Pastarolletjes met peterselie, kerstomaatjes en basilicum
Ingrediënten:
1 vel pasta, mooi opengerold
1 bosje peterselie
2 gram agar-agar
8 kerstomaatjes
12 blaadjes basilicum
Bereiding:
1.Verwijder zoveel mogelijk de dikke stengels van de peterselie en was de peterselie onder koud stromend water en droog af.
2.Kook de peterselie gaar in lichtgezouten water en doe hem daarna in de mixer samen met een scheutje kookvocht. Mix de peterselie zo fijn mogelijk.
3.Doe de gemixte peterselie opnieuw in een pan en doe er nog een beetje kookvocht bij tot je een mooi groengekleurde papje krijgt en breng het geheel aan de kook. Wanneer de massa kookt doe je daarbij de agar-agar en laat doorkoken.
4.Giet de massa nu vrij snel en gelijk uit op een mooie gladde schaal. Zorg ervoor dat de schaal groot genoeg is : het laagje dat je giet mag niet te dik zijn. Het moet ook snel gebeuren want agar-agar stijft onmiddellijk op.
5.Kook nu het pastavel mooi gaar en leg het open op een werkblad. Liefst mooi droog deppen aan weerszijden. Op het gekookte pasta-vel (dat best nog wat warm is) leg je nu voorzichtig je dunne vel peterselie.
6.Draai het pastavel met de peterselie mooi en hard op en wikkel het geheel in een plastic huishoudfolie teneinde een mooi rolletje te bekomen. Leg dit nu in de koelkast.
7.Bij gebruik snij je het rolletje in het aantal stukjes dat je nodig hebt.
8.Neem een cocktailprikker en steek daar het pastavel op en schuif dit in het midden, langs weerszijden steekje je een blaadje basilicum en dan een kerstomaatje.
9.Dien het geheel op in een glaasje.
Opmerking:
Je kan de pasta eventueel vervangen door een ongesuikerde pannekoek
1.Neem mooie tamelijk grote aardappelen, schil die en pareer ze (glad maken)
2.Hol ze uit tot ongeveer twee derden van de bodem met een appelboor. Het spreekt vanzelf dat je hier voorzichtig te werk moet gaan
3.Kook de aardappelen beetgaar en laat ze uitlekken op keukenpapier
4.Hou de aardappel warm, giet er de warme bouillon bij en vul eventueel aan met een kleine hoeveelheid gedroogde ham, of ganzelever en een beetje truffelschijfjes of de parures ervan
Opmerking :
-Waak er over dat ej tijdens het kookproces niet in de aardappel prikt, anders loopt hij uit tijdens het serveren. Dus een aardappel op overschot koken is veilig.
Dranktip :
-Aangezien het om een hapje gaat, kan je hier best een glas champagne bij drinken