Kookhistorie
Inhoud blog
  • Voor iedereen een gezond en gelukkig 2024!
  • Wat zal 2023 ons brengen?
  • Wat zal 2022 ons brengen?
  • Hou het vooral gezond in 2021!
  • Voor iedereen een gelukkig en gezond 2020
  • Twee dagen in Nieuwpoort voor de Kerst 20191225
  • Dagschotel 20191223 Zuiderse ragoût & aardappelpuree met olijfolie
  • Lunchen met familie thuis 20191222
  • Lunchen bij De Meating Room in Leuven 20191221
  • Dagschotel 20191220 Stoemp met snijbonen & Tiroler spek
  • Lunchen bij Aachener Brauhaus in Aken 20191219
  • Dagschotel 20191218 Teriyaki kip met shiitake en groenten
  • Dagschotel 20191217 Praagse schnitzel met erwten, sluimererwten en kruidenboter
  • 20191216 Witloof op (bijna) Luikse wijze ;-)
  • Dagschotel 20191215 Hazenrug en bloedworst met rode kool

    Zoeken in blog



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
    04-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191204 Bonen in ganzenvet & hutsepot vlees van Delhaize Maldegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met "haricots blancs cuisinés à la graisse d'oie" (foto), spieringcôtelet, boerenworst, dikke ribben, tomatenstukjes, ui, look, tijm, rozemarijn, laurier, paprika- en bonenkruidpoeder, peper en een kippenbouillonblokje op eigenzinnige wijze een stoofschotel klaargemaakt. 
    De boontjes, door de zoon meegebracht uit de hypermarkt Auchan in Lille, voldeden aan de verwachtingen, het ganzenvet levert toch dat tikkeltje meer smaak. Ook lekker als basis voor een wintersoep, denk ik dan...
    Het vlees komt van de beenhouwerij van Delhaize in Maldegem: een topslager! Als we in de buurt zijn gaan we er winkelen. Ik kocht er o.a. een pakket "vlees voor hutsepot" met daarin 2 boerenworsten, 1 mooie spieringcôtelet, 2 stukken varkensschenkel (type ossobuco) en 4 dikke ribben. Behalve de varkensschenkel (die ik houd voor de erwtensoep van morgen) versneed ik alles in hapklare stukken en bakte deze aan voor ze te gebruiken in de bonenschotel.
    Opgediend met pureeaardappelen, gekruid met nootmuskaat en zwarte peper en opgemaakt met een lekkere olijfolie, bracht dit Carcassonne (F) en zijn mooie omgeving weer in onze gedachten. Onze meeëters waren ook tevreden.

    04-12-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    03-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Hof van Leysen te Antwerpen 20191203
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op uitnodiging van de zoon gaan lunchen in het restaurant van PIVA waar ikzelf, de zoon en de kleinzoon lessen gevolgd hebben of nog volgen...
    Het is interressant te zien hoe zowel in de keuken als de zaal iedereen bijgestuurd wordt en alles geduldig wordt uitgelegd. Bovendien was het eten zeer lekker en de bediening OK. 
    Ons menu (45€ p.p.) bestond uit 3 aperitiefapjes, 4 gangen en nog 2 verrassingsdessertjes. We namen een gewurztraminer uit de Elzas en een Graves uit de streek van Pessac-Léognan (la Louvière 2005), beide perfect op dronk en professioneel uitgeschonken en kregen ook nog een glaasje lekkere Sauternes als toemaatje. Het menu:
    1° Canneloni van rog en bloemspruiten - kort gewokte courgettes - tijmolie
    2° Pompoensoep - citroengras - macadamianoot
    3° Fazantenhen - knolselder - zuurkool - cognacsausje - aardappelchip
    4° Peer - kataifi - amandelmelkijs - krokantje van pistache
    De extra gerechtjes waren een lekkere sabayon met amandelsmaak en een café-glacé.
    We gaan nog!

    03-12-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    02-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij De Roos in Nieuwpoort 20191202
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hadden te doen aan de kust en konden er een dagje uit van te maken. Het weer viel al bij al mee tot bij de terugkeer later op de dag met veel motregen. We lunchen bij Restaurant De Roos op de kaai in Nieuwpoort, een plaats die we, ondanks de vele maanden die we er al doorbrachten, nog nooit hadden gekozen, maar onze "klassiekers" waren om 13u reeds volzet of waren gesloten.
    Het restaurant was voor een derde gevuld en we kregen een tafel aan het raam. De bediening is er vriendellijk, vermoedelijk was het de baas zelf. We kozen een apero en een hoofdgerecht. Voor mezelf een Picon met witte wijn en een bouillabaisse waarvoor ik vroeg of de zalm door een witte vis kon vervangen worden en dat was geen probleem. Ook de andere gerechten, we waren met vier, oogden eenvoudig maar iedereen was er tevreden over. De maaltijdsoep werd opgediend met rouille, geraspte kaas en croûtons die reeds met wat kruidenboter waren gebakken en lekker waren. De bouillon was simpel (ik vond geen saffraan terug) en de groenten niet gaar genoeg en ik had ze ook graag mooier versneden gezien maar dat doet geen afbreuk aan de smaak van het geheel dat meer dan OK was en goed gevuld met witte vis, scampi en een langoustine. Ik zou er nog een paar mosselen in gedaan hebben (die stonden immers nog op de kaart ).  Kwaliteit/prijs een goede keuze (25€75 voor de bouillabaisse).

    02-12-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    01-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191201 Gebraiseerde prinsessen met Ardeense secreto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Ardeense secreto (zie eerder blog) kan toch niet tippen aan die van de Spaanse Iberico varkens. Minder smaak en taaier ondanks het uitzicht. De Marrokaanse prinsessen (AH 400g voor 1,39€) daarentegen waren top. Ik merkte het al bij het versnijden: een prachtige, sterke, typische, groene smaak. Gebraiseerd in verse boter met ui, kippenbouillon, bonenkruid en zwarte peper en de jus op het einde lichtjes gebonden met aardappelmeel leverde de beste prinsessenbereiding van dit jaar op.
    Al bij al een leuke maaltijd waarbij we de gestoomde Jazz aardappeltjes prakten in de heerlijke vlees- en groentenjus...

    01-12-2019, 13:02 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    30-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191130 Stoofschotel van wintergroenten, licht gerookt varkenshammetje, Morteau- en Poolse worst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met vleesoverschot en verse wintergroenten de ovenschotel uit ons Ngepi-kamp avontuur in Afrika nog eens klaargemaakt (zie eerder blog). Dit keer met spruiten, ui, prei, wortel-, zachtkokende aardappel- en knolselderblokjes gaargekookt in een groentenbouillon met witte peper-, tijm- en rozemarijnpoeder en een blaadje laurier. Die heerlijke bouillon dan gezeefd en met room ingekookt, op smaak gebracht met dezelfde kruiden en gebonden met blanke rouxkorrels en wat geraspte Gruyèrekaas. In een gratinschotel de groenten geplaatst samen met grove stukken Morteau- en Poolse worst en hammetje en de saus erover gegoten, bestrooid met kaassnippers en in een oven van 180°C gegratineerd tot er een licht korstje op zat. Opgediend in diepe borden met een stukje brood om de lekkere saus tot op de bodem op te kunnen smikkelen.
    De saucisse de Morteau is een rookworst uit Morteau in de Franche-Comté in Frankrijk en wordt nu geproduceerd van varkens uit de Haut-Doubs en Bas-Doubs.
    De samenstelling van de saucisse de Morteau Label Rouge is als volgt: ten minste 50% van de luxere spieren (schouder, lendestuk, ham), 20% van de normale spieren (borst, etc), 30% van alle resterende onderdelen (mager of vet), behalve de keel.

    30-11-2019, 15:50 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    29-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen in Domein Park West 20191129
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag voerden we een vriendin naar de luchthaven in Deurne en babbelden wat bij tijdens een gezellige en lekkere lunch in Park West. De bediening is er heel attent. De voorgerechten: vissoep, Sint-Jacobsschelpen, flan van foie gras. De hoofdgerechten: kabeljauw (niet op foto's) en Australische zesrib met groene groenten. Alles warm, juist bereid, goed gecombineerd en mooi gepresenteerd. Een boterachtige, mondvullende Amerikaanse chardonnay en een krachtige Gigondas, gekozen uit de diverse wijnen per glas, maakten het af. Prijs/kwaliteitsgewijs €€€ in orde, bijgevolg een aanbevolen adres.

    29-11-2019, 16:55 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    28-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191128 Quiche met prei, spek en jonge sla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De quiche van gisteren terug in een oven van 200°C gestoken gedurende een tiental minuten om hem te regeneren. Bij de sla een klassieke vinaigrette gemaakt met een gesnipperd pijpajuintje, arachideolie, gewone azijn, een scheutje water, enkele druppels suikersiroop en D+L gewone mosterd. Daarbij het restje malbec-wijn van gisteren.

    Quiche:
    Bladerdeeg, 3 preiwitten, 300g spek, 5 eieren, 4dl room, 150g Gruyèrekaas, nootmuskaat, peper, zout.
    Leg het vel bladerdeeg in de taartvorm. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg en prik met een vork op enkele plaatsen in het deeg. Snijd de prei in kleine ringen en stoof in boter. Kruid met peper en zout. Bak de spekblokjes in een droge pan pan en laat ze op huishoudpapier uitlekken.
    Klop de eieren los, voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Schik de prei en het spek op het deeg. Verdeel de kaas erover en giet het eimengsel in de taartvorm.
    Bak de quiche zo’n 30 à 40 minuten in een oven op 200°C. Het eimengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen. Af en toe eens checken met een prikker is dus de boodschap.
    Opdienen met een frisse salade.

     

    28-11-2019, 13:06 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen met familie thuis 20191127
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lunch gemaakt ter gelegenheid van de verjaardag van mijn eega. Als apérohapjes een zelfgemaakte tapenade van zongedroogde tomaatjes met dippers, gefrituurde gevlinderde scampi met groene mayonaise en een mini-Caesarslaatje met een kippenugget op een blaadje witloof, korstjes, Parmezaanschilfer, pijnboompitjes en échte Caesardressing.
    Daarna als voorgerechtje in de pan gebakken stukken kalfszwezerik, shiitkake paddenstoelen en Sint-Jacobsnootjes opgediend met een fine champagnesaus.
    Het hoofdgerecht was in room gebraiseerde savooikool met mini-varkenshammetje en diverse worsten plus mosterdsaus en als dessert een "tarte Tatin" met cox-appeltjes geflambeerd met een scheut Calvados. Bij dit alles een lekker witte Chenin uit Zuid-Afrika en een donkerrode Malbec uit Argentinië. Bij de taart én als digestief een Chateau du Breuil Calvados.

    Voor het avondmaal hadden wij een eigenzinnige quiche met prei en spekjes en een slaatje met jonge slascheuten voorzien maar zo ver zijn we niet meer geraakt... Tevreden en voldaan de llunch? afgesloten rond 19u30.

    28-11-2019, 12:57 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    26-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191126 Lamsboutsneden met flageolets & gestoomde Jazz-aardappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was van April geleden dat we dit nog aten. In principe gingen we hamrolletjes met witloof en pureeaardappels klaarmaken maar dan zou het een (te) late lunch worden. We gingen deze morgen shoppen bij METRO Antwerpen want morgen komt er bezoek en we zochten enkele bijzondere ingrediënten. Ook was mijn voorraad geklaarde boter op (DEBIC). Deze namiddag zal ik al een en ander voorbereiden voor de lunch van morgen: voor de hapjes vooraf een "dipper" van zongedroogde tomaten en ook Gribichesaus. Daarnaast de fonds voor het voorgerecht en de saus van de hoofdschotel. De rest is voor morgen, aan de slag voor 8u...
    Het lamsvlees werd eerst gekruid met nootmuskaat, zwarte peper, espelettepeper en rozemarijnpoeder en aangebakken in geklaarde boter, daarna een 10-tal minuten in een warme oven. De flageolets (blik) werden aangestoofd met gesnipperde ui en geparfumeerd met poeder van bonenkruid, zwarte peper en een weinig verkruimelde kippenbouillon. Klassiek maar lekker.

    26-11-2019, 13:59 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    25-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191125 Parelhoen met Noilly Prat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Parelhoen was in reklame bij de Lidl en dit is er eigenlijk het seizoen ervoor alhoewel hij heel het jaar verkrijgbaar is. Hij is niet echt de lieveling van mijn echtgenote (te droog) dus zocht ik een recept waarbij hij sappig zou blijven. Op zijn geheel aangebakken in een pan, gekruid met peper en nootmuskaat en opgevuld met 2 halve mandarijnen, enkele teentjes look, 2 sjalothelften en blaadjes laurier. Dan op een bedje van geschilde wortel, sjalot en aardappel geplaatst in een ovenpot met deksel en in een voorverwarmde oven gezet gedurende een dik uur.
    Elke 20 minuten overgoten met braadvocht en de laatste keer 30cl Noilly Prat erbij.
    De groenten waren niet geheel gaar dus de volgende keer moet ik die in kleinere stukke snijden. De smaak was OK en het vlees sappig.

    25-11-2019, 17:20 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij l'Aile et la Cuisse in Ieper 20191124
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De "Vlerke en de Bille" kon ons gelukkig nog accomoderen om 14u na de discocompetitie van de kleinzoon. Het is de 2de zaak van het originele restaurant dat is te vinden op de Zwarteberg in Westouter.
    We kozen die gelegenheid, via het Internet, uit een waaier van keuzes in Ieper omdat het goede scores kreeg, het gezellige interieur en de originele kaart.
    Het onthaal en de bediening waren vriendelijk en het eten lekker. Het vlees van het Piemont rund was overheerlijk en de bakwijze perfect. Het glas huiswijn, een Bordeaux Toutigeac, paste er uitstekend bij.
    Aan alles merkt men dat ze hier met vakkennis werken en in functie van de klantentevredenheid. We beleefden een leuke dag.

    24-11-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    23-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Bar Bulot in Brugge 20191123
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De echtgenote was jarig en ze houdt zoals ik van lekker eten. Daarom gereserveerd bij BarBulot, een pop-up in samenwerking met Hertog Jan die zo successvol was dat men de zaak voorts open houdt. Het interieur is eenvoudig maar smaakvol ingericht. De bediening is er uiterst correct en vriendelijk. Er is een mooie keuze aan originele gerechten: de betere brasseriekeuken zoals hersenen, kalfswang en nobele ingrediënten zoals tarbot, noordzeekrab en kaviaar.
    Ik nam de garnaalkroketten (21€) en de kalfswang (28€), de eega de aardappel Moscovite (65€ - 30g) en de gebakken tarbot met choronsaus (45€). Voor de bijgerechten o.a. de frietjes en de mousselineaardappeltjes rekent men 3,5€ extra. De wijnkaart is schappelijk te noemen alhoewel er ook prijzige doch originele kelderresten op prijken zijn uit het gesloten Hertog Jan*** restaurant. Ik betaalde in totaal 260€ voor 2 personen, een beetje overdreven voor deze toch aangename ervaring.

    23-11-2019, 18:08 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    22-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij restaurant 't Korenaer te Nieuwkerken-Waas 20191122
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op uitnodiging gingen we lunchen in restaurant 't Korenaer met de "dining with the stars" formule van Diningcity. We reserveerden voor een 4-gangen sterrenmenu voor 54€ p.p. Die formule bestond uit een carpaccio van langoustine, open ravioli van girollen en hazelnoot, eend met knolselderstructuren en een dessert.
    De locatie is mooi, de bediening voortreffelijk en de gerechten mooi gepresenteerd. Behalve de eend als hoofdgerecht en de kaas (+10€) misten de andere gerechten toch wat body. Onze gekozen wijnen waren lekker en de begeleidende mignardises bij de koffie/thee een mooie afsluiter van een aangename, doch prijzige lunch.

    22-11-2019, 16:57 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    21-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191121 Kippenbout op Brabantse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met hetgeen in de koelkast lag geprobeerd creatief te zijn. Kippenbout, witloof en spruitjes bijgevolg "Cuisse de poulet façon Brabançonne" in elkaar gestoken. Nu ik (achteraf) daarover wat Internet-receptuur raadpleeg heb ik er niet echt aan gedacht deze stoofschotel te bevochtigen met een biertje en ontbraken ook gerookte spekjes maar, al bij al, had ik buiten receptuur spruitjes, sjalot en kippenbouillon gebruikt en het resultaat vergezeld van Hasselback aardappels in de schil was best in orde.

    21-11-2019, 14:40 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    20-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191120 Chili con carne, guacamole, gepofte aardappel en zure room
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Chili con carne is zowaar één van onze huisgerechten dat iedereen lust. Het zou afkomstig zijn uit het grensgebied tussen Mexico en Texas en voor het eerst gegeten zijn door het Amerikaanse leger ergens in de 19de eeuw (Tex-Mex keuken). Het is een pittige schoofschotel met vlees en groenten waarin vooral volgende kruiden niet mogen ontbreken: komijn, oregano, chilipepers, paprikapoeder en verse koriander. Met de groenten kan men variëren maar meestal gebruikt men kidney- of pintobonen, ui, paprika en tomaat. Het vlees meestal rund, maar niets kan ook, dan is het chili sin carne.
    Het kan verder gecombineerd worden met stokbrood, tortillachips, wraps of aardappelen en dikwijls wordt er guacamole, zure room en geraspte cheddarkaas bij geserveerd om de scherpte wat uit te vlakken en een frisse toets aan het gerecht te geven.

    20-11-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    19-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191119 Vegan spaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het receptje van de vegan saus blogde ik reeds eerder (201904). Gisteren had ik die reeds klaargemaakt en vandaag met verse spaghetti op minder dan 10 minuten op tafel gezet met wat geraspte Parmezaanse kaas. Voor mij met een extra toets harissa. Lekker en gezond.

    19-11-2019, 13:33 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    18-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 2019118 Schorseneren in kaassaus met vers spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al van februari geleden dat we schorseneren aten tot vandaag. He is wel wat schilwerk maar met een goede dunschiller, handschoenen en het nodige krantenpapier is dit goed te doen. Ik kieper ze na het schillen en portioneren onmiddellijk in water met azijn, dat wast het kleverig sap een beetje weg en houdt ze wit.
    Ze waren nog niet geheel op smaak want de vriezeman had zijn werk onder de grond nog niet gedaan totnogtoe. Toch doenbaar met de kaassaus, een bechamel met echte Gruyèrekaas, vers geraspte nootmuskaat, een kippenbouillonblokje en vers gemalen zwarte peper.

    18-11-2019, 14:01 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    17-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Brasserie Hof ter Doest in Lissewege 20191117
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de kleinzoon was de discocompetitie in Dudzele afgelopen rond 13u30 bijgevolg konden we in de buurt gaan lunchen. We kozen "Hof ter Doest" op minder dan 5 km afstand. We waren er al eerder te gast en het eten was er toen en nu ook lekker. Het rundsvlees wordt op een open grill bereid en dat geeft toch dat iets meer. Als voorgerecht nam ik garnaalkroketten, die zijn er bijzonder lekker (zie foto). De kleinzoon at als hoofdgerecht gebakken tong (de vis), mijn eega roggevleugel met zwarte boter en ikzelf een pepersteak. De bediening was vriendelijk en gedienstig. Een aanrader voor wie van de klassieke brasseriekeuken houdt.

    17-11-2019, 18:11 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    16-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191116 Spruitjes in bechamelsaus en varkensribstuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We kopen meestal spruiten als het kleine zijn en als er wat grondvorst geweest is, dat maakt ze lekkerder. Zodra het koud wordt maken ze sneller glucose aan. Glucose verlaagt het vriespunt van water waardoor ze minder last van de vorst hebben. Ze gaan daardoor wat zoeter smaken.
    De klassieke bechamel verrijk ik met een vetarm blokje groentenbouillon en ruim nootmuskaat.

    16-11-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    15-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Brasserie De Lindekes in Wilrijk 20191115
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit was de vierde keer dit jaar dat we daar gingen lunchen. Deze keer op weg naar Van den Borre in Wilrijk om (na lang aandringen mijnentwege) een smartphone te kopen voor mijn echtgenote. Tijdens het aperitief (een Westmalle tripel) ontdekte ik gelukkig dat de reeds gekozen telefoon (Samsung A50) een stuk goedkoper was bij Telenet, als je daar klant bent. Dus na het eten terug naar Beveren waar we goed bediend werden bij Music Lover.
    "De Lindekens" was goed beklant en het was weer dik in orde, voor mij de bisque met Armagnac als voorgerecht. De helft van de borrel hield ik als poussecafé. Voor de eega mergpijpen uit de oven. Mooie exemplaren maar niet echt top van smaak. Daarna voor haar de perfect gebakken zeetong 2/1 met een extra portie Hollandaisesaus en voor mij een Hereford steak met gebakken champignons. Het voorgestelde glaasje Rioja was OK maar niet WAW. Al bij al er nogmaals lekker gegeten en goed bediend geweest.

    15-11-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/12-24/12 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 26/12-01/01 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006

    Mijn favoriete links
  • Mijn "home" page
  • Mijn "kookhistorie" website
  • Mijn "portaaltje"
  • Keukeningrediënten in 7 talen

  • Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!