274-Rundscarpaccio met pickles en verse grondasperges
Aantal personen 4
Voorgerecht
2014/274
Carpaccio van rund met pickles
Klassieke bereiding
Ingrediënten voor 4 personen:
1 stuk rundsfilet (bv. ossehaas of filet mignon) of 1 stuk van de aloyeau
Balsamico
Pickles (bv. Blackwell)
Maldon zout in schilfers
Tuinkers
Bereiding:
Vraag aan je slager om de benodigde schelletjes carpaccio heel fijn te snijden of, indien je ze zelf wilt snijden : leg het vlees even in de diepvries tot het mooi hard is en snij heel fijne schelletjes
Bestrijk de borden met een paar strepen goede balsamico
Dresseer de borden netjes met de fijne schijfjes vlees
Leg een streepje pickles op het vlees en bestrooi het vlees met schilfers Maldonzout (Je kan hiervoor ook grof zeezout of fleur de sel gebruiken)
Om het geheel af te werken kan je op de borden ook een toefje tuinkers leggen. Wij hebben er verse asperges bijgegeten
Opmerking :
nihil
Dranktip :
heel lekker met een goede Bordeaux-wijn die liefst niet te oud moet zijn