1. Verwijder de puntige blaadjes van de groene asperges met een scherp mes en snij eveneens
het houterige uiteinde ervan af
2. Schil de witte asperges van de kop naar de voet en breek hier eveneens de uiteinden af
3. Snij de groene en de witte asperges in stukjes van ongeveer 1 centimeter
4. Blancheer alle asperges in kokend gezouten water gedurende een 5-tal minuten en verfris
onmiddellijk onder koud stromend water of ijswater
5. Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat ze goed
drogen op het vuur
6. Warm de meld op met wat boter, peper van de molen en het zeezout
7. Verwarm nu een klein scheutje olijfolie in een pan en warm er de asperges in op. Kruid
eveneens met wat peper van de molen en een beetje zeezout
8. Plet de aardappelen grof met een pureestamper en meng er de melk en de asperges onder.
Breng indien nodig verder op smaak
9. Bestrijk de lamskoteletjes met een beetje olijfolie (indien je ze wilt grillen) of bak ze gewoon af
in een pan met hete boter (als je ze wilt bakken)
10. Snipper de losse muntblaadjes fijn en meng ze onder de puree
11. Verdeel de stamppot over de borden, schik er ge lamskoteletjes bij, zet een takje munt op de
puree en giet een dun streepje olijfolie over de puree.