Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Uitstap (Marc Martens)
        op aanslag
  • Zegen op deze zaterdag middag (Patricia)
        op zaterdags grijs
  • Onze Marino Keulen is ook parlementslid af. Nu nog enkel burgemeester, Marleen. (eddy meuris)
        op Vlaamse zon
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week (Patricia)
        op ontsnapt
  • Golfstroom (Marc Martens)
        op schaapjes
  • Inhoud blog
  • dinsdag
  • aanslag
  • vandaag 14/07
  • zaterdags grijs
  • wat later
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    heidi1972
    blog.seniorennet.be/heidi19
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moekeontour
    blog.seniorennet.be/moekeon
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jubo
    blog.seniorennet.be/jubo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    barbara1950
    blog.seniorennet.be/barbara
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    16-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warmhartigheid

    Ieder jaar hoop ik werkelijk eens een vallende ster te zien om een diepe wens die ik koester, in stilte uit te spreken weliswaar, werkelijkheid zal worden. Het is me nog nooit gelukt om wakker te blijven om de Perseïden te zien passeren. Dat gebeurt telkens rond 4u 's nachts en daar sta ik niet voor op. Mijn nachtrust is ook veel waard. Gisterenavond zag ik trouwens al genoeg gekleurde sterretjes flikkeren door het vuurwerk dat op feestdagen onze hemel van lichtjes voorziet. Altijd mooi om de knallen te horen en  dan de afgeschoten vuurpijl zien uiteenspatten in duizenden fonkelende spetters.

    Overlijdensdag van The King, meer bepaald die van de Rock and Roll, Elvis Presley (1935-1977). Het is weeral 43j geleden dat deze muzikale en unieke stem overleed. Een cultureel icoon uit de 20e eeuw. Hét sekssymbool bij uitstek in de jaren 1950-1960. Een overvloed aan onsterfelijke liedjes heeft hij achtergelaten en ook de heupwiegende bewegingen bij het zingen en dansen. Zijn stem deed denken aan de zwarte stemmen uit het Zuiden, met de Gospelliederen, die hij als geen ander kon brengen. Maar daar is hij niet beroemd om geworden. Wel met songs als: Jailhouse Rock, Love me tender, Surrender, Can't help falling in love......in totaal 165 liedjes. Op het einde van zijn leven een schim van zijn vroegere 'zijn'. Mark Feeney, journalist, vatte alles goed samen met: verbluffend mooi tot hij verbluffend dik werd! Vandaag Elvis muziek op de achtergrond, het blijven mooie liedjes en doen swingen.

    Het Vlaamse Woordenboek koos vandaag: over de middag. Iets dat je doet of laat gebeuren tijdens de noen, tijdens de middagpauze, bv een les geven of een afspraakje. Dat is voor mij niet meer van toepassing, ik heb geen lunchpauze meer. Dan hoor ik liever het nieuwe woord dat onze woordenschat moet aanvullen. Een begrip dat een leemte in onze rijke taal moet opvullen: warmhartigheid. Een uitdrukking die moet weergeven wanneer twee onbekenden, elkaar aankijken, omkijken en er een band kan ontstaan bv iemand die je helpt om op te rapen wat je liet vallen of iemand die je spontaan helpt bij pech. Iemand die veel liefdevolle gevoelens heeft voor een vreemde. Het 'Genootschap Onze Taal' en het 'Oranjefonds' stelden woorden voor waar iedereen voor kon stemmen. Dit woord kreeg de voorkeur boven 'soco' (afgeleid van sociale cohesie) en 'plotsbond'(een band die plots ontstaat in verbondenheid). Warmhartigheid is een afgeleide van barmhartigheid en geeft toch een andere invulling en een aanvulling. Dat woord mag van mij blijvend zijn en in Den Dikke komen.

    16-08-2020 om 10:10 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:warmhartigheid
    >> Reageer (0)
    15-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ah bon, moederdag

    15 augustus, moederdag in provincie Antwerpen en zeker in't stad. Ik zou kunnen zeggen tegendraads als altijd maar in dit geval is het niet zo. In 1913 schreef Frans Van Kuijck, een schepen van het stad, een pamflet om 'moederdag te vieren'. Hij wilde met een viering de waardigheid van de familie en in het bijzonder die van de moeder, in ere herstellen. Hij vond dat de modernisering aan het begin van de 20e eeuw de sociale orde had verstoord. Hij stelde de datum van 15 augustus voor. Dat is de feestadag van Maria en patroonheilige van de stad. Daarbij ging er op die dag een processie sinds 1124. Via de scholen (de grote vakantie telde maar 5 weken) wilde hij de kinderen overtuigen om vele cadeautjes te maken om aan hun mama te overhandigen. In 1914 besliste de Amerikaanse president Woodrow Wilson dat de 2e zondag van mei 'Mother's Day' zou zijn. De Amerikaanse gewoonte werd door vele landen en steden overgenomen behalve in Antwerpen, die trouw bleven aan hun 15e augustus. Ah bon, zo zit het dus in elkaar. Zoals jullie al gemerkt hebben, zoek ik graag nieuwe, oude of typisch Vlaamse woorden op en gebruik ze dan graag. Ik heb al de 'Taalbank' gevonden, het dagelijkse nieuwe woord bij 'Van Dale' en nu zocht ik bij 'Dagelijks Woord'. Dat was een zuivere misrekening. Dat is blijkbaar de bijbeltekst van de dag en dat wil ik nu niet echt als ochtendlijke lektuur hebben. Nog een beetje verder gezocht en ik vond zowaar 'Het Vlaamse Woordenboek' die ook iedere dag een typisch Vlaams woord in de kijker plaatsen. Vandaag was dat 'gerechtsdeskundige' of kortweg 'deskundige'. Daar valt niet veel over te vertellen. Spijtig dat ik het niet vroeger ontdekte, want er zijn wel mooie woorden die ze eruit pikken. Jullie hebben heel wat verhaaltjes gemist die ik kon schrijven bij: carrure of karuur, naakt ontslag, lange zwikzwak, cumuleren, kader en toerijden. Ah bon, was het woord op 8 augustus en dat moest ik toch eens gebruiken, dat kwam vandaag in mijn straatje van pas. Op deze dag moederdag vieren is een stuk aangenamer en commercieel nog niet uitgebuit. Mijn moeder noemde Maria, is er niet meer, maar vandaag eens extra aan haar denken. Daar dient een moederdag ook voor.

    15-08-2020 om 10:44 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ah bon, moederdag,
    >> Reageer (0)
    14-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dosering

    Mijn woord van de dag is 'dosering', anders kan ik het niet noemen. Vandaag een krant in de brievenbus gevonden die 3 volle dagen dienstig moet zijn. Ik moet uitmaken welke katern ik vandaag verslind, welk woordspelletje er vandaag opgelost word enz. Een echt lastige keuze. Omdat niet alle pagina's evenveel interessante lectuur geven om te becommentariëren, heb ik mijn geheime lectuur. Heilige van de dag, woord van de dag, wijsheid van de dag. Altijd leerzaam en altijd up to date. Het leesgedeelte van de krant dat ik uitkoos, bevat niet veel soeps, ik schakel dus meteen over op mijn vaste helpdesk. De heilige van de dag is wel een uitzonderlijk man in een uitzonderlijke tijd: de Pool, Maximiliaan Maria Kolbe (1894-1941), priester-journalist-lesgever. Misschien wel al van gehoord tijdens één van de vele uitzendingen over het gruwelregime in Auschwitz tijdens W.O. II. Een ontsnapping uit het concentratiekamp van een gevangene werd bestraft door 10 willekeurrige mensen in de hongerbarak te steken. Kolbe, gevangen genomen omwille van zijn verzet tegen het bewind en bescherming van de joden, vroeg om de plaats in te nemen van een man met een gezin. Dat werd toegestaan. Hij overleed op 14 augustus. Werd door paus Johannes Paulus II, heiligverklaard in 1982 in aanwezigheid van het gezin van de man wiens leven hij redde. Plezant detail: patroonheilige van de journalistiek en mobiele telefonie. Mijn 2e kapstok is het woord(en) van de dag. Mooie woorden weeral die naar aanleiding van een gebeurtenis kunnen ontstaan. Fuikfeest: een feestje op en rond een rivier, met binnenvaartuigen, motorjachten, jetski's en alles wat op het water kan staan, liggen, varen en voortbewegen. Het andere woord vind ik juister gebruikt: rubbertegelparadijs, rubbertegelgeneratie. Alle regels, vergunningen, verzekeringen bieden een schijnveiligheid, net zoals de rubberen tegels die gelegd worden onder de speeltuigen van de kinderen in de speeltuinen. Het zou soms beter zijn dat ze eens een gat in hun knie krijgen en dat terug leren verzorgen en opstaan. De generatie die overbezorgd opgroeide heeft geen weerstand meer door al de vangnetten die er gespannen zijn. Dit is een woord van columniste Marianne Zwagerman. Deze vrouw, noemde de oudere slachtoffers van corona ook 'dor hout'. Mijn 3e item is: wijsheid van de dag. Daarmee heb ik ook weer een nieuwe, zij het Franse schrijver, leren kennen, Frédéric Dard (1921-2000). Een veelschrijver van allerlei soorten boeken. Zijn pseudoniem is San-Antonio, die veel misdaadromans publiceerde en tegelijkertijd de naam van de inspecteur was. Zijn wijsheid: vorig jaar had ik nog pretentie, nu ben ik volmaakt. Een ander gezegd van hem: cultuur, is duizend woorden meer kennen dan de anderen. En de uitsmijter van mijn tekstje: we denken dat sommige mensen intelligent zijn, terwijl ze alleen maar een goed geheugen hebben!

    14-08-2020 om 10:55 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:dosering
    >> Reageer (0)
    13-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.licht, lucht, lacht

    Het licht mag terug binnen. Rolluiken omhoog, gordijnen opzij geschoven, vensters wagenwijd open. Overal kan weer licht schijnen waar ikzelf, maar ook de planten in huis, wel tevreden mee zijn. Half verdwaasd en slaperig heb ik deze nacht wel een onweer in de verte gehoord, maar het was niet genoeg om me wakker te maken en schrik aan te jagen. Deze morgen zag ik wel dat er regen was gevallen, laat me zeggen, een beetje vocht. Maar als ik buiten ging rook ik weer de heerlijke geur, typisch na een gezapige plensbui. Petrichor genoemd, heb ik zopas geleerd. Na een lange droge periode vormen er zich minuscule luchtbelletjes met aardgeuren, op de grond . De regendruppels vatten ze en doen ze openspatten. En zo verspreiden ze de geur van de etherische oliën daarin vervat, in de lucht. Geosmine is ook een term voor de geur, maar dat is dan meer de rottende aardgeur. Het ontbijt was terug in mijn eentje aan tafel. Een propere tafel, ook weer even wennen. Met het liedje van Bruce Springsteen, 'Philadelphia', was het ook een gevoelig ontbijt. Meteen zie ik dan weer de beelden van die schokkende film voor mij, met een schitterende Tom Hanks. Die acteur heeft toch wel een paar mooie films gemaakt, zoals Forrest Gump. Maar Bruce hoor ik heel graag zingen, samen met zijn E Street Band. Om een beter gevoel te krijgen zet ik dan maar de cd 'Working on a dream'op. Dat was mijn lijflied als ik verkastte naar de kust. Dat was een droom om hier ooit te wonen, en die is uitgekomen. Altijd tof om te zeggen dat een droom werkelijkheid is geworden. Maar dat is zo, een droom moet de mogelijkheid in zich hebben om te kunnen gerealiseerd te worden. Het moet geen utopie zijn. Vandaag is het weer een mooie dag, het zal een rustige dag worden. Aan kuisen, wassen en plassen denk ik nog even niet. Een beetje nagenieten van het bezoek en met een lach op mijn toetje naar alle leuke foto's van de voorbije dagen, kijken. De hond mag ook nog wat uitblazen van het drukke gedoe, Dat moet ik niet zeggen, beesten weten vanzelf wat het beste is voor hen.

    13-08-2020 om 10:51 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:licht, lucht, lacht
    >> Reageer (1)
    12-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mon Dieu, nog lomer

    Na de persisitentie van het voorbije weerbeeld, beter bekend als de hondsdagen, voorziet Frank hevige onweersbuien met donder, bliksem en hagelsstenen 'als eieren zóóó groot'. Daar ben ik geen voorstander van. Al kan het natuurlijk een fantastisch schouwspel aan de hemel zijn om al die schichten en vonken te zien verschijnen en te horen knisperen en knasperen zoals electriciteitsdraden. Liever een gewone goede plensbui, maar zoals geweten, 'weer' kan ik niet bepalen. De 'arme klaren' of clarissen, wonen te ver van hier om ze eieren te bezorgen als gave voor hun gebed om 'weer' te willen zoals ik wil. Mon Dieu*, wat is dat spijtig!  Door de hoge vochtigheid, de kleverigheid van de lucht, ben ik nog wat lomer en luier ( zie gisteren) geworden. Mon Dieu, mon Dieu, wat is dat spijtig, net nu er zo veel werk is door het vertrek van mijn grote bubbel. Maar ik mag Gods naam niet ijdel gebruiken om een vloek uit te spreken. Maar 'godverdomme' zeggen is toch ook niet mooi en 'hemeltje lief' is meer een gezegde voor onze Noorderburen dan voor ons de Zuiderlingen. Ik ben wat later met schrijven maar alle familie is nu vertrokken en dus kon ik me vrijelijk en zonder schroom of gêne, neervleien in mijn chaise longue, en een siësta doen die naam waardig. De hond heeft ook met zijn vier poten omhoog gelegen, die moet ook bekomen van de drukte en het warme weer!

    *1) Mondieu, resto Koksijde. 2) Mon Dieu, grootste Franse kaskraker, romantische komedie uit 2014 van Philippe de Chauveron.

    12-08-2020 om 17:49 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:mon Dieu, nog lomer
    >> Reageer (0)
    11-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.loomheid-luiheid

    Ondanks de verzengende hitte is mijn brein nog niet volledig gesmolten. Het werkt nog, zij het op beperkte schaal. Genoeg om me nog sommige vragen te kunnen stellen die, verbazingwekkend, een teveel aan antwoorden opleveren. Het is heet, een temperatuur die belet dat ik beweeg of enige andere activiteit nog maar zou overwegen. Ik dacht daarbij aan de woorden 'loomheid en luiheid' als enige werkzame bezigheid. Ik ging eens opzoeken wat eigenlijk de betekenis is van deze woorden die al enkele dagen mijn leven beheersen en overheersen. Bij veel mensen, tenandere. Het vroeg veel inspanning om alles te lezen wat er over die twee woorden al ooit geschreven is. Ik zal me beperken tot de meest gangbare inhoud van die woorden. Om te beginnen: de zon, laat de loomheid indalen in elke vezel, elke porie van het lichaam. Alle stress en spanning glijden zo uit mijn systeem. Dat is dan ook te merken aan de snelheid waarmee ik mijn onderwerp wil beschrijven. Uren zit ik er op te broeden om de juiste zinnen te vinden en dan nog eens te typen. Maar allee, ik begin eraan met alleen de synoniemen op te sommen en niet meer dan dàt. Handelingstraagheid, lamlendigheid, langzaam, logheid, apathisch, futloosheid, laksheid, slaaplust en slaperigheid, ongevoeligheid, niet vitaal, niet voortvarend, onwerkzaam, weinig doortatsend, willoos, indolentie. Maar bovenal, traag van geest en gemoed. Luiheid is weer wat anders, kon ik uit verschillende teksten opmaken. Dat is geen karaktertrek,  zoals ik dacht. Volgens Cees Schenk (psycholoog) bestaat echte luiheid niet als persoonlijkheidskenmerk. Lui zijn is niets beginnen doen als gevolg van depressiviteit, faalangst, succesangst en angst van te hoge verwachtingen. Soms is luiheid het gevolg van een ziektebeeld zoals schildklieraandoeningen, een vergiftiging of een stressvolle situatie. De antoniemen van loomheid en luiheid zijn: energiek en actief. Die twee woorden gebruik je best bij een frisser weerbeeld als je de betekenis van alle bovengenoemde woorden wil kennen of uitspitten of verklaren.

    11-08-2020 om 17:57 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:loomheid-luiheid
    >> Reageer (0)
    10-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warm, warmer, warmst

    Het was warm om te slapen, maar het is nog warmer geworden om te leven. Langs ene kant blij om zo vele tropische temperaturen en uren zon, langs de andere kant is het een beetje spijtig dat ik zo veel moet binnen zitten om me te beschermen tegen die hitte. Dat ik daarbij alles nog eens moet verduisteren om de zonnestralen buiten te houden, doet me wel verdriet. Maar nood breekt wet, zegt men dan en enige koelte binnenshuis is toch ook aangenaam. Nieuws is er niet veel te rapen, het is te warm om veel te laten gebeuren. Iedereen houdt zich stilletjes bezig in zijn hoekje, en altijd over hetzelfde schrijven is niet aangenaam. Ik ben geen politieker die alles tot ten treure toe herhaalt of een journalist die alle nieuws, voor zover er nog is, herkauwt. Ik zoek iets nieuws om te vermelden zoals de nieuwe woorden van de dag; vliegaso en spionagedeurtje. Het eerste is voor mij wel een nieuw woord: een medepassagier op het vliegtuig die weigert een masker te dragen. Het asociale gedrag wordt op de korrel genomen. Zal niet getolereerd worden. Dan, door de achtervolgingsfobie van Trump ten opzichte van de Chinezen, een eis tot het weren van de app TikTok.  Zij hebben de app ontwikkeld die enorm populair is bij de jeugd. Zo zou er een 'spionagedeurtje' ontstaan. Het is een stukje software waarmee een app, privacygevoelige info kan verwerven, het tersluiks te weten komen van gegevens en de mogelijkheid van misbruik. Er is gezegd dat het een nieuw woord is. Maar een extra deurtje in de voordeur met een tralie ervoor bestaat al sinds mensengeheugenis. Natuurlijk is de context waarin het woord nu gezet is, nieuw. Dat was voor mij toch het belangrijkste nieuws van de dag. Bij de heilige mensen zit er geen spectaculair figuur noch een interessante bestemming bij, om te bekijken of te bespreken.

    10-08-2020 om 13:54 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:warm, warmer, warmst
    >> Reageer (1)



    Archief per week
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!