1.Rits de blaadjes van 1 takje tijm en bewaar de rest voor de garnering
2.Meng de geitenkaas met de tijm
3.Warm de ovengrill voor
4.Leg de plakjes ontbijtspek in de vorm van een cirkel op een bakpapier en op een bakplaat. Zorg ervoor dat de plakjes ontbijtspek mooie op elkaar liggen en er geen gaten inzitten
5.Grill ze gedurende 2 minuten tot ze net kleuren
6.Neem het spek uit de oven en draai het om
7.Belg het spek met een lepel van de geitenkaas
8.Beleg de geitenkaasjes met enkele plakjes van de vijgen
9.Verhit de boter in de pan en dep het vlees droog.
10.Bestrooi de kalfsmédaillons met peper en zout en bak ze op halfhoog vuur gedurende ongeveer een
11.6-tal minuten aan beide kanten. Ze zijn dan van buiten mooi bruin en van binnen lekker rosé
12.Schuif nu het spek met de vijgen en de kaas opnieuw onder de grill tot de vijgen beginnen te kleuren
13.Verdeel de kalfmédaillons over 4 borden, bestrooi met een weinig peper en zout. Leg de spekrondjes op of naast de médaillons en werk af met wat rucola-sla
Opmerking :
·In plaats van rucola-sla kan je hier ook gewone sla, princesseboontjes, erwtjes, peultjes, en krielaardappeltjes bij serveren.
·Ook gekonfijte aardappelen zijn hier heel lekker bij
Dranktip :
·Hierbij kan je een Vouvray of een Pinot Gris bij drinken. Ook een goede rode wijn die een beetje over zijn top is, past bij kalfsvlees.