Vorige vrijdag werden we genodigd om te dineren in 't Korennaer te Nieuwkerken-Waas. Lekker maar prijzig, maar dat is te verwachten van een restaurant met een Michelin ster. Wij blijven eerder fan van Herbert Robbrecht enkele kilometers daarvan verwijderd in Vrasene. Zaterdag aten we dan maar wat de dag ervoor was voorzien: een Luikse salade met spek, één van onze lievelingsgerechten hetwelk ik leerde kennen in de kantine van het restaurant in Linkebeek waar ik in 1971 begon aan mijn eerste werk... Een stoemp van bloemige aardappels vermengd met apart in boter met ui gestoofde fijngesneden snijbonen met een vleugle bonenkruid en een scheut kippenbouillon. Deze peulen waren uit Spanje en smaakten prima. Zondag was "zusterkesdag" en lunchten mijn zus en schoonzus met hun respektievelijke ega's bij ons. Ik was zowel zaterdagnamiddag als zondagvoormiddag in de weer om extra mijn best te doen en creatief te koken. De lunch bestond uit 3 apérohapjes, een door mulligatwany (Indisch peperwater) geinspireerde kippensoep met een Aziatisch tintje, in groene peper gemarineerde eedenborst met rode kool (~recept van de bomma) en kroketten en als sluitstuk een variatie op tiramisu met de blonde speculaas van Vermeiren. Daarbij een lekkere Syrah uit Zuid-Afrika en om even na te genieten mijn laatste flesje Grand Puy Lacoste uit 1993. Dat mocht er nog wezen maar was toch best nu op. Ik zit er bij de redactie van dit blogje de rest van op te drinken ;-) De apérohapjes waren: 1° een glaasje met ganzenlever, gemarineerde linzen en gedroogde Serranoham, 2° een zeewaterscampi in eigen bisque en 3° Oosterse hapjes uit de oven met zoet-zure chilisaus (niet zelf gemaakt). Spijtig genoeg door de drukte de foto's vergeten ;-( Noot: wie eventueel receptjes wil gelieve mij een e-mail te sturen
|