Aantal personen
0
Basis
|
2013/vak/03
GASTRIQUE
Basis
voor een goede béarnaise-saus
|
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 gehakte sjalotjes
- 0.5 liter witte wijn
- 1 deciliter witte
wijnazijn
- Sap van 1 citroen
- 1 potje gevogeltefond van
Lacroix (of zelfgemaakte van een goede kip
is nog beter)
- 1 potje kalfsfond van
Lacroix (of zelfgemaakte van kalverbenen is nog beter)
- Verse dragon
- Verse kervel
- Kruidenbosje of bouquet
garnie (tijm, laurier en stengels van peterselie)
- Peperbollen en zout
Bereiding:
1.
Doe de sjalotjes samen met 0.5 liter witte wijn,
1 deciliter wijnazijn en het sap van 1 citroen in een pan
2.
Voeg hierbij 1 potje gevogeltefond en 1 potje
kalfsfond bij
3.
Doe er heel veel dragon bij, samen met wat
kervel en het kruidentuiltje
4.
Laat deze basis voor de gastrique tot de helft
inkoken en passeer ze daarna door een puntzeef
5.
Laat de gastrique afkoelen
6.
Giet de gastrique over een in fles die zeer goed
sluit
7.
Bewaar de fles met gastrique op een koele en
liefst donkere plaats
01-07-2013 om 16:00
geschreven door Roland
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (314 Stemmen)
Categorie:Basis
Tags:sjalotten, echalotten, witte wijn, wijnazijn, citroen, gevogeltefond, dragon, kervel, bouquet garnie, citroen
|