a. te doen lijk ondergetekende: ’s Maul halten. Of hoorde nie goê?.

    *

     

    15-06-2018, 09:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    14-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5002 IK ZEG NIKS

    5002 IK ZEG NIKS

    Onwaarschijnlijk wat er te lezen gegeven wordt bij

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    over de N.G.O.-weldoeners die ons een betere wereld willen schenken. Da’s durven!

    En daarom zeg ik ook niks.

    *

    Al even onwaarschijnlijk hoe zelfs de NOS

    https://nos.nl/uitzendingen/

    die gewaagde berichten rondstrooit, als dat gemaskerd rondlopen op straat binnenkort niet meer zou mogen. Bloot mag niet, en bedoelt ook al niet meer.

    En daarom zeg ik niks meer.

    *

    En wat dan te denken over

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/Vrede-met-Noord-Korea-Trump-kondigt-einde-war-games-met-Zuid-Korea-aan

    waar zelfs Jimmy Carter den Donald voordraagt als mede-Nobelprijswinnaar van de Vrede. Die pinda-boer is er toch ene van de andere kant? Uit de kast gekomen, Jimmyike?

    En daarom zeg ik weer niks.

    *

    War die berucht geworden Hollandse columnist

    https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-merkel-met-haar-rug-tegen-de-muur-rebellie-in-eigen-partij-tegen-bondskanselier-over-migratie~a88fed63/

    dan weer tegen Merkel-de-Onaantastbare is komen debiteren, gaat alle perken en alle grenzen te buiten. Ik mag er niet aan denken!

    Het mens is haar gewicht in goud waard! En daarom zeg ik niks.

    U meerkelt dus, Beste Lezer, dat ondergetekende pal voor de Absolute Vrede staat. Spreken is zilver, mar zwijgen is goud! Niet meehuilen met de wolven in het bos. Woon trouwens op den platten van de platte boerenbuiten, waar er in de verste verte geen bossen te bespeuren zijn.

    Vandaar de toepasselijkheid van deze wijze woorden uit de Antieke Oudheid:

    Primum vivere deinde philosophari….

    *

     






    14-06-2018, 11:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5001 ik zeg niks

    5001 - IK ZEG NIKS

    Brussel wil 1,26 miljard euro om ‘Europees Solidariteitskorps’ uit te bouwen naar 350.000 ‘jongeren’

    *

    EU-Jugend Komsomol (*) van 350.000 kindsoldaten moet evangelie linkse ‘solidariteit’ verspreiden in EU-lidstaten.

    (*)https://nl.wikipedia.org/wiki/Komsomol

    De Europese Commissie stelt voor het Europese Solidariteitskorps de komende jaren uit te bouwen van 100.000 tot minstens 350.000 jongeren. Als lid van het korps kunnen achttien- tot dertig-jarigen in een ander EU-land ervaring opdoen met bijvoorbeeld vluchtelingenwerk of natuurbescherming. Brussel vraagt de lidstaten daarvoor samen een bedrag van € 1,26 miljard euro op de nieuwe Europese meerjarenbegroting van 2021 tot en met 2027 te reserveren.

    Post online

    Volgens EU-commissaris Günther Oettinger (begroting) is “solidariteit een van de kernwaarden in de EU. Het succes van het korps bewijst dat er een grote vraag is van jongeren om deel te nemen aan solidariteitsactiviteiten.’’ Het nieuwe programma voorziet ook in vrijwilligerswerk in niet-EU-landen.

     

    Deelnemers aan het korps kunnen twee tot twaalf maanden stage lopen of vrijwilligerswerk doen in onder meer het onderwijs, de gezondheidszorg en bij humanitaire programma’s zoals de integratie van vluchtelingen. De kosten van reis, verblijf en levensonderhoud worden gedekt, in het geval van een stage komt er een vergoeding bij.

    Het project werd eind 2016 gelanceerd en moet bijdragen aan de strijd tegen de jeugdwerkloosheid. Sindsdien hebben zich 64.000 jongeren aangemeld, onder wie 1440 Nederlanders. Tot 2020 is er plaats voor 100.000 deelnemers.

    Bron:
    https://politiek.tpo.nl
    (h/t “Elisah”






    12-06-2018, 06:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    29-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4500

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Het Wettelijk Gezag heeft gesproken en legt ons uiteindelijk zo goed als het eeuwig zwijgen op. Echte en goede staatsburgers als wij zijn, gehoorzamen wij dus zonder morren.

    Wij willen in geen enkel geval ons als de vele illegalen gedragen en nemen dus bij deze afscheid van zowel vriend als vijand.

    Wij komen terug bij leven en welzijn, maar vooral na ‘de Wende’ richting Vrije Meningsuiting.

    Vaart wel ende levet scone.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Feiten zijn feiten, om het even hoe die worden uitgelegd. Het begon met Kolen en Staal (EGKS), en het zal eindigen met schroot en hagel….

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker




    29-05-2018, 12:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    23-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4495

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Neen, de Pausen sterven niet.

    Mochten er Pastoors onder mijn geacht lezerspubliek voorkomen, zo vraag ik hen mij te vergeven om hierboven te beweren niet hartsgrondig rotsvast zovertuigd te zijn van de eeuwige Zaligheid in het Hiernamaals. In hun ‘denkwereld spreken zij altijd van Engelen, Aartsengelen, Serafiijnen en Cherubijnen. Vroeger was er zelfs discussie over hun onderbroeken. Ver gezocht, inderdaad. Want unisex zoxel als lange rokken moeten toen ook al bestaan hebben. Stel U voor, in onze tijden, dat de Immamd gelijk zouden hebben, en dat die schepselen Gods rond de Troon van de Almachtige, alleen maar uit vrouwen meisjes, maagden, zouden bestaan. Één grote Janboel, ja!?

    Beter is het dus daarover te zwijgen. Een mens weet maar nooit.

    En eenmaal er     algemeen ‘gezwogen wordt over de Eeuwigheid, is het maar klein bier meer om in het Nieuwe Europa te geloven.

    “Europa’, was dat trouwens niet het beeldschoon afstammelinge van een of andere Godheid uit Vroeger Tijden? Volgens Google Chrome reeds die zelfs tussen de sterren rond, net als Zaan Loek DeHaene, schrijlings op een stier.

    *

    Nu vraag ik m’n eigen toch af, waarom Broekzele deze wonderbaarlijke afbeelding niet in de strijd werpt tegen Catalonia!!! Spanje is/was toch de Heimat van de stierengevechten!

    Carpe diem! Geniet de dag!

    In de betere Spaanse eethuisjes worden, na hun dood stieren-sieraden zelfs tot de lekkerste gerechten gerekend. Waarmee ik alleen maar wil zeggen, dat de Godin Europa inderdaad ten allen tijde werkt op die mannelijke hormonen-huishouding, maar daarenboven ook kan instaan voor de voedsel bevoorrading.

    Wie in ’s Heemsnaam zou dus tegen dit toekomstbeeld kunnen zijn? Waarbij komt, dat wij, Vlamingen, in onze handjes mogen wrijven, omdat onze Hoofdstad binnen enkele jaren de ganse Wijde Wereld zal mogen behersen…

    Die Stadt gehört uns, und Morgen die ganse Welt. Waar hebben we dat nog gehoord?

    https://www.youtube.com/watch?v=2JAbI94AaAY

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Brits overheidsdocument bevestigt dat EU nationale soevereiniteit opheft en Superstaat creëert

    *

    Brexit expert: ‘Ondanks alle beweringen van politici van veel partijen dat de EU geen superstaat zal worden, toont dit document uit 1971 aan dat dit precies het plan is’

    Ook uit dit officiële, lang geheim gehouden document blijkt dat de realiteit dermate schokkend en confronterend is, dat de meeste mensen het nog steeds weigeren te geloven. En dat was en is dan ook precies de bedoeling van de antidemocratische globalisten in Brussel.

    Uit een Brits overheidsdocument dat tientallen jaren lang verborgen werd gehouden blijkt dat de EU, toen nog de EEG genoemd, toen al van plan was om de soevereiniteit van de lidstaten geleidelijk op te heffen, en heel Europa vanuit Brussel te regeren. Dit plan moest minstens 30 jaar voor de burgers ontkend worden, zodat ze het verdwijnen van hun zelfbeschikkingsrecht en democratie pas in de gaten zouden krijgen als het te laat is. Het Europese schijnparlement was en is een onderdeel van die misleiding, omdat alleen de Europese Commissie daadwerkelijke macht heeft.

     

    De EU een totalitaire dictatuur, waar enkel een nep democratisch masker overheen is gelegd, is in 2018 al lang niet meer een complot, maar de harde realiteit. Het document met het nummer FCO 30/1048 van het Britse Foreign and Commonwealth Office omschrijft bijna alle ontwikkelingen die in de afgelopen 47 jaar daadwerkelijk zijn uitgevoerd, en bevat aanwijzingen over hoe de aandacht van de Europese burgers moest worden afgeleid, om hen zo lang mogelijk in het duister te laten over het streven naar een federale Europese Superstaat.

     

    Het document werd destijds opgesteld voor de regering van premier Edward Heath, die de toenmalige EEG verdragen er in het parlement wist door te drukken. Het bevat onder andere het plan voor een gemeenschappelijke munt (de euro, realiteit geworden), een fiscale (financiële) unie (in uitvoering), een Europees leger (mee begonnen), een gemeenschappelijk buitenlands beleid (op belangrijke terreinen werkelijkheid geworden), en het streven om EU-regels en wetten boven die van de afzonderlijke lidstaten te stellen (100% in- en uitgevoerd).

     

    Europeanen opzettelijk misleid en belogen

     

    Om deze zaken te realiseren moest de macht van de nationale parlementen, dus ook onze Tweede Kamer, geleidelijk aan Brussel worden overgeheveld. Dat zou er echter toe leiden dat de Europese volken hun parlementen niet meer zouden vertrouwen. In het document wordt daarom de conclusie getrokken om ‘het volk en de pers in het duister te laten omtrent de genoemde gevolgen, en de publieke bezorgdheid niet te verscherpen terwijl ze impopulaire maatregelen... op het verre en oncontroleerbare functioneren van de gemeenschap terugvoeren.’

     

    De Europese burgers moest daarom minimaal 30 jaar het idee blijven houden dat hun landen soeverein zouden blijven. Ze mochten pas iets in de gaten krijgen als het al te laat was, en de ingeslagen koers naar een Europese Superstaat onomkeerbaar zou zijn gemaakt. Anno 2018 is dat inderdaad het geval, mede dankzij onze eigen regeringen.

     

    EU geregeerd door antidemocratische, Europa-vijandige club globalisten

     

    De Britse Express besteedde er enkele dagen geleden opnieuw aandacht aan, nadat de Telegraph dat zo’n 6 jaar geleden als eerste deed. In Groot Brittannië is het sinds Brexit opnieuw actueel geworden, maar op het Europese vasteland wordt het compleet genegeerd, omdat in het document bevestigd wordt dat we inderdaad worden geregeerd door een antidemocratische en zelfs vijandige club globalisten, wier plannen om de nationale soevereiniteit op te heffen inmiddels zo succesvol zijn geweest, dat nu fase 2 is ingetreden, namelijk de vernietiging van de Europese culturen door middel van massa immigratie en islamisering.

     

    Het Britse volk is hier net op tijd achter gekomen, en is uit deze totalitaire, ronduit fascistische EU-dictatuur gestapt. Annabelle Sanderson, Brexit expert, wijst erop dat ‘ondanks alle beweringen van politici van veel partijen dat de EU geen superstaat zou worden, dit document uit 1971 aantoont dat dit precies het plan was. De aartsklagers (tegen Brexit) van Labour, de Liberaaldemocraten en de Tories moeten daar eens over nadenken en zich afvragen, waarom ze eigenlijk parlementariërs zijn, als ze niet echt willen dat Westminster (de Britse Tweede Kamer) verantwoordelijk is voor dit land.’

    Xander

    (1) Epoch Times

     http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/05/Brits-overheidsdocument-bevestigt-dat-EU-nationale-soevereiniteit-opheft-en-Superstaat-creert

     

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Kijk, het is onbegonnen werk om te willen loochenen dat ondergetekende deze tekst integraal heeft overgenomen, met de bedoeling effectief mee te werken aan de verspreiding ervan. Het is pas toen de gendarmes aan de der stonden, dat het verkkerde van mijn beslissing mij duidelijk werd.

    Een bekentenis waaraan onmiddellijk moet worden aan toegevoegd, dat ik mij compleet distantieer van de Schrijver ervan, zo ver als et Internet dat toelaat. En vooral, zover ik land zie.

    ***

    Ik ga aan de Dames en Heren Jury-leden dan ook meer zeggen: ik peroonlijk heb deze tekst zelfs niet eens gelezen. Laat staan ermee akkoord te gaan. Jawel, Edelachtbare. Sedert de Franse Revolutie hebbekik dat goed onthouden: ‘Chacun pour soi, et Dieu pour tous’. En vermits ik dat in ’t Fransoos zeg, kan er niets mis mee zijn.

    Waarom ik die Xander dan toch weer eens heb overgenomen? Ja, Excellentie, ik vraag nederig om begrip, want ik weet het ook niet. Ik denk de macht der gewoonte….

    En mijn pro deo Advocaat hier naast mij heeft gelijk als hij steelt dat het gaat om een macht waaraan niet heb kunnen weerstaan. Immers, zo lang de Overheid zelf in de fout gaat, door dat soort teksten toe te laten zonder in te grijpen, dat is dan ook zoiets als de kat bij de melk zetten.

    *

    Mijn Advocaat vraagt dan ook met klank de vrijspraak. Met daarbij een verdere vrijgeleide om op mijn eigen Blog mijn eigen Vrije Meningsuiting verder te mogen debiteren. Want ziet U, Excellentie, beklaagde lijdt als gewezen boekhouder, ’n beetje aan lang nawerkende beroeps-misvoorming. Hij redeneert nog altijd in termen van debiteren en crediteren…. Hij blijft balansen en Winst- en Verliesrekeningen opmaken over alle nieuwigheden die hem omringen. Als Boekhouder is hij gewoon aan het opmaken van iemands rekeningen. Het is gewoon een soort beroepsmisvorming, ook omdat boekhouders, net als Rechters, nooit mogen liegen…

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    23-05-2018, 14:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    21-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4484

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Wat ook Uw interesse is voor de uitzichtloze strijd voor de eigen Onafhankelkijkheied der Catalanen, cd nieduwe Minister President heeft ’n heel wat gemakkelijker naam. Al is die even Spaans als de rest van het verhaal.

    Enfin, het is niet aan mij om die man aan U allemaal voor te stellen. Daar heeft onder de auspiciën van Doorbraak, Uitgeverij, een zekere Christophe Bostyn voor gezorgd. Ondergetekende is dus niet strafrechtelijk verantwoordelijk voor eventiele vergissingen, weglatingen of overdrijvingen.

    Waar ondergetekende integendeel wel voor tekent, is de ongeziene daadkracht van de held en zijn o zo Christelijke wederhelft. Het is een beeld dat al vele tietallen jaren bijna niet meer te herkennen valt.

    Eogen Volk Eerst voorvechter die geknield voor het Mariabeeld, in de zijbeuk van de Antwerpse Kathedraal, met opgeheven armen het Zwaard der Vergelding aanbiedt…

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Quim Torra, nieuwe Catalaanse regio-resident

    15 mei 2018   Christophe Bostyn

    *

    Quim Torra staat bekend voor zijn rotsvaste overtuiging pro onafhankelijkheid

    foto: ©Vilaweb.cat

    *

    Na 199 dagen direct bewind uit Madrid, krijgt de autonome regio Catalonië opnieuw een president, de partijloze advocaat, uitgever en schrijver Joaquim Torra i Pla. Vandaag, om 16.00 uur zal hij samen met Carles Puigdemont, die hij de legitieme president van Catalonië noemde en trouw zwoer, een verklaring afleggen in Berlijn. Morgen, op woensdag 16 mei, zou hij dan formeel bezit moeten nemen van het Ambt van President van de Spaanse autonome regio Catalonië.

    In Madrid zien ze de volgende onweersbui alweer aankomen: Quim Torra staat bekend voor zijn rotsvaste overtuiging pro onafhankelijkheid.

    Trouw en partij-onafhankelijk

     

    Het profiel van

    Quim Torra

    is politiek gezien ideaal voor Puigdemont. Torra werkte 20 jaar als advocaat voor de verzekeraar Winterthur, de laatste twee jaar als directielid in Zwitserland, tot hij in 2007 terugkwam naar Catalonië. Hij was tot zijn terugkomst nooit betrokken in de partijpolitiek, wat hem het voordeel geeft niet zo vatbaar te zijn voor manipulaties vanuit de traditionele partij-hoofdkwartieren. Dat zal bij Puigdemont een van de doorslaggevende factoren geweest zijn voor het aanduiden van zijn opvolger aan de Generalitat. Hij kan zo vermijden dat de aloude autonomistische vleugel van het liberale Convergència (vandaag onderdeel van JuntsxCat) opnieuw aanstuurt op een matiging van de eisen tegen Madrid.

    Christen-democratisch profiel

    Quim Torra sloot zijn toespraak, waarmee hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap, af verwijzend naar de laatste woorden van

    Manuel Carrasco i Formiguera:

    ‘Visca Catalunya lliure!’ ‘Leve vrij Catalonië!’ was inderdaad de laatste roep die uit de mond kwam van de historische leider van de christendemocratische Unió Democràtica de Catalunya (UDC), vorig jaar ter ziele gegaan na een interne machtsstrijd over de onafhankelijkheidskwestie. Carrasco i Formiguera, minister van de Generalitat tijdens de Tweede Spaanse Republiek (1931-’39), was een van de oorspronkelijke leiders van UDC en bleef, als christendemocraat, trouw aan de republiek, zelfs toen hij er achtervolgd werd door communisten en anarchisten. Het zou echter

    Franco

    zijn die Formiguera na een schertsproces heeft laten terechtstellen.

    *

    De interesse van Torra in de Tweede Republiek, de Spaanse Burgeroorlog en de Catalaanse vlucht in ballingschap, leidden hem ertoe om na zijn terugkomst in Catalonië een uitgeverij op te starten die zich wijdt aan het herontdekken er herwaarderen van literaire en journalistieke werken van toen. Zo richt hij in 2008 ‘A contra vent’ op, ‘Tegenwind’. Hij begon zich dan ook te interesseren voor de formele politiek. Zo sluit hij zich eerst aan bij de kritische stroming pro onafhankelijkheid binnen UDC, ‘El Matí’ (De Morgen). In 2009 zou hij zich uiteindelijk aansluiten bij ‘Reagrupament’ (Hergroepering), een radicale pro-onafhankelijkheids-afscheuring van de Catalaanse sociaaldemocratische republikeinen van

    Hij zette die stap samen met zijn vrouw, een lerares en net zoals Torra, praktiserend katholiek. In 2011 zou Oriol Junqueras (ERC) hem nog een plaats aanbieden op de lijsten in Girona (waar Puigdemont burgemeester was), maar dat sloeg hij af.

    Dossier Catalonië

    Van het maatschappelijk middenveld naar het parlement, bestuurslid van zowel ANC als Òmnium Cultural.

    In 2011 maakt Torra wel de stap naar de middenveld-organisaties. Vanaf 2011 wordt hij voorzitter van het kleine Soevereiniteit en Gerechtigheid en wordt hij al snel bestuurslid van zowel ANC als Òmnium Cultural. Van 2013 tot 2015 was hij ondervoorzitter van Òmnium Cultural. Wanneer toenmalig voorzitster Muriel Casals opkomt voor de plebiscitaire verkiezingen van 27 september 2015, wordt Torra interim-voorzitter tot de ledenvergadering een nieuwe bestuur kiest met aan het hoofd de nu gevangen gehouden Jordi Cuixart. Ondertussen wordt hij door de liberale burgemeester van Barcelona, Xavier Trias, in 2013 opgepikt om het nieuwe culturele centrum El Born vorm te geven.

     

    Bij werken aan de oude marktplaats werden er immers resten ontdekt van het Barcelona van voor 1714, toen bij het einde van de Spaanse Successieoorlog Barcelona in as werd gelegd door de troepen van de Spaanse en Franse koningshuizen van Bourbon. In 2015, wanneer de links-populistische Ada Colau verkozen werd, moest Quim Torra El Born verlaten en werd hij benoemd tot directeur van het Studiecentrum voor Actuele Vraagstukken, een denktank die afhangt van het departement van de president van Catalonië, toen al Puigdemont. Tot eind 2017, wanneer hij daar wordt buiten gegooid door de Spaanse regering bij machte van het beruchte artikel 155, waarmee de Spaanse regering Catalonië onder rechtstreeks bewind van Madrid plaatste. Hij zette op 21 december 2017 dan uiteindelijk toch de stap naar de formele politiek en komt er op voor Puigdemonts lijst Junts per Catalunya, waar hij vanop de elfde plaats verkozen werd voor Barcelona.

    Kritiek

    Quim Torra houdt er al die jaren een ongezouten, soms weinig diplomatieke mening over Spanje op na. Op Twitter verweet hij ‘de Spanjaarden’ zo een volk van verspillers te zijn, dat Catalonië koloniseert. Hij verwijt zowel Frankrijk en Spanje ‘vernietigers van naties’ te zijn. Een van zijn meest spraakmakende artikels die nu opnieuw boven gerakeld worden, is ‘De taal en de beesten’, waarin hij zich danig ergert over een voorval waarbij een Spanjaard, bij een vlucht van Swiss Air naar Barcelona, zich beklaagt bij de luchtvaartmaatschappij wanneer de aankondiging bij het landen ook in het Catalaans wordt gebracht. In een poëtische maar vlijmscherpe en genadeloze taal, sabelt Torra zo de gemiddelde Spaanse nationalist neer en vergelijkt hen met ‘Aasdieren, adders, hyena’s. Beesten met een menselijke gedaante, en tezelfdertijd, met de mond vol haat. Een verontruste haat, walgend, als met een verroest gebit, tegen alles wat de [Catalaanse] taal vertegenwoordigt.’

     

    Hoewel Quim Torra retorisch nochtans sterk staat, heeft hij eerder het imago van een ouderwets politicus.

    De verzamelde Spaanse pers en politiek waren er dan ook als de kippen bij om op hun beurt Torra neer te sabelen en hem af te schilderen als een ‘etnicist, racist, xenofoob, supremacist’ en meer van dergelijk fraais. Torra probeerde olie op te golven te gieten door zich te verontschuldigen voor de – ondertussen gewiste – tweets en uitspraken en vroeg rekening te houden met de context en journalistieke schrijfstijlen. De toon lijkt echter gezet vanuit het unionistische kamp en de kans is groot dat Torra nog vaak aan zijn uitspraken zal herinnerd worden, zelfs al worden sommige onterecht op zijn conto geschreven. Hoewel Quim Torra retorisch nochtans sterk staat, heeft hij eerder het imago van een ouderwets politicus. Een stemmen-trekker op de hoogte van Puigdemont zal hij dus niet worden, al zeker niet tussen de Spaanstalige Catalanen.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Kijk, sotty beste mensen, alls ik, om af te sluiten, even de filosofische toer opga. Etnische zaken over bevolkingsgroepen, beschavingen en evoluties daarvan, doen mij ineens denken aan de natuur zelf. Hoe stromen en rivieren in de loop de eeuwen hun weg hebben gezocht, en gevonden. Daarbij bedenkend, dat niets definitiefs is.

    Zo werd bij de aanleg van de E3, thans 14 categoriën verhoogd tot E17 tussen Gent en de Kust, verteld door geologen allerhande, dat deze snelweg, om zo weinig mogelijk schade aan het milieu aan te brengen, werd aangelegd in de pré-historische bedding van de Leie. Om een vlak parcours te bekomen, en zo min mogelijk graafwerken en zo te moeten doen.

    So far so good. Tot de dag dat men tot de vaststelling kwam, dat er danig veel ketting-botsingen voorkwamen door de vele dichte mist op altijd dezelfde plaatsen.

    Ha, ja, die vroegere rivier-bedding had zo nog altijd haar vaste gewoonten behouden… Omringede hoogten op die plaatsen? Lap! Prompt grepen de natuur-elementen daar hun kansen met de gewijzigde luchtdruk en de afgewende winden… Resultaat: ogenblikkelijk neergelaten mistgordijn…

    Volgt U nog? Met in Uw achterhoofd de etnisch-geografische spelingen van het Lot?

    In de Lagere Jongensschool leerden we vroeger ‘de bronnen van de IJzer’ kennen, en later gingen we inderdaad daarnaar opzoek, waar deze stroom onstond. Ergens in Noord Frankrijk zagen we op particulier terrein, een omzoomde met verroeste prikkeldraad goed afgesloten poel. Met daar midden in de heldere wolkjes opgestoten water van een onderaardse bron. En dat was alles, buiten een nietige opening aan de kant, waar water wegliep die op het zicht honderden meter ver door het landschap te volgen bleek. Enkele kolometer verder, wat dat stroompje al een heuse beek geworden, en tegen dat die breder geworden beek West-Vlanderen binnen kwam, was die beek al een rivier en zelfs een heuse stroom geworden, waarop scheepjes konden dobberen en allerlei riviervissen konden overleven.

    Nog later voerden we zonder daarbij stil te staan, met de Royal Yachting Club in Nieuwpoort de havengeil uit en de Noordzee op. Waar we zelfs konden met eigen ogen aan de horizon vaststellen, dat de aarde inderdaad rond was… Geen gevaar dus dat we over de rand gingen sukkelen…

    Tijdens ons 15-jarig ‘Betaald Verlof’ aan de Overkant der Alpen, maakten wse grondig kennis met een collectie andere ‘volkeren’ die allemaal in dezelfde houding sprongen als het Italiaans volkslied weerklonk. Raar hoor! De dichtstbij zijnde stad, Aquapendente, had zelfs de Zwarte Leeuw op Geluwveld als Stadswapen, maar dan een Leeuw de grootte van een kat, die op de vier poten stond met een soort kruisbanier onder de arm….

    Maar de stromen en rivieren daar die uit de omringende bergen kwamen, kenden hetzelfde verhaal als die van ons in de Lage Landen. Alleen hun namen waren klassieker.

    Ha ja, hé, want de wereld is rond. Al had ‘Rome’ dat daar ter plaatse ‘Urbi et Orbi’, jarenlang bestreden…

    Toen al, was de immigratie het enige thema dat nog beroering wekte. Precies alsof de wereld niet meer wist, dat aan de basis van elke stroom, er ergens ’n soort van niet op te drogen bron moest zijn.

    Zo hadden we ooit rond de San Bernardino–tunnel (omdat we wegens panne in de heenreis de Gothard-druke wilden vermijden) toch wel weer dezelfde panne, namelijk een niet-pakkende embrayage wegens teveel files in de bergen. We waren verplicuht daar ergens te overnachcten in ’n berghotelletje, aan de voet van weer een andere bergtop. Het was er reuze-gezellig. De gelagzaal hing vol met publiciteit over de nabije ‘bronnen van de Rijn’ die daar te bezoeken waren. Milharde, dachten we toen beiden: zelfs die machtige Rhein is ooit ergens als ’n nietig waterstraaltje beginnen… “Fest steht und treu, die Wacht, die Wacht am Rhein’… Ze moesten het eens geweten hebben! ’n Klein omwegje via Zwitserland en Eisenhower stond in Berlijn voor het het zelf wist!

    *

    *

    Kijk, en dat is wat ik denk over de aan de gang zijnde nooit geziene volksverhuizingen. Die zijn, net als de overige natuur-elementen, van alle tijden. Zij her dart mensen altijd de natuur willen forceren, door bvb stuwdammen en op andere plaatsen kanalen te willen bouwen…

    Het probleem daarbij is dus alleen, de Mens . Die wil overal ingrijpen. Dammen opwerpen. Dijken aanleggen. Beddingen verleggen. In plaats van zich aan te passen. En daar te gaan wonen of steden te bouwen waar de Natuur het hem toelaat. Denk er aan: wat zou Donker Afrika zijn, zonder Afrikanen daar?!

    Ander voorbeeld.

    *

    De oorspronkelijke bevolking van Noord Amerika is zo goed als verdwenen. Iedereen kent de schuldigen maar geen mens die daar nog van wakker ligt.

    Anders gezegd: de tijd heelt alle wonden. De ‘die hard’-Vlamingen malen er zelfs marsliedjes van. De tijd verslindt de steden, geen tronen blijven staan.

    Bloemen verwelken, scheepjes vergaan, maar onze Liefde, die blijft eeuwig bestaan…

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker







    21-05-2018, 16:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4493

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Pinksteren is, voor wie het zich nog herinnert, de dag der Vurige Tongen De zichtbare inspiratie van de Geest die bij gelegenheid in ieder mens ontwaakt. Sommige mensen vallen daarbij van hub aard of van hun stoel. Die vurige tongen verschenen als flikkerende vlammetjes boven ieders hoofd van de verweesde Leerlingen van de Heer, nadat die voor hun ogen ten Hemel was gevaren. Dit naar het verslag van ooggetuigen. Petrus was toen net aangesteld om de eerste Paus te mogen worden. Want hij was als graniet, een kerel uit één stuk. Die war nodig, het zwaard kon hanteren om iemands oor af te slaan..

    Tweeduizend jaar later zijn die vlammetjes er nog altijd, maar ze staan merendeels onder de korenmaat. Het graniet van de steenrots is verworden tot een watterige substantie die zich sedert de Kruistochten als doel heeft gesteld om zich terug te trekken in nieuwe nog aan te leggen catacomben. De fut is er uit.

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Scheiding Kerk en Staat: schrik-reactie van een meerderheid

    *

    17 mei 2018

    *

    De scheiding van Kerk en Staat in Virginia (VS), geschreven door

    Thomas Jefferson

    **

     

    foto: ©Courtesy of trustees Boston Public Library

    *

    Hendrik Vuye en Veerle Wouters publiceerden eergisteren een pleidooi om de scheiding tussen Kerk en Staat nog verder door te duwen tot een scheiding tussen maatschappij en religie. In wezen pleiten ze echter om een minderheids deel van de maatschappij uit te sluiten en hen te bestempelen als idioten die geen recht van spreken hebben. De reden — volgens hen — die deze uitsluiting legitimeert: het niet erkennen van de waarden van de Verlichting. Het ontgaat hen blijkbaar echter dat door dit te doen, zijzelf de grootste negationisten van de waarden van de Verlichting zijn.

    Ze gebruiken daarbij de gekende demagogische receptuur: enkele voorbeelden die een meerderheid voldoende schrik moeten aanjagen zodat een minderheid als inferieur wordt beschouwd. De geschiedenis leert ons dat die tactiek spijtig genoeg werkt en dat enkel een maatschappij die echt gebouwd is op de waarden van de Verlichting, sterk genoeg is om de schrikreactie van de meerderheid niet te laten uitmonden in een klassenstrijd.

    Verlichting en religie: gezworen vijanden?

    Iedereen lijkt aan te nemen dat religie en Verlichting gezworen vijanden zijn. Jazeker, er zijn religieuze praktijken die niet hand in hand gaan met de waarden die wij hier in het Westen koesteren en waar velen voor gestreden en geleden hebben. Is het dan achter geen jammerlijke zaak dat we in de zogezegde strijd voor deze waarden, net deze waarden overboord moeten smijten?

     

    Laat ik zelf een voorbeeld nemen aan de geloofs-gemeenschap waar ik deel van uitmaak, namelijk De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, vaak beter gekend als de mormonen. In onze geloofs-artikelen (noem het zowat de grondwet van onze religie) staat: ‘Wij geloven onderdanig te moeten zijn aan koningen, presidenten, heersers en magistraten, door het gehoorzamen, eerbiedigen en hooghouden van de wet.’ Kan het respect voor de democratie nog beter samengevat worden? Als men een preambule zoekt voor de grondwet, dan kan men ons geloofsartikel misschien als start gebruiken.

    Het andere punt waarop zelfs christenen zoals wij worden aangevallen, is de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. Ook hier citeer ik uit een proclamatie van onze leiders als ik stel dat man en vrouw de plicht hebben om elkaar als gelijkwaardige partners te helpen.

    Een waarde waar andere auteurs — maar niet

    Vuye en Wouters

    — vaak melding van maken als ze religies aanvallen, is het zelfbeschikkingsrecht. Ook in deze zal iedere mormoon u kunnen uitleggen dat wij geloven dat het loutere feit dat we hier op aarde zijn, het gevolg is van een Hemelse Vader die tegen Zijn kinderen heeft gezegd dat het nu wel eens tijd was het hemels nest te verlaten en op eigen benen ervaring te gaan opdoen.

    Christenen en mensen-rechten

     

    Christenen die het Evangelie in hun hart omvatten, zijn zeker geen tegenstanders van de Verlichting.

    Christenen die het evangelie in hun hart omvatten, zijn zeker geen tegenstanders van de Verlichting. Ze zouden zelfs nog wel eens de vurigste verdedigers kunnen zijn van de mensenrechten, want uiteindelijk is Christus gestorven om de zwakkeren te beschermen. Hij was diegene die in een vr-ouwonvriendelijke maatschappij een overspelige vrouw niet wilde stenigen, maar begreep dat zij net als mannen verkeerde keuzes kon maken. Hij was ook diegene die stelde dat wat van de keizer was, aan de keizer toebehoorde en dus de wet, indien die niet van een onrechtvaardige bron kwam, moest gerespecteerd worden.

    Tolerant Vlaanderen, maar…

     

    Vlaanderen is een tolerant land, maar… lees ik in de bijdrage van Vuye en Wouters. Het past bij de typisch vlaamse zinnetjes hashtag die op Twitter zinnen verzamelt waaronder ‘ik ben geen racist maar’ of ‘met alle respect maar’… Waarbij de maar-bijzin meestal de bevestiging is van de ontkenning waarmee men begint.

    Laat jongeren kennismaken met religies in allerlei vormen en maak hen bewust van de gevaren die erin schuilen.

     

    Vuye en Wouters bepleiten zin voor integratiebevordering in het onderwijs, maar in werkelijk willen ze schotten plaatsen op basis van waarden die mee de kernidentiteit van iemand kunnen vorderen. Schaf gerust het vak godsdienst af, maar vervang het door het vak ‘godsdiensten’. Laat jongeren kennismaken met religies in allerlei vormen en maak hen bewust van de gevaren die erin schuilen.

     

    Onze maatschappij is niet zo atheïstisch als politici ons nu willen laten geloven, maar eerder agnostisch. Onbekend dus onbemind en ideaal als schaamlapje voor politici die ons een maatschappijbeeld opdringen waarbij een vijandsbeeld wordt gecreëerd. Angst voor een ander werkt altijd goed om zelf aan de macht te komen.

    Advertentie

    Dossier Catalonië

     

    Als christen roep ik dus op voor een christelijke benadering: heb uw tegenstander lief en bid voor hem. Leer hem kennen en er zal vrede zijn. Dat leunt veel dichter aan bij de waarden van de Verlichting.

    David Geens

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    U kreeg hierboven opgediend wat de pot gekookt heeft. Ieder denkt er het zijne van, maar volgens mij is het verstandige taal.

    Zodanig dat er misschien boven mijn hoofd ook “n soort waak-vlammetje kon verschijnen. Ja, inderdaad. Onze Westerse Beschaving is, na de Klassieken en de herinnering aan de Germaanse ‘Goden’, groot geworden in hoofdzaak door het Christendom. De Leer van de Zachtmoedige, met fouten, gaven en en gebreken, met hoogten en laagten. Met vallen en opstaan.

    Maar sedert de Verlichting, de Franse Revolutie, de verloedering, de zedenverwildering, de opkomst van de ‘Geleide Democratie’, van Meo ’68, van de ongebreidelde immigratie, etc, ets, worden de fundamenten van het Christendom angstvallig geweerd uit elk beslissings-orgaan, meestal ‘Regering’ genoemd.

    Waarom zetelt er in geen enkel Parlemt, een vertegenwoordiging van de eredienst? Die mee helpt de beslissingen te nemen, Uiteraard, elk naar Godsvrucht en Vermogen, d.w.z. naargelang ieders draagkracht aan leden die dus in vrede met elkaar leven.

    Als evenwichtsoefening kan de Staat dan oiok zitting nemen in het Kerkelijk Bestuur.

    Om Vrede te hebben, moet het inderdaad altijd van twee kanten komen.

    Als negatief bewijs van deze stelling, brengt ondergetekende de huidige resultaten van onze ‘Beschaving’ naar voor.

    Heel de Westerse Wereld is het Noorden kwijt. Er wordt ernaar gezocht in alle mogelijke richtingen, maar het is als een blinde die slaat naar een ei.

    Wordt er trouwens niet met recht en reden gezegd, dart Chhristus de allereerste Communist is geweest en dat Pilatus Hem precies daarvoor aan het Kruis heeft gewild….

    Ja Ja, Pinksteren is inderdaad de Hoogdag der Verlichting….

    *

    PS

    Neen, nogmaals neen! Toeval bestaat niet. En toch moet het lukken, dat gisteren bij dat sprookjesachtige huwelijks feest op Windsor Castle, de Angelicaanse Aartsbisschop in zijn toespraak tot de verzamelde Groten der Aarde, uitdrukkelijk zei, dat de Kliefde het cement is van alle samenlevingen.

    Mij persoonlijk spijt het enorm, dat noch Poetin noch Trump daarbij konden zijn… Of is het zó, dat na de Brexit, het Verenigd Koninkrijk terug als voorbeeld voor de Europese ‘omslag’, als ‘Wede’ zal dienen? Ik mag het VURIG hopen. Ooit waren het toch Ierse monniken die Europa christianiseerden?!

    Zou het daarom zijn, dat Ierland bij de EU is gebleven? Omdat de Geschiedenis zich, net als de ‘Vurige Tongen’ der Herniewing, voortdurend herhaalt….

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker




    20-05-2018, 06:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    19-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4492

     

    VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Och, neen! Ik heb helemaal niks met dat nietszeggende Dierenpark (buiten die peperdure Chinese panda-beren) in de omgeving van Mons. De Weledele Heer Elio di Rupo, dat was een zaak van hèm en van hem alkeen. Kort nadat deze zaak in het Nieuws kwam, kwamen wij regelmatig daar voorbij, onderweg naar de Vlieghaven van Scharrelroi. Aan de afslag zagen wij toen de zeer uitgebreide wegeniswerken (op de kosten van ’t Gemeen) vanaf de Provinciebaan direct naar dat welness-parrk met die rare naam. Deed duidelijk aan de Lichttstad Parijs denken en dat was het dan.

    Die di Rupo toch! Hoe doet ‘m het!

    En toen was het ineens koekenbak. Onzen bloed-eigen Deerlijksen ‘chansrd’ en Wonderboy Marc Coucke had het gat in de haag gevonden om er dwarsdoor te kunnen smijten met (belastingvrij) maar eerlijk verdiend geld en die gong de zaak in Bergen eens grondig aanpakken sè. En waarachtig: het was (weeral) rapper gedaan dan gezegd. Elio verdween achter de schermen, en de kleine panda-beertjes bleven maar komen. Precies alsof het geld op onze rug groeide.

    Maar niets was minder waar. Het geld kwam van de in hoofdzaak Vlaamse toeristen. Goed, eindelijk! Vooral voor de plaatselijke tewerkstelling van al die leeuwentemmers. Zodanig dat de Horeca er zelf een ogenblik aan gedacht heeft, om de Coucke en niet den Elio in den adelstand te doen verheffen door Sire Philippe le Bel. Sedertdien ligt er de PS in heel dat gewezen charbonnage-land al even erg ondersteboven als de koolmijnen zelf.

    *

    Waarom ik bij deze publiciteit voer voor de goede reputatie van   Pari Daiza?

    U moogt twee keer raden. Maar U zit telkens fout. Want ik doen het om mij te onthaasten. ZEgh maar om mij amuseren.

    *

    Nooit over Pa Pinkelman gelezen van wijlen de NL-Schrijver Godfried Bomans? In een van die verhalen stond er ergens bij een op het eerste gezicht dom tijdsgebruik

    ‘Agge mo leut êt’…

    En zo zit het. Buiten is het geen weer om een hond door te jagen. En wat kan ik anders doen dan in een oude zonde terugvallen?

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Pairi Daiza verkozen tot beste dierenpark van Europa

    avh 16 mei 2018 12u00 Bron: Belga

    Deel via Facebook

    Panda's Tian Bao & Hao Hao

    *

    Pairi Daiza is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards, ook wel de Oscars van de pretparken en dierenparken genoemd. Het Henegouwse park kreeg de prijs voor beste dierenpark van Europa. De grote slokop was de Efteling, die bij de uitreiking in de Beekse Bergen twaalf awards binnen rijfde.

    Naast de bekroning als beste dierenpark van Europa kreeg Pairi Daiza ook de awards voor beste dierenpark van de Benelux, beste park van de Benelux, beste habitat van de Benelux met de “Vulkaan van de gorilla’s”, en beste nieuwe habitat van de Benelux met de “Bloementempel van de orang-oetans”.

    Efteling grote winnaar

    *

    De Efteling is de grote winnaar met twaalf awards. Het park werd onder meer bekroond als beste pretpark in de Benelux en de nieuwste attractie “Symbolica: Paleis der Fantasie” werd bekroond met de award voor beste nieuwe attractie in Europa.

    De Efteling was de grote slokop met twaalf awards. Acht awards voor Walibi, vijf voor Plopsaland. Walibi Belgium ging aan de haal met acht awards, waaronder beste pretpark in België. Het pretpark krijgt ook de Spotlight Award voor zijn meerjarenplan waarbij 100 miljoen euro in het park wordt gepompt. Plopsa trok naar huis met vijf awards. Plopsaland De Panne is het meest kindvriendelijke familiepark en Plopsa Indoor Hasselt het beste kinderpark. Bobbejaanland en Bellewaerde kregen elk twee prijzen.

    Planckendael kreeg een award voor de mooiste geboorte (Aziatische olifantje) en ZOO Antwerpen kreeg voor het Centre for Research and Conservation de Educatie-Award van België.

     

    De Diamond ThemePark Awards werden voor de achtste keer uitgereikt. De prijs richt zich vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar er zijn ook Europese categorieën. Zo was er dit jaar voor het eerst een bekroning voor het beste dierenpark van Europa. De winnaars werden gekozen door een expertenjury en 35.000 pretparkliefhebbers.

    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/pairi-daiza-verkozen-tot-beste-dierenpark-van-europa~ab93b162/

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Maar er is meer.

    Want net als Pa Pinkelman voornoemd, kan ik geen onrecht verdragen.

    En wat aan Yves Leterme, hierboven eveneens vernoemd maar geen verband met die Pa Pinkelman, in de Publieke Opinie wordt aangedaan, kan echt niet dor de beugel.

    *

    Want volgens mij heeft den Yves iets weg van de Marc Coucke. Temeer dat ze alletwee West-Vlamingen zijn. En dan nog wel West-Vlamingen van vòòr de Kuppe…. Wat die vooral met elkaar gemeen hebben, dat is een 6de zintuig (of een goede neus) om de riscic’s te beperken. Daarom serveer ik U een op Google terug te vinden artikel die inzake die € 500.000 terugbetaald belastinggeld aan den Yves, de puntjes op de I zet. Want JUIST is JUIST.

    Het komt er op neer dat den Yves met de Zwöden een contract heeft om € 14.500 NETTO per maand te verdienen.

    Netto wil dus zeggen: recht in de pocket zonder rekenschap te moeten geven aan de curieuze-neuzen van de Fiscus.

    Pas op! Dat contract van Leterme met de Zweden is geen uitzondering. Alle EU-Ambtenaren en dus ook alle EU-Parlementsleden genieten hetzelfde profitariaat-statuut. Ook alle EU-Ambtenaren van klein tot groot, poetsvrouwen en de serveuses in de talrijke Internationale ‘diningrooms’ en cafétaria’s in het Paleis der Naties. E, dat zowel in Broekzele als in Straatsburg…

    Zegh nu zelf!

    En wat denkt U bijvoorbeeld over de ‘roeping’ van Vrhfsdt of van ons Marianneke Sausepanneke voor de Europese Eenheids-gedachte…

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

     

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    Yves Leterme opnieuw in opspraak bij Idea

    09/05/18 om 07:51 - Bijgewerkt om 08:52

    Bron: Belga

    *

    Consultant KPMG onderzoekt of de in Stockholm gevestigde internationale organisatie Idea, die Yves Leterme leidt, terecht Belgische belastingen heeft terugbetaald aan de voormalige premier. Dat schrijven de Mediahuis-kranten en Zweedse media.

     

    In afwachting van het onderzoek heeft de Zweedse regering haar bijdrage aan Idea opgeschort voor de duur van het onderzoek, meldt de Zweedse nieuwssite OmVärlden. Zweden betaalt als een van de grootste donateurs jaarlijks zo'n 5,2 miljoen euro aan de organisatie.

    Belastinggeschil

    Leterme (CD&V) is sinds 2014 secretaris-generaal van de intergouvernementele organisatie Institute for Democracy en Electoral Assistance (Idea), met hoofdzetel in Stockholm. Als topman verdient Leterme er sinds dit jaar per maand iets meer dan 150.000 kronen of circa 14.500 euro. Dat bedrag strijkt hij als internationale ambtenaar in Zweden in principe belastingvrij op.

     

    Eind 2016 lieten de Belgische belastingdiensten weten ook recht te hebben op een stukje van het loon van Leterme, zo blijkt uit de notulen van het auditcomité van Idea. De Belgische belasting-iensten menen ­Leterme te mogen belasten op het loon dat correspondeert met de dagen die hij buiten Zweden werkt. Zijn functie vraagt dat hij veel reist.

    Terugbetaald

    Leterme is het daar niet mee eens. Daarom besliste het auditcomité van Idea een Belgisch en Zweeds advocatenkantoor in de arm te nemen om het belastinggeschil te bekijken. Daarnaast werden de belastingen die Leterme aan de Belgische fiscus moest betalen, door Idea terugbetaald. De organisatie baseert zich daarvoor op het contract van Leterme waarin een nettoloon is afgesproken.

    De ex-premier wil dat zijn contract nageleefd wordt. 'Ik wens dat de lidstaten hun verbintenissen nakomen. Ik doe en zal daar verder het nodige voor doen.'

    Een anonieme brief waarin staat welk bedrag Leterme terugbetaald zou hebben gekregen, doet de oud-premier af als 'leugenachtige en lasterlijke aantijgingen'. Hij diende een klacht tegen onbekenden in.

    Naar aanleiding van het belastinggeschil heeft KPMG van de leden-landen van Idea de opdracht gekregen de organisatie door te lichten. Ook 'mogelijke management-problemen' worden onderzocht. Het rapport wordt volgende maand verwacht.

    In opspraak

    Het is niet de eerste keer dat Leterme in opspraak komt bij Idea. In 2015 beschuldigde een ex-personeelslid de organisatie van vriendjespolitiek en geldverspilling.Leterme ontkende die beschuldigingen tegenover Knack.be.

    http://www.knack.be/nieuws/wereld/yves-leterme-opnieuw-in-opspraak-bij-idea/article-normal-1145029.html

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Wees maar gerust, ik voel mij precies niet écht geroepen om hier voor de ogen van mijn vertrouwd lezers-publiek de eer van deze omhoog gevallen mede-Ieperling te verdedigen. Heb ik ook nooit gedaan. Want er was m.i. daarvoor nooit ‘n reden. En trouwens, die gast is nog altijd ‘Jurist’; een soort
    Advocaat, en met dat soort volk in iemands omgeving, weet men maar nooit.

    Wat ik wel weet en denk bereikt te hebben, is dat hier en nu de eer van ons beider voorvaderlijk Iepers College St Vincentius verdedigd is geworden. Leterme is iemand (geweest) die, net als het door Washington gekelderd wereldwonder der ‘Spraak Technologie’, de kans gemist heeft Vlaanderen op de wereldkaart te zetten. De ene in het zakenleven, Leterme als Terminator van la Belgique de Pappa. Lernaut & Hauspie waren voor dat Vaderland het zoenoffer, Leterminaor de dader van zijn eigen ondergang. Door zich grandioos maar gewillig te laten misbruiken door de Tsjeven. I.p.v. de Leider te worden van de Vrije Herenigde Republiek der Beide Nederlanden.

    Ach, mijn Oud-Leraars, voor zover die Hierboven nog niet aan het na-genieten zijn van hun mager pensioentje, mogen op hun twee oren slapen. Ons aller ‘opvoeding’ in de wijsheid, in dat Bisschoppelijk College, is grotendeels in goede handen. Alhoewel, voor sommigen, eens Tsjeef, altijd Tsjeef.

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker




    19-05-2018, 12:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    16-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4491

    Woensdag 16 Mei 2018

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    Onderstaande ‘Bijhdrage’ van een Collega wordt met aandrang en zonder kosten gratis aangeboden. Niets af te knabbelen of aan toe te voegen.

    Niets aan gewijzigd, Guido, buiten de 3 aangebrachte afbeeldingen en de splitsing door het platte min-teken om

    paternosterbollekensmakerijwoorden

    die voor elke slechtziende wat kopzichtelijker te maken.

    Dat mocht toch, hé Guido ???!!!!

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

    En dan zijn er nog de Catalanen

    *

       Wat er ook allemaal gebeurt op het internationaal vlak, de Catalanen laten het blijkbaar niet aan hun hart komen en blijven zich in de eerste plaats bezig houden met hun eigen regio. De voorlopig laatste zet van Carles Puigdemont is dat hij toch afziet van het minister-presidentschap en hij meteen een opvolger heeft aangeduid, een zekere

    Quim Torra,

    die ondertussen door het Catalaanse Parlement is verkozen. De man is eerder een tweederangs figuur, maar – net zoals ‘Pokemon’ – een vurig nationalist die waarschijnlijk als schaduw-premier zal handelen met Puigdemont als ‘souffleur’. Een zoveelste slimme zet m.i., al blijft het natuurlijk afwachten wat die

    Rajoy

    in Madrid straks weer uit zijn mouw kan schudden. Wie in deze tijd in Europa nog mensen achter de tralies zet om hun politieke overtuiging is niet goed wijs. En dat er vanuit de E.U. nog steeds niet meer kritiek komt op deze manier van handelen, blijft een schande.

       Zouden we ‘onze’ Catalaan niet naar ginder kunnen sturen? Daarmee bedoel ik

    groene Calvo

    die zonet van een Rajoyke bevallen is. Hij wil vijf van onze zes parlementen afschaffen en het enige overblijvende laten bestaan uit twee regionale kamers. De man kan dan ondertussen wel Belg zijn geworden, waarom er vroeger in dit land gesplitst werd, lijkt hem te zijn ontgaan. Terug naar la Belgique à papa is geen optie, als men weet dat men daar vroeger vanaf is gestapt omdat men helemaal niks meer geregeld kreeg. Zelfs de traditionele partijen, die het toen voor het zeggen hadden, konden geen eenheid bewaren. Wat er de dag van vandaag wél geregeld raakt is wat op regionaal niveau gebeurt, niet op het federale vlak. Denk maar aan al die hangende zaken die de regering van onze nationale Charel over de verkiezingen wil tillen. Partijen zoals die van de groenen en van de communisten zijn in dit land nog unitair gezind, maar daar houdt het ook bij op.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker





    16-05-2018, 13:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4490

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    No comment.

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    Het is de wil van Hierboven…

    *

    Nog geen premier in Italië

    Gisteren om 18:08 | Bron: BELGA

    Tweet / Delen / Mail / Print

    Luigi Di Maio. Foto: AP

    *

    In tegenstelling tot wat werd verwacht, zullen we vandaag de naam van de nieuwe premier in Italië nog niet kennen.

    De Italiaanse anti-establishmentpartij MS5 - of Vijfsterrenbeweging - heeft president Sergio Mattarella enkele dagen extra gevraagd om een regering te vormen met de rechtse Lega, zo heeft haar leider Luigi Di Maio bekendgemaakt. ‘Wij hebben de president enkele dagen extra gevraagd om onze gesprekken goed af te ronden, opdat wij ons land een regering van veranderingen kunnen geven’, zei Di Maio na zijn gesprek met de president. 'De komende dagen zullen fundamenteeel zijn om een (coalitie-)akkoord te kunnen afsluiten', aldus nog Di Maio. 'Gezien wij bezig zijn neer te schrijven wat het programma van de regering voor de volgende vijf jaar zal zijn, is het belangrijk dit zo goed mogelijk af te werken. Daarom hebben wij enkele dagen meer gevraagd.'

    Gisteravond hadden Luigi di Maio van de Vijfsterrenbeweging en Matteo Salvini van de Lega na een weekend intens onderhandelen een akkoord bereikt over een nieuwe regering. Althans, er werd bericht dat ze het eens waren geraakt over een premier. Een naam werd niet bekendgemaakt. Die zouden ze vandaag voorstellen aan

    President Sergio Mattarella,

    maar dat is dus niet gebeurd. De president had de twee leiders tot zondagavond de tijd gegeven om eruit te komen, zo niet zou hij ingrijpen. De Italiaanse president is een erg koele minnaar van de twee partijen, die hij veel te eurokritisch vindt. Hij waarschuwde hen dit weekend opnieuw dat de grondwet hem het laatste woord geeft over de benoeming van de premier. Hij is niet verplicht de kandidaat te accepteren die de twee partijen voorstellen.

    Wie de premier zou worden, bleek lang het grootste struikelblok. Waarnemers gokken op een onbekende technocraat.

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Goed lees- en verstaanbaar geschreven vanwege de Redactie van De Standaard, die zichzelf met recht en reden een waarachtige kwaliteitskrant noemt.

    Een toegewijde en erkentelijke maar naamloze burger die deze bijdrage, na die te hebben opgedragen aan Allah – Zijn Naam weze geheiligd – van het Internet heeft geprobeerd weg te halen




    15-05-2018, 15:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4489

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    No comment.

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    Het is de wil van Hierboven…

    *

    Burgemeester Brussel wil imamschool Grote Moskee enkel sluiten op verzoek van federale regering

    *

    Gisteren om 21:12 door pvm | Bron: BELGA

    Tweet / Delen / Mail / Print

    Foto: AFP

    *

    De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) sluit niet uit dat de imamschool die in de Grote Moskee huist, wordt gesloten. De enige voorwaarde is dat premier Michel om de sluiting zou vragen, en dat die deel zou uitmaken van een gecoördineerde actie.

    De imam-opleiding in de Grote Moskee kwam recentelijk onder vuur te liggen nadat een vertrouwelijk rapport van het coördinatie-orgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) aan het licht bracht dat sommige Saudische handboeken die gebruikt worden bij de opleiding van imams, antisemitisch zijn en oproepen tot de jihad.

    David Weytsman, fractieleider van de MR in de Brusselse gemeenteraad, riep op tot een onmiddellijke sluiting van de school. ‘Ik deel uw zorgen, het was fout om het beheer van de school in Saudische handen te leggen’, zei Close maandag in de gemeenteraad.

    Verder wil de Brusselse burgervader geen conflicten met het federale niveau, dat eigenaar is van het gebouw. De stad Brussel zal het dossier van nabij opvolgen, beloofde hij.

    Woensdag is er nieuw overleg gepland. Een sluiting volgt dus enkel met goedkeuring en op vraag van het federale niveau.

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20180514_03512405

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Geen commentaar. Het KMI voorspelt beter weer, Club Brugge wordt Landskampioen voor de 15de keer op rij en Melania Trump, 3de echtgenote van, terminaal zijnde, is in Amerika verplicht opgenomen voor haar eigen welzijn.

    Een toegewijde en erkentelijke maar naamloze burger die deze bijdrage, na die te hebben opgedragen aan Allah – Zijn Naam weze geheiligd – van het Intgertnet heeft geprobeerd weg te halen.

    *



    15-05-2018, 14:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4488

     

    IEDER VOGEL ZINGT ZOALS HIJ GEBEKT IS

    *

    No comment. Zie Xander.

    *

    SPIEKEN MAG WÈL

    SEDERT MEI ’68 IS HET VERBODEN TE VERBIEDEN !!!!!

    *

     

    Uw camera kan de kast in: EU verbiedt vanaf 25 mei alle openbare amateur fotografie

    *

    *

    Weinig mensen weten dat vanaf 25 mei de facto een einde komt aan alle amateur fotografie in het openbaar. Dan gaat namelijk de nieuwe Brusselse gegevensbescherming verordening (AVG) in. Dat betekent dat iemand die op straat een foto maakt, of op een feestje, of bij een voetbalwedstrijd of concert, of een vakantiefoto op bijvoorbeeld het strand, en niet de toestemming heeft van alle personen die op de foto terecht komen, extreem hoge boetes kan krijgen, tot wel € 20 miljoen per overtreding. Volgens onafhankelijke waarnemers is de ware reden dat de EU op ronduit fascistische wijze probeert te voorkomen dat er steeds weer foto’s en filmpjes van de keiharde gevolgen van de massa immigratie en islamisering van onze landen – zoals terreuraanslagen, misdaden en ander agressief wangedrag - op het internet worden geplaatst.

    Foto’s en filmpjes op straat, van huwelijksfeestjes, van een sportwedstrijd, van een concert, het diplomazwemmen van uw kind, een verjaardagspartijtje, een dagje op het strand, aan de boulevard – over precies twee weken u kunt het allemaal vergeten. Als er ook maar één persoon op uw foto komt die dat niet wil, dan loopt u het risico op een krankzinnig hoge boete.

    *

    Smartphone camera kan uit, digitale camera kan de kast in.

    Het gaat niet enkel om het plaatsen van zo’n foto of filmpje op uw blog of Instagram, of persoonlijke website. Ook het opslaan in een persoonlijke map valt onder de nieuwe verordening. Omdat het in de praktijk vrijwel onmogelijk is om de schriftelijke toestemming van onbekende mensen te krijgen voordat u een foto gaat maken – zeker als het om een massa mensen op een feestje, in een drukke straat, tijdens een concert etc. -, kunt u de foto functie van uw smartphone over 2 weken wel uitzetten, en uw dure digitale camera in een kast opbergen.

     

    Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals voor analoge fotografie (ouderwetse afdrukken die niet met een digitale camera zijn gemaakt), foto’s in strikt persoonlijke en familiaire sfeer (die echter niet meer op het internet mogen worden gezet), kunstfoto’s, en voor foto’s van overleden mensen*. Verder gaat het uitsluitend om nieuwe foto’s, dus de verordening gaat niet met terugwerkende kracht gelden.

     

    Of de regels ook voor bewakingscamera’s gaan gelden, is ons niet bekend.

    (* Betekent dit dat mensen NA een terreuraanslag wel foto’s mogen maken van de dodelijke slachtoffers?)

    Ook uitzonderingen mogelijk voor media en officiële journalisten

     

    EU-lidstaten hebben de mogelijkheid om via nationale wetgeving de nieuwe AVG aan te passen. Zo hebben Zweden en Oostenrijk al aangekondigd om voor mediabedrijven en officiële journalisten uitzonderingsregels in te voeren. Het is ons niet bekend of dit in Nederland ook het geval is.

    Wilt u toch een foto met bestaande personen op uw blog zetten, dan adviseren sommigen om de gezichten te ‘verpixelen’, dus onherkenbaar te maken. Het is echter niet zeker of deze methode door een rechtbank geaccepteerd wordt. Rechters moeten ook gaan beoordelen of straatfoto’s onder ‘kunst’ vallen of niet. Het risico voor gewone amateur fotografen is veel te groot om het er dan maar op te wagen.

    Privacy verklaring op website

     

    Onder de wetgeving valt ook het opslaan van IP-adressen en emailadressen door websites en blogs. Vandaar dat wij enkele dagen geleden een aparte privacy verklaring in de rechter kolom hebben geplaatst, iets wat door experts aan alle bloggers wordt aanbevolen (2).

     

    Onlangs besteedden we enkele malen aan de nieuwe strenge censuurwetten die de EU aan alle lidstaten oplegt. Daarmee moeten alle niet gewenste, niet politiek-correcte meningen op het internet worden uitgebannen.

     

    Totalitaire fascistische dictatuur

     

    Een systeem dat bepaalt wat u wel en niet mag schrijven, denken en zeggen, en nu ook wat u wel en niet op de foto mag zetten, en waar u zich niet openlijk tegen mag verzetten (met name tegen de door Brussel besloten massa immigratie van tientallen miljoenen moslims naar Europa, de totale daaraan verbonden islamisering van ons werelddeel, en natuurlijk de EU Brussel zelf), kan met recht een totalitaire, fascistische dictatuur worden genoemd, die haar onderdanen met steeds hardere hand onderdrukt.

     

    In het voormalige Oostblok was het fotograferen van stations, vliegvelden en alle door het communistische regime aangewezen ‘objecten’ eveneens ten strengste verboden. In 1989 werd de val van het IJzeren Gordijn gevierd, maar in werkelijkheid werd dat Gordijn niet opgeheven, maar door de eurocraten stapsgewijs over heel Europa uitgebreid.

    En dat is met onze eigen instemming mogelijk gemaakt, want wij blijven iedere keer weer op dezelfde partijen stemmen die de zeggenschap over ons eigen land en volk uit handen geven aan een clubje ongekozen globalisten in Brussel, wier belangrijkste doel is iedere onafhankelijke natie-staat in Europa totaal uit te wissen, en een einde te maken aan alle persoonlijke vrijheden.

    Xander

    1) Michael Mannheimer
    (2) Sowmedia

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/05/Uw-camera-kan-de-kast-in-EU-verbiedt-vanaf-25-mei-alle-openbare-amateur-fotografie

    *

    AAN DE VRUCHTEN

    KENT MEN DEN BOOM

    *

    Vandaag bereikt mij, eerder toevallig, dat er in de Economie al lang een soortgelijke kuisheidsgordel bestaat.

    Verboden ook maar ergens één enkele jota op te slaan zonder, keer op keer en in detail, de geschreven toelating van betrokkene.

    Het Europees gedoe dat privacy regelt is na te lezen op Google, en heet

    GDPR: General Data Protection Regulation

    https://nl.express.live/2018/05/09/gdpr-eu-regelgevers-zijn-niet-klaar-voor-nieuwe-wet-op-de-privacy

    (in ’t Vlaams is dat

    AVG Algemene Verordening Gegevensbescherming),

    *

    Mijn allerlaatste Blog? Ja zeker, want binnen precies 10 dagen, dus vanaf 25 Mei van dit jaar heeft ‘Brussel’ een echt fascistische Wet ingevoerd die alle negatieve commentaar op massa-immigratie en islamisering strafbaar stelt.

    Het zijn drie hoofletters, in Inglese, die het strafbaar stellen als iemand persoonlijke gegevens, teksten of afbeeldingen, over een ander persoon of een andere zaak op zijn computer of in de dossiers opslaat. Ja, inderdaad, hoe kan een zakenmens dan z’n zaken bijhouden?!

    Hij kan dat inderdaad alleen als die persoon of die zaak daarvoor voortdurend zijn toestemming schriftelijk heeft gegeven…

    Hitler of Stalin moesten dit nog beleefd kunnen hebben!

    *

    Films als ‘De Apen Planeet’ met nog zoveel afleveringen als mogelijk, hebben er niets aan!

    *

    Digitaliaanse Hemelrijker

    15-05-2018, 14:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!