1 krop ijsbergsla of gemengde sla (naar eigen wens)
Paar sneden brood
2 cilindervormige geitenkaasjes
Peper
Zout
Vloeibare honing
4 lepels mayonaise en een scheutje melk (voor de dressing)
Bereiding:
Neem de mooie slabladen en snij de sla in fijne reepjes. Doe ze in een vergiet en spoel deze grondig. Laat goed uitlekken met een slazwierder zodat ze goed droog zijn
Snij de kerstomaatjes middendoor (of in 4, afhankelijk van de grootte)
Was de komkommer en snij hem in de lengte door. Haal het zachte vruchtvlees uit de komkommer en werk enkel met het stevige vruchtvlees, dat je in blokjes snijd
Zet een pannetje op het vuur en leg er de spekblokjes in. Het is niet nodig om boter in de pan te doen gezien de spekblokjes al veel vet bevatten. Laat deze rustig bakken
Snij de paprika in blokjes nadat je het steeltje en de zaadlijsten samen met de pitjes hebt verwijderd
Voeg nu de blokjes paprika en de pijnboompitten bij de spekjes en laat alles samen bakken tot de pijnboompitten kleuren en hun typische oliegeur afgeven
Snij nu de geitenkaasrolletjes in schijfjes en zorg dat elke persoon 2 schijfjes heeft.
Leg een vel met bakpapier op de ovenplaat
Leg nu de geitenkaasschijfjes op een stukje brood en doe er een klein beetje honing over. Het is de bedoeling dat we deze geitenkaasbroodjes even grillen in de oven. Daardoor kunnen ze een beetje smelten en aflopen (daarom het bakpapier)
Laat nu enkele minuten de geitenkaasjes onder de grill staan (afhankelijk van je oven, m.a.w. goed in de gaten houden)
Neem nu 4 lepels mayonaise en meng die met en scheutje melk tot je een mooi glad sausje krijgt
Verdeel nu de sla over de borden, vervolgens leg je de komkommer en de kerstomaatjes op de sla en tenslotte de mengeling van de spekjes, pijnboompitten en de paprika.
Werk af met de toastjes gesmolten geitenkaas en doe er tenslotte nog wat dressing over
Opmerking :
nihil
Dranktip :
Hier past een eerder schrale maar minerale witte wijn bij. Als suggestie zou ik een Sauvignon Blanc aanraden