Kookhistorie
Inhoud blog
  • Voor iedereen een gezond en gelukkig 2024!
  • Wat zal 2023 ons brengen?
  • Wat zal 2022 ons brengen?
  • Hou het vooral gezond in 2021!
  • Voor iedereen een gelukkig en gezond 2020
  • Twee dagen in Nieuwpoort voor de Kerst 20191225
  • Dagschotel 20191223 Zuiderse ragoût & aardappelpuree met olijfolie
  • Lunchen met familie thuis 20191222
  • Lunchen bij De Meating Room in Leuven 20191221
  • Dagschotel 20191220 Stoemp met snijbonen & Tiroler spek
  • Lunchen bij Aachener Brauhaus in Aken 20191219
  • Dagschotel 20191218 Teriyaki kip met shiitake en groenten
  • Dagschotel 20191217 Praagse schnitzel met erwten, sluimererwten en kruidenboter
  • 20191216 Witloof op (bijna) Luikse wijze ;-)
  • Dagschotel 20191215 Hazenrug en bloedworst met rode kool

    Zoeken in blog



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
    30-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ bij de buren 20190630
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer om te BBQ-en. Bijgepraat met onze buren en lekker gegeten en gedronken. Scampi met lookboter, kippenbrazade, merguez en chateaubriand met een overmaat aan groentenslaatjes en BBQ-sausjes. Lekkere Cabernet Sauvignon "Las Mulas" uit de Colruyt.

    30-06-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    29-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190629 Spiering met snijbonen en Franceline aardappels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het (te veel) op restaurant gaan tijdens ons verlof vandaag nog maar eens mijn (onze) lievelingsgroenten klaargemaakt: snijbonen. Met een stukje krokant gebakken varkensschouder (spiering) en een vastkokend, gestoomd aardappeltje niet te versmaden.
    Onze maand aan zee hebben wij geprobeerd restaurantjes te vinden met een originele kaart, lekker en met democratische prijzen, toch gemiddeld meer dan 100€ per dag uitgegeven aan eten en drinken met ons 2. Te veel voor wat het was, denk ik dan, toch als je zelf graag thuis kookt.
    Quasi overal op de kaart als starter: tomatensoep, kaaskroketten, garnaalkroketten, carpaccio, scampi, tomaat-garnaal... Als hoofdgerecht: een stuk rundsvlees in diverse vormen, stoverij met bier, vol-au-vent, kabeljauw, zalm, scampi... IJsroom als dessert. 
    Toch een paar keren een originele dagschotel gegeten voor weinig geld. Die zaken zaten dan ook altijd afgeladen vol (De Ark Nieuwpoort, Excelsior Veurne, Sing Inn Westende).
    Uitstekend gedineerd in Marquize in Westende maar er dan ook voor betaald. Op enkele uitzonderingen na toch vrij tevreden geweest over onze keuzes maar het heeft véél Internet research gekost.
    Ook quasi overal te weinig verse groenten gekregen en meestal frieten als standaard vulmiddel. De slaatjes waren meestal weinig origineel.
    Ik zal vermoedelijk als hobby-kok wel te hoge eisen stellen maar vanaf nu: minder op restaurant en enkel de betere n.l. diegenen die een originele kaart kunnen prezenteren - de klassiekers maak ik liever thuis zelf klaar.

    29-06-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    28-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Grand Café Brasserie Brasseur te Zwijndrecht 20190628
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terug thuis van een maandje zee en onze kinderen toch wat gemist. Snel alles uit de auto geladen en dan gaan lunchen in het restaurant van onze zoon. Eerst maatjes en dan Zeeuwse Jumbo's natuur (met veel ui, peper en groene selder), de kleinzoon ook mosselen, de eega een Italiaanse steak tartaar. Eten om weer eens niet te vergeten...

    28-06-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    27-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Estaminet de Peerdevisscher in Koksijde 20190627
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de 2de maal deze maand gaan genieten van 4 lekkere slibtongen p.p. (maat 7 in 1 kilo) met een klassieke sla met tomaat, mayonaise en lekkere frieten @ 23,5€pp en weer de moeite waard.
    Met een echte trappist Rochefort 8 en 2 koppels vrienden voor en na gekeuveld op het zonnige terras. Gefilosofeerd over ons Bourgondisch leven, de gevolgen er van en de medicatie om alles binnen de perken te houden...
    Bedankt medische wetenschap.

    27-06-2019, 16:40 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    26-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Chinees restaurant Sing Inn te Westende 20190626
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zin in Chinees eten. Even rondegeneusd op het Internet en samen beslist de Sing Inn te Westende eens te proberen. Het interieur is niet echt Chinees ingericht maar sober en netjes. De bediening vriendelijk en efficient. Klassieke kaart van een typisch Chinees restaurant.
    Wij bestelden mini-loempiaatjes bij de apéro en daarna chop-choy met kip, mihoen met scampi en eend met Chinese paddestoelen.
    Alles was zeer verzorgd en lekker klaargemaakt, de eend vers gebakken met een lekker krokant vel. Alle groenten bijtgaar. De mihoen schotel kon m.i. iets pittiger.
    Zonder drank 25€ p.p. dus zeer schappelijk. De meeste klanten (rond 13u zal het bomvol en moest extra toegang geweigerd worden) gingen voor het 3-gangen lunchmenu voor 12,8€ p.p. met een keuze uit 4 voorgerechten, 7 hoofdschotels en 2 desserts en ik merkte geen verschil tussen de schotels van dat menu en die wij van de kaart bestelden, bijgevolg ook een aanrader.

    26-06-2019, 15:41 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    25-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ met goede vrienden 20190625
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Samen met de anderen een BBQ voorbereid voor een goede vriend. Hapjes, drankjes en als hoodgerecht op de BBQ gambas van het formaat 8 in een kilo en côte à l'ossen van 6 cm dik. Met de nodige bijgerechten: koude groenten, slaatjes, béarnaise, peper- en andere sausjes, de nodige wijnen en een zonnige dag was het weer eens in orde...

    25-06-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    24-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen in Taverne Flamande te Cassel (F) 20190624
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens met open kap 145km met de auto gewandeld met zijn 4-en. Een toertje gedaan in de mooie landschappen van Frans-Vlaanderen (o.a. Bergues & Cassel) en op tijd gestopt voor een verfrissing (buiten 30°C) en een aangename lunch op een buitenterras met zicht op de Casselse omgeving. Op de terugweg nog eens afgestapt in Westvleteren voor een 8°...
    Onze lunch voor 2, in Taverne Flamande, bestond uit een Flamiche au Maroille (een gesoufleerd zout oventaartje met de plaatselijk roodschimmelkaas), een Crème de foie de volaille au genièvre (een smeuige terrine van kippenlevers geparfumeerd met plaatselijke jenever), Rognons de veau avec crème de moutarde en Potjesvlees (een streekgerecht van gegeleerde, goed gekruide en met groenten en azijn gekookte kippenbout, konijnenbout en een stuk varkensvlees). De laatste 2 gerechtjes opgediend met lekkere friet. Met drank 55€ voor 2 personen...
    Leuke rit, leuk gezelschap en lekker eten & drinken. Een mooie, doch véél te warme dag.

    24-06-2019, 21:13 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    23-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij restaurant De Huifkar in Koksijde 20190623
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naar Koksijde voor de braderij aldaar en onze dagelijkse wandeling. Niets gekocht maar wel uitstekend geluncht met het BIB-Gourmand menu @ 37€ p.p. in restaurant De Huifkar gelegen in de straat van de tram. Ze hebben er geen terras maar binnen is het modern en verzorgd ingericht en volledig airco hetgeen vandaag OK was met 26°C en redelijk vochtig buiten
    Mijn eega koos uit het meerkeuzemenu de Noordzee garnalen met mousselinesaus, gepocheerd ei en puree als voorgerecht en ik de zeevruchtenrisotto met gebakken schelpen (messen, kokkels, bouchotmossels en witte venusschelpen). Daarna voor haar de gepocheerde kabeljauw op Koksijdse wijze (met Duglérésaus en groentjes) en voor mij de jonge duif uit Steenvoorde met seizoensgroenten. Bij het aperitief gratis een flinke portie rillettes met verse toastjes en opgelegde groene olijven van topkwaliteit. In feite waren alle ingrediënten van onze lunch van de beste kwaliteit en de bereidingen perfect (behalve dat op de Irish coffee, in de perfecte glazen en in 3 lagen, spijtig genoeg weer eens gesuikerde room was gespoten zodat die doorliep...). Maar dat was snel vergeven want de rest van de lunch was een aanrader.
    Ik eet graag duif en dit was de beste die ik ooit heb gegeten. Goede marchandise en perfect van cuisson: lage temperatuur voorgaring van afzonderlijk borst, bouten en vleugels en daarna alles perfect afgebakken zodat ook het vel krokant en perfect van smaak was de beenderen helemaal af te klieven. Ook de verse seizoensgroenten waren top: broccoli, bloemkool, snijbonen, erwtjes en wilde asperges, beetgaar en juist gekruid. Bruine fondssaus van goede kwaliteit.

    23-06-2019, 16:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    22-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190622 Nachos Vera Cruz & Chili con carne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede vrienden kwamen mee thuis eten na een gezamenlijke fietstocht. Om niet te lang in de keuken te staan had ik gisteren al een chili con carne voorbereid en ook nachos uit de oven met verscheidene sausjes (guacemole, salsa, kaas, zure room) en rode ui, maïskorrels en schijfjes Jalapeño als hapje vooraf. Deze morgen ook nog snel een tiramisu met speculoos en Bourbon whisky gemaakt, aardappels in de schil gekookt die ik dan in de oven kon steken en wat bieslookroom voorbereid (zure room, veel gesnipperde bieslook, peper en zout).
    Na een nachtje trekken is zo'n chili veel beter. Hij moet kruidig zijn (laurier, tijm, nootmuskaat, komijn, oregano, paprika, piment, peper, zout) maar niet té pikant en ik gebruik 2x meer groenten (ui, look, maïs, rode paprika, wortel, tomatenstukjes) dan vlees (rund-varkensgehakt).
    Het was weer eens een wreed gezellige en lekkere dag.

    22-06-2019, 21:38 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    21-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dineren bij Restaurant De Vierboete in Nieuwpoort 20190621
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het zonnewende, de langste dag, om 17u54. De dagen beginnen terug te korten. Wij hechten daar niet zoveel belang aan maar voor onze voorouders was dit belangrijk en werd dat gevierd.
    Vandaag met 4 goede vrienden gaan dineren in De Vierboete waar ze een lekker all-in menu aanbieden voor 42€ p.p. Picon of Cava als apéro met 2 lekker hapjes, vervolgens een deftige entrecôte met frietjes, garnituur en saus naar keuze en als afsluiter een Irish Coffee of Dame Blanche en wijn inbegrepen. Een aanrader.
    De Irish was voor discussie vatbaar, zoals op veel plaatsen, maar als er eens goed werd in geroerd was dit een aangename afsluiter, helaas de naam niet waardig!

    21-06-2019, 23:08 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    20-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij La Siesta in Oostende 20190620
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag naar Oostende getramd voor de koppelverkoop met tot 50% kortingen. Nog eens bij La Siesta gaan apéritieven en lunchen. Weerom lekker gegeten en zeer vriendelijk bediend geweest door een mooie, pittige Columbiaanse met een stralende glimlach . Na een wandeling langs de haven nog even een dessertje bij Tearoom Paul: een prima bosbessentaart en een koffietje om schijfjes van te snijden. Bij warme bakker Madie's een op steen gebakken bruin boerenbrood gehaald voor straks. Er is nog groentenmacedoine in de koelkast en met een doosje witte tonijn en een boterham zal dit weer eens in orde zijn.

    20-06-2019, 17:37 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    19-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190619 Russisch ei met carré aardappels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eén van onze favorietjes bij warm weer. Ik blogde er hier reeds over in Juni 2011 en maakte het ook deze keer allemaal met verse ingrediënten, geen "macedoine" uit blik!
    Vandaag met prinsessen, wortelen, rapen en aardappelen afzonderlijk gaargekookt en het geheel nog wat opgepept met snippers groene paprika, platte peterselie, rode ui en mayonaise met wat extra mosterd en een beetje verdund met water.
    De erwtjes ontbraken deze keer maar mét is toch beter...

    19-06-2019, 14:06 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    18-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzonder recept: de perfecte Irish coffee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zijn weinig plaatsen waar men een perfecte Irish coffee kan/wil maken, nochtans is dat héél eenvoudig en superlekker als men er de moeite wil voor doen en de juiste glazen heeft...
    Op de foto zie je het perfecte resultaat in het juiste glas: namelijk één dat van onder naar boven schuin blijft toelopen tot aan de onderkant van de bovenste laag (room) en dan een beetje toespitst.
    Dat is zeer belangrijk opdat de 3 lagen (room, koffie, gesuikerde whiskey), na elkaar zouden in de mond komen en elk hun aroma's ontplooien om zich pas daarna tot een geheel te mengen. Die 3 smaken en aroma's afzonderlijk binnen laten komen, de verschillende texturen en de koud-warm verschillen maken de ultieme beleving van het degusteren van een Irish coffee. De koude room die bij het drinken mengt met de hete koffie brengt het geheel in de mond op drinktemperatuur.
    Bereiding:

    1° de whiskey-laag: neem minstens 4cl Ierse whiskey (bv. Jameson) en minstens een afgestreken soeplepel donkere kandijsuiker, doe dat in een pannetje verwarm licht tot alle suiker is opgelost (niet koken) en flambeer. Hoe langer men alles laat branden des te minder alkohol is er in de bereiding en wordt het geheel wat zachter. Schenk dit voorzichtig als eerste laag in het glas. Whiskey, suiker en duurtijd flamberen regelen de uiteindelijke smaak.
    2°de koffie-laag: bereid een voldoende straffe, ongesuikerde koffie opdat de room er niet doorzakt en giet deze koffie voorzichtig op de eerste laag (een kromgeplooide lepel met de holle kant naar boven op de onderste laag en laten stijgen met het niveau is een goede truuk om niets te mengen)
    3° de room-laag: klop koude, ongesuikerde slagroom lichtjes op (ik schud gewoon 30 seconden hevig met het flesje) en giet die op dezelfde manier als in 2° voorzichtig boven op de koffie
    Smakelijk!

    18-06-2019, 17:36 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen in restaurant Fleur de Sel in Middelkerke 20190618
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omdat het er 2 jaar geleden zo lekker was fietsten we tot in Middelkerke voor onze lunch. De setting van Fleur de Sel was nog dezelfde en de uitbaters nog altijd even vriendelijk en efficiënt. Een sympathiek koppel dat enkele jaren geleden zijn zaak op de dijk in Nieuwpoort overliet en koos voor een kleinschaliger restaurantje met iets meer dan 20 zitplaatsen dat ze perfect onder hun tweeën kunnen runnen, waar ze een quasi perfecte keuken serveren en niets te veel gevraagd is.
    Mij eega koos, als hoofdschotel (foto's), de dorade met witte en wilde asperges, aardappelpuree en mousselinesaus met Eau de Mer en vroeg met succes om de dorade te wisselen met een stuk kabeljauw. Voor mezelf de Agnus steak bleu-chaud (waaraan ik zo'n goede herinnering had) met handgesneden en in ossewit gebakken frietjes en een sublieme pepersaus (volgens de gastvrouw met een fine champagesaus als basis én met een vleugje porto).
    Spijtig dat bij mijn dessert de room in de Irish coffee zakte, anders was dit weer eens een perfecte ervaring geweest. Het is al lang vergeven...

    18-06-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    17-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij restaurant Hooipiete in Lo-Reninge 20190617
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag weer een prima weertje en nog maar eens een autotoertje gereden in de Westhoek. Even langs Westvleteren voor een paar flesjes van dat goddelijk patersbier (zou er toch een verband zijn?). Ik laat die minstens een jaartje staan vooraleer ze aan te spreken, meestal alleen met goede vrienden die dat weten te appreciëren.
    Geluncht in de Hooipiete in Lo-Reninge, een restaurant dat ingesloten is door het merkwaardig natuurgebied van de IJzervallei met een mooi terras en dat in de pers geprezen wordt voor paling in 't groen.
    Het hapje dat we (gratis) bij het aperitief kregen was het beste gerecht, een prima zalmmousse vergezeld van een tartaar van maatjes en een goed afsmakend garnituurtje. Het overige was maar zo en zo...
    De bisque in de, goed met garnaal gevulde, garnaalkroketten (foto) smaakte niet genoeg naar schaaldieren maar ze waren perfect gebakken, smeuig van binnen en opgediend met gefrituurde peterselie, zo eet ik ze het liefst.
    De paling in het groen was alles behalve lekker, het palingvlees was zeer "wollig" (diepvries of overkookt) en de m.i. apart bereide frisgroene saus smaakte niet naar kruiden en was veel te zuur. Een wrede tegenvaller vooral omdat we er veel meer van verwachtten, eetbaar maar niet voor herhaling vatbaar.
    We genoten van het gezellige terras, de buitenlucht en het zonnetje en waren wederom een ervaring rijker.

    17-06-2019, 17:15 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    16-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij restaurant 't Ponton in Nieuwpoort 20160616
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een deugddoende wandeling langs de havengeul van de IJzer geluncht bij 't Ponton aan de rand van Nieuwpoort-stad richting Nieuwpoort-bad aan de vissershaven. Dat restaurant staat o.a. bekend voor zijn verse visbereidingen.
    Bij de apéro garnaalballetjes @ 9€ voor 10 stuks gekozen. In feite mini-garnaalkroketjes, even lekker, waardoor ik mij afvraag waarom de "normale" garnaalkroketten bijna hetzelfde kosten voor 1 kroket, een beetje buiten proportie denk ik dan... Gratis appetizer: een portie ongepelde, verse Noordzeegarnaal.
    Het kabeljauwhaasje met kruidenpuree, garnalen en hun jus voor mijn eega en mix van gebakken Noordzeevis en Zuiders pureetje voor mezelf waren beide lekker bereid. Mijn pureetje mocht iets meer afgekruid zijn met peper en zout en ik zou er buiten de zongedroogde tomaatjes en de bieslook nog een weinig verse rode ui onder gesnipperd hebben, alsook enkele blaadjes peterselie en dragon.
    Met mijn Orval-etje van bijna 2 jaar oud smaakte dit voor het overige weer heerlijk.

    16-06-2019, 18:12 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dineren bij tapasbar Vecino in Westende 20190615
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met 6 goede vrienden afgesproken om een toertje te fietsen in het hinterland van de as Nieuwpoort-Oostende. We hadden geluk met het weer!
    Voor 's avonds hadden we afgesproken om met ons achten te dineren in Vecino, een mooi ingerichte tapasbar, druk beklant maar met lekker eten en een vriendelijke en efficiënte bediening.
    We bestelden de formule "op stap met het keukenteam": de keuken tovert dan 8 verschillende gerechten en 1 dessert op tafel, allemaal geserveerd volgens hun sharing-concept d.w.z. de opgediende porties zijn minstens voor 2, dus 4 schotels en maximaal voor 8 personen dus 1 schotel om te verdelen. Die komen per gerecht op het gemakje op tafel, buik- en avondvullend en dat aan 45€ p.p. We aperitiefden om 17u30 en verlieten de zaak, wreed voldaan, na 22u.
    Een flinke aanrader, maar voldoende van te voren reserveren!
    Op de foto een proevertje voor de sfeer en brandade van kabeljauw met een vleugje gember in het horentje.

    16-06-2019, 07:39 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    14-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Bar Bernard in Watou 20190614
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een zalig uitstapje gedaan met de cabrio tussen de velden van de Westhoek. Zo'n 110km cruisen in het vlakke landschap waar aardappelen, bieten en granen al goed opschieten.
    Halt gehouden voor de lunch aan de brouwerij Sint Bernardus in Watou waar ze de bezoekers nu kunnen verwelkomen in een prachtige omgeving: mooie winkel en prachtig dakrestaurant en -terras.
    Quasi al hun bieren zijn er van 't vat te proeven en er is een eenvoudige brasseriekaart met streekspecialiteiten en bierbereidingen. Alles met veel stijl waarvoor proficiat!
    Naast enkele bieren proefden we de plaatselijke droge worst, aten zalm met blanke botersaus en groentenstoemp, stoofvlees met sla en friet. Elk met een ander biertje uit het assortiment bereid.
    De Abt 12 van 't vat smaakt minder smeuig en sterk dan die van het flesje, volgens de maître door het gebrek aan nagisting, hetgeen wel het geval is met het flessenbier.
    Al bij al een leuke en smakelijke ervaring die zeker nog zal herhaald worden.

    14-06-2019, 18:22 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    13-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190613 Tomaat Antiboise met Hasselback aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag moesten we thuis wachten op een Internetbestelling uit Groningen (NL). Alhoewel slecht weer werd aangekondigd zien we buiten alleen zon en wolken en is het droog.
    Het thuis zijn was een gelegenheid om de nu optimaal rijpe coeur de boeuf tomaten die we uit Frankrijk meebrachten te bereiden. Ik koos ervoor ze te presenteren met witte tonijn op olijfolie (Colruyt-Boni) geïnspireerd op de wijze van Antibes, daarbij jonge sla, gekookte prinsessenbonen, een hardgekookt eitje en een vinaigrette gemaakt van de tonijn-olie, ciderazijn en Colman's mosterd.
    Voor de vulling, van de van zaadjes uitgedane tomaten, gebruikte ik een (gekochte) pikante tonijnsalade die ik oppepte met (afgevallen) stukjes van de mooie stukken tonijn, gesnipperde rode ui, idem zure augurkjes, idem groene paprika, idem zwarte olijven.
    De Hasselback aardappeltjes smaakten er heerlijk bij: in schijfjes insnijden zoals op de foto, bedruipen met gesmolten boter of olijfolie, kruiden met tijm, peper en zout en gedurende 45' in een voorverwarmde oven van 200°C plaatsen (kan ook ongeschild). 

    13-06-2019, 14:11 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    12-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Taverne Koekoek te Oostende 20190612
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag geluncht in Oostende. Naar daar getramd in bar slecht weer, gelukkig met weinig wind zodat een regenscherm soelaas bood.
    Ik blogde reeds in november 2010 over die plaats en de formule en het ganse recept is nog steeds hetzelfde als in 1979 toen we er voor het eerst kwamen met onze jonge kroost en het 7 /7 24/24 open was. Nu nog 7/7 open maar 10/23, de jongere generatie nam het over...
    Toen 17€, vandaag 23€ . De kip aan 't spit, uit het vuistje en met boterhammen, is nog altijd even lekker. Het recept nog steeds geheim.
    Nu kan men de halve kip ook laten flamberen en er is appelmoes (HAK) te verkrijgen. Voor mij is alleen kip nog steeds OK, ik smikkel ook quasi al het uiterst krokante en goed gekruide vel op en aan de botjes kleeft niets meer. Ons leeg potje appelmoes vullen wij met overschot van het borstvlees want inmiddels eten wij met ons 2 geen hele kip meer op. Dat potje nemen we mee naar huis en met een paar eetlepels currymayonaise van D+L is die "zelfgemaakte" kipcurry 's avonds nog wreed lekker op een lichtjes geroosterde boterham!

    12-06-2019, 18:12 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/12-24/12 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 26/12-01/01 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006

    Mijn favoriete links
  • Mijn "home" page
  • Mijn "kookhistorie" website
  • Mijn "portaaltje"
  • Keukeningrediënten in 7 talen

  • Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!