Er is weer het vooruitzicht van een stralende leesweek. De voorspellingen zijn zo gunstig dat ik me verheug om mijn leven deze week, door te brengen op mijn bankje, met een boekje, in een hoekje en een parasol boven mijn hoofdje. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een zalige lente is. Wel is voorzichtigheid geboden met gebruik van kraantjeswater en ik ben blij met mijn besluit geen zomerbloeiers aan te schaffen. Er zijn vaste planten genoeg in mijn tuin die nog moeten bloeien zoals de azalea's en hortensia's. Hier en daar verschijnt in een bloempot toch nog het begin van een overgebleven geranium en voor de rest staan er wilde geraniums genoeg in de tuin die ook hun bloemeke in het zakje doen. Ik kan niet anders zeggen dan dat er een tevreden 'meisje van 1948' aan het tokkelen is op haar pc.
De kranten staan vol over Eurovisiesongfestival, en over het protest dat geuit is over de puntentelling. Vooral Spanje wil inzicht krijgen in de telling en resultaat van de televotingstemmen en de VRT sluit zich daar bij aan. 'JJ' heeft gewonnen met zijn 'contratenorstem'. Hel, schel en bel, ik vind het niet mooi. Maar ik ben dan ook geen specialist van het 'lichte lied'. Ik zal maar zeggen, volgend jaar anderen en beteren. Dan is Wenen het decor voor het showtoneel. Wat vroeg er nog aandacht in de kranten? De eindsprint om voetbalkampioen te worden in ons land, Alderweireld die stopt en KDB die verkast naar een andere ploeg. En eindelijk de langverwachte winst voor Wout in de pseudo 'Strade Bianche' van de Giro.
En zo is week 21 van het nieuwe jaar van start gegaan. Het is tijd om wat mondvoorraad in te slaan, vooral dan 'koekjes'. Ik zit op een handvol exemplaren na op droog zaad. Ik moet wel de koekjesafdeling eens grondig gaan bekijken wat er zoal allemaal is aan smaken. Het is al warm genoeg om een 'fris' koekje mee te brengen zoals een 'carré confituurke'. Ik wil ook zien of er buiten de abricotsmaak er ook wat anders te bikkelen valt. Voor ijscreme vind ik het nog wat té vroeg om in te slaan, dat is meer een lekkernij voor op het einde van de zomer. Ik moet ook eens bekijken welke bereide schotels er voorhanden zijn. Vorige week bracht ik 'perzik en tonijn' mee, heel lekker! En dat is een hoofdgerecht en dessert bijeen!. Ik weet ook wel dat dergelijk gerechtje gemakkelijk zelf te bereiden is maar dan moet ik ook weer salade, wortelen, aardappelen enz meebrengen om hetzelfde reslutaat te hebben en daar dan de helft van in de vuilbak te kieperen. Dat is voor mij geen optie meer. Liever iets geprepareerd meebrengen dan met verlepte sla te blijven zitten. Bon, chers amis et amies, dat was het eerste blogje van deze week. Tot morgen