Ik was op een treffelijk uur uitgeslapen wakker geworden en toch gebeurde alles op ralenti deze morgen. Geen idee hoe dat komt, maar ik ben buiten gaan zitten om te genieten van vogelgezang. Je voelt aan alles dat er nieuw leven op komst is buiten. Ik hoor hier gefluit, gepiep, krakend lawaai, geroep, gekrijs, kortom alle soorten communicatie van vogels. De ene zingt al wat mooier dan de andere, maar het is een lokroep van de mannetjes naar de vrouwtjes om samen een nestje te bouwen om hun kroost uit te breiden. En voor dat nestje bouwen maak ik heel veel ruzies mee in de tuin, zoals vroeger al eens geschreven, maar hoor ik ook prachtig gezang. Ik ben dus ook veel te laat om de zonsverduistering te aanschouwen. Daar zat ik absoluut niet op te wachten. Ik ben al blij dat ze schijnt en die 'hap eruit' moest er voor mij niet zijn. De aarde, de zon en de planeten houden geen rekening met de wensen van de mensen. Dat ondervinden ze ook weeral in Mayanmar en Thailand, waar een zware aardbeving waarschijnlijk duizenden doden heeft veroorzaakt. De heropbouw van het land zal zeker weer een zware klus worden. Zo blijven de mensen maar heropbouwen wat vernietigd werd, is het niet door natuurrampen waar we machteloos tegenover staan, dan is het wel door de vernietigingen van de oorlogen die we toch zouden kunnen vermijden.
Klara stelt vandaag eens een interssante vrouw voor: de Belgisch-Britse componiste en pianiste, Poldowski, echte naam Irene Wieniawska (1879-1932). Een bewogen leven heeft ze gehad en een korte biografie verteld haar malheurs. Ze kende ook Nellie Melba (1861-1931), voor wie Auguste Escoffier (1846-1935) zijn lekkere dessert 'Pêche Melba' bedacht. Verder kende ze ook Koningin Elisabeth (1876-1965) die haar vroeg terug te komen naar Brussel om daar haar muziek te laten horen.
De filosofie had gisteren een goed citaat: "Mijn eerste handeling uit vrije wil, zal zijn, te geloven in het bestaan van een vrije wil" aldus schreef William James (1842-1910). Maar een beter beschrijving van een etiket dat we allemaal in onze kledij vinden is geschreven door Louis Verbeeck (1932-2017), vader van de cursiefjes: MADE: larve die veel voorkomt in Hong Kong. Tot morgen
|