Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 ajuinen
- 1 teentje look
- 1 theelepel blaadjes thijm
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2 steeltjes pijpajuin
- 1 kruidenboeket van rozemarijn, tijm en basilicum
- 3 blikken van 400 gram gepelde tomaten
- 4 verse tomaten
- 1 snuifje kristalsuiker
- 750 gram gemengd gehakt
- Verse pasta
- Geraspte kaas zoals Emmenthaler, Gruyère,
Bereiding:
1. Pel de uien en snij ze in halve ringen
2. Fruit de ajuin mooi aan in de pan samen met een flinke scheut olijfolie
3. Doe nu de kruiden en het kruidenboeket erbij
4. Voeg de gepelde tomaten toe
5. Snij de verse tomaten in 4 en doe ze ook in de pan
6. Snij de pijpajuin in fijne ringetjes en doe deze bij het geheel
7. Breng op smaak met peper en zout
8. Laat het geheel nu gedurende 30 minuten heel zachtjes pruttelen
9. Bak het gehakt rul (d.w.z. tot het gehakt er mooi korrelig uit ziet) in de olijfolie en kruid dit eveneens af met peper en zout
10. Haal het kruidenboeket uit de saus. Mix de saus fijn en meng het gehakt er door
11. Kook de pasta gaar in licht gezouten water met een scheutje olijfolie.
12. Leg de pasta op de borden en overgiet ze met de saus en werk af met wat geraspte kaas
Opmerking :
Dranktip :
- Hierbij past een mooie volle bourgogne wijn
17-09-2012 om 11:31
geschreven door Roland
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (161 Stemmen)
Categorie:Hoofdgerecht
|