Aantal
Personen : 4
Sausen
|
2013/vak/09
Dragonsaus
(een favorietje bij gebakken pârelhoen)
|
Ingrediënten :
- 2 sjalotten
- 1 klontje boter
- 2 glazen droge wijn
- Enkele takjes dragon
- 0.25 liter room
- Peper en zout
- 1 scheutje cognac
- Braadvocht
Bereidingswijze :
1.
Hak de sjalotjes fijn en laat ze even in bakken
in de boter tot ze glazig zijn
2.
Voeg de witte wijn toe en laat die tot de helft
inkoken
3.
Kruid het geheel af met peper en zout en voeg nu
de room toe
4.
Blus nu de braadpan (waarin je vlees of vis hebt
gebakken) met de cognac en voeg dit toe aan de saus
5.
Voeg nu de vers gehakte dragonblaadjes aan toe
en laat de saus even inkoken tot de gewenste dikte
6.
Zeef de saus
12-08-2013 om 05:26
geschreven door Roland
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (316 Stemmen)
Categorie:Basis
|