1.Roer de yoghurt en de mascarpone samen met de
bloemsuiker glad met een klopper
2.Verwarm één vierde (= 35 gram) van de
aardbeienpuree en los er het uitgeknepen gelatineblaadje in op
3.Roer dit door de overige aardbeienpuree en voeg
dit toe aan de koude massa tot je een egaal zacht roze mengsel bekomt
4.Spatel er de opgeklopte room onder
5.Giet het mengsel in een spuitzak en laat het
geheel minstens 3 uur opstijven in de koelkast
b)Maak de lasagne
1.Smeer 2 langwerpige plaatjes of bordjes in met
een beetje zonnebloemolie
2.Breng de 10 gram suiker, het water en de
aarbeienpuree aan de kook
3.Klop de uitgeknepen gelatine onder de puree en
roer goed door
4.Stort het mengsel meteen goed uit op een
langwerpig plaatje met opstaande rand
5.Laat het geheel opstijven
6.Vermeng nu de zure room met de 20 gram suiker;
de melk en de gelatine met een klopper
7.Roer heel kort om de zure room niet op te
kloppen anders ordt je massa te dik en kan je het geheel niet netjes uitstorten
8.Breng tot aan het kookpunt en stort eveneens uit
op een langwerpig plaatje
9.Laat opstijven
10.Eenmaal
opgesteven kan de zure room en de aardbeienpuree op elkaar gelegd worden en in
de gewenste vormen worden gesneden
11.Bewaar
je creaties in d koelkast met plasticfolie om het uitdrogen tegen te gaan
c)De coulis
1.Breng het water en de suiker aan de kook.
2.Weeg 50 gram van dit suikerwater af en vermeng
deze hoeveelheid met de aardbeienpuree
3.Weeg nu 200 gram van dit mengsel af en voeg de
gelatine toe. Giet dit mengsel over in een spuitflesje
d)Werk af
1.Schik de lasagne op het bord en serveer met
stukjes aardbei
2.Spuit er hier een daar een beetje coullis tussen
3.Werk af met enkele blaadjes basilicum en knijp
met het spuitbusje enkele toefjes aardbeienmousse tussen
Opmerking :
Je kan de gelatine ook
vervangen door agar-agar waardoor je rode en witte lasagneblaadjes
steviger worden van structuur en je ze gemakkelijker op elkaar kunt
schikken