2.Rode paprikas en tomaten in de lengte in vier stukken snijden en verwijder de zaadlijsten
3.Daarna de paprikas en tomaten in brokjes snijden
4.Stoof de groenten aan in warme olijfolie met de versnipperde ui, het laurierblaadje en de ansjovis
5.Bevochtig het geheel met de gevogelteconsommé en kruid met wat griessuiker en tabasco
6.Laat dit alles nu 45 minuten zachtjes koken
7.Mix met een staafmixer en laat de soep afkoelen.
8.Let er op dat de soep in de koelkast werd geplaatst want ze moet koud opgediend worden
9.Versier met een rietje van lavasstengel.
Opmerking :
-Het is belangrijk bij aankoop van de lavas goed de dikte van de steel na te zien omdat de holte in de stengel moet toelaten de gaspaccio er doorheen te zuigen
Dranktip :
Aangezien het om een hapje gaat, moet ik tot vervelens toe zeggen : een glas champagne aub.