Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Uitstap (Marc Martens)
        op aanslag
  • Zegen op deze zaterdag middag (Patricia)
        op zaterdags grijs
  • Onze Marino Keulen is ook parlementslid af. Nu nog enkel burgemeester, Marleen. (eddy meuris)
        op Vlaamse zon
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week (Patricia)
        op ontsnapt
  • Golfstroom (Marc Martens)
        op schaapjes
  • Inhoud blog
  • dinsdag
  • aanslag
  • vandaag 14/07
  • zaterdags grijs
  • wat later
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    riek1957powerpoint
    blog.seniorennet.be/riek195
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boekrestauratie
    blog.seniorennet.be/boekres
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moekeontour
    blog.seniorennet.be/moekeon
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    borboleta
    blog.seniorennet.be/borbole
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    18-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagnieuws

    Om 7u opgestaan. Het is nog pikkedonker en de dag maakte nog geen aanstalten om tevoorschijn te komen. Met de hond ging ik wel buiten, maar met een zwarte bal spelen in het duister is niet te doen. Alhoewel, de hond vindt zijn speelgoed wel terug door zijn sterk ontwikkelde geurpapillen. Niet voor niets is het een truffelhond. Ik zou hem nú kunnen gebruiken moest ik zinnens zijn een boswandeling te maken om die lekkernijen op te sporen. Maar ik ben een beetje aan de luie kant vandaag. Het is tenslotte een zondag, een rustdag. Het is vandaag paddenstoelendag. Met de app obsidentify wil Natuurpunt ons aanzetten om de boschampignons in beeld te brengen. Als ik met die app op stap zou gaan, kon ik alle mooie huisjes van de kabouters leren benoemen en weten welke ik desnoods mag verorberen. Ze noemen het een 'digitale paddenstoelenpluk' omdat  het in Vlaanderen verboden is aan wildpluk te doen, behalve op prive-terrein én met toestemming van de eigenaar én voor eigen consumptie. Maar ik heb in mijn tuin ook mooie champignons staan, 'shiitake' gekweekt op een stuk oude boomstam en 'oesterzwammen' gekweekt op koffiegruis. Ik moet mijn wandelschoenen niet aandoen om ze te zien en de soorten te tellen. Dat is stuk gemakkelijker. Eetbaar zijn mijn exemplaren toch niet en een liefhebber ben ik ook niet van deze groente. Nee, vandaag zeteldag. Ik gebruik mijn koffiedik dus niet om voorspellingen te doen van winst of verlies bij 'onze Ronde' die deze morgen van start ging zonder publiek. Een belangrijke dag voor alle wielerliefhebbers. Voor de ambiance moet ik deze keer zelf zorgen, dat is radio en tv tegelijkertijd opzetten. Geen supporters toegelaten op het parcours. En een citaat op deze koershoogdag moet ik toch ook schrijven. Dit keer van Briek Schotte (1909-2004), IJzeren Briek, wielrenner en ploegleider. Men vroeg hem: Is het wielrennen anders dan vroeger? Nee, ge moet nog altijd de eerste zijn om te winnen! Voilà, daar zal ik gans de namiddag op zitten wachten. Wie zal er als eerste over de meet komen? Wie zal zijn eigen onvergetelijke geschiedenis schrijven? De gazettenwinkel is niet open. Het zal tot morgen wachten zijn om het relaas van de koers te lezen. Hoe hebben de deelnemers het ervaren, oorzaak van winst en verlies. 

    Speciaal voor een vriend vernoem ik vandaag de heilige van de dag: de evangelist Lucas. Naast de patroonheilige voor verschillende medische beroepen, is hij ook de patroonheilige voor de schrijvers en 'boekverluchters'. Weliswaar een beroep dat bijna verdwenen is, maar door sommige mensen, zoals mijn vriend, nog beoefent als 'vrijetijdsbesteding'. De kunst van 'illuminatie'. Mooi is dat. En nu rap mijn zetel opzoeken.

    18-10-2020 om 13:03 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zondagnieuws
    >> Reageer (1)
    17-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer stil leven

    Onder auspiciën van de twaalf heiligen van de dag, begin ik vandaag mijn blog. Er was maar 1 die ik eventueel zou kunnen aanroepen als ik keelpijn had. Maar voor deze Ignatius zou ik naar Antiochië moeten vertrekken. Ik besluit dus wijselijk dat ik geen keelpijn heb. Indien die kriebel moest opduiken, zal ik wel een warm citoensapje drinken om dat euvel te verhelpen. Wat doe je een ganse dag als alleenstaande gepensioneerde? Een veel gestelde vraag en een simpel antwoord: alles en niks, veel en weinig.Tijd is van geen belang, alleen licht en donker. Ik ben meestal intens bezig met mijn interesse van het moment, en dat zijn echt waar, de meest diverse en uiteenlopende bezigheden en onderwerpen. Heb ik nood aan een babbel, dan is mijn tuin en hond reden en alibi voor buitenactiviteiten. Een buur, om een praatje te slaan, passeert altijd wel. Binnenshuis is het een beetje schrijven, een beetje kuisen, een beetje koken, een beetje telefoneren maar zeker en vast veel lezen. Niet alleen de krant, sites op het internet maar vooral boeken. Mijn stapel met nog te verslinden papier is gisteren nog aangevuld met werken van ererector Rik Torfs, " Het Grote Gelijk" om te beginnen. Zijn eerste roman. Ik kon ook moeilijk het werk "De Kerk is Fantastisch" op het schap laten liggen gezien mijn voorliefde voor mystiek, geloof, rite, instituut, en vooral alle heiligen die de Kerk bij name noemt en niet altijd even interessant of relevant zijn om de dag mee te beginnen. Door mijn vele lectuur heb ik het land gevonden waar deze kerkjurist vandaan komt en waarom ik hem bewonder en graag hoor spreken: Hij komt van Ironië, een land aan de Sarcastische Zee. Verslag na lezing.

    Verwacht waren de verstarring van de maatregelen om het beest in te dijken. Maar een algehele sluiting van de horeca, is voor deze mensen weer een koude douche en een harde dobber, waar geen vis zal aanhangen als hij beweegt. Een realiteit die verre van plezant is. Zullen dit keer de jongeren overtuigd zijn dat drankorgiën, lockdownfeestjes en homeparty's de motor zijn van de verspreiding van covid-19? Veroorzaak liever een 'lachepidemie'!

    Een oud zeer komt weer bovendrijven, Brexit. Tevens de mogelijke opstart van een zeeboerderij door een warenhuisketen. Onze vissers, met zo weinig, krijgen het weer hard te verduren en vrezen inkrimping van de viswateren. Daar zijn toch een paar lichtpuntjes die beide problemen van de baan kunnen helpen. Eerst en vooral bestaat er een document, in het Latijn opgesteld en met authentieke waszegel van King Charles II  (1630-1685) uit Engeland.  Het Charter "Privilegie der Visscherie" in 1666 opgesteld: "het recht om met 50 vissersboten ten eeuwigen dage in de Britse kustwateren te mogen vissen". Daarmee toonde de koning zijn dankbaarheid voor de 3 jaar dat hij in Brugge asiel kreeg. Is het nog altijd rechtsgeldig? Waarschijnlijk wel. De keuze om een zeeboerderij te beginnen zal een uitspraak vergen van de Raad van State omdat het aanhanging gemaakt is bij dit rechtscollege. Wait and see in the near future.

    17-10-2020 om 14:21 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:weer stil leven
    >> Reageer (1)
    16-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wereldnieuws

    Zoals de tennissers tijdens hun vele pauzes eens sabbelen aan een banaan om vlug energie te krijgen, heb ik dat ook eens gedaan. Dat helpt, moet ik zeggen. Ik kon direct aan mijn pc zitten en had geen happy hour nodig om te bekomen van mijn uitstap. Schrijflust en inspiratie te over gekregen en dat was niet moeilijk vandaag. Nieuws in mijn eigen leven is meestal schaars en klein te noemen. En vandaag ben ik, in mijn verlangen naar groot positief nieuws, op mijn wenken bediend. Een foto, met een ontspannen koning samen met de nieuwste prinses, sierde de voorpagina. Er stond net niet bij "het is een echt vrouwtje". Dat zal hij al geweten hebben. Ook dat hij te maken heeft met een madam met grote wilskracht, een doorzetster, misschien iemand zoals hijzelf ook wel is. Want ja, wie had er ooit aan gedacht dat onze koning en onze nieuwe prinses de krantenkoppen wereldwijd zouden halen. Een feel good show van het vorstenhuis dat de wereld rond ging. Zonden uit het verleden dekt onze Filip toe met de mantel der liefde in het heden. Fouten uit het verleden (Kongo, Delphine) door zijn voorvaderen aan anderen aangedaan, zijn niet weggeveegd maar erkend. Een grote meneer die respect afdwingt bij voor- en tegenstanders van de monarchie.  Hoe hard heeft hij daarvoor moeten vechten tegen het  hofceremonieel of de hofdignitarissen en familie? Niemand die er enig idee van heeft welke horden hij daarvoor binnenshuis heeft moeten nemen. Maar bij een sportieveling en doorzetter zoals hij, is het gelukt. Hij toont dat hij zijn eigen weg kiest met zo min mogelijk beperkingen door het protocol. Hij plaatste de juiste mensen in zijn omgeving, die dezelfde richting als hijzelf willen uitgaan. Alle neuzen in dezelfde richting aan het Belgische Hof. Dat is toch wel eens positief nieuws en dat doet ook eens goed want de verdere beperkingen in ons leven komen er wel aan. Niemand die er aan twijfelt dat er weer sociale inbinding nodig is om het monster te bestrijden. Hopelijk definitief. Ik aanvaard weer een 'alcoholklok' en een 'avondklok', en een uitgaansleven dat aan banden is gelegd.

    Het Vlaamse Woordenboek gebruikt onze nieuwe oude minister van volksgezondheid om een voorbeeld te geven bij het woord van de dag, en met plezier gebruik ik dat: "van 'studax' tot Teletubie en terug, dit moet u weten over de nieuwe oude SP.A minister Frank Vandenbroucke". Natuurlijk weet de oudere generatie wat er leefde binnen de socialistische partij en wat er in 1994 gesuggereerd werd door de toenmalige minister van binnenlandse zaken: smeergeld verbranden. Ontslag volgde.

    In Meise zal er een Ann Christyplein onthult worden. Ik herinner me nog altijd haar laatste tv optreden. Een stem nog altijd klinkend als een klok, maar een lichaam dat ze voortsleepte. Ann Christy (1945-1984) heeft een repertoire dat vele zangeressen willen hebben en nu coveren. Maar het origineel blijft nog altijd het mooiste om te horen zoals: Dag Vreemde Man, Gelukkig Zijn, Windekind, Ik mis Hem Zo....Ze overleefde de baarmoederhalskanker niet!

    16-10-2020 om 15:51 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:wereldnieuws
    >> Reageer (1)
    15-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen nieuws

    Langzaam aan bereid ik mijn hond voor op het komende winteruur. Nog tien dagen en ik mag een uur langer slapen maar dat moet mijn huisgezel ook doen. Ik slaap iedere dag wat langer en sta zo zes minuten later op. Ik ben dan verzekerd dat mijn hond op 25 oktober, op het juiste uur, verlangt dat ik naar buiten ga met hem. Met een beest in huis moet ik zelf aan alles denken: hij kan geen uur zien en kijkt alleen naar licht en donker. Ik moet dus voor twee handelen, doen en denken en dat is niet eenvoudig als die tweede een hondenverstand heeft. Maar we trekken ons plan en leven ons simpel leven op het ritme van de natuur. En de natuur zegt dat stilaan de tijd van rust daar is, voor ieder levend wezen. 

    Gaan 't gaan gaan? Het Vlaams woord van de dag, gaan als hulpwerkwoord. Betekenis van deze drievoudige 'gaan'? Het mag stilaan ophouden!! Ik ben aan pagina 8 geraakt zonder ander nieuws te zien dan teksten, grafieken, verplichtingen en beperkingen die covid-19 allemaal met zich meebrengt. Langs de ene kant blij dat corona alles overheersend is, want dan zijn er geen andere rampen te bespeuren om over te vertellen. Maar eerlijk, eentonig is het wel en een beetje angstaanjagend ook. Zo op mijn tellen moeten passen als er andere mensen in de beurt zijn, benauwd mij een beetje. Het mag toch niet te lang meer aanhouden of ik krijg schrik van mensen en word mensenschuw. Dat is toch niet de bedoeling van het leven? Ik weet wel dat de hoofdreden van mijn bestaan, leven geven, achter me ligt, maar dat is geen reden om zo verder door het leven te gaan. Leven is contacten, niet alleen telefonisch, met familie en vrienden. Een goede knuffel of omarming geven, hand in hand of arm in arm door het leven stappen, is toch weinig gevraagd en kost eigenlijk niets. En juist die gratis dingen van het leven worden mij ontzegt. Ik zal eens gaan winkelen om soelaas te vinden en me wat zoetigheden aanschaffen. Het is bietentijd, suiker zal er genoeg te vinden zijn, ik ben niet de enige die in snoep en taartjes troost zoekt. Hierbij past een mooie zin van Thijs Vloebergh: pas maar op voor mij, zei het klontje tegen de biet, ik ben geraffineerd!

    Een 'Boeketje Vlaanderen' en 'Eén van de Drie Wijzen', is ook weg. Vrij jong, heeft Gertie Christoffels, het gevecht met kanker moeten opgeven. Een gulle en guitige lach, mooie woorden, mooie uitspraak en zeer humoristisch, waren haar kenmerken. Stilletjes is ze er vanonder gemuisd, zonder veel tamtam. Het was een grote madam in tv-land.

    15-10-2020 om 12:21 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:geen nieuws
    >> Reageer (1)
    14-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klapke doen

    't Is tijd dat ik aan mijn klapke begin. Een paar telefoontjes en boodschappen doen en de uren van de voormiddag zijn verdwenen. Ik heb dan wel al gebabbeld maar dat is niet hetzelfde als mijn klapke. Dat is een heel groot verschil met praten, keuvelen, spreken. Een klapke kan een gesprek voor de gezeligheid zijn of omdat er eens ernstig moet gebabbeld worden met elkaar of een persoon zoals weergegeven in volgende zin: ge mot es a klapke doen mej olle va of moe!. Gelukkig ben ik die periode voorbij dat ik iets op mijn kerfstok had en te biechten moest gaan bij meneer pastoor of een reprimande kreeg van mama of papa. Vroeger was er ook nog zoiets als op 'appèl' komen in de scholen of internaten. Voor al die gevallen ben ik dus blij, een ouderloze zeventiger te zijn. Als ik nu al eens iets zou mispeuteren moet ik bij mezelf verantwoording afleggen en de penitenties die ik mezelf geef zijn biezonder mild om niet te zeggen onbestaande. Dit alles ter inleiding van mijn klapke. Want dat zijn gebeurtenissen die ik plezant vind om te vertellen. Vandaag de belevenissen van een oudere dame met hond. Dat begon na een regendag met weinig beweging voor de hond. Die was natuurlijk 's avonds zijn energie niet kwijt en ik was natuurlijk de grote schuldige en niet de regen. Soms wil ik wel eens met een paraplu boven mijn hoofd ballen gooien, maar gisteren had ik daar geen zin in. Tja, dan moet ik dat 's avonds bekopen. Dan zit ik met een rusteloze hond die bazinneke van jot naar jer doet lopen om hem een beetje te amuseren. Ik heb altijd gedacht dat hij, van al mijn honden die ik had, de slechtste ogen had en dat hij op termijn een bril zou nodig hebben. Ik moet dat herzien. Gisterenavond passeerde er een zwarte kat op het scherm en meteen schoot hij al blaffend op de tv af. Bij boosheid sta ik wijdbeens ( om mijn evenwicht te bewaren) en gekruiste armen om dat aan te tonen. Hij imiteerde mij door wijdvierpoots, maar geen gekruiste poten, voor het scherm te posteren tot poesjelief verdwenen was. Eventjes rust, maar hij slaapt als de muizen in het meel. De ambulance met flikkerlicht en lawaai, passeerde. Dan doet hij de sirene na met een houding van een huilende wolf. Ik heb een ander soort televisieavond gehad dan gedacht. 

    'Eindelijk nog eens een rode loper' is de titel die het verslag van het filmfest in Gent meekrijgt. 'Eindelijk nog eens dezelfde mensen zien' is mijn titel. Wel lichtjes verschillend natuurlijk dan in het nieuws, panels, verslagen en gesprekken. Gelukkig met naam en toenaam want ze dragen mondmaskers en geven elleboogstoten!!! Naar de kwissen kijk ik ook niet meer. ik lees wel de verslagen van de voorgekauwde moppen, de beste quotes, winst en verlies. Gelukkig is er straks koers. En vanavond 'Spitting Image' dat neem ik op wegens té laat op  de avond.

    14-10-2020 om 15:12 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:klapke doen
    >> Reageer (0)
    13-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alarmfase

    Alarm en alarmfase, dat zijn de woorden die me deze morgen te binnen vielen, maar ik hoor ook niet anders. Zelfs de regen draagt er toe bij dat dit woord waarschijnlijk de ganse dag mijn denken zal beheersen. Geen liedjes die me van dat gevoel afhelpen. "Marieke" van Jacques Brel (1929-1978), gutst niet bepaald van vreugde en optimisme: "zonder liefde, warme liefde, waait de wind, de stomme wind, zonder liefde, warme liefde, weent de zee, de grijze zee". Er zijn geen betere woorden om te omschrijven hoe iedereen zich voelt. Een lockdown komt weer in zicht. Is er iets opbeurends te vinden bij de nieuwe woorden? Op het eerste zicht niet: viruswaarheid, antimaatregelenactivist, bubbeldemocratie, viruswaanzin. Ik moet mijn tong al in een knoop draaien om de woorden luidop te kunnen zeggen. Een grote glimlach en niewsgierigheid had ik wel bij het volgende woord: friedepiepel. Ik moest het wel een paar keer luidop zeggen om de betekenis te snappen. Wel, een gemakkelijker te zeggen woord dan- en vertaling van: free the people! Een vereniging sceptische influencers die het volk wil bevrijden van de bemoeizucht van de overheid. Mensen die de waanzin, het nepnieuws en de complottheoriën over en  van corona beu zijn. Iedereen hoopt dat het beter, anders en terug normaal wordt. Ik zeg dus: hoop is een lichtje in je hart, dat je vandaag moed geeft en morgen kracht. Bedenk ook het volgende samen met mij: wie had er ooit gedacht dat we met een masker op geld zouden afhalen bij de bank? Dat is dan ook het enige hilarische aan de maskerplicht!

    Gisteren keek ik op Canvas, naar het relaas van een sporter. Hij was in behandeling bij een therapeute  om zijn angsten, die al bijna zijn ganse leven beheersten, te praten en misschien hulp te krijgen om zijn demonen te verdrijven of kwijt te raken. Dat was niet het enige dat me boeide. Zijn lichaam was versierd met tattoos. Voor mij een raadsel waarom zovele mensen, het grootste orgaan van het lichaam, willen kleuren en van tekeningen te voorzien. Jongens en meisjes, ga eens kijken wat het resultaat van de ingreep is als je pakweg rond de zeventig bent en je huid niet meer strak maar rimpelig en verschraald is! Maar nieuwsgierig als ik ben wilde ik meer weten over tatoeages. Er valt heel wat te leren en veel waar ik niet aan gedacht had voor deze vorm van lichaamsversiering. Er is een vijfdeling van tattoos. Er is een 'traumatische' tatoeage als er bv asbest in een wonde komt. 'Subculturele' betekenis vb overgangsriten. Bij 'identificatie' vb gevangenen. 'Cosmetische'  bij permanente make up. 'Functionele', vb naam tatoeëren bij dementerenden. Er is ook de 'medische' bv markeren waar een instrument zit of bloedgroep. Toch een beetje meer reden dan ik op het eerste zicht dacht en niet alleen decoratief, symbolisch of met een picture. Het is een aparte kunst die al zeer oud is. En ik vind het niet mooi.

    13-10-2020 om 11:02 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:alarmfase
    >> Reageer (1)
    12-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalig II

    Another day, another song, another lover....dacht ik gehoord te hebben op de radio. Mis, het was ; yes and lover, lover, lover...come back to me. Song van het legendarische monotome stemgeluid van Leonhard Cohen (1934-2016), maar ik ben verzot op zijn liedjes, al versta en vertaal ik af en toe wel eens iets verkeerds. En of dat dé lover/een lover ooit eens terugkomt? Zolang mijn hond er is, kan ik het wel zonder stellen. Zolang de zee in mijn nabijheid is ook. En vandaag was het een boze, woeste zee. Met veel lawaai kwam ze naar het strand toe golven, met alle kleuren van de regenboog maar dan in donkere tinten. Wil ik met iemand mangelen, ruilen? Nee, ik mangel niets, ik heb niets tekort! 

    Feestdag van 51 heiligen, en geeneen die me dienstig is. Niet getreurd, er zijn genoeg schrijfsels over 'eerbiedwaardige' en 'zaligverklaring' van gewone stervelingen te lezen. Niet alleen dàt, ook dat in religieuze middens de fraude soms tiert om de titel te krijgen van sint of heilige. Dit weekend was er de zaligverklaring van de jonge man, Carlo Acutis, waar geen twijfel bestond om die op te nemen in de lijst van waardevolle, voorbeeldige mensen. In Franrijk barst een bom door het verschijnen van het boek van de Belgische Koen (Conrad) De Meester (1936-2019), karmeliet: "Mystica of Hysterica ?" over de Franse Marthe Robin (1902-1981) mystica en stigmatica. Zij stichtte samen met Père Georges Finet de 'Foyers de charité', huizen van gebed en bezinning, in 1936. Vooraleer er een 'zaligverklaring' komt zijn er uitgebreide onderzoeken, analyses van leven en teksten en getuigenissen. Sinds 1988 werd Pater Koen De Meester aangesteld om canoniek onderzoek te doen van haar geschriften. Hij werd daarvoor aangesteld omwille van zijn kennis en passie voor mystiek en in het byzonder voor hedendaagse vrouwelijke mystiek. Een lijvig rapport van Pater Koen werd in boekvorm postum voorgesteld. De eindconclusies: 1) plagiaat zonder vermelding van bron  2) zorgvuldig geconstrueerde mythe  3) verlamming en blindheid waren toneel  4) extasen en gebedswoorden ingestudeerd en geschreven door anderen 5) manupulatieve invloeden op weldoeners (Sim D'Hertefelt, Kerknet). Niet alleen door deze vaststellingen zijn de fondateurs van de Foyers in een slecht daglicht komen te staan. In mei 2020 werd ook Georges Finet (1898-1990), schuldig bevonden aan seksueel misbruik in de periode 1945-1983. Is dat boek een beslissende factor naar zaligverklaring van Marthe Robin?. Ik ben een leek en zit niet in commissies die daarover beslissen en in Rome gaat men nooit over één dag ijs. En als er wonderen geschieden in haar naam is er weer een ander verhaal. Hier kan ik de woorden van George Santayana (1863-1952) dichter, schrijver, filosoof gebruiken: wonderen zijn gunstige ongelukken, waarvan de natuurlijke oorzaken te ingewikkeld zijn om gemakkelijk te begrijpen!

    12-10-2020 om 13:59 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zalig II
    >> Reageer (1)



    Archief per week
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!