Het was van April geleden dat we dit nog aten. In principe gingen we hamrolletjes met witloof en pureeaardappels klaarmaken maar dan zou het een (te) late lunch worden. We gingen deze morgen shoppen bij METRO Antwerpen want morgen komt er bezoek en we zochten enkele bijzondere ingrediënten. Ook was mijn voorraad geklaarde boter op (DEBIC). Deze namiddag zal ik al een en ander voorbereiden voor de lunch van morgen: voor de hapjes vooraf een "dipper" van zongedroogde tomaten en ook Gribichesaus. Daarnaast de fonds voor het voorgerecht en de saus van de hoofdschotel. De rest is voor morgen, aan de slag voor 8u... Het lamsvlees werd eerst gekruid met nootmuskaat, zwarte peper, espelettepeper en rozemarijnpoeder en aangebakken in geklaarde boter, daarna een 10-tal minuten in een warme oven. De flageolets (blik) werden aangestoofd met gesnipperde ui en geparfumeerd met poeder van bonenkruid, zwarte peper en een weinig verkruimelde kippenbouillon. Klassiek maar lekker.
|