Extra nodig: Gourmet Whip Sifon (slagroomspuit) 1 patroon
Ingrediënten :
Kook de bloemkool in de kippenbouillon heel gaar
Voeg er de slagroom bij
Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot
Giet het geheel door een zeef in de siphon en zet er 1 gaspatroon op
Leg de siphon neer in de koelkast en laat het geheel heel goed koud worden
Goed schudden bij het opdienen en in een glaasje spuiten
(eventueel) garneren met een paar garnaaltjes of een bloempje peterselie
Opmerking :
-Nihil
Bereiding met de thermomix
Ingrediënten :
250 gram bloemkool
1 deciliter kippenbouillon
2 deciliter slagroom
Peper, zout
Muskaatnoot
Extra nodig: Gourmet Whip Sifon (slagroomspuit) 1 patroon
Bereiding :
1.Reinig de bloemkool en snij deze in stukken
2.Doe de bloemkool, de kippenbouillon en de slagroom in de mengbeker en stel de machine in :
oTijd : 25 minuten
oTemperatuur : 100 graden
oSnelheid : 1
3.Pureer nadien in de mengbeker en stel de machine in :
oTijd : 10 seconden
oSnelheid : 8
4.Breng goed op smaak met peper, zout en muskaatnoot en laat afkoelen tot 35 graden
5.Laat 2 gelatineblaadjes smelten in koud water
6.Doe deze bij de bereiding in de mengbeker en stel de machine in :
oTijd : 10 seconden
oSnelheid : 1
7.Giet de bereiding door een zeef in de espumafles en leg deze plat in de koelkast
8.Laat de ganse bereiding in de koelkast door en door koud worden
9.Spuit nu over in glaasjes en versier met peterselie of een weinig cayennepeper. (In de periode dat de thijm bloeit kan je dit ook versieren met een bloemknopje van de thijm. Deze bloemen zijn ook eetbaar)