Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Uitstap (Marc Martens)
        op aanslag
  • Zegen op deze zaterdag middag (Patricia)
        op zaterdags grijs
  • Onze Marino Keulen is ook parlementslid af. Nu nog enkel burgemeester, Marleen. (eddy meuris)
        op Vlaamse zon
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week (Patricia)
        op ontsnapt
  • Golfstroom (Marc Martens)
        op schaapjes
  • Inhoud blog
  • dinsdag
  • aanslag
  • vandaag 14/07
  • zaterdags grijs
  • wat later
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    senga7
    blog.seniorennet.be/senga7
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marcella
    blog.seniorennet.be/marcell
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rud
    blog.seniorennet.be/rud
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ria_51
    blog.seniorennet.be/ria_51
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    28-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerzondag

    Ik ben aan het mijmeren aan mijn desk/eettafel. Ik kijk af en toe naar buiten. De passanten zijn kleurrijker geworden. De shorts en shirts zijn geen ingetogen blauw meer, maar zijn nu een uitbundig kleurenpalet met een variatie in dessins, model en snit. Het is de sfeer van terrasjes doen. De banken, zeteltjes en stoelen zullen allemaal vlug ingenomen zijn door mensen die willen genieten van een frisse pint of een straffer brouwsel. En ondertussen loeren naar de andere toeristen en commentaar geven op kledij en het  figuur dat ze bedekken. In ieder geval zal er geen Westfleteren opgediend worden. Sinds het online gaan van de brouwerij, uit noodzaak, zijn er 80.000 geregistreerde klanten in hun bestand en dit voor ocharme 40.000 kratten bier. Als je dan al bij de gelukkigen bent, na geduldig wachten, om wat bier te mogen afhalen, denk ik dat er per kop iets meer dan 2 flesjes te bemachtigen zijn. Dus grote dorst mag je in ieder geval niet hebben. Het zijn exclusieve dure proevertjes van 's werelds beste trappist. Ik hoop bij leven en welzijn er toch ook nog een te mogen drinken!

    Vandaag mocht Leah (Marianne) Thijs haar boeken voorstellen. Geen verrassingen te bespeuren en al zeker niet de boeken van echtgenoot Jos De Man, die er sowieso bijhoren. Er zijn ook schrijfsters bij die ik zou kunnen catalogeren onder 'feministisch', maar niet extreem. De Engelse Fay Weldon, publiceerde romans, kortverhalen en was ook een bekende stem bij de BBC. Een van haar romans was de basis voor de film "She-Devil" uit 1989. De Amerikaanse Pearl S. Buck, kreeg als eerste vrouw de begeerde Pulitzer prijs voor fictie maar kreeg ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs literatuur in 1938. Jeroen Brouwers en Gabriel Garcia Màrquez vervolledigen het lijstje. Ik zou zeggen een typische keuze voor iemand die zich in de culturele sector beweegt. 

    Het is zondag, zijnde een rustdag. Ik ga mijn brein eens rust geven vandaag en niet meer nadenken. Gewoon carpe diem.

    28-06-2020 om 10:23 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zomerzondag
    >> Reageer (0)
    27-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gewoon schrijven=praten

    Misschien een rare titel van dit bericht, maar zo is de werkelijkheid nu eenmaal. Als alleenstaande zoek ik een uitlaatklep om commentaar of bedenkingen te geven bij gesprekken, bij hetgeen ik lees of hoor. Vandaag begon ik te lezen bij het lied "Handle with care" van de Traveling Wilburys, een band met als voornaamste leden Gearge Harrison, Bob Dylan en Roy Orbison. Een gelegenheidsensemble zou men kunnen zeggen, maar ze brachten toch twee albums uit, met een mooie samenzang van rocksterren als resultaat. En de krant brengt terug een divers palet van onderwerpen die een mens ook kunnen interesseren. Natuurlijk wel te beginnen met een corona update. Men hekelt, terecht, de 9 ministers die hun zegje hadden tijdens de crisis en van wie nauwelijks samenhang of samenwerking te bespeuren viel (iedereen moet scoren voor de volgende verkiezing!). Maar men heeft in de Wetstraat nog niet geleerd  wat "samen" eigenlijk wil zeggen. Nee, er zijn nu 4 commissies nodig om te evalueren, te bekritiseren en onder het vergrootglas te leggen, van alles wat er in die weken en maanden is misgelopen. Ik noem dat bezigheidstherapie van onze verkozen parlementsleden. Enfin, ze doen dan ook tenminste 'iets 'voor hun royaal maandelijks inkomen. Degenen die iets 'deden' het vuur aan de schenen leggen. Zwaar studiewerk!

    Nog een onuitputtelijk onderwerp is Leopold II en het Belgisch koloniaal verleden. Staat weer in de belangstelling n.a.v. Black Lives Matters en de beeldenstorm die er op volgde. Straatnamen met koninklijke verwijzing: moeten die blijven bestaan of een andere niet-discutabele naam krijgen als geografische herkenningspunt? Een zoveelste boek probeert ons weer eens wat dichter bij de waarheid te brengen van dit Afrikaans avontuur van de koning en later de Belgen. Idesbald Goddeeris (KUl) Amandine Lauro (ULB) en Guy Vanthemsche (VUB) proberen samen, in 8 vragen die ze aan zichzelf stellen, antwoorden te geven en te zoeken die ons allemaal bezighouden met dit stuk Vaderlandsche Geschiedenis. Aangezien de 8 vragen en de antwoorden beknopt weergegeven zijn in de gazet, denk ik niet dat ik het boek in mijn bezit zal nemen of kopen beter gezegd. Een uitvloeisel van heel deze historie is dat het boek "Gangreen 1, Black Venus" van Jef Geeraerts uit onze Vlaamse literaire canon is getuimeld. Onder het mom 'de canon leeft' en de 'canon evolueert' komen en gaan de literaire werken van het Nederlandstalige boek. Hoe kunnen de nieuwe Belgen ooit weten wat belangrijk is om als inwoner te gelden in ons land? Vandaag moeten ze dit weten en morgen is het passé en wat anders.

    En dan is er natuurlijk nog de 'vriendschap'. Ik zou vrienden omschrijven als mensen, in mijn nabijheid,  die weten wat belangrijk is voor mij. Zoals gisteren een pakkketje voor mijn verjaardag. Een onmisbare zwarte rubberen bal, van een zevental cm, die eruit ziet als de partjes van een mandarijntje, die het leven van mezelf vermakelijk en plezant maakt en zeker van mijn hond gelukkig maakt. Het doet hem springen van vreugde nu er zowaar een reserve is voor dit onmisbare attribuut in zijn leven. Meer heb ik toch niet nodig?

    27-06-2020 om 10:45 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:gewoon schrijven=praten
    >> Reageer (0)
    26-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warm, warmer, warmst

    Ik ben een warme nacht goed doorgekomen dankzij een vochtige handdoek in mijn nek en een waterbadje naast mijn bed. Om practische redenen was dat, recht uit bed de koude bak in met mijn voeten, dat is heel verfrissend als ik 's nachts zou wakker worden van de hitte. In ieder geval heb ik op die manier bijna geen slaap gemist, wat altijd leuk is. Mijn krullen, na een bezoek aan de kapper, vallen weer rechtdoor door de warmte buiten d.w.z. ik zag na 5 min. niet meer dat ik met krulspelden onder den droger had gezeten. Dat is niet zo erg, ik heb toch genoten van een goede hoofdmassage. Daarna is een bezoek aan de dijk verplichte kost. Maar wat een verschil met de voorgaande weken!!!!Ik was echt vergeten dat de kust een toeristische trekpleister is en een vakantieplek bij uitstek voor veel mensen. Maar dus gedaan met het propertjes zijn van de wandel-winkelstraten en den dijk. Gedaan met de stilte. De ambiance van de vakantiegangers is al voelbaar, zichtbaar, hoorbaar en tastbaar aanwezig. Is er voor de deur van de winkel nog enige terughoudendheid en respecteeert men de 1,5m, eens binnen of een 0,5m verder is er niks meer te merken van de social distancy. Mensen zijn uitgelaten na de wekenlange 'lockdown' en 'blijf in uw kot'. Zowel de beleidsmakers als ikzelf weten hoe goed de zee is, hoe goed het doet om met de blote voetjes eens in het water te lopen en het klotsen van de zee tegen je benen te voelen. Waarom komen er zoveel ouderen naar de kust? Het zoute water houd je jong! Bij manier van spreken word je gepekeld om vers te blijven en houdbaar gedurende jaren!

    Vandaag zag ik in de tuin al heel veel koolwitjes zoeken naar de nectar van de bloemen. Volgens mij is dat wel een maand vroeger dan gewoonlijk. Maar alle leven is welkom in mijn hofke. Ik vertoef er ook graag en de hond zeker!

    26-06-2020 om 13:26 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:warm, warmer, warmst
    >> Reageer (0)
    25-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wielosofen

    Een warme nacht, maar geen zwoele nacht en dus waren er toch wat slaapuren. Altijd goed en dan voel je de recuperatie van je lichaam. Want gisteren ging ik luilekker lezen en heb dat uiteindelijk ook gedaan. Ik probeerde er eerst een sportieve draai aan te geven omdat het boek dat ik meenam uitermate geschikt leek om te experimenteren om op een andere manier te lezen. Ik nam het boek van Guillaume Martin, "Met Socrates op de fiets, een filosofische Tour de France", mee. Ik vond dat eigenlijk niet logisch om een sportief boek ter hand te nemen en met mijn luie benen omhoog te liggen met alleen af en toe beweging te hebben door een bladje om te slaan. Ik besloot om me in de situatie van het wielrennen in te leven en nam plaats op mijn hometrainer met het boek in de hand. Ik ondervond vlug dat ik nooit een professionele wielrenster zou worden, die geven bij géén enkele moeilijkheid op! Bij de eerste hindernis zette ik mijn ijzeren paard aan de kant. Ik voelde me een beetje belachelijk dat ik het na tien stampen op de pedalen al voor bekeken hield. Nochtans zeggen ze van vrouwen dat we multitask wezens zijn. Dat zijn we ook en we doen dat ook, maar lezen en macht zetten op mijn benen en voeten om de trappers rond te draaien, gingen niet goed samen. Fietsen en filosoferen gaat me niet zo goed af als de schrijver van dit zéér onderhoudend boekje. Geen hoogdravende filosofische theoriën. Maar hun inzichten en zienswijze toegepast op de moderne sportlui. Hij begint bij de eerste drie bekenden uit de oudheid: Socrates, Aristoteles en Plato. Het peloton, zijn concurrenten, zijn filosofen die hij dan voorziet van karaktertrekken die terugkomen uit het werk van desbetreffende denker. Zo krijg je een beetje hoogte van hun specifieke denkpatroon, hun leer en het werk waardoor ze bekend zijn geworden. Hun karakter en manier van koersen is hun levensvisie. Erasmus, Spinoza, Willem van Ockham Machiavelli, Pascal, Nietzsche, Marx, Sartre, Freud...fietsen allemaal mee in de belangrijkste ritten van de Tour. Ieder heeft op zijn beurt een klein succesje. Alle belangrijke denkers door de eeuwen heen koersen mee. Een klein foutje, waarschijnlijk tijdens de vertaling in het boek geslopen: Hilary Putnam is de filosoof, Hovsep Pushman is een schilder, achternamen zijn verwisseld. Soms is er met dit soort boeken een beetje muggenzifterij van de lezer. Maar de vertaalster ( Henriëtte Gorthuis) gebruikte ook een woord dat ik niet kende (ken het originele Franse woord niet): besmuikt, besmuikt gelachen = heimelijk uitgelachen. Al bij al een zeer verteerbaar boekje (190 blz) als je wat filosofen wil leren kennen en filosofische inzichten wil krijgen. Het is zo een boekje dat je de titel "filosofie voor dummies" kan meegeven. Het is weer warm en de ozondrempel is bijna overschreden, de boodschap is weer: lekker lui zijn! Met het volgende boek natuurlijk!

    25-06-2020 om 15:03 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:wielosofen
    >> Reageer (0)
    24-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een schaduwdag

    "Oud zijn op je 65e is niet meer van deze tijd. Er moet een nieuwe leeftijd komen om 'oud' genoemd te worden". Dat is de mening van enkele bekende Vlamingen die allen méér dan 65+ zijn en zichzelf tot de jeugd rekenen. Ze zijn verontwaardigd dat dàt woord voor hen gebruikt wordt. 'Oud' is hetgeen je er zelf van maakt, vind ik. Het is niet omdat je niet meer op de werkvloer mag staan dat dàt hetzelfde is als 'oud' zijn. Draai of keer het zoals je wilt, een veroudering treedt er op zowel fysiek als mentaal, bij iedereen. Arbeid, lesgeven, vrijwilligerswerk, kleinkinderen oppassen, dat geeft allemaal geen problemen als men die activiteiten blijft doen. We borduren verder op onze ervaring en kunde. Maar nieuwigheden uitwerken, nieuwe gezichtspunten over een onderwerp, onderzoek, innovatie en echt nieuwe ideeën is voor de jongere generatie. Eerlijk zijn over wat 'ouder' worden is, is echt wel moeilijk. Aanvaarden dat we in de maatschappij op een ander level gekomen zijn. Toegeven dat men niet meer in de fleur van zijn leven is, is echt niet gemakkelijk. Men moet daar niet moeilijk over doen, het staat eenieder te wachten. Ik probeer met trots mijn leeftijd te dragen, ik ben zelfs tevreden dat ik zover al geraakt ben. Ik kijk uit wat er in het verschiet ligt, is dat wat strammer, wat stroever, who cares! Ik ben er en kan van alles nog genieten met mijn mogelijkheden. Word ik dan 'oud' genoemd? So what! Ik heb zelfs na mijn 65e al die Engelse uitdrukkingen geleerd. Cool, ben ik. 

    Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat is er de gulle zon, dezer dagen. Een mens heeft die grote gele bol nodig om te gedijen. Maar ook al de rest dat leeft en beweegt.Toch is dat voor mij het begin van het leven in de schaduw, en dat bedoel ik letterlijk. Dat kan gerust nu het warm genoeg is om van het buitenleven te genieten in de lommerte. Ik ben nooit een grote zonneklopper geweest, maar met de jaren is het moeilijker geworden om in de zon te lopen, fietsen, wandelen of zitten. Mijn benen strekken en de hond zijn poten, gebeurt als de zon nog aan het wakker worden is. Heerlijke temperaturen om buiten te lopen. Maar ik ben niet langer meer alleen op de dijk en het strand. Meer en meer toeristen en tweede verblijvers laten in die vroege uurtjes hun beestje buiten. Bazen en bazinnekes genieten van de rust voor mens en dier. Nu een boek nemen en luilekker wezen, dat is héél gezond.

    24-06-2020 om 09:58 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:een schaduwdag
    >> Reageer (0)
    23-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.day after

    Nog 10.226 dagen te gaan en dan vier ik mijn eeuwfeest!!!!. Het aftellen is begonnen, een andere verjaardag is de moeite van het vieren niet waard. Dan is er gewoon 'blij' zijn dat we weer een jaartje erbij hebben in goede gezondheid en in mentale rust. Ik ben geen feestvierder, zelf niet in mijn meest onstuimige jaren. Hooguit tijdens de vakantie naar de 'Barque à Jack' in Zeebrugge, nadat we onze vakantiejob gedaan hadden. Leven genoeg daar, een beetje zoals nu. Maar op straat vieren, dansen, springen en drinken zat er nooit in. Ik pikte ook wel een 'bal' mee of een 'thé dansant', allemaal feesten die uit een andere eeuw zijn. Met de mooiste kleren aan gingen we toen op pad. Jeansbroeken was alleen voor te werken en shorts alleen voor het strand. Het is goed dat er veel 'fluctuatie' is in gebruiken en zeden, maar het mag niet ontsporen zoals het nu soms wel gebeurt. Fluctueren is meestal een woord dat men gebruikt in een economische of medische context, maar het is het enige woord dat ik toepasselijk vond voor wisseling van 'zeden' en 'gebruiken'. Een schommeling, een golving, een onbestendigheid, een verandering in het gedrag om te fuiven.

    Een verjaardag geeft en heeft ook wel heel aangename momenten. Vrienden en kennissen die ik niet zo vaak hoor en zelden nog zie, nemen dan terug contact. Een gezellige babbel en wat herinneringen doen op een verjaardag wonderen. Daar kan geen enkel feestje, etentje, tegen op. Gisteren heb ik uitgebreid mijn stembanden geoefend, die zijn weer voor een tijdje gesmeerd. In deze coronatijden is dat nodig want ze liggen lang stil en mijn hond heeft het nog niet tot gesprekspartner geschopt, niettegenstaande hij vandaag al twee jaar bij mij woont. Maar ja, een beestje zijn gewoontes verander je zo maar niet. Ik zal gedwongen worden om de 'blaf- en woeftaal' te leren. Geen ontkomen aan.

    23-06-2020 om 10:10 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardag

    Misschien niet de langste dag van het jaar, misschien niet de warmste dag van het jaar, maar wel de belangrijkste dag van het jaar: Mijn Verjaardag, 72 jonge lentes. Een belangrijk cijfer, al was het maar omdat (19)72 het geboortejaar van mijn dochter was! Onder auspiciën van belangrijke heiligen, die vandaag hun feestdag hebben: Thomas More (07/02/1478-06/07/1535), een Engels Humanist ten tijde van Hendrik VIII, onthoofd op bevel van deze heer. Schreef het boekje 'Utopia'. Zijn opmerkingen, aanmerkingen, oplossingen, van, over en voor de ideale maatschappijvorm zijn modern genoeg van inzichten om heden ten dagen nog eens te lezen en toe te passen. De volgende heilige die me beschermt is John Fisher (19/10/1469-22/06/1535), ook bisschop en biechtvader van Catharina van Aragon. Leefde ook ten tijde van bovengenoemde Blauwbaard. Onderging hetzelfde lot als Thomas More: kopje kleiner. Als derde beschermheer is er Paulinus van Nola (354-22/06/431) , Romeins senator, dichter en schrijver. Kreeg de bijnaam 'barmhartige' en 'genaderijke'. Onder dit goed gesternte leid ik al 72 jaar mijn leven. De meer aardse kenmerken: sterrenbeeld 'Kreeft'. De horoscoop zegt over de kreeften het volgende: Vaak voelt zij/hij zich niet goed begrepen. Komt soms stil en rustig over. Hebben een rijke fantasie en een creatieve geest. Zijn heel huiselijk en hebben die veilige en warme thuishaven nodig om goed te functioneren. Het duurt lang vooraleer ze vertrouwen schenken maar eens dat dàt er is zijn ze trouw, oprecht en loyaal. Maar juni is ook de 'rozenmaand', en rozen zijn er zeker te zien en te bewonderen in de Rozentuin in Mechelen. Het is de Romeinse godin Juno, de vrouw van Jupiter, die haar naam gaf aan deze maand. Nog 2 spreuken om mijn geschrijf te beëindigen: Gaat juni goed voorbij, is men in juli nog blij. En ook: Wie nu zijn vel niet brandt, staat straks als een bleekscheet op het strand! Maar als Sinte van de dag, Godelieve, ga ik bij haar een kaarsje aansteken in Gistel. Dat hoort er ook bij

    22-06-2020 om 00:00 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:verjaardag
    >> Reageer (0)



    Archief per week
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!