Enkele mooie Opperdoezers-ronde of hardkokende aardappelen
Room
Sap van halve citroen
Bereidingswijze :
Was de aardappelen grondig (vooral bij Opperdoezers kan er nog heel wat opgedroogde aarde aanhangen vanwege de vette zavelgronden waarin deze exclusieve aardappel geteeld ordt)
Kook ze in de schil gedurende zon 15 à 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappelen)
Laat ze afkoelen (de pel kan behouden blijven maar dit is een kwestie van persoonlijke smaak)
Snij de aardappeltjes in gelijke schijven
Snij er met een keukenring een rondje uit en doe hetzelfde met de maatjes
Nu maakt je spiesjes of je legt dakpansgewijs (dus afwisselend) een schijfje Opperdoezer, een schijfje maatje, weer schijfje met aardappelbereiding, nog een uitgestoken stukje maatje en tenslotte weer een schijfje aardappel.
Blancheer de boontjes beetgaar en leg ze op het bord op een toefje zure room
Maak nu in een kommetje wat culinaire room (40 %) en klop die op met het sap van een halve citroen en klop het geheel op tot het mooi dik en lobbig wordt
Dresseer je borden en dien op
Opmerking :
Ik heb het geheel dan ook nog opgefleurd met enkele blauwe bloempjes van komkommerkruid