Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Uitstap (Marc Martens)
        op aanslag
  • Zegen op deze zaterdag middag (Patricia)
        op zaterdags grijs
  • Onze Marino Keulen is ook parlementslid af. Nu nog enkel burgemeester, Marleen. (eddy meuris)
        op Vlaamse zon
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week (Patricia)
        op ontsnapt
  • Golfstroom (Marc Martens)
        op schaapjes
  • Inhoud blog
  • dinsdag
  • aanslag
  • vandaag 14/07
  • zaterdags grijs
  • wat later
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfons
    blog.seniorennet.be/alfons
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    getand
    blog.seniorennet.be/getand
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gentenaar
    blog.seniorennet.be/gentena
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gentenaar
    blog.seniorennet.be/gentena
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    28-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hondenweer en nr 88

    Hondenweer. Zowel deze nacht als deze morgen wordt de stilte doorbroken door kletterende hagelbolletjes, striemende regen en stormachtige windvlagen. Het woord komt van in de tijd dat de honden buiten bleven maar bij heel slecht weer toch binnenshuis beschutting mochten zoeken. Een andere verklaring is dat het een verbastering is van 'onte'weer. Onte, wordt in sommige dialecten nog altijd gebruikt als iets 'smerig' of 'heel erg vuil'. Men zou er dan uiteindelijk 'hond' van gemaakt hebben. Ik moet weer alle truken van de foor gebruiken om de hond naar buiten te krijgen. Bij manier van spreken verzet hij geen poot om zijn behoeften in regen en wind te doen. Ik heb heel wat overredingskracht en snoepjes nodig om hem het gras in te jagen. Met de paraplu in de hand zie ik er op toe dat alles gebeurd wat moet gebeuren zodat ik binnnenshuis geen accidentjes hoef op te kuisen. Dat ik het slechte weer deze nacht hoorde, kwam doordat ik te laat naar bed ben gegaan. Het programma "Elvis....." had weer een verrassende en interessante spreker te gast: arts, gynæcologe, hoogleraar, ex-politica, maakte deel uit van de WHO bij de VN, Marleen Temmerman. Zij maakte naam, faam en verwierf haar bekendheid voor de inspanningen die ze deed en nog doet i.v.m. vrouwengezondheid en alles wat er rond verweven is. Haar hart ligt in Afrika, meer bepaald in Kenia waar ze ook sinds jaar en dag woont en aan het hoofd staat van de afdeling gynæcologie en verloskunde van de Aga Khan University. Er waren 2 muziekmomenten bij de geselecteerde filmpjes: Yves Montand (1921-1991), met het,voor mij,  aangrijpende: Le temps des cérises. Een Frans amoureus strijdlied dat al gezongen werd ten tijde van de 'Commune van Parijs' in 1870. Het 2e was Billie Halliday (1915-1959) met een beklijvend "Strange Fruit". Een gedicht van Lewis Allan/Abel Meeropol (1903-1986) en dat evengoed vandaag nog werkelijkheid is en maakt dat de 'Black Life Matters' protesten nodig blijven. Tot daar gisterenavond. Maar omdat ik een Allan tegenkwam is er een citaat van een andere Alan dat ik citeer: Lach om jezelf, maar twijfel nooit aan jezelf. Dit zegde Alan Alda, Captain Hawkeye Pierce in de legendarische serie M*A*S*H*, Mobile Army Surgical Hospital. Een reeks die de tragiek en ellende van de Koreaanse Oorlog in de jaren '50 met een komische noot probeert te kaderen. Een veldhospitaal dat ik een beetje kan vergelijken met de huidige 'Mercy Ships'. Sinds de oprichting in 1978 door de broers Stephens maken ze het mogelijk medische en chirurgische zorg te verlenen aan de mensen van de allerarmste landen. Ze werken met 1.600 vrijwilligers (betalen zelf kost, inwoon, reis en administratieve kosten) om de medische zorgen toe te dienen maar ook om het schip drijvende te houden. Op die manier worden de gedoneerde gelden integraal gebruikt om de toegediende zorgen te bekostigen. 

    nr 88: niemand zo fijn iets spon, of het kwam aan het licht der zon = de waarheid komt altijd aan het licht. Tot morgen

    28-11-2021 om 12:14 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:hondenweer en nr 88
    >> Reageer (1)
    27-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.diverse items en nr 87

    "Hoe zeere valllen ze af, de zieke zomerblâren: hoe zinken ze, allemaal die eer zo groene waren, te grondewaart!" een gedicht met de eerste woorden als titel, van Guido Gezelle (1830-1899). En als ik dan zo naar de bomen in mijn directe omgeving kijk, bij de buren en in mijn eigen tuin, zie ik dat ze allemaal kaal geworden zijn. Naakt en zonder blaadjes of enige andere bescherming moeten de wilgen, de berken, de populieren en de japanse kerselaars, de komende maanden weer zien te overleven. Met één uitzondering in mijn tuin: de steeneik. Die blijft zijn blaadjes houden en is echt wel bestand tegen de gure zilte en soms koude Noordzeewind. Hij trekt zich niks aan van de herfst- of het winterseizoen. Een boom met bladjes in de koude en donkere maanden is een streling voor het oog en dat hoeven niet altijd dennen en sparren te zijn. Zijn bladerdek is dicht en dik genoeg om vogels enige bescherming te bieden en daar maken ze dan ook dankbaar gebruik van. Dat is het gezellige nieuws. Minder plezant is weeral de nieuwe variant van het trompetvirus. Met zijn vuvuzela's blaast hij weer wat anders naar ons toe: B1.1.529.  De WHO volgt het Griekse abc (alfa, béta, gamma, delta) om een naam te geven aan de soorten corona. Nu slaagt deze Wereld Gezondheids Organisatie erin verschillende letters over te slaan en daar snap ik dan geen 'iota' van. Van Zuid-Afrika komt nu de genaamde 'omikron' overgewaaid. Zo zitten we dan al ver gevorderd in dat alfabet, met name bij de letter 'o'. Ik had zo graag dat moderne Grieks geleerd!. Misschien willen ze het virus daar mee aangeven dat ze rap willen verlost zijn van de trompetjes want ze zijn bijna aan het einde van hun Latijn. Het is dus weer opletten geblazen als we buiten komen. Geen nood, binnenblijven dus. Gisteren waren het de 'Black Friday Deals'. Die beker van overvloed aan kortingen liet ik aan mij voorbij gaan. Vandaag is het ter compensatie "De  Nationale niet Winkeldag". Ik kan zeker voor de laatste 2 dagen het spreekwoord nr 87 niet toepassen: naar het kippenei grijpen en  het ganzenei laten lopen = uit gierigheid een verkeerde keuze maken. Het is nu buiten 3° op de temperatuurschaal van Anders Celsius (1701-1744) en dat is toch te fris om boodschappen te doen. Gezellig en knus thuisblijven is de boodschap. Ik heb toch genoeg te doen: meer dan 30 toegezonden filmpjes bekijken, selecteren en doorsturen naar familieleden, vrienden en kennissen. Hopelijk zitten er een paar hilarische fragmenten bij, want ik heb nood aan een stevige lachbui desnoods met veel waterlanders of tranen met tuiten, erbij. Dan kan ik zeggen: voilà, mijn mailbox is ook weer eens opgekuist met grote vreugde. Tot morgen

    Nota Bene: voor de bloggers die af en toe foto's opsturen die vergezeld zijn van lieve woorden, mijn gastenboek vertoond mankementen. Gelieve op een andere manier woordjes tot mij te richten tot het euvel weer is opgelost. Ik laat het jullie weten.

    27-11-2021 om 11:22 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:diverse items en nr 87
    >> Reageer (1)
    26-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nr 86

    Het is al fors in de namiddag eer ik weer aan schrijven toe kom. Het gure weer zorgde er wel voor dat mijn mise-en-plis, in't Vlaams, 'misenpli' en in het abn een 'watergolf', wat weggewaaid is. Beste burger, stel je een mooie golf op het meer (in mijn geval de zee) voor, dan heb je een idee hoe schoon mijne haren oogden en een prachtige golf vertoonden. Vandaar dat men dat soort coiffure 'een watergolf' noemt omdat het daar gelijkenissen mee vertoond. De watergolvende kapsels van Beatrix en Elisabeth zijn wereldberoemd om niet te zeggen geboetseerd op hun hoofd, want ieder haartje zit telkens in de juiste kromming en beweging. Voor mij was het deze herfstdag, een tevergeefse inspanning van de coiffeur, die ik toch telkens van harte bedank om mijn sluik haar een prachtige wave te geven. Ik troost me met de gedachte dat ik tenminste 5 min genoten heb van mijn prachtige kapsel tot de volgende shampooing. Mijn kapper zou het spreekwoord nr 86 kunnen gebruiken vandaag: men moet geen rozen/paarlen voor de zwijnen werpen = verspilde moeite omdat iets niet gezien of gewaardeerd wordt. Natuurlijk worden zijn inspanningen gewaardeerd door mij, maar regen en wind denken daar anders over. Niettegenstaande het nu al enkel uren geleden is weet ik nog wat mijn eerste vaststellingen van de dag waren: het blijft maar nacht, zelfs om 7u30. Ik  weet ook nog naar welk lied ik luisterde als de radio  begon te spelen: "Het is een wedstrijd". Prachtige lyrics gezongen met de beetje schorre stem van Bram Vermeulen (1946-2004). Een muzikale dag vandaag want Tina Turner (Anna Mae Bullock) is ook jarig en mag 82 kaarsjes uitblazen. Omdat ze "Simply the Best" is draai ik voor haar dé hit van de jarige Matthias Reim: Verdammt Ich Lieb'Dich.

    Wat ga ik nu doen? Omdat ik echt nog altijd een grote keukenprinses (mijn andere droom naast grote schrijfster) wil worden, kijk ik dagelijks naar 4 kookprogramma's: My Kitchen Rules  by the Aussies, Masterchef Australia dus ook by the Aussies, Masterchef The Professionals by the Britisch people, en om het eetbaar voor mijn maag te houden, 'Dagelijkse Kost' van ons aller Jeroen die me terug goesting gaf op 'rode kool, worst en puree'.Tot morgen

    26-11-2021 om 16:14 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:nr 86
    >> Reageer (1)
    25-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag tegen geweld op vrouwen en nr 85

    Aan de ontbijttafel hoorde ik een geliefd lied: Son-of-a preacher man. Gezongen door The Queen of White Soul, Dusty Springfield (1939-1999). The only one who can ever reach me, was the son-of-a preacher man, was de zin terwijl ik de pagina las met de meest populaire datingapps van het moment. Een 7 tal worden er vermeld met de plus en de minnen van iemand zoeken via die sites: Bumble, Elite Dating, OKCupid, Grinder, Hinge en de meer bekende Parship en Tinder. Dat is niet meer aan mij besteed. Ik voel me gelukkig bij mijn eenmanshuishouden, waarbij de hond dan de man is en ik het huishouden doe. Iedereen tevreden in mijn huisje met dien verstande dat ik op 'mijn man' nooit een beroep kan doen voor een kleine herstelling. Zoals in zovele menageriën is het, ook hier, de vrouw die voor de goede gang van zaken zorgt. Ik ga niet klagen dat ik alles alleen moet doen, er zijn vrouwen genoeg die het veel erger te verduren hebben en daar is deze dag voor nodig. In 1999 stelden de Verenigde Naties deze dag in met de focus op het massale geweld dat vrouwen nog altijd moeten ondergaan. Of het nu sociale, fysieke,  maatschappelijke, of mentale kwellingen zijn, het is nog altijd aanwezig in onze leefwereld en nog dikwijls ontkend en miskend door overheden en beleidsmakers. Ik ben blij met de uitspraak van de  Rechter: stalking is ook een aanslag op de integriteit van de vrouwen en moet gestraft worden. Ik zou bijna zeggen dat spreuk nr 85 kan van toepassing is op het heerschap dat, gelukkig, niet onder het vonnis en veroordeling onderuit komt: met hem kan men geen spies draaien = met hem valt niet samen te werken. 

    Ik heb een zeer warm hart voor ons  "Vlaams". Als er dan eigenzinnig Vlaams woord onder mijn ogen komt, brengt me dat in een zeer goede luim. Vandaag: vogelen. In eerste instantie is dat natuurlijk 'vogels' spotten, determineren van onze gevleugelde vrienden. Nicoline van der Sijs, heeft in 2001 het boek "Chronologisch Woordenboek over ouderdom, herkomst en beteknisen van onze woorden" uitgegeven. Blijkbaar is dat woord in de betekenis van 'neuken', seks hebben sinds de 13e eeuw gangbaar. Men gebruikte omschrijvingen voor een gebeurtenis of actie waar een taboe op rust of die te cru waren om rechtstreeks te zeggen, een verbloeming dus van een daad, een eufemisme. 'Ik heb goesting om te vogelen'(1785) klinkt heel wat poëtischer dan ik 'wil poepen'. In 1837 werd "Het vermakelijke boek A,B, C, op rijm gesteld door een liefhebber van Gerijfelijke Juffers, te Amsterdam"  gedrukt. Het begin: Ach, schoonste Amaril! uw lieve ogen lonken....tot.....Zoo, is mijn A,B,C, nu eindelijk ten enden. De 'v' vervangen door 'y': Yverig en met lust heb ik u al mijn dagen, o zoete Engelin, mijn liefde toegedragen........Omdat ik wonderveel van zoete vogelen houw, dus laten wij te zaam ons vaardig maken, opdat wij met er haast aan 't vogelen geraken......dus laat mijn vogel, Lief! in uwe vogelkooi. Tot morgen

    25-11-2021 om 12:31 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:dag tegen geweld op vrouwen en nr 85
    >> Reageer (1)
    24-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.familie Mercurana en nr 84

    "Boeken hebben dezelfde vijand als de mens: vuur, droogte, ongedierte, het weer en de eigen inhoud." Dixit Paul Valéry (1871-1945). Hij schreef ook: "volgens mij, mag ik na een paar uur te wijden aan het leven van de geest, de rest van de dag lekker dom zijn". Sommige mensen hebben toch de gave om in weinig woorden te zeggen, wat mijn bezigheden op een dag kunnen en zullen  zijn. Spreuk nr 84 is ook zo'n waarheid: men moet zich krommen wil men door de wereld kommen = wie iets wil bereiken, moet daar wat voor over hebben. En waar moet ik me als 'jagger' voor krommen? Een goede blogster worden, me 'krom' schrijven! Dat is echt wel letterlijk te nemen want mijn vingers zijn niet meer recht te krijgen, mijn rug is ook al gebogen en getrekte armen is ook verleden tijd. Voor de rest is alles oké. Maar ongeacht alles en mijn leeftijd probeeer ik nog altijd het beste van mezelf te geven in wat ik doe of nog kan doen. Vandaag is dat weer mezelf en misschien ook mijn lezers, wat opvrolijken, al is het omwille van een herdenking. Een podiumbeest bij uitstek, een zanger van de vele octaven die zowel klassiek, pop, rock, disco als ballades heeft gezongen, die geleefd heeft zoals alle diva's en dus ook te vroeg gestorven is. Geboren als Farrokh Bulsara en overleden als Freddie Mercury (1946-1991). Meest gekend als frontzanger van Queen. Vereeuwigd in een standbeeld aan de oevers van het meer van Genève in Montreux, een planetoïde kreeg zijn naam, en bovenal het enige kikkertje in de familie van de 'schuimnestboomkikkers' te weten 'Mercurana Myristicapalustris'. Dit kleine kikvorsje is voornamelijk te spotten in India, waar hij een deel van zijn jeugd doorbracht. Vandaag zal er wel Freddie-muziek te horen zijn in mijn huis. De hond kijkt daar niet raar meer van op want geregeld speel ik de dvd's en cd's van zijn optredens af. Zijn iconische nummers  'Barcelona' en 'The great Pretender'.  Met Queen, eigenlijk teveel om op te noemen, maar toch : Bohemian Rhapsody, I want to break free, We are the Champions, Somebody to love, Under pressure, These are the days of our lives,.... 

    Ik heb vandaag ook weer wat geleerd. 'Iets' leren is een verplichting als je ouder wordt, wat 'iets' of 'ouder' ook moge wezen. "Ga zo door en je zult spinazie eten"(1) is een 'verhaspeling' van "ga zo door en je zult Spinoza heten" (2). Spinoza (1632-1677) was een filosoof, een slimme man, een politiek denker, een bijbelonderzoeker en bovenal een 'lenzenslijper' om beter te zien. (2) was dus een aansporing om naarstig te studeren en geleerd te worden. Maar zoals zo dikwijls kwam van het een het ander en werd 'Spinoza' 'spinazie'. Eigenlijk wordt zo een onjuist gebruik van woorden of uitdrukkingen een 'malapropisme' genoemd naar een karakter, Mrs Malaprop, uit het toneelstuk "The Rivals" van Richard Sheridan (1751-1816). Een dame die zich als welbespraakt voordoet en misplaatste opmerkingen maakt met verdraaide woorden en betekenissen. Tot morgen

    24-11-2021 om 13:10 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:familie Mercurana en nr 84
    >> Reageer (1)
    23-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.titelloos en nr 83

    Het is niet altijd een hiep hiep hoera stemming als ik begin te schrijven. Mijn brein en hersenen zijn zoals het weer, in nevelen gehuld. Dus mijn nieuwtjes moeten, zoals ze zeggen, af en toe uit mijn duim gezogen worden en dat is een bezigheid die ik sinds mijn babyjaren niet meer gedaan heb. Ik heb zelfs nog een fotootje met mijn kleine duimpje in mijn mondje gestoken. Maar dat zal dan wel geweest zijn omdat ik honger had niet omdat ik niet wist wat te zeggen of te doen. Beginnen doe ik met het begin van de dag vooraleer te palaveren en te babbelen over hetgeen mij en iedereen al meer dan een jaar 'ophokplicht' en 'maskerade' voorschrijft. Om 07.07 liet ik mijn ogen op de wekker vallen. Niet dat ik persé wilde opstaan maar 'nood' breekt wet, zeggen ze ook. De hoogdringendheid om een volle blaas te ledigen noopten mij om op die mooie cijfers uit bed te springen. Gelukkig lukt zoiets nog altijd. De hond lag nog stil in zijn bench, die had nog geen goesting om uit zijn warme nest te komen. Enfin, de krant uit  de bus genomen, de koffie gezet, het diertje eten en drinken gegeven en dan nieuwsgierig de tekening van Marec opgezocht op blz 2. Een krak van een cartoonist noem ik die man! Met verbazing  kijk ik iedere dag hoe hij op 10²cm het nieuws in een prentje kan weergeven: de kloof met de antivaxers blijft een 1,5m. Ik zag ook een foto op blz 3 met de meegedragen slogan van de betogers: My mind, My body, My freedom. Goed en wel allemaal tot ze moeten gehospitaliseerd worden en de plaats innmen van mensen die gevaccineerd zijn en met een levensbedreigende ziekte niet kunnen geholpen worden omwille van die slogan met het zéér egoïstische MY. Ik heb geen idee waarom een vaccinatie 'mijn' vrijheid in de weg staat, integendeel zelfs. Het is corona die we met alle macht moeten terugdringen met de hulp van iedereen om onze zo geroemde vrijheid in de 'Vlaamse Canon' terug te krijgen. Momenteel is vaccinatie het enige doeltreffende middel. Net zoals we  polio, difterie, en nog zovele besmettelijke ziekten deden  verdwijnen, wereldwijd, door middel van inentingen op jonge leeftijd. Maar blijkbaar kennen de betogers niet de historie van de besmettelijke ziektes en de inspanningen die moesten geleverd worden om die uit de maatschappij te bannen. Niet verwonderlijk, 'geschiedenis' is een leervak dat zéér stiefmoederlijk behandeld wordt in de scholen en in de eindtermen door de minister worden opgelegd. 

    Nr 83: we moeten schapen scheren al naar ze wol hebben = niet tegen elke prijs een voordeel willen nastreven. Dat doet me denken aan een onderzoek: hoe winkeldiefstallen terugdringen in de detailhandel. De analyse van de mensen die een voordeel door diefstal willen hebben kwam aan bod: 10% is echt eerlijk, 10% van de mensen is oneerlijk en 80% is zo eerlijk als het systeen hen toelaat m.a.w. voor de laatste groep geldt het spreekwoord: de gelegenheid maakt de dief. Tot morgen

    23-11-2021 om 11:37 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:titelloos en nr 83
    >> Reageer (0)
    22-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vaccinatievete en nr 82

    Zozie, ziezo, ik ben klaar met mijn minieme huishoudelijke taken en kan aan mijn dagelijkse beoefening van de schrijfkunst beginnen. Ik heb natuurlijk heel wat te vertellen want de herdenkings- en verjaardags kalender stond weeral boordevol. Het eerste wat me opviel was de invoering van …•••…, de morsetekens voor SOS. De internationale noodkreet bij draadloze communicatie ingevoerd na de scheepsramp met de Titanic toen het CQD signaal (come quickly disaster in  het Frans uitgesproken als sécu van sécurité) niet opgevangen werd door de omliggende schepen. Later bedacht men bij de letters SOS,  "save our souls" of "save our ship". Ik heb geleerd dat een achteraf toegevoegde uitleg een 'backroniem' is. Een gesproken hulpvraag is "mayday, mayday" en is afkomstig van het Franse "m'aider" of 'help mij'. Tot zover mijn weetje van de dag. Dat is niet het enige dat belangrijk was op 22 november. Wie vergeet ooit wat in 1963 voorviel in Dallas op deze dag? De moord op president J.F.Kennedy (1917-1963). Een ijzingwekkend beeld komt bij mij altijd naar voren: de weduwe, met het bebloede roze mantelpakje, werd zomaar aan haar lot overgelaten na de aanslag. Wat moet er allemaal niet door haar hoofd gegaan zijn toen ze het half weggeschoten hoofd van de president in haar handen vast hield. Ik denk dat het jaren voor nachtmerries gezorgd heeft. Zeker als enkele jaren later, haar schoonbroer hetzelfde lot onderging. Dat zal haar vlucht naar een Griekse miljardair ten dele verklaren. Dat alles gebeurde op de verjaardag van een andere grootheid, letterlijk  (1,96m en 85 kg droog aan het rek) en figuurlijk: Charles De Gaulle (1890-1970). President van de Vijfde Republiek. Hij heeft onmiskenbaar zijn stempel in Frankrijk en Europa gedrukt. Dat benadrukte hijzelf met de uitdrukking: La France c'est moi et moi seul. Maar zoals iedereen komen ook de grootheden aan hun einde en meestal is dat niet met toeters en bellen. Nochtans had dat best gekund met Sinte Cecilia ( ca 220 nC) als muzikale heilige van de dag. Zij is de patrones van alles en iedereen die van ver of dichtbij met muziek te maken heeft: zangers, muzikanten, componisten. Ontelbaar zijn de fanfares, harmoniën, blaaskapellen, koren die haar naam in hun blazoen dragen. Een wonderlijk verhaal van een Romeinse maagd, die troost zocht in de muziek vóór en na haar gedwongen huwelijk. Valerianus, Tiburtius, Urbanus en Maximus komen in haar levensverhaal voor en stierven ook de marteldood. Vandaag herdenkt men hen allen. 

    Nr 82: men kan niet gapen tegen een oven = het onmogelijke wordt niet van jou of mij verwacht of je kan niet tegen mensen opschreeuwen die een grote mond hebben. Zoals gisteren met de 35.000 demonstranten die weigeren voorzorgen in te bouwen voor het terugdringen van het virus, geen bevelen wensen, geen restricties willen. Het zou een beperking en aanslag op hun vrijheid zijn. Om den duur gaat er een diepgewortelde wrevel ontstaan tussen de gevaccineerden en de niet-gevaccineerden. Vaccinatievete, noemt Van Dale dat. Waarom dat protest tegen mondmaskers of CST moet uitmonden in vernielingen blijft mij een raadsel. Tot morgen

    22-11-2021 om 13:05 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vaccinatievete en nr 82
    >> Reageer (1)



    Archief per week
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!