Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Uitstap (Marc Martens)
        op aanslag
  • Zegen op deze zaterdag middag (Patricia)
        op zaterdags grijs
  • Onze Marino Keulen is ook parlementslid af. Nu nog enkel burgemeester, Marleen. (eddy meuris)
        op Vlaamse zon
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week (Patricia)
        op ontsnapt
  • Golfstroom (Marc Martens)
        op schaapjes
  • Inhoud blog
  • dinsdag
  • aanslag
  • vandaag 14/07
  • zaterdags grijs
  • wat later
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dolfijntje54
    blog.seniorennet.be/dolfijn
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    egelhof
    blog.seniorennet.be/egelhof
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vicky43
    blog.seniorennet.be/vicky43
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lady488
    blog.seniorennet.be/lady488
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    09-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm en bijen

    Het is niet "Wachten op Godot" van Samuel Beckett (1906-1989) maar wachten op Ciara. En hopelijk zoals in het toneelstuk, Godot niet komt, blijft zij ook weg. Tot hiertoe rijden de trams nog altijd en dat is een gunstig teken. Op Radio 1 hadden ze ook een toepasselijk liedje gevonden om te laten weten wat de dag in petto had; "Riders in the storm" van The Doors. Altijd goed om ouwe getrouwen te horen.

    Al verschillende uren is de wind wel aan het gieren terwijl ik dat liever van het lachen zou doen. Dat zou een stuk plezanter zijn dan te wachten op regen, onweer en luchtverplaatsingen van 100km/u. Het is dus binnen blijven en zien of ik een onderwerp vind dat belangrijk genoeg is om mijn dierbare tijd aan te spenderen. En, ja, ja, ik vind zowaar een heel belangrijk item. Een klein artikeltje in de krant Het Nieuwsblad: 39 nieuwe bijensoorten gevonden in de duinbossen in De Haan. Na zovele negatieve berichten over het verdwijnen van de bijen die voor ons leven hier op aarde zorgen, eindelijk een goede mededeling. Daar doe ik mijn pc wel weer voor werken. Ik word verwelkomd door SAPOLL. Nog nooit van gehoord. Het duurde toch even vooraleer ik een goede info vond. "Sauvons nos Pollinisateurs". Ik ken wel "Frans" maar die niet. Het is een grensoverschrijdende organisatie, een actieplan, een samenwerking tussen Frankrijk, Wallonië, Vlaanderen voor het beschermen en bestuderen van wilde "bestuivers" van bloemen en planten. Onze wilde bijen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Vandaar het hoezee van Natuurpunt door die vondst. Het was een les biologie die ik moest volgen om al dat bestuiven te verstaan, van stampers en stuifmeelkorrels, gameten, helmkop, stigma en bevruchten. Niet in de volgorde die ik beschrijf, maar ik kan geen les over bestuiving en voortplanting uitwerken.

    Ik ben ook weer gelukkig geworden van "de vijf boeken die het leven van.....hebben veranderd, op Vrt.nws. Dit maal van Frieda Van Wijck. Het was lang geleden dat ik nog iets van haar gehoord had, maar met haar boekkeuze heeft ze me plezier gedaan. Behalve "Guust Flater" van André Franquin, zal ik haar selectie wel eens uit de bib gaan halen. "De Caïro-trilogie" van Nagieb Mahfoez. Won als eerste Arabische auteur een Nobelprijs Literatuur in 1988. "Mary Stuart" van Stefan Zweig. Dan zal ik waarschijnlijk mijn Sissi-duits moeten oppoetsen. "Van het westelijk front geen nieuws" van Erich Maria Remarque. Ik heb daar de film van gezien : All Quiet on The Western Front. Misschien het boek toch eens lezen.Tenslotte van Philip Roth, "Het complot tegen Amerika".

    Terwijl ik op wind en regen zit te wachten toch een leerijke namiddag gehad. En nu woefje buitenlaten

    09-02-2020 om 17:04 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:storm en bijen
    >> Reageer (0)
    08-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wissewasjes en weetjes

    Ik ben een gewoontedier. Iedere morgen als ik wakker word zijn er dezelfde handelingen. Kijken hoe laat het is, lakens en dekens openslagen, benen laten bengelen uit bed. Eventjes wachten, nee er doet niks pijn! De dag kan beginnen. Maar ik voel dat mijn mondhoeken naar beneden hangen. Een teken van niet content zijn. Ik zie eruit zoals een Pierrot*. De clown in een wit veel te breed pak met pompons, zwarte wenkbrauwen, een zwarte traan bengelend aan zijn oog en kanten ruches rond zijn nek en zijn mond in een kwart maan omlaag. Werk aan de winkel vandaag om de mondhoeken toch lichtjes naar boven te doen krullen. Vandaag blijk ik echt geen moeilijkheden te hebben om iets te vinden dat een glimlach doet verschijnen. Zoals zo dikwijls brengen onze Noorderburen weer de nodige absurditeit, hilariteit en speciale activiteiten. Ik heb er een drietal gevonden. 

    1) Zondag storm op komst. Alle buitenactiviteiten zijn opgeschort. Maar onze dierbare Nederlandse vrienden organiseren zondag "het Nederlandse Kampioenschap Tegenwindfietsen". Gaat alleen niet door als de windsnelheden meer dan 100km/u bedragen. Sportievelingen allen naar de Stormvloedkering in de Oosterschelde. Wat een pret zal dat leveren aan de kijklustigen!

    2) Gezien hun kennis en ervaring met bruggenbouwen, het Deltaplan, inbedden van zeeën, hun gevecht tegen het water, brengen ze nu een heel nieuw idee ten berde. "Een dijk rond de Noordzee om Europa te beschermen tegen de stijgende zeespiegel". Wat moet ik me daar dan weer bij voorstellen?

    3)  Een ambitieuze en gewetensvolle bakker uit Monster bij Den Haag, wilde met zijn gebak niemand meer voor het hoofd stoten. Hij besloot de "moorkoppen" "roomkoppen" te noemen. De Moren waren immers een Islamitisch volk uit Noord-Afrika. Een moorkop, een rascistische benaming, is een soesje met slagroom en chocladeglazuur bovenop. Goed idee zal je denken. Niet dus, want het voorstel kwam van een veganistische bakker die geen zuivelproducten mag gebruiken in de bakkerij en "room" is zuivel. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stuurde de brave bakker terug naar af. Het idee is wel door Hema overgenomen en zal "chocoladebol" noemen.

    Toch leuke verhalen voor een saaie zaterdag, met dank aan de Nederlanders.

    Ik moet nog een einde breien aan "The Pale Blue Dot" en Voyager 2. Maar dat is dan ook de allerlaatste keer dat er over gesproken zal worden. De aardmannetjes hebben de Voyager 2 terug aan de praat gekregen. Deze sonde gaat met een snelheid van 55.000km/uur terug vertrekken richting duister, het ongekende nowhere, het zwarte niets.          

    *meer over Pierrot weten?  Bibliotheek der Nederlandse Letteren. In  "De nieuwe gids" jaargang 33 verschenen 1918; "over de ontwikkelingsgeschiedenis van den Pierrot", door Jeanne Reyneke van Stuwe.  (p1004-p1020) Goede lectuur als je thuis geen ongelezen boeken of tijdschriften liggen hebt.

    08-02-2020 om 18:19 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:weetjes
    >> Reageer (0)
    07-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie- de uil- de letter g-h

    Vandaag vakantie, want zo is het toch? Zon, zee, strand?  Het zijn de geijkte woorden voor een verlof. Ik heb me dan ook als een toerist gedragen. Met wapperende haren en mijn hondje richting plage. Voorzichtig tot aan de vloedlijn gestapt want de hond is niet voor niets een waterhond. Van zodra water te bespeuren valt is hij er als de kippen bij om een plonsbadje te nemen. Voor mijn beentjes is het een beetje fris om nu met een short rond te lopen en samen met hem een zeebad te nemen. Hij moet genoegen nemen met pootje baden. Moe genoeg, terug richting dijk en frietkot. Buitenlucht doet honger krijgen en een Bicky Burger smaakt op zo'n momenten. Op een bankje met zicht op zee laat ik me die snack welgevallen en terwijl drogen zijn poten en valt het meeste zand ervan af.

    Maar het is de week van de vogels. Er is al een Blauwvoet gepasseerd, een heilige ibis en een mereltje dat al uit een ei gekomen is. Maar vandaag gaat het over een prachtige vogel! Een "uil" of "oehoe" is gespot in Vilvoorde! Dat is toch een fascinerende vogel. Roerloos alles overschouwend. Symbool van kennis, wijsheid én mysterieus. Een nachtvogel en dat ben ik niet. Wie kent het spreekwoord niet; wat baten kaars en bril, als de uil niet zienen wil! Dat wil zoveel zeggen als een vruchteloze poging doen om iemand te helpen. Ik was nieuwsgierig naar nog gezegdes en spreuken. Nog nooit gehoord, maar telkens eerst vermeld; als de stok stijf staat is de uil gaan vliegen! Verklaring; zelf zoeken! Ik denk dat mijn lectuur een beetje te braaf is voor dit spreekwoord of ik heb altijd de verkeerde boeken gelezen.

    Maar er is Fabeltjeskrant! "Hallo mijnheer de Uil, waar breng je ons naartoe? Naar Fabeltjesland? Eh ja, naar Fabeltjesland. En lees je ons dan voor uit de Fabeltjeskrant? Ja,ja ....... "De herwerkte reeks kan je zien en beluisteren op Ketnet Junior. Een aanrader!

    Een West-Vlaming vertelde een heel apart verhaal, gelezen in Humo. Iedere West-Vlaming en zeker de West-Vlaamse scholen zijn het beu, belachelijk gemaakt te worden door hun spraakprobleem "g"-"h". Daarom namen ze de moedige beslissing om het alfabet een letter af te nemen. Maar 25 letters door de kinderen te laten kennen en de "g" als overbodig te schrappen. Deze mededeling van Griet Van Genechten verscheen deze week in Humo:       Wat ze in Brussel zehhen, kan mij niet schelen. Vanaf nu wordt elke       "h (g)" vervangen door een "h". Al jaren zitten ze te lachen dat we houd in plaats van houd zehhen. En nu haan ze vanuit het parlement een beetje zahen? Ze mohen blij zijn dat we eindelijk de eindtermen voor het vak Nederlands halen!    De onderwijskoepel van West Vlaanderen probeert al jaren tevergeefs het verschil tussen de letter "g" en "h" uit te leggen. Daarom verdwijnt de "g".

    En nu is het weer met schrik wachten op "Ciara". Hopelijk komt ze niet en als ze toch zou passeren liefst in afgeslankte versie.                                                                                                                             

    07-02-2020 om 00:00 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:verlof-uil-g
    >> Reageer (0)
    06-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal

    Ik zit buiten en mijn hondje verstoord de zalige stilte. Een kat passeert op straat en hij moet lijdzaam toezien hoe die poes haar gang kan gaan. Hij kan haar alleen maar afschrikken met lawaai van achter een hekje. De kat paradeert vrolijk verder en op haar duizendste gemakken voorbij. Vreselijk boos en geïrriteerd kijkt hij naar mij; zie je niet dat er een kat loopt? Ja, ik zie dat en ik laat de kat van de buren lopen!  Dat is geen sprookje waar de dieren kunnen praten, maar zijn blik en zijn houding zeggen evenveel als woorden. Tenslotte probeer ik al meer dan een jaar mijn hond te verstaan. Graag zou ik het voorgaande tegen een gesprekspartner zeggen. Ik weet dat dergelijke conversatie niet op hoera onthaald wordt. Hooguit haal ik dan eens mijn schouders op als er iemand naast mij zit en verontschuldig me dat die dierbare stilte door mijn hond en een kat is onderbroken.

    Maar ik praat graag. Ik ben een spraakwaterval. Eens dat ik begin te babbelen is het einde ver zoek. Ik heb altijd onderwerpen waar ik van anderen ook eens een mening wil hebben. Maar iedereen zal zich wel herkennen in volgende zinnen als men in een discussie of babbel zit:  je weet wel wat ik bedoel.....,aller, je kent dat wel...., het ligt op het puntje van mijn tong...., ik zal er seffens wel opkomen als je weg bent..... enz. Allemaal zinnen, omdat ze onvolledig zijn, ook gemakkelijk verkeerd kunnen geïnterpreteerd worden. Tja, begin dan maar eens na een paar dagen de juiste betekenis te geven aan de zin als het juiste woord te binnen schiet. Met schrijven kan ik dergelijke moeilijkheden omzeilen. Tijd speelt geen rol, ik kan de juiste woorden zoeken en vinden om mijn emoties en gedachten correct weer te geven aan anderen. Ik hecht nog altijd belang aan het proberen mijn taal juist te gebruiken. Niet met letters, afkortingen, ingekorte, inhoudsloze letters en cijfers zoals in tweets, sms....en alle andere moderne communicatie middelen. Ik gruw eigenlijk ook een beetje van alle engelstalige woorden die in ons taalgebied binnensluipen. Het is bijna noodzakelijk om een diploma tolk te hebben om uit te maken welk beroep er in de advertentie, bedrijfswereld, school, ziekenhuis bedoeld is. De taal van Shakespeare is goed aanwezig, terwijl die van Molière op zijn retour is. Maar het Latijn komt terug! Vele politici bedienen zich tegenwoordig graag van de volzinnen van Plato. Wat zijn dat toch allemaal intelligente mensen die ons overdonderen met moeilijke woorden. Ik dacht vandaag ook aan "jagger" (een afkorting).  Hoe we er toe gedwongen werden een nieuw moeilijk woord voor onszelf te vinden, zonder belachelijk te zijn. Eerst waren er de "oudjes", maar daar zijn we te jong voor geworden. Dan kwam er "de ouderen" dat al meer belegen klonk. Toen was het "senior", maar dat kunnen we niet meer gebruiken want dat is een woord op de werkvloer geworden; senior sales manager. Met "jagger" ben ik dus eigenlijk wel tevreden. het klinkt hip en dat willen we toch allemaal zijn ondanks onze leeftijd.

    06-02-2020 om 16:39 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Taal
    >> Reageer (1)
    05-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grijze dag-kleurrijke dromen

    Een grijze dag zeg je? Wel: Grey Day in Belgien, unser Land schafft nur 35 Tagen mit selbstproduzierten Energie! Onze Duitstalige landgenoten mogen ook wel eens hun zegje doen. Hoe gaan we de volgende 331 dagen energie vinden? Gelukkig zijn er nog de kerncentales, de fossiele brandstoffen en het buitenland om ons te voorzien van de broodnodige energie. Weg met het grijze weer en de grijze gedachten. Mijn principe is een dag niet somber of negatief eindigen. Ik vergeet nooit dat altijd 3 goede dingen op een dag gebeuren. Ver moet ik daar niet voor zoeken: ik heb een dak boven mijn hoofd, ik heb het warm en ik heb eten. Het kan en mag meer zijn, ik zal daar niet rouwig om zijn.

    Maar kleur brengen in mijn dag doe ik op een andere manier. Niets helpt mij beter dan een dvd op te zetten met een licht positief en romantisch verhaal, vol met blauwe luchten. "Under the Tuscan sun" met Diane Lane is zo'n topper voor mij. Een ouderwets liefdesverhaal, waarbij je onderuitgezakt in de zetel je eigen dromen kan laten passeren. Mijn vroegste droom, aanwezig te zijn in de Wiener Staatsoper voor het jaarlijkse nieuwjaarsconcert. De muziek van Johann  Strauss die ik kende via de Sissi-films,ballet. De mooie kledij van de aanwezigen, de prachtige zaal met de kleurrijke bloemen. Alles deed me wegdromen en denken dat ik daar ook ooit eens zou zitten. In het lang en breed in de chicste kleren die ik zou kunnen vinden en met de diamanten sterretjes zoals in het prachtige haar van Sissi. De realiteit is wel enigszins anders dan toen ik me dat als tiener voorstelde. Het is strootje trekken om erbij te kunnen aanwezig zijn. Kaartjes onbetaalbaar. Ik denk nu bij mezelf, op 01/01 zal ik onderuitgezakt in mijn zetel genieten van het concert en meer details zien dan indien ik er lijfelijk zou aanwezig zijn. Dromen zijn goed en nodig, toch in mijn leven. Maar de realiteit mag niet veronachtzaamd worden. Dan blijven dromen aangenaam. Een volgende grijze dag, een volgende droom.

    05-02-2020 om 17:27 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:grijze dag -dromen
    >> Reageer (0)
    04-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Blauwvoet- Storm op Zee

    Deze voormiddag heb ik mijn tijd besteed aan een refreintje. Door de weersomstandigheden kwam dat zinnetje helemaal verkeerd in mijn hoofd. "Er vliegt geen Blauwvoet, en toch is het storm op zee". Iedereen die student geweest is of lid van een jeugdbeweging...., kent wel het refrein: "Ei!, Het lied der vlaamsche zonen, met zijn wilde noordertoren, met het oude vlaamsche Hoezee, Vliegt de Blauwvoet-storm op zee!"  In mijn schoolgaande jaren hadden we nog 1 lesuur per week dat gebruikt werd om gedichten van buiten te leren, te ontleden. Ook al de Vlaamse schrijvers kwamen aan bod. Ik wist dus nog wel dat het een gedicht was van Albrecht Rodenbach (1856- 1880) verwant aan een roemrijk brouwersgeslacht uit Roeselare. Dat was ook alles wat er nog overbleef in mijn ingebouwde computer. De detective in mij werd wakker om uit te zoeken wat, wie, die "Blauwvoet" is. Ik vond een bevredigend antwoord in een jaarboek uit 2015 van het VOB, Vereniging Onderwijs in Biologie. Een volledig hoofdstuk gewijd aan "de Blauwvoet". Geschreven door Walter Deconinck, ereleraar biologie, Rijksnormaaalschool, Brugge-Kortrijk, en Olivier Dochy, vogelwerkgroep Natuurpunt Westland. . De Blauwvoet is meestal afgebeeld als een mooie gestyleerde vogel, met gespreide vleugels. Bij kunstenaars moest hij ogen zoals een zeevogel en gelijkend op een meeuw. Menig slim hoofd heeft zich gebogen welke vogel de naam van Blauwvoet verdiende. Er is geen eensluidend antwoord. Nergens is er ook maar een beschrijving te vinden voor deze bij uitstek bekende Vlaamse vogel. Men spreekt van sperwers, meeuwen, adelaars ,jan-van-genten.....* om het kort te zeggen vogels waar er eventueel blauwe poten aan kunnen zitten. Niemand is er tot hiertoe uit geraakt. Ik ben voorstander van de andere oplossing die in het tijdschrift naar voor kwam. De vroegste vermelding; op een akte opgemaakt in de buurt van Veurne in 1138, Richard Blauvoet. Dit verhaal gaat over een scheldnaam voor kustbewoners, geweldadige kerels of piraten. Neerbuigend gezegd omdat ze blauwe voeten hadden van de kou (zeer aannemelijk) door in de schorrenmodder te ploeteren of van textiel te kleuren. De Blauwvoeten werden ook vernoemd door de Brugse baron Kerwijn de Lettenhove  in zijn werk "geschiedenis van Vlaanderen"(1847). Hij vermeld dat er twisten waren tussen de Blauwvoeten (zeelui en kustbewoners) en de Izengrims, de Franse bourgeoisie in het binnenland. De opstand tussen de Blauwvoeten en de Isengrims is beschreven door Hendrik Conscience (1812-1883), in het boek " De Kerels van Vlaanderen"(1870). "Vliegt de Blauwvoet?" Het antwoord en wachtwoord was,"Storm op Zee" en dan gingen de poorten open. Er werd op gewezen dat Albrecht deze uitroep waarschijnlijk bij Hendrik had gelezen.

    Ik ben geen lesgeefster en de blog dient daar ook niet voor. Het is wel interessant iets uit te spitten en het proberen beknopt, volledig en verstaanbaar weer te geven. Voor mezelf een heel goede oefening om alles voor iedereen leesbaar te houden en misschien interesse op te wekken voor een vergeten onderwerp. Ook de stad Roeselare niet vergeten te bezoeken en de Rodenbachs te proeven.

    *in ieder geval is het niet de heilige ibis die vandaag in Vorst op een binnenkoer is gevangen.

    04-02-2020 om 16:51 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Blauwvoet en storm op zee
    >> Reageer (1)
    03-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.conditionering-peptalk

    "Ik conditioneer mezelf om mijn hond te conditioneren". Dat was gisteren mijn gedachte vóór het slapengaan. De hond diets maken dat het mijn bedtijd is door alle avonden hetzelfde ritueel te doen. Deze morgen was die gedachte nog altijd aanwezig. Diep in mijn geheugen verscholen, kon ik toch een les psychologie bovenhalen, waarin dat fenomeen beschreven is. Het belletje rinkelde goed, want wie kent er nu niet "de hond van Pavlov"? Het was  wel zo dat ik het experiment niet zo direct in 1,2,3, woorden kon beschrijven en op papier weergeven. Mijn dierbare wikipedia moest weer eens tevoorschijn komen en me helpen. Pavlov ( 1849-1936) was een Russisch fysioloog, die zag dat een hond kwijlde als hij voedsel zag. Hij wilde bewijzen en bewees dat hij de hond kon doen zeveren bij elk aangeleerd signaal en niet alleen door het zien van eten (brokken, beentjes, hondensnoepjes). Ik ben heel blij dat mijn hond nooit een teveel aan speeksel heeft. Ik heb door doorzettingsvermogen hem aangeleerd dat het 's avonds opkrassen is. Om alle vergissingen uit te sluiten, deze besproken Pavlov is "Ivan Petrovich" want er is ook een "Sergei Alexandrovich" (°1958) maar dat is een clown en die kent andere trukken.

    Aangezien er niets opzienbarends in de kranten stond en er verder op de dag ook geen speciaal nieuws is geweest, is er tijd voor "peptalk". Praten en niks zeggen. In mijn geval, schrijven over "pep" en "talk". Bij een eerste blik op die woorden kan je zien dat ze van het engels afgeleid zijn. "Pep" is energie, kracht, fut, pit en vuur. De volgende zin had ik gisteren al moeten kennen: ik had geen "pep" om uit mijn bed te komen toen ik zag wat voor slecht weer het was! Dit is taalkundig maar het woord bestaat ook in de farmacologie en dan is "pep" een gemeengoed woord voor amfetamines. Daar hou ik me niet mee bezig en ik heb ze ook niet nodig. Ik doe niks meer waar spierballen of een six pack voor nodig zijn. Afgeleide woorden die velen wel kennen; oppeppen, pepmiddel, peppil en vandaag dus ook de peptalk. Voor de volledigheid; "Pep" was ook een Nederlands stripweekblad dat verschenen is van 1962-1975. "Talk" zal iedereen wel kennen,spreken. "Look who's talking" zelfs een niet geboren filmbaby laat al van zich horen.

    Denken dat je alles vergeet is niet waar en denken dat je niets meer bijleert, ook niet

    03-02-2020 om 16:45 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:hond van Pavlov- peptalk
    >> Reageer (1)



    Archief per week
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!