Met "haricots blancs cuisinés à la graisse d'oie" (foto), spieringcôtelet, boerenworst, dikke ribben, tomatenstukjes, ui, look, tijm, rozemarijn, laurier, paprika- en bonenkruidpoeder, peper en een kippenbouillonblokje op eigenzinnige wijze een stoofschotel klaargemaakt. De boontjes, door de zoon meegebracht uit de hypermarkt Auchan in Lille, voldeden aan de verwachtingen, het ganzenvet levert toch dat tikkeltje meer smaak. Ook lekker als basis voor een wintersoep, denk ik dan... Het vlees komt van de beenhouwerij van Delhaize in Maldegem: een topslager! Als we in de buurt zijn gaan we er winkelen. Ik kocht er o.a. een pakket "vlees voor hutsepot" met daarin 2 boerenworsten, 1 mooie spieringcôtelet, 2 stukken varkensschenkel (type ossobuco) en 4 dikke ribben. Behalve de varkensschenkel (die ik houd voor de erwtensoep van morgen) versneed ik alles in hapklare stukken en bakte deze aan voor ze te gebruiken in de bonenschotel. Opgediend met pureeaardappelen, gekruid met nootmuskaat en zwarte peper en opgemaakt met een lekkere olijfolie, bracht dit Carcassonne (F) en zijn mooie omgeving weer in onze gedachten. Onze meeëters waren ook tevreden.
|