Het Paasweer is zalig, bijgevolg is thuisblijven onmogelijk en de fietsbenen kribbelen... Temperaturen tot 25°C in April en dat gedurende meerdere dagen. Fietstochtje naar de Rupelstreek, mijn geboortestreek. Met de fietsknooppunten is dat allemaal eenvoudig geworden. Met de fietsen op de auto, parkeren in Bazel zodat we niet langs de files moeten, het veer naar Hemiksem en dan een toer via de Schelde- en Rupeldijken, door de gelagen van Noeveren tot in Boom waar ik iets minder dan de helft van mijn leven doorbracht. De Rupelkaai aldaar is mooi heraangelegd en boven op de dijk is nu Trattoria Kaai, ik denk al bijna 2 jaar, met een mooi terras, uitzicht op het water en een mooi aanbod voor redelijke prijs. De kok heeft Italiaanse roots en dat proeft men. Voor mijn eega Parmezaanse kroketjes en zalm met tomaat en kreeftenravioli, voor mij de minestrone en dan de ossobuco met linguini. De bouillon van de minestrone was heerlijk maar de groentjes hadden in de diepvries gezeten...waarom geen gepocheerde verse groentenblokjes à la minute aan die heerlijke bouillon toevoegen met wat gesnipperde verse kruiden (basilicum, salie) dan was het helemaal top geweest? De holle ossobuco kalf-mergpijp was ongeveer 10cm groot en vol lekker merg. Het vlees niet overvloedig maar toch een flinke portie en zeer lekker klaargemaakt. Een kolonel (citroensorbet met wodka) sloot dat geheel af, we gaan er zeker nog.
|