Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Marleen, na het fietsen was het hier ook ene luie dag. (eddy meuris)
        op heetst
  • hahaha (ani)
        op heter
  • Terugdenken (Marc Martens)
        op school
  • Marleen, en toch hou ik eraan mijn krant en boeken in papieren versie ter hand te kunnen nemen. (eddy meuris)
        op school
  • Duplantis (Marc Martens)
        op nieuwe week
  • Inhoud blog
  • afval
  • slapen
  • heetst
  • heter
  • heet
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pentekeningen_van_claude_pire
    blog.seniorennet.be/penteke
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maryvanpelt
    blog.seniorennet.be/maryvan
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tars
    blog.seniorennet.be/tars
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moekeontour
    blog.seniorennet.be/moekeon
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    01-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinken

    Hoera, hoera, hoera, driewerf hoera, het is lente! Althans volgens Frank. Zolang ik schoolliep, moest ik leren dat de lente op 21 maart begon. Maar al menigmaal en met zovele dingen is gebleken, dat niet alles wat ik verplicht moest leren en kennen, juist was. Ik kijk nu eens eventjes naar buiten en denk dat 21 maart een realistischer datum voor de lente en het betere weer is dan de 1e maart. Het mooie getal van 2020 is daarmee al aan zijn derde maand toe, en de tijd gaat weer enorm snel.

    Alhoewel ik zelf geen groot eter of drinker ben, boeien de verhalen die errond hangen me enorm. Ook de personen die ervoor zorgen dat mijn maag gevuld geraakt en mijn dorst gelest word, zijn fascinerende mensen. Soms zijn ze ronduit interessant en soms vind ik ze een beetje belachelijk aandoen. Vandaag staat een brouwerij in de belangstelling, die van Affligem. Niet omwille van de drank die ze brouwen, wel omdat ze een van de oudste bedrijven ter wereld zijn. Wereldwijd zijn er maar 7 bedrijven die langer bestaan dan 946 jaar. De monniken leveren al jarenlang goed werk. Er zit nog geen sleet op hun product. Integendeel, ze vernieuwen regelmatig met een nieuw biertje, blond, met of zonder alcohol. Ze hebben dan ook de hoede en de hoge bescherming van het Heinekenconcern sinds 2000. Meteen is ook de Nederlandse afzetmarkt gegearandeerd. Maar het begon allemaal in 1074. Enkele ridders, die 12j eerder monnik werden, moesten in hun levensonderhoud voorzien. Zelf bier brouwen was voor hen de oplossing. Vele kloosters en abdijen hebben heel wat rampen, branden en oorlogen moeten trotseren, zo ook de abdij van Affligem. Monniken die verjaagd werden, verkoop tijdens de Franse Revolutie, smelten van de koperen ketels door de Duitsers in W.O. I en II. Maar altijd zijn ze herrezen als een feniks uit zijn as. Door traditie en authenticiteit smaakt hun bier nog altijd even goed, maar ik ga vandaag toch geen abdijbier meer drinken. Te hoge gisting en te hoog alcoholgehalte om er in de voormiddag aan te beginnen.

    01-03-2020 om 00:00 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Drinken
    >> Reageer (0)
    29-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koers en studenten

    Iedere morgen kijk ik de dag nieuwsgierig tegemoet. Zeker op een schrikkeldag. Om de vier jaar is er een dag dat ik me extra moet bezighouden. Maar vandaag geen nood, het wielerseizoen begint! Ik kijk daar echt naar uit. Ik heb niet bepaald een grote favoriet in het peloton, maar er zijn wel renners die me kunnen bekoren, zoals Peter Sagan. Een beetje rebels, af en toe tegendraads, maar een steengoede coureur. En dan uitkijken naar de tv-uitzending! De namiddag kan niet meer stuk. Kijken naar de "pedaleurs de flandres" in het landschap dat in een flits voorbij is. Sightseeing vanuit mijn canapé. Natuurlijk de twee stemmen niet vergeten die de saus van het programma zijn. Zij zorgen voor de rust door hun stemmen, soms een beetje monotoon. Zij zijn de wiegeliedjes, die me even naar de 7e hemel brengen, mijn middagdutje. Hopelijk ben ik dan op tijd terug op aarde om den arrivée live mee te maken en te horen. Want onvermijdelijk zijn er dan de interviews met de geklopten. Stereotype antwoorden: waarom ik had kunnen winnen en het niet gedaan heb. De ander was rapper en beter is zelden het antwoord dat ik hoor. De twee vrienden die de toegevoegde waarde van elke koers zijn brengen ook de roddels uit het circuit mee. Honderd maal beter dan hetgeen er in de boekskes te lezen is. Het nieuwe seizoen begint en het enige dat ik hoop is, dat alle renners de wedstrijden heelhuids kunnen rijden en beëindigen. Geen ongelukken, geen revalidaties voor jaren, maar een gezonde sportbeoefening en rivaliteit. 

    Al een paar maanden is er bij "Iedereen Beroemd", na "Het Nieuws" van 19u, een item over de kotstudenten. Een paar maal per week laten ze toe dat ik hun leven als student kan bekijken. Hoe zwaar het leven is om op eigen benen te staan, uit te gaan, lessen te volgen en, en plus, vragen de profs om examens te doen en stage te lopen. Vandaag las ik een protest van de studenten. Volgens hen, mag en kan men niet eisen dat ze examens doen van de cursussen die ze dat jaar gevolgd hebben en erdoor zijn. De universitaire psychologen krijgen een massa leerlingen over de vloer om aan stress beheersing te doen omwille van de prestatiedruk. Ik heb dat relaas van de studenten op tv met stijgende belangstelling en verbazing gevolgd. Uitgaan, feestjes brouwen, vrienden ontvangen, reizen, schoonheidsbehandelingen na de stress van een proef.... en nog zoveel meer. Er zijn teveel nevenactiviteiten die voorrang hebben. Maar van een beetje ernst en discipline is er nergens sprake. Alleen maar verontwaardiging dat de maatschappij, de Hogescholen en Universiteiten hun studentenleven met jaren wil beknotten. Vandaar zoveel stress! Wel wel wel, je zou van minder een serieuze dip krijgen!

    29-02-2020 om 12:44 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:koers en studenten
    >> Reageer (0)
    28-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muziek en diëten

    Dennis Van Goethem schreef vandaag: Popmuziek is steeds triestiger. Veel meer liedjes over "hate", veel minder over "love". Einde titel. Ondertussen kennen jullie mij al een beetje en weten jullie dat mijn leven aaneenhangt van de deuntjes, muziekjes en liedjesteksten. Velen hebben mijn leven begeleid bij blije en droevige momenten, gebeurtenissen, voorvallen, ontmoetingen. Ieder liedje is niet zomaar eentje uit een dozijn, de lyrics waren very important. De eerste keer dat ik mocht uitgaan was heel belangrijk. Vergezeld van de onvergetelijke song van Scott McKenzie, "San Francisco", met de beruchte zin, ".....be sure to wear some flowers in your hair...." Wat ik prompt gedaan heb voor mijn zeer belangrijk uitje. Weliswaar waren het plastieken bloemen maar ik waande me toch in San Francisco. Het zou spijtig zijn dat de teksten en de melodieën niet meer de joie de vivre uitstralen en vertolken. Als je dan als oudere, want ook zij worden eens een jagger, alleen maar triestige liedjes kan zingen, hoe erg moet dat niet zijn? Mijn uitgaansleven was niet te vergelijken met de disco van de Zillion, maar iedere tijd heeft zijn muzikale charme. Ik ben een product van de emancipatie, de flower power, love and peace.

    Vanaf vandaag is het kriekensap drinken. De bovennatuurlijke goede eigenschappen mag ik niet aan mij laten voorbij gaan. Zoals zovele sappen die ik probeerde te drinken om me superwoman te voelen. Allereerst was er het appelssap, dan dat van appelsienen, wortelsap en bietensap. Ik zal er wel een paar honderd vergeten zijn die mij weldadig waren. Ik vroeg mij ondertussen af hoeveel diëten er pakweg de laatste 50jaar een hype waren. Ik heb er 19 gevonden, zonder al die speciale kookboeken van de  B.V.'s zijnde de Vlaamse en plaatselijke beroemdheden. Om er een paar te noemen: Atkins dieet, Montignac, dr Cohen dieet,Detox dieet, Hollywood-Beverly Hills, Karl Lagerfeld, Weight Watchers en de man die ons allemaal ging overleven, Dr Lecompte. Ik heb ooit les gehad van een zeer verstandig man die mij een heel eenvoudig principe leerde; overal waar een "te" voorstaat is slecht. De rest allemaal gezond te noemen. Tenzij ik door ziekte een astronautenvoeding zou moeten nuttigen. Vandaar dat ik ook Jeroen Meus een zeer goede kok vind, maar iets minder zout en wat minder boter is meer spek naar mijnen bek.

    28-02-2020 om 00:00 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:muziek en diëten
    >> Reageer (0)
    27-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pyjamadag en aardbei

    Drie woorden zijn teruggekeerd vandaag: rust-orde-stilte. Ondanks dat iedereen roept: "bewegen" en "10.000 stappen per dag zetten", hou ik me vandaag aan mijn pyjamadag. Als het dan een regenachtige dag is, geniet ik er des temeer van. In alle gemak terug in mijn cocon kruipen. Maar, zoals een rups uit zijn zijden jasje komt, moet ik dat ook regelmatig doen. Het is goed dat mijn huis af en toe op stelten staat. 

    Ik heb oren en ogen naar alle kleine voorvallen, kleine wetenswaardigheden. Dan kan ik uitpluizen hoe en wat ervan aan is. Al dagen is er een Frans dorpje in Bretagne dat me bezig houd: Plougastel-Daoulas. Een gemeente met een 14.000 inwoners. Niet ver van Brest, in het département Finistère. Enkele jaren geleden werd er een geheimzinnig stuk rots met inscriptie gevonden. Het is enkel te zien bij laagtij. Het enige goed leesbaar en herkenbaar zijn de jaartallen 1786 en 1787. Verder ziet men een 20tal lijnen tekst, een hart, een kruis, een zeilboot. Men neemt aan dat het een gedenksteen is. De burgemeester en de notabelen schreven een wedstrijd uit om te weten wat er te lezen was. De prijs voor de oplossing zou 2.000€ bedragen. Van wijd en zijd kwamen puzzelaars af om het mysterie te vertalen naar hedendaagse woorden. 61 inzendingen kwamen binnen en 2 vond men goed genoeg om een prijs te geven, elk 1.000€. 

    1) Een vertaling van Noël René Toudic, leraar Engels en expert in Keltische talen.:"Serge stierf toen zijn boot kapseisde door de wind, en hij niet kon roeien". De man zou een 18e eeuws Bretoens dialect gesproken hebben.

    2)Historicus Roger Faligot en artiest Alain Robert, zeggen dat het Bretoens dialect is met een aantal Welshe woorden: "Hij was de verpersoonlijking van moed en levensvreugde. Ergens op dit eiland werd hij getroffen en hij is dood".

    Meteen heb ik de toeristische gegevens en wetenswaardigheden van die gemeenschap bekeken. Vele kruisbeelden en kapelletjes zijn er te zien. Er is de abdij van Daoulas, ooit bevolkt door de kanunniken van de Orde van Saint Justin. Tussen de kloostermuren is er een schitterend park te bewonderen en  binnen zijn er nog vele getuigenissen van de Middeleeuwen. In de 15e-16e eeuw was er vooral de handel in vlas, hennep en schilderijen. In de 18e eeuw bracht een zekere Monsieur Amédée-François Frézier uit Latijns-Amerika (Chili), de aardbei mee (vandaar de fraise). De Bretons gaven zich snel gewonnen om deze vrucht te kweken op de vruchtbare gronden i.p.v. de hennep en het vlas. Vanaf de 19e eeuw exporteerden ze al de zoete vrucht. De aarbeien van Plougastel zijn ondertussen wereldberoemd. Het microklimaat en de vruchtbare grond maken van dit schiereiland dus "le Jardin de  Brest". Bij iedere hap van deze lekkere rode bees zal ik aan het Franse dorp denken.

    27-02-2020 om 00:00 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pyjamadag en aardbei
    >> Reageer (1)
    26-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leut na carnaval

    Soms zijn er woorden die ineens tevoorschijn komen: leutig! Maar dat was het alleszins niet deze nacht. Waarom dat woordje "plezant" dan in mijn gedachten gekropen is zal ik al schrijvende wel uitzoeken.

    De krant maakte weer indruk op mij. Ik heb grandioze bewondering voor de schrijvers van de titels boven de tekst. Meestal bezorgt me dat een curiositeit voor hetgeen eronder geschreven is. Vandaar de glimlach om zoveel vernuft. Een korte inhoud van een artikel in een paar woorden weergeven. Dat is regelrechte kunst. "Boeken lenen vanuit je luie zetel" "virusremmers" "we moeten het uitzweten""Vlaamse jeugd ligt niet wakker van voldoende slaap""de Rolls Royce van de Belgische wetenschap".

    Carnaval is weer een stille dood gestorven met de "popverbranding". Weer een jaartje geduld en dan zal er weer een nieuw isomo beeld of feestkledij voor de nodige heisa zorgen. De wereld draait door: af en toe hoort daar een woordenschermutseling bij die de gemoederen verhit. Na de stoet worden alle plooien glad gestreken en kleine brandjes geblust. Het is weer wachten op de thema's voor volgend jaar. De echte vasten kan op Aswoensdag beginnen. Velen wijzen nu op het deugddoende effect om 40 dagen eens iets te laten, zoals gematigdheid bij voedsel en drank, of smartphone af en toe aan de kant leggen, niet on-line shoppen(???). Het is nog niet zo lang geleden dat deze christelijke tradities belachelijk klonken. Maar tijden veranderen en alles keert weer, onder andere woorden, in een andere context. Om toch niet te moeten zeggen dat het katholieke geplogenheden waren of goede dingen van vroeger.

    Cynisch vond en vind ik het item dat er zoveel lammeren, lammetjes geboren zijn . De blijdschap en de euforie voor 1150 nieuwe wezentjes staat in schril contrast waar ze voor moeten dienen: opgepeuzeld worden!! Slechts enkelen zullen de dans ontspringen om de populatie voor volgend jaar op punt te kunnen houden.

    Al weken houd de ster Betelgeuze me in de ban: gaat ze ontploffen of niet. De ster is blijkbaar aan het dimmen, dat is de voorbode om een supernova te worden met licht, vergelijkbaar met de maan. Overdag ook zichtbaar. Maar vandaag is er van die wens geen spoor meer, want ze schittert weer als voorheen. Grote vraag voor de sterrenkundigen: waarom ze eerst dimde en nu terug schittert? Een amusantje; Betelgeuze is tot het Arabisch te herleiden. In die taal betekent de naam: hand van de reus. Bij de vertaling, misschien een slechte tolk of een woord verkeerd gelezen werd het: oksel van de reus. Leutig nietwaar?

    26-02-2020 om 12:34 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:leut na carnaval
    >> Reageer (0)
    25-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuwe dag

    Een nieuwe dag, een nieuw geluid. Een ijzig windje komt me tegemoet als ik naar buiten ga. Toch heeft de zon voor een paar uurtjes geschenen. De kids en mezelf dan maar buiten gelaten omdat de hond aan zijn wandeling toe was. Strandwandeling en in het water springen hoort er voor de hond altijd bij. Nog wat van het zonnetje genoten tot zijn krullen een beetje gedroogd waren en het zand er kon uitvallen. Maar dat was niet voldoende om me een warm gevoel te geven. Voor de rest van de dag kou geleden. Verandering van weersgesteldheid, zo voelt het aan. Niet in de richting van vrolijk lenteweer. De vermaledijde straalstroom die al weken ter plaatse blijft liggen en winderig en wisselvallig weer brengt. Ik moet me binnen bezig houden. Niet door voor de beeldbuis te zitten, die hebben de kids geclaimd. Een boek lezen was dan toch geen optie. Ik heb dan zelf voor ander lawaai gezorgd. Via you tube alle liedjes en songs waar ik aan dacht eens op te zoeken. Meezingen, luisteren en video bekijken. Best wel amusant om "retro"en "antiek" te zijn. Aan de eerste lieven, liefdes, vlammen gedacht via al die songs, alles de revue laten passeren. Verbazingwekkend dat er een halve eeuw geleden meestal Franse liedjes de hitlijsten aanvoerden, samen met de Duitse. Françoise Hardy met "tous les garçons et les filles", Jacques Dutronc met "il est cinq heures, Paris s'éveille", Michel Delpech met "pour un flirt", Christophe met "Aline", Hervé Villard met "Capri", Joe Dassin met "l'été indien", Michel Polnareff met "la poupée qui fait non" en nog vele anderen. Voor het Duitse lied herinner ik me vooral Freddy Quinn met "Junge komm bald wieder","die Gitarre und das Meer".Vroeger was er dan ook Conny Froboess met "Zwei kleine Italiener". Peter Kraus, Peter Alexander, die men dan ook terugzag in al die "Duitse gemütliche Filme". Het Angelsaksische repertoire van die tijd opnoemen is onbegonnen werk. Ik hoor die nog regelmatig op Radio 1, dat is mijn geliefkoosde zender. Zij brengen soft beat en that's my favourite music.

    Ik heb een grijze dag op een luidruchtige manier gevierd en ben daar heel tevreden over. Nu maar hopen dat ik zachtjes naar de lente kan glijden, ze voorspellen gladde plekken op de weg.

    25-02-2020 om 19:23 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.legomanneke-kip en het ei

    Een vakantieweek en andere klap aan tafel. Nu heb ik luisteraars die al dan niet luisteren naar hetgeen ik zeg. Het is een serieuze inspanning om een onderwerp te vinden dat hen uit slaapmodus haalt. Zoals altijd probeer ik via de krant iets te vinden dat zowel mijn interesse als hun nieuwsgierigheid opwekt. Niettegenstaande het in feite oud nieuws is, schrijft "Het Nieuwsblad" toch over de dood van een ontwerper: de legomannekes man. Ene Jens Knygaard Knudesn ontwierp in 1970 het gekende manneke met de gele kop. Hoofd, armen, handen, romp, heup, benen konden oefeningen uitvoeren. Vanaf 2003 kregen ze een huidkleur, ander kapsel of een hoofddeksel. Dat allemaal tot grote vreugde van de miljoenen legobouwers. 8 miljard van deze plastiek poppetjes zijn er op aarde, om kleine kinderen, kinderen en grote kinderen tot fantasie te verleiden.  Grote bouwers en architecten te zijn of te worden in plastiek land. Het maakte me wel curieus hoeveel echte mensen er dan wel op onze aarde rondlopen. 7,6 miljard was het antwoord. Niet te geloven dat er meer pvc mensjes, meestal verborgen in dozen, de wereldbol bevolken. We  staan zelden stil bij iets kleins, dat dagdagelijks door vele handen gaat, ooit uit het brein van een mens is gekomen. Jens werd 78j.

    Het gesprek kwam zo een beetje uit op het gezegde: wat, wie was er eerst? De kip of het ei? Interessant om die vraag eens op te werpen en dan samen naar antwoorden zoeken. We vonden iets als een deel van een oplossing: in de samenstelling van de eierschaal is een proteïne gevonden die enkel in de eierstokken van de kip voorkomt. Dus, de kip was eerst! Maar het kip-ei probleem blijft bestaan. Bijvoorbeeld als bij 2 fenomenen onduidelijk is welke "de oorzaak" en welke "het gevolg" is. Eigenlijk een retorische vraag omdat het moeilijk te zeggen is waar het beginpunt van een keten is. Het zijn dilemma's die gesteld worden. Wie was eerst? Man of vrouw, Adam of Eva? Het wordt een "kringverhouding genoemd, zonder "A" kan "B" niet tot stand komen, maar zonder "B" ontstaat "A" niet.

    Twee definieties van : 1) Een kippenei is, een "ei" waaruit een kip geboren wordt. In dat geval was het "ei" er eerst!!  2) Een kippenei is, een "ei" dat gelegd is door een kip. In dat geval was de kip er eerst!!   Dat zijn echt leuke vraagstukken en behoren een beetje tot de kern van ons ontstaan, onze genese. Plezante puzzels die iedereen kan gelijk geven of ongelijk!                                              

    24-02-2020 om 18:53 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:legomanneke-kip en het ei
    >> Reageer (0)



    Archief per week
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!