Hoorntjes van parmaham met mascarpone en verse tuinkruiden
Ingrediënten:
-Fijne schijfjes Parmaham
-Olijfolie
-Mascarponekaas
-Koriander
-Basilicum
-Kervel
Bereiding:
-Snij zeer dunne plakjes Parmaham of vraag dat jeslager ze voor je snijdt.
-Wrijf metalen hoorntjes of kegeltjes in met olijfolie en wikkel er de Parmaham rond. Zorg ervoor dat de sneetjes tijdens het wikkelen niet scheuren of kapot gaan. Indien dit toch zou gebeuren schuif het gescheurde vlees goed tegen mekaar en waak erover dat er geen gaten in komen.
-Plaats de kegeltjes in een voorverwarmde oven en bak dit op 150 graden gedurende 20 minuten. Controleer regelmatig. Het vlees moet er goed krokant gebakken uitzien.
-Haal nu de Parmaham voorzichtig van de kegeltjes en je moet een mooi krokant hoorntje van spek overhouden.
-Hak nu een mengeling van kruiden zoals kervel, basilicum, koriander, marjolein, peterselie fijn en meng ze met de mascarpone. Zout het geheel af naar eigen smaak.
-Doe de kaas in een spuitzak en spuit de kaasmengeling in de hoorntjes en dien op.