3.Overgiet de stukken kabeljauw aan weerszijden met olijfolie en kruid ze met wat fleur-de-sel of zeezout
4.Laat de vis bakken gedurende een 4-tal minuten per zijde
b)Voor de champagnesaus
1.Snij het sjalotje fijn en verhit dit in een steelpannetje met een beetje arachide-olie
2.Blus het sjalotje nu af met de champagne en de visfumet
3.Laat de saus inkoken tot ongeveer één derde van het geheel
4.Zeef de saus nu en monter deze met de koude boter, he zout en het citroensap
c)Voor de puree
Kook de aardappelen, giet ze af en pureer ze met de boter en de kruiden.
Snij de lente-ui fijn en voeg deze samen met een weinig munt net voor het opdienen toe aan de aardappelen
d)Voor de afwerking
Dresseer het gerecht en leg eerst een mooie laagje puree op het bord.
Op de puree breng je nu voorzichtig de kabeljauwfilets aan
Leg nog wat fijn gesneden lente-uitjes voor de puree en de vis samen met enkele mooi geschilde druifjes en overgiet het geheel royaal met de champagnesaus
Tenslotte kan je nog enkele kleine muntblaadjes over het geheel verdelen om een uitermate frisse toets aan het gerecht te geven
Dranktip :
Hierbij kan je, gezien het toch een vrij rijkelijke saus is, een mooie witte bourgogne bijdrinken of een lichtere bourgogne (zowel lichter que prijs als qua smaak) zoals de Rully- nog onbekend,afkomstig uit een klein gebied Chalonnais, ten zuiden van de Côte de Beaune. Mooie karaktervolle wijn van aangename lichtheid.
Wij zelf dronken er een witte Macon bij en die wijn smaakte er zeer voortreffelijk bij.