Niet alleen omdat mijn oudste zoon er nu keukenchef is, maar objectief gesproken omdat we er gisteren gingen lunchen, kan ik de nieuwe eetgelegenheid Het District vlakbij het districtshuis van Ekeren warm aanbevelen. De eetzaal is ruim, licht en luchtig en de bediening vriendelijk, geruisloos en efficiënt. Alles ruikt nog een beetje naar het nieuwe en is stijlvol ingericht. Je ziet daar de ervaring van de eigenaars in die nog dergelijke zaken met succes runnen en voor een permanent oogje in het zeil zorgen. Mijn eega nam de gebakken roggevleugel met appelkappers en hazelnootboter; een stevig stuk uit een volwassen rog, net juist niet te rauw tegen de graten, voldoende geklaarde boter en appelkappers met de correcte afmetingen om niet vol zaadjes te zitten. Ik werd vergast op het rozé gebraden speenvarken met "cross & blackwell"; enkele dikke sneden stevig en sappig vlees uit de biggenrug met een pickles-saus die juist op sterkte was om de delicate smaak van het vlees niet te overmeesteren. Ze paste ook perfect bij het garnituur dat bestond uit een in hoeveboter gewokte vers en beetgaar groentengarnituur (princessenboontjes, peultjes, mini-maïskolfjes, jonge wortelen, bloemkoolroosjes en vastkokende aardappelpartjes). We gingen voor een Amerikaanse rode wijn: de Directors Cut 2007 Dry Creek Zinfandel van Francis Ford Coppola uit Sonoma California, een echte aanrader (49,5€): echt foxy, ietwat geroosterd en geurend naar rijpe krieken en zwarte bessen. De wijnkaart bevat een uitmuntende keuze aan klassewijnen maar weinig in een lagere prijsklasse. We sloten af met koffie en een bereiding met amarenakersen, mascarpone en koekjes in tiramisù stijl. Het was allemaal zeer lekker en alles huisbereid. Proficiat, zoon en ook aan alle medewerkers.
|