1. Spoel de aardappeltjes mooi onder stromend water en boen ze schoon
2. Steek de aardappelen in de lengte op een houten of metalen spies op ongeveer 5 millimeter van de onderzijde
3. Snij nu de aardappeltjes in schijfjes van ongeveer 2 millimeter tot op het spiesje. Het spiesje vermijdt enkel dat je het aardappeltje per ongeluk helemaal doorsnijdt
4. Verwijder nu het spiesje
5. Knip de laurierbladen in stukjes en steek telkens 1 stukje laurier tussen de aardappelschijfjes
6. Schik de aardappelen nu voorzichtig in een ovenschaal of pan en zorg ervoor dat de laurier naar boven staat
7. Besprenkel de aardappeltjes met olijfolie en zeezout (Fleur de sel of Maldon zout past hier enorm goed bij)
8. Verwarm de oven voor op een 190 graden en bak de aardappeltjes gaar gedurende 30 à 40 minuten (afhankelijk van de grootte van je aardappel
Opmerking :
De laurierblaadjes geven een heel fijne smaak aan de aardappeltjes, maar eet ze niet mee op
Je kan dit ook geven als aperitiefhapje met zure room op smaak gebracht met een klein beetje olijfolie (extra vierge), wat zeezout en een draai van de zwarte pepermolen
Wij hebben het opgediend met een steak au poivre flambé
Dranktip :
Een jonge rode Bordeaux van het jaar 2009 is hier heel aangenaam bij